Hemşirelik okuyanlar/ düşünenler gelin bölümümüz hakkında fikir alışverişi yapalım

EylemHemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
490
1
Merhaba kızlar,
Ben sağlık yüksek okulu/ hemşirelik 2. sınıf öğrencisiyim.
Benim gibi hemşire arkadaşlar varsa konuşalım, bilgi paylaşımı yapalım.
Bu bölümü okumak isteyen arkadaşlara da fikir vermiş oluruz.
Onlarda sohbete katılabilirler
Bekliyorum :)

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,
Ben sağlık yüksek okulu/ hemşirelik 2. sınıf öğrencisiyim.
Benim gibi hemşire arkadaşlar varsa konuşalım, bilgi paylaşımı yapalım.
Bu bölümü okumak isteyen arkadaşlara da fikir vermiş oluruz.
Onlarda sohbete katılabilirler
Bekliyorum :)

merhaba..o zaman benim size bir sorum olacaktı hemşirelik zor bir meslekmi??yani zorsa ne gibi zorlukları vardır acba?cevap için şimdiden teşekkürler:)

merhaba..o zaman benim size bir sorum olacaktı hemşirelik zor bir meslekmi??yani zorsa ne gibi zorlukları vardır acba?cevap için şimdiden teşekkürler:)

Gazelli ben cevap veriyim :) Ben sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunuyum. 1 sene kadar hastanelerde çalıştım ama perişan oldum, kilo verdim, stresten saçlarım döküldü psikolojim bozuldu vs. :) Hastalıkla, hastayla uğraşmak gerçekten çok zor. Heleki İstanbul'un devlet hastanelerindeki yoğunluğunu düşünürsen... Manevi doyuruculuğu çok yüksek bi meslek derlerdi hep ama çalışırken yorgunluktan ve yoğunluktan hiç maneviyata sıra gelmiyo valla :) Hemşirelik düşünen varsa şimdi soğutmiyim; güzel yanları da var tabiki. İşsizlik, para sıkıntısı yaşamıyosun hiç. Ama dediğim gibi hiç bana göre bi meslek değilmiş. Büyük konuşmiyim ama gerek duymadıkça bi daha asla asla asla yapmam bu mesleği :)

Gazelli ben cevap veriyim :) Ben sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunuyum. 1 sene kadar hastanelerde çalıştım ama perişan oldum, kilo verdim, stresten saçlarım döküldü psikolojim bozuldu vs. :) Hastalıkla, hastayla uğraşmak gerçekten çok zor. Heleki İstanbul'un devlet hastanelerindeki yoğunluğunu düşünürsen... Manevi doyuruculuğu çok yüksek bi meslek derlerdi hep ama çalışırken yorgunluktan ve yoğunluktan hiç maneviyata sıra gelmiyo valla :) Hemşirelik düşünen varsa şimdi soğutmiyim; güzel yanları da var tabiki. İşsizlik, para sıkıntısı yaşamıyosun hiç. Ama dediğim gibi hiç bana göre bi meslek değilmiş. Büyük konuşmiyim ama gerek duymadıkça bi daha asla asla asla yapmam bu mesleği :)

çok teşekkür ederim:)peki ben böyle duymuştum baş hemşire olursan herşey daha kolay oluyormuş örneğin hastanede sabahlara kadar kalmıyormuşn filan bunun hakkında bilginiz varmı?çok soru sordum ama :KK1:

çok teşekkür ederim:)peki ben böyle duymuştum baş hemşire olursan herşey daha kolay oluyormuş örneğin hastanede sabahlara kadar kalmıyormuşn filan bunun hakkında bilginiz varmı?çok soru sordum ama :KK1:

Aman efendim estağfurullah :) Baş hemşirelik derken sanırım bi serviste sorumlu hemşire olmayı kastediyosun. Çünkü başhemşire olmak öyle çok kolay bişey değil ve görevi daha farklı. Sorumlu hemşire mesela bi yoğun bakım servisinin düzeninden tut personeline, temizliğine kadar her şeyinden sorumludur. Ve evet sorumlu hemşirelerin maaşı daha yüksek çalışma saatleri daha azdır.

Aman efendim estağfurullah :) Baş hemşirelik derken sanırım bi serviste sorumlu hemşire olmayı kastediyosun. Çünkü başhemşire olmak öyle çok kolay bişey değil ve görevi daha farklı. Sorumlu hemşire mesela bi yoğun bakım servisinin düzeninden tut personeline, temizliğine kadar her şeyinden sorumludur. Ve evet sorumlu hemşirelerin maaşı daha yüksek çalışma saatleri daha azdır.

Bilgilendirdiğin için çok çok teşekkür ederim:))

Bende geldimm bende hemşireyim ve büyük bir umutla sınavı bekliyorum inşallah kasımda gidicem inşallahh :KK31:

Bende varım buralardayım ama konu hiç canlı değil pek uğramıyorm bende :KK37:

merhaba bende hemsirelik okulyorum namık kemal sağlık yuksek okulu 1. sınıf henuz :KK17:

Hoşgeldiniz kızlar.
Bu aralar pek giremedim, takip edemedim konuyu.
Azmışız gerçekten :KK1:

Okuyanlarımız kaçıncı sınıf, meslektekiler kaçıncı yılında?
Ben bu sene dondurmak zorunda kaldım okulumu
Maddi anlamda zorluk çekiyorum
Kpss girdim sonucumu bekliyorum bakalım ne olacak

Hoşgeldiniz kızlar.
Bu aralar pek giremedim, takip edemedim konuyu.
Azmışız gerçekten :KK1:

Okuyanlarımız kaçıncı sınıf, meslektekiler kaçıncı yılında?
Ben bu sene dondurmak zorunda kaldım okulumu
Maddi anlamda zorluk çekiyorum
Kpss girdim sonucumu bekliyorum bakalım ne olacak

Bende tazecik bir hemşireyim yazın özel sektörde biraz çalışayım dedim ama tatile gitmek cazip geldi çalışmadım :KK1::KK1:
Şimdi sınava girdim ve bir an önce puanın açıklanmasını ve bir yere yerleşmeyi istiyorum:KK31:
Yeni bir hayata başlamak gibi olacak eğer atanırsam çünkü il dışı yazmayı düşünüyorum umarım güzel olur her şey:KK31::KK31:

benım meslekte 8. yılım okul dönemi staj falan sayarsam 16 yıl :KK70:
İnşallah bende o günleri görürüm:KK16:

Bende tazecik bir hemşireyim yazın özel sektörde biraz çalışayım dedim ama tatile gitmek cazip geldi çalışmadım :KK1::KK1:
Şimdi sınava girdim ve bir an önce puanın açıklanmasını ve bir yere yerleşmeyi istiyorum:KK31:
Yeni bir hayata başlamak gibi olacak eğer atanırsam çünkü il dışı yazmayı düşünüyorum umarım güzel olur her şey:KK31::KK31:
inşallah güzel bir yere atanırsın güzel meslektaşım:21:

Hemşireyim,atanması kolay,maaşı fena değil, ama zor,yorucu,stresli,çok dikkat gerektiren bir meslek.Hastane için özellikle..İş arakadaşlarınla içli dışlı oluyorsun ,ekip çalışması olduğu için..Maaş olarak daha fazlasını hakediyoruz..Memursun en azından..asgari ücretle yoğun yorucu bir işten kat kat iyi tabiki..

X