Size söyleseler tepkiniz ne olur

zeynepokcuy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
47
1
1
34
Arkadaşlar iyi bayramlar bayram tatili diyerek eşimin memleketine geldik. Daha 9 aylık bir bebeğim var. Bebegimi büyütürken bebeğimle ilgili kurallarım var herşeyi yesin diye vermiyorum sağlıklı beslenmesine öncelik veriyorum. Eşimin ablası kahvaltı sofrasında çay kasigiyla çay vermek istedi hayır ben vermiyorum dedim ve verdirtmedim ama Kırici bir şekilde müdahale etmedim. Sonrasında bana soylenen birşey olmaz senin kurallarını yine dinleyecek kendinden örnek vererek eğer toplumda verdirmezsen sen kötü olursun biraz esnek ol gibi bircok tavsiye verdi. Ama çok fazla uzattı bence bu tavsiyesini ben dinledim hepsini ve cevabım biraz büyüdüğünde daha esnek olurum dedim. Masa da eşimde vardı ablasına tamam abla biz şimdilik vermiyoruz bile demedi çok baskın bir karakter ablası zaten. Eşimde ablasının uzunca tavsiyelerini haklı buldu. Bana ne söylenirse eşimin ailesi tarafından ben büyütmüşüm gibi davranıyor eşimde ne var birşey demedi tavsiye verdi gibisinden, bebeğe birşey verilecekse önce annesine sorup izin veriyorsa verirsin bence izin vermiyorsa da sen bilirsin demek bu kadar zor değil diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar iyi bayramlar bayram tatili diyerek eşimin memleketine geldik. Daha 9 aylık bir bebeğim var. Bebegimi büyütürken bebeğimle ilgili kurallarım var herşeyi yesin diye vermiyorum sağlıklı beslenmesine öncelik veriyorum. Eşimin ablası kahvaltı sofrasında çay kasigiyla çay vermek istedi hayır ben vermiyorum dedim ve verdirtmedim ama Kırici bir şekilde müdahale etmedim. Sonrasında bana soylenen birşey olmaz senin kurallarını yine dinleyecek kendinden örnek vererek eğer toplumda verdirmezsen sen kötü olursun biraz esnek ol gibi bircok tavsiye verdi. Ama çok fazla uzattı bence bu tavsiyesini ben dinledim hepsini ve cevabım biraz büyüdüğünde daha esnek olurum dedim. Masa da eşimde vardı ablasına tamam abla biz şimdilik vermiyoruz bile demedi çok baskın bir karakter ablası zaten. Eşimde ablasının uzunca tavsiyelerini haklı buldu. Bana ne söylenirse eşimin ailesi tarafından ben büyütmüşüm gibi davranıyor eşimde ne var birşey demedi tavsiye verdi gibisinden, bebeğe birşey verilecekse önce annesine sorup izin veriyorsa verirsin bence izin vermiyorsa da sen bilirsin demek bu kadar zor değil diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?
9 aylık bebeğe çay vermek nedir ya? Zır deli mi bunlar? Eşiniz ablasına "eşim gerekeni yapıyor o bebeğimizi nasıl besleyeceğini zaten bilir" diyememiş. Baskın ablasına karşı sessiz kalmayı tercih etmiş. Böyle durumlarda siz gereken cevabı verin.

Görümceniz kırıcı birşey söylemediyse ondan sesini çıkarmamıştır eşiniz. Hepimizin başına geliyor böyle şeyler. Bizde de benzerleri oldu. He deyip geçtim. Siz de zaten tavrınızı koymuşsunuz az çok. Büyütmeyin kafanızda çünkü sinir olduğunuzla kalıyorsunuz maalesef. Bu da yaşandı 🫠

Zaten ben de cevap verdim ama Kırıcı olmadan söyledim. Evet ben zaten cevap vermesem kurallarım olmasa eşim annesinin ve ablasının herseyini doğru kabul eder çünkü eşim onları tecrübeli görüyor. Keşke biraz dediğiniz gibi eşim ne yapacağını iyi bilir diyebilse. Diyemedigi için eşimle de aram açılıyor ondan destek görmeyi bir iki kelime birşey demesini bekliyorum ama hiçbirsey demiyor ne varmis tavsiyelerinde

Kimsenin bebeği hakkında tavsiye vermem. Annesi bilir zaten her şeyini. Siz kibar bir dille zaten gelen tavsiyeyi dinleyip cevabınızı vermişsiniz. He evet deyin geçin, evinize gideceksiniz zaten yakında. Böyle her şeye bir fikri olanlardan nefret ediyorum. Vermek istediği şeyde “çay” tövbe ya.

Bazen kırmak gerekiyor o kendini bilmez bilmişin tekiyse sen ondan daha fena ol ağzının payını ver 2. Kere konuşamasın

Emin olun bitmezler ben de bu konudan bi konu açmıştım. Yakınım bırının evine gittik ve 8 aylık bebeğim bi akranıyla karşılaştırıldı. Ona her şey veriliyormuş yemek suyu ekmek vs. Benimki henüz emeklemiyor. Ama o bebek emekliyormuş yere sağlam basıyormuş koltuklara tutunup ayağa kalkıyomuş. Ben yemek suyu tuz ekmek vs vermediğim iç'in emeklemiyor muş gelişmiyomuş 😭😂

Yani soyleyecek birşey buluyorlar ne yazık ki ben kirmiyorum ama çok kafama takıyorum karşıda ki susmayinca tabi can sıkılıyor ayıp olmasın diye sustum

Aynen öyle ben de kimsenin bebeği hakkında tavsiye vermem herkesin bebeği farklı anneler nasıl istiyorsa öyle yapsın insanlar kendinde hak görüp karışıyor halbuki onlardan tavsiye istemiyorum ki durup dururken çay vermeye kalmalar ben istemiyorum dedikçe benim çok kuralcı olduğumdan bahsetmeler, eğer böyle yaparsam da ortamdaki kötünün ben olacağımı söylemeler, esnek davranmam gerekiyormuş da bırakayım hala olarak babaanne olarak istediklerini benim bebeğime verebilirlermiş onlarında cocuguymus gibisinden azicik verseler hiçbirsey olmazmış yani kendilerince herşey doğru

Esinizden beklemeyin kendi cevabınızı kendiniz verin. Evet özellikle yeme-icme konusunda anneden müsaade istemeden bişey verilmez. Hayır ben şuan vermiyorum, verilmesini istemiyorum. İlerleyen dönemde fikrim değişirse söylerim deyin geçin. Sabaha kadar nasihat de verse hicbi şey demeden bekleyip en sonunda hayır ben öyle düşünmüyorum öyle yapmayacağım deyin bitsin konustuguyla kalsın 😅

Doğru diyorsunuz ben söyledim hayır vermiyorum büyüyünce daha esnek davranırım diye eşimin ablası olduğu için eşimden de destek bekledim kendi ailemden biri söylese zaten eşimden destek beklemezdim

bu ailelerin bilmişliği insanı çileden çıkartıyor. sorsan herkes çocuk gelişimi uzmanı. sen kendi çocuğuna ver ama ben veremiyorum. herkes kendi çocuğunu dilediği gibi besleyebilir diyip çekilmek gerek

2 yaşında yeğenim var teyzeyim şuana kadar asla ağzına bir şey vermedim annesi yemeği yapar yemek yedirmem gerekirse verdiği yemekleri yediririm. aynı şeyi kendileri kabul etmez ama başka annelere karışırlar bunu sadece çay ne olacak gözüyle bakılmasın Allah korusun her anne kendi bebeğinin ne yer ne içer bilir özellikle böyle kalabalık aile ortamlarında yemek olayı olacağı zaman oğlumu alırdım kucağıma kimseyle böyle durum yaşamayım diye cvp verince aman ne kıymetli çocuğu mevzuları dönüyor

Benim bebeğim gıda alerjili doğdu, doğmadan önce bu tarz iğrenç olaylara muhatap kalacacağıma emindim. Allah gönlüme göre mi verdi bilmiyorum kimse bana sormadan bişey veremeyecek şuan 🤦🏻‍♀️. Bir daha aynı olay olursa bundan bahsedin, sizin arkamdan verdiğiniz herhangi bir gıda alerjik reaksiyona sebep verebilir bu kadar mı sevmiyorsunuz yeğeninizi deyin. Eskiden varmış bilinmezmiş veya yokmuş ama bu durum şuan çok yaygın. Ben orada burada çocuklara şirinlik adı altında çikolata verilmesine aşırı karşı bi insandım üzerine de bu hastalık çıktı. Ve ciddi anlamda neyin alerji yapıp yapmayacağını bilemezsiniz, en basiti rezene bile alerjik bir bitkiymiş ki emziren anne içsin süt yapar gaza iyi gelir falan derler. Ve alerjinin dozunun ne olacağını da bilemezsiniz, bugün bir gıda yüzünden sadece kaşınırken yarın anaflaktik şok geçirebilir.
Gerçekten işin sağlıklı beslemeyi isteme boyutunu da geçtim (ki öyle de isteyebilirsiniz, ben mesela takıntılı olmam marketten peynir alır koyarım falan diyordum) sağlıksal boyutu da var.
Eve gelen çocuk bişey istediğinde önce annesine soruyorum yiyebilir mi, veya bişey vereceğim zaman (meyve suyu gibi doğal olsa da) önce annesine soruyorum ben dana kadar çocuklar için. Millet 9 aylık bebeğe çay veriyor çok komik ya.

O kadar çok araştırdım ki oturup bu alerji üzerine saatlerce konuşabilirim bebeğim o kadar ileri düzeyde olmasa da. Mesela alerjik rinit (saman nezlesi) olan insanların o dönemlerde belirli gıdaları tüketmesi alerjilerini daha kötü alevlendiriyormuş. Dersin ki mesela süt ve bahar alerjisi ne alaka ama alaka işte 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Şu olaya şimdiden sinir oluyorum ben de, UmayUmay0 UmayUmay0 dediği gibi başkalarının çocuklarına bir şey vereceksem önce annesine sorarım izin verirse çocuğa söylerim. Kendim için de aynı hassasiyeti bekliyorum haliyle.
Annemlere kabullendirdim zaten onlar da benimle aynı fikirde ama kv tarafına napacağım bilmiyorum geçen bayramda şeker verdi görümce kızımın eline daha 6 aylık zaten anlamıyor çocuk ne olduğunu orası ayrı da diyor ki bi dahaki bayram yersin dedim hayır şu an ne olduğunu bilmediği için vermene izin verdim diyor ki halası çikolata çok seviyor ona alacak o da yer. Pardon???? Şimdilik o dönemde olmadığımız için çok üstüne gitmedim ama bu konuda tavrınız net olsun.

Back
X