henüz calısmaya baslamamıs yakın zamanda calısacak anneler hazırmısınız

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
merhaba ben ikinci dönem calısmaya baslıcam ögretmenim benimle aynı durumda olan varmı 1 ay sonra iş bası yapıcam acaba hazırmıyım diye soruyorum kendime peki siz hazırmısınız

bu konu her açıldığında hemmen konuya atlıyorum :roflol:
valla ben doğum iznim bitince ücretsiz izin aldım ama hala kendimi hazır hissetmiyorum. nisan sonunda bitecek benim iznimde. bizim iş biraz uzun mesaili olunca ve işe başladığımı düşününce içim daralıyor. napıcam o zamana bilmiyorum. çünkü şu an için bebeğime bakacak kimsede yok :1no2:
sizin meslek daha esnek saatli. benden şanslısınız.

(((( yarama tuz bastınız şimdi. iznimin 1 ayı bitti nasıl bitti anlamadımya, zaman çok çabuk geçiyor. kaldı 2 ay (1 ayı yıllık iznim) eee sonra nasıl başlayacağım işe ((( yoksa hiç başlamasammı. bide ikiz bebeklerim. çalışmak zorundayım amaaa:çok üzgünüm:

pazartesi işe başlıyorum. bu haftadan garantiye aldılar görevlerimi. finallerde görev alacağım. stres yaşıyorum. bayramdan önce kendimi denemek için 2 hafta işe gittim. o zaman çok daha stresli idim. zaten okulda uzun süre kalamadım, çünkü sadece emerek uyuyordu ve sadece emerek karnını doyuruyordu. biberonda kabul etmiyordu. bayram sonrası 2 hafta yıllık izin alarak oğlumu ek gıdaya ve kendi halinde uyumaya alıştırmaya çalıştım. çorba, meyve suyu, mama ve muhallebi yedirdim geçen hafta. azar azar verdiğimden olsa gerek doymuyor verdiklerimle, illede emmek istiyor. bu hafta da kendi kendine uyuma denemeleri yaptık, başardık. hafta sonu kayınvalidem gelecek. oğlum onu hiç tanımıyor. bi süre öğlenleri eve geleceğim. bu duruma üçümüz de alışmaya çalışacağız.
hazır mıyım; hayır kendimi hazır hissetmiyorum ama çalışmak zorundayım.

Ben 3 ay doğum iznimin peşine 40 gün yıllık izin kullandım. Bebeğim tam 5 aylık, bu dönem dersim yok 6 ay bitene kadar idare ederiz dediler, 5 ocakta resmi olarak 23 ocaktagayriresmi olarak tüm izinlerim bitiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Benim bebeğim de sadece emerek uyuyor, alıştırmıştım kendi kendine uyutmaya ama nedense vazgeçti şu an çok zor uyuyor. Biberon kabul etmiyor. Dün anneme bıraktım bir yere gitmem gerekiyordu gidiş dönüşüm 4,5 saat sürdü. Uyuttm gittim, uyanmış oynamışlar eğlenmişler falan. Ama son 1 saat çok kötüymüş. Süt sağmış bırakmıştım 130 cc, 30 cc ancak içmiş annem biberon, sululuk, kaşık herşey denedim dedi döke saça ancak bu kadar içti dedi. Geldiğimde açtı, gözünde yaşlar vardı, ev darmadağandı annem ne bulduysa eline vermiş, son 1 saat ağlamasın diye annem sürekli kucağında taşıdığından beli ağırmıştı. Durum fenaydı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yarın doktor kontrolümüz var, ek gıdaya mı başlasak ne yapsak konuşacağım.

Benim iznimin bitmesine de 2 ay kaldı. 2 ayı ne zaman geçti hiç anlamadım. Kızımı bırakıp işe gitmeye hiç hazır değilim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdiden biraz süt sağdım ama kızım biberon istemiyor. Üstelik işe başladığımda 3 buçuk aylık olacak ve henüz ek gıda da alamayacak. Günde en az 10 saat ondan uzak olacağım. Annem haftanın 4 günü bizde kalacak ama o da hasta onun bakamama ihtimali var bunu hiç düşünmek bile istemiyorum. Onu nasıl biberona alıştıracağım, ben yokken nasıl uyuyacak bunların hepsi kafamda soru işareti. Bir de çalışmaya başlayıp sütümü iş yerinde sağınca acaba azalır mı korkusu var içimde.

Melis 130 cc ne zaman çıktı. İki göğsünden mi o miktar çıktı bebeğin emmeden önce mi sonra mı? Bugün tek göğsümden doluyken sağdım 80 cc çıktı. diğerinden de 50 cc çıkıyor doluyken. Normal mi acaba.

doyumluk değil ama tadımlık yavaş yavaş tattır bence. sonra daha zor olmasın başlaması. zaten 5 ayı devirmiş bebeğin. zamanla miktarını arttırısın. senden ayrı kalmaya alışık değil, bebeğinde alışır, annen de zamanla nasıl avutacağını keşfeder. ben de kendi adıma öyle olmasını umuyorum.annem yöntemlerini bulmuştu ama gitti. kayınvalidem en son 1 haftalıkken görmüştü, o zamandan bu zamana çok şey değişti. ikisinin birbirine alışması zaman alacak!! :

Son düzenleme:
Ne yalan söyliyim hiç hazır değilim oysa gül gibi herkesi imrendirecek kadar güzelde bir işim Türkiye ortalamasının çok üstinde bir gelirim vardı evime çok yakın dı
tam bir senedir gitmiyorum bugün gitsem aynı şartlarla başlarım ama ayrılamıyorum bebeğimden bende erteledikçe erteliyorum.Bebeğim bir yaşına gelmeden çalışamıcam sanırım.Ben duygusal bir insanım sonra çok üzülürüm gibi geliyor.

benim iznimde şubat 20 de bitiyor, bebişim daha 3 aylık bile olmayacak, işyerim evime uzak o yüzden arada gelme şansım da yok, son bir ay işte olacağım saatlerde biberona alıştırmayı deneyeceğim umarım alışır, annem doğumdan beri yanımda kalıyor, ilk zamanlar o bakacak ama o da yaşı gereği ne kadar dayanacak bilmiyorum, şu anda oğlum uyanık olduğu her an meme istiyor, belli bir düzenle emzirmeye çalıştım, ama mümkün olmadı, işe başlayınca ne olacak hiç bilmiyorum, şimdiden kabus gibi üzerime çöktü

Julianne normalde artık gece 2 defa uyanmaya başladı ama o gece çok uyanmış ve emmişti yani göğüslerim süper dolu değildi. Ben uzun süredir ilk defa sağdım, ilk zamanlar 1,5-2 aya kadar sağıyordum boşaltamıyordu çünkü, ama artık bir emişte tek göğsü bitiriyor 2.yi almıyor. Neyse çok uyandığı gecenin sabahında birini sağdım 110 cc çıktı, diğerini emzirdim sonra sağdım 20 cc çıktı. Çok dolu olsa daha çok çıkardı.
Seninki de çok normal, göğüsler bebeğin emebileceği kadar, onun uyardığı kadar süt üretiyor, süt kanallarının tam açılması 40 günü buluyor, 40'ı yeni geçmişsiniz zamanla artacaktır. Zamanla daha güçlü emebildiği için bebeğinin emiş sıklığı azalacak, göğüslerin daha çok dolacak falan. O kadar güzel bir düzen ki, bol su içip (ben sırf suyu en az 2 içiyorum, 3'e tamamlamaya çalışıyorum) yemeklerini aksatmazsan bir şey yapmana gerek kalmadan süt onu doyuruyor. Sütümün az olduğu zamanlar oldu, özelllikle misafirim geldiği zamanlarda su içmeyi aksatmıştım, hemen sürahimi alıyorum önüme su ve süt içiyorum bol bol, doluyor. Hiç sağıp miktarına bakıp ta canınızı sıkmayın, bebek daha güçlü emiyor pompalardan, karnını doyuruyor. Bebeğinizi gülerek, severek emzirin sütler daha bol ve kaliteli oluyor.

Amilie sağol dikkate alacağım tavsiyeni bir şekilde alışması lazım. Evet benden ayrı kalmaya alışık değil, ama tek tesellim anneme alışık olması, aramızda 2 sokak var çok yakın oturuyoruz ve hergün görüyorlar birbirlerini. Allah sana da kolaylık versin, alışır babaannesine de zamanla, bu kadar insan bir şekilde yürütüyor bu işi, biz de yapacağız başka yolumuz yok, kariyerimizi bırakamayız :)
Sen nasıl alıştırdın kendi kendine uyutmaya, ben alıştırmıştım ama geriye döndük. Zaten benim kızıma bir şey oldu, çoğunlukla 2 bazen defa uyanan kızım geceleri 6 defa uyanmaya ve her seferinde ağlayarak uyumaya başladı 3 gündür. Gündüz de iyi uyurdu 1,5-2 saatlik 2 uykuya yatardı, şimdi uykuları 20 dk.yı geçmiyor.

Duru bebeğin daha çok küçük, her an emmek istemesi ve tekrar uyuması çok normal, zamanla herşey düzene girecek sen her ağladığında emzir. Ama çok küçükken bırakacaksın belki alışması daha kolay olur bilinçlendikten sonra daha zor, biberona da alıştırırsan rahat edersin. Üzme kendini.

Sağol Melis.Evet bunu hiç düşünmemiştim. Şu anda bir emişte tek göğsü bitiriyor ve ikinciyi istemiyor zamanla o emdikçe süt artacaktır.
İki gündür yatağına koyup uyutmaya çalışıyorum. Bazen geceleri çok huysuz olunca sallıyorum ama annem bakacağı için yatağında uyumasına alıştırmam lazım. Acab bunun için çok mu erken bilmiyorum. Daha 1 buçuk aylık. Bu sabah yatağına koydum 5 dakika çok bağırmadan ağladı almadım. Çünkü altı temiz, emmişti ve gazını da çıkarmıştı. 5 dakika sonra kendiliğinden uyudu zaten ama her zaman bu kadar şanslı olamayabiliyorum.

Doru benim kızım da geceleri gündüz etti. Yani sabah 5 buçuğa kadar ayakta ve çoğu zaman sürekli emmek istiyor. Ama birkaç gündüğr artık geceleri onunla konuşmamı etrafı seyretmeyi bekliyor. Yani o kadar çok emmiyor. Yine de saat başı istiyor. Ben de sabırla bu dönemin geçici olduğunu uyku düzenini oturacağını umuyorum. Üzme kendini.

julianne benim bebeğim kolikti onun için 3,5 aylık olana kadar asla kendi başına uyuma denemesi bile yapamadık, sürekli evi turlayarak uyuyordu. Ben 3,5 aydan sonra başladım şimdi emerken kendinden geçiyor ya da bazen uyuyor yatağına bırakıyorum, uyuyor. Eğer şimdiden kendiliğinden uyuyorsa fırsatı hiç kaçırma, nasıl alışırsa öyle gider.

Teşekkür ederim. Umarım alışırlar birbirilerine. korkum şu ki :uhm:benim oğlum çok hareketli. özellikle alt değiştirme de ben bile çok zorlanıyorum. çok dönüyor, yuvarlanmak istiyor.. babaannemizde bel kayması var, azıcık ani hareket de bile beli kayıyor. oğlum onu çok yorar. sen şanslısın annen yakınmış. bizim biri ankarada diğeri istanbulda, ha deyince gelemiyorlar. ama sağ olsunlar bize yardımcı olmayı kabul ettiler. bi süre bu şekilde dönüşüm yapacaklar.
ben kucağımda emziriyordum ilk aylarında, hem çok sıcaktı, ikimizde çok fena terliyorduk, hem de kucağımdan yatağa bırakırken her defasında uyanıyordu. çözümü yatakta emzirmekte buldum. yanına uzanıp öyle emziriyorum bayadır, böylece uyuduğunda yerinde kalıyor, uykusu bölünmüyor. bu hafta başında emzirirken telefon geldi. onla görüşürken emzirmeye devam ettim, içeri gitmem gerekti, üzerini örtüp ağzına emzik verdim, ki sadece uyurken kullanıyoruz, geri döndüğümde dalmak üzere idi. baktım kendi halinde uyuyabildi, ertesi gün tekrar denedim, hem de gece. baya seslendi, mırıldandı ama sonunda uykuya daldı. hergün denemeler yapıyorum bu şekilde, altını temiz karnı tokken ve uykusu geldiğinde emziğini verip, yorganı örtüp uzaklaşıyorum. her defasında uyuduğunu söylemem ama alışacak!:)
bu arada bana kalırsa bebeğin diş sıkıntısı çekiyor olabilir. bizimde son 1 ayımız zor geçti ve şimdi 4 dişimiz var. elinle bi kontrol et bakalım kesicilerini, patlamak üzere olabilir. Allah yardımcımız olsun!!

ah ah sormayın bende 2.dönem işe başlıycam önceleri çok rahattım zaman azaldıkça strese giriyorum.off nasıl dayanacağım bilmiyorum.işe başlarken asya yaklaşık 10 aylık olacak 3-4 aylık bebeklerini bırakan arkaşlar var ben üzülüyorum da onlar ne yapsın zaman herşeyin ilacıdır alışmaktan başka çaremiz yok.bebeğimi 2 saatliğine kayınvalideme bırakıp gittim eve ağlaya ağlaya döndüm.sanki bebeğime çok büyük bir kötülük yapmışım gibi hissettim.
2. dönem başlıycam olmadı 6 ay daha ücretsiz izin hakkım var onu kullanıcam.allah hepimize kolaylık versin

sembarcım aynı durumdayız benimde 6 ay daha izin hakkım var acaba baslamasammı diye düşünüyorum sanki bebegimi aldatıyorum gibi geliyor bırakıp gitmek. ne yapcambilmiyorum arkamdan aglamasa sorun degil ama daha odadan cıkarken aglıyor ne yapcam bilmiyorum

Evet alt değiştirirken kızım da dönüp duruyor. Ben hamileyken taşındık annemlere yakın, çok iyi oldu tani, çok rahatlık. Sen de alışacaksın bir şekilde yeni düzene. Başka yolumuzmu var ki.
Emzik rahatlatıcı bir şey tabi, emerken uyumaya alışan bebekler için birebir bence. Ben başta çok karşıydım vermedim, 3 aylık vermeye çalıştım bu sefer de almadı. Emmeden uyuyamıyor. Ben de uykusu gelince odasına götürüyorum (bu arda 3 aylıkken odasını ayırdım), ışığı loşlaştırıp müziği açıyorum, emziriyorum, bazen uyuyakalıyor, bazen de mayışmış oluyor ışığı kapatıyorum müzik devam ederken çıkıyorum. Bu şekilde uyuyordu. Ama dediğim gibi 3 gündür bir haller oldu, ne gece ne gündüz problemsiz uyuyor, diş olabilir bilmiyorum ele gelen bir şey yok henüz.
Bu arada dün kontrole gittik, doktor iyi kilo almış ama madem çalışmaya başlayacaksınız ufak ufak ek gıdaya alıştırın dedi, doyumluk değil tadımlık. Dünden beri biraz elma püresi, biraz sebze çorbası verdim, 2-3 tatlı kaşığı ancak yedi. Alıştırayım yavaş yavaş ta annem zorlanmasın. Biberon almıyor dediğimde verme zaten emmeyi bırakır, sütü bile kaşıkla verin dedi. Bakalım hepimize Allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…