Hemşireler bakabilir mi

bttgg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
1
0
25
Tesettürlü biriyim
-Stajlarda öğrenirken birbirinden kan alma durumu oluyormuş öğrenme amaçlı erkeklerde olucak ortamda nasıl olur bu durum
-hastanede popoya iğne yapmak zorunlumu erkek hemşire yapsa olmaz mı mesela
-bide kıyafeti biraz büyük ve bol alırım diye düşündüm
-ameliyatlarda erkeklerin özel bölgesine bakmam diye düşündüm
Tecrübeli hemşireler fikir belirtebilir mi

Bence hiiic hemsire olma. Bi kere hasta ayrimi yapman mantiksiz. Saglik okuyorum damar yolu acmada kapali arkadaslarimda katildi bu kaar sorun olmadi.

Kendim saglikci olmasam. Bi saglik calisani bana cinsiyetcilik yapsa aninda sikayet ederdim

Bende tesettürlü gayet muhafazakar bi hemşire öğrencisiyim. Bu konuda çok sıkıntı yaşadım. Yaşıyorum. Erkek hemşire her zaman olmaz. Sen yaparsın iğneyi. Öğrenme amaçlı sınıfta illa sen bundan alacaksın diye bi şey olmadı. Ama stajda ne kadar dikkatte etsen erkek arkadaşı da göndersen senin Alman da gerekiyor. Bi süre sonra zaten her kan almaya damar yolu açmaya ben açayım diye atlıyorsun. Kıyafetimi ben normalden uzun diktirdim hocalarıma sorarak. İkinci sene cerrahi dersinde hocamın birisi sterillik acısından sıkıntılı buldu ama asla ama asla sorun yoktu kısalmadım. Ameliyat hanede de staj yaptım. Mahremiyet diye bi şey Yok. Meme ameliyatlarına girdim. Herkes erkek. Böbrek taşı prostat ameliyatlarına girdim. Hastanın cinsel organından giriliyor. Bi oğlan çocuğunun 16 yaşında belden aşağısı yanmıştı onun ameliyatına girdim. Görüyorsun yani. İster istemez. Yeri geldi yemek yedirdim. Yeri geldi yatak banyosu yaptırdık. İyi düşün canım. Hayatının sonuna kadar seninle gidecek

Hastalara cinsiyet ayrımı yapamazsın. Ama bizde hem hastaların açısından hem kendi açımızdan mahremiyete dikkat ediyoruz. Üriner kateter takılacağında hastanın cinsiyetine göre hasta rahatsız olmasın diye eleman sağlanmaya çalışılıyor. EKG çekileceğinde bayan hastaya erkek hemşire göndermek kimse istemez. Hasta da istemez. Ama olmadığı zamanda oluyor

Bence hiiic hemsire olma. Bi kere hasta ayrimi yapman mantiksiz. Saglik okuyorum damar yolu acmada kapali arkadaslarimda katildi bu kaar sorun olmadi.

Kendim saglikci olmasam. Bi saglik calisani bana cinsiyetcilik yapsa aninda sikayet ederdim
Hanfendi bi

bunun cinsiyet ayrımı yapmayla alakası Yok. Acil bi durum olduğunda cpr yapılacağında hasta entübe edileceğinde ilk ve acil müdahale de kimse cinsiyet ayrımı din ayrımı dil ayrımı yapmaz. Ama bi erkek bi kadın hemşire varken kadın hasta geldiğinde erkek arkadaşın yapması hastanın mahremiyeti açısından iyidir. Hastaya bi temizlik bakımı vereceğinde hem cinsinin vermesi önemlidir. Hastanın hem kendini ifade edebilmesi hem rahat olması açısından. Birisi bana ayrım yapsa şikayetçi olmam. Memnun olurum.

Hanfendi bi

bunun cinsiyet ayrımı yapmayla alakası Yok. Acil bi durum olduğunda cpr yapılacağında hasta entübe edileceğinde ilk ve acil müdahale de kimse cinsiyet ayrımı din ayrımı dil ayrımı yapmaz. Ama bi erkek bi kadın hemşire varken kadın hasta geldiğinde erkek arkadaşın yapması hastanın mahremiyeti açısından iyidir. Hastaya bi temizlik bakımı vereceğinde hem cinsinin vermesi önemlidir. Hastanın hem kendini ifade edebilmesi hem rahat olması açısından. Birisi bana ayrım yapsa şikayetçi olmam. Memnun olurum.

rica ediyorum hemşire olmayın siz.
Hastaların hassasiyetlerinden anlayacak kişiler hemşire olmalı. Hasta diyor ki ekg çekilecek bayan hemşireniz Yok mu diyor. Var oturuyor orda. Ben varım abla diyor. Ya da tam tersi oluyor. Hasta hemşire için her şeydir. Hastayı sadece madde olarak düşünemezsiniz. Rica etmenize de gerek Yok arkadaş kendi tercihini kendisi verecektir

burda hasta hassasiyeti yok. bağnaz kişilik var.
bu hastanın ricası değil. hemşire adayının sorunu. hasta istekte bulunursa erkek hemşire de varsa uygulamayı erkek yapabilir. ya da kadın hemşire varsa kadın yapabilir ama hemşirenin ay bu erkek ben buna yapamam dokunamam lüksü YOK .

Son düzenleme:
Lüksünün olmadığını inanın biliyoruz bağnazlık olmadığını bildiğimiz kadar. Meselenin caiziyet kısmında da sorun yok Zaten. Asla o erkek ben yapmam o bayan ben dokunmam diyemez. Ama uygun şartlar olduğunda cinsin hem cinsiyle ilgilenmesi daha doğrudur.

eğer hastanın ricası varsa yerine getirilebilir bir şeyse elbette olabilir.
bu bağnazlık. burada hastayı düşünen yok.
hemşirelik kutsal meslek, caiz kısmına girecek olanlara uygun değil. başka meslek seçmeli.

Caiz kısmına müslüman olarak girmeliyiz tabi. Buna dikkat edenler için söylüyorum bunu. Ama zaten mesleğimiz elhamdülillah caiz. Nasıl hastaneye gittiğimizde doktor hemşire tercih etmek istiyorsak istediğimiz takdirde bu meslekleri de icra edebilmeliyiz. Şartlar el verdiğinde biraz daha hassas davranırsak ölmeyiz. Ama ameliyata girdiğinde ben bakamam orasına hastanın hasta erkek diyemez hemşire. Ordaysa, çalışıyorsa, ordan para kazanıyorsa yapacak.

Konu sahibi arkadaş kendinden bu konuda emin değilsen hic bulaşma çok iskonto yaşarsın. Zamanla daha rahat oluyorsun merak etme. Mesleğe dair ilgin varsa bunları düşün. Biraz da midesiz olmalısın. Ama en önemlisi vicdan sahibi olmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…