Hemofili

gamzeguzel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2024
1
4
29
Merhaba Allah rızası için bilen varsa bi cevap yazsın bebeğim 6 aylık sünnet oldu şiddetli hemofikisi var internette incir zeytinyağı kürü var iyi geliyormuş yapan varsa kurban olayım bilgi versin ..

Merhaba Allah rızası için bilen varsa bi cevap yazsın bebeğim 6 aylık sünnet oldu şiddetli hemofikisi var internette incir zeytinyağı kürü var iyi geliyormuş yapan varsa kurban olayım bilgi versin ..
Hemofili A faktör 8 B faktör 9 eksiklği diye ikiye ayrılır . Ve tip 1-2-3 seklinde hafiften agıra giden düzeyleri var Bende vonwillebrand faktör 8 eksikliği tip 3 hastasıyım . genetik ve kalıtsal bir hastalıktır. Bu hastalıkta ic kanamalar dis eti kanamaları burun kanamaları bebekken emeklemeye baslandıgında diz kapaklarında morluk seklinde anlasılan bir hastalık . Yani durmayan kanamalarda faktör yapılması gerek herhangi bi bitkisel yolla gececek bi hastalık veya kanamayı durdurmak mümkün degil. Yani evladınız. Kız olsa bi tık daha zorlayıcı olurdu inanın o yüzden şükredin. Kücükken cok diş kanamalrı yasadım burun kanamalarıda aynı sekilde . Burun kanaması belli bi yastan sonra olmamaya basladı . Damarlarımız cok ince oldugu icin herhangi bi carpmada damarla kanama yapar ve morarır . Eklemde sislik agrı olursa dikkate alınmalı ic kanama olmus olabilir. Adet zamanında cok cok agır gecirmiştim ölümlerden dönmüştüm cok sükür simdi 27 yasındayım . Hamileyim ve bu süreci allahın izniyle iyi atlatırım diye hep dua ediyorum. Ailede hastalık ve tasıyıcı var rahmetli abim 6 yasında vefat etmiş 94 senesinde . Teyzemde akrabasıyla evlendi iki tarafta taşıyıcı ogullarıda aynı hastalıkta annemle babamda tasıyıcı abimde ve bende hastaydık . Genelde bu hastalık anneden erkek cocuga babadan kız cocuga gecermiş .

X