• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemeroid midir? Yaşayanlar bakabilir mi?

günde 1 çay kaşığı tüketirseniz kabızlığıda önler ancak ben midem kaldırmadğindan turketemiyorm evet sadece oraya iç ve dış kısma bolca süreceksinz
Çok teşekkür ederim. İyi ki hakiki zeytinyağım da var. Çok rahatladım..Sizce oruca 2 gün ara versem mi?

Çok teşekkür ederim. İyi ki hakiki zeytinyağım da var. Çok rahatladım..Sizce oruca 2 gün ara versem mi?
1 gün ara vern istersnz zeytinyağıyla rahtlaynca devam edersinz sahurdada içebiliyosanz 1 çay kaşığı için çok rahatlayacaksınz ben kremde kullandım ancak en iyi gelen hakiki zytinyağı oldu

1 gün ara vern istersnz zeytinyağıyla rahtlaynca devam edersinz sahurdada içebiliyosanz 1 çay kaşığı için çok rahatlayacaksınz ben kremde kullandım ancak en iyi gelen hakiki zytinyağı oldu
Kussam da içerim şu an, hastaneye gitmeyim de yeter ki. Çok sağolun, Allah razı olsun.

Öncelikle geçmiş olsun malesef söylediğiniz şeyler dış basur semptomları 2 tür basur var iç ve dış basur dışardan ele gelen veya görünene dış basur deniliyor .. kanama / yanma / zonklama / üzerine oturamama hepsini yapar aslında kabızlık o damarların sıkışmasından ötürü olur genelde ve çok oturmak / acı baharat / turşu kesinlikle tetikler genelde ufak anestezi tarzı kremler verirler ama hametol ve Anestol en iyi kremlerdir ve kanamadan ötürür şekerinizde dengesizleşme olabilir aç kalmanız tavsiye etmem ve lütfen bol su ve posasız şeyler yemeye dikkat edin tedavisini olmazsanız ilerlerse sıkıntı yaratabilir lütfen dikkatli olun ..

Kortos diye bir merhem var eczanelerde bu merhemi kullanin cok iyi geliyor
Bnm ablam hamilelignde olmustu ordan biliyorum bu merhemle cok rahat etti

Cok gecmis olsun size de 🙏

Korkmana gerek yok normal hayatınız etkilemez. Doktor bana amliyatın gerek olmadıgını zaten tekrarlandıgını söyledi yediklerine dikkat et günde 2 bucuk l su iç rahatlarsın geçmiş olsun korkmana gerek yok

Yemeklerinizde zeytinyagı kullanın Baska yaglardan uzak durun en azından bir süre. Pilav, makarna gbi karbonhidratları tüketmeyin. Hosaf için (meyveli, taneli yani) kabız olmayacaksınız. Ayrıca günlük 30 dk egzersiz yapılacak bagırsaklarınızın calısması için. Ben küçük yasta hemeroid ameliyatı oldum, hep kanadım düzenli Bi biçimde. Ameliyattan sonra yasam seklimi değiştim, sorunum çözüldü diyebilirim. Cok gecmiş olsun eczaneden anestol alıp sürün. Günlük de hindistan cevizi yagı sürün (bunu doktora danısın bence telefonla ben kullanıyorum azıcık acıyınca ne olur ne Olmaz diye. Bana iyi geliyor ama siz yine de sorun)Bol su içilecek normalde içtiğiniz suyun üzerine cıkın.

Hemeroid için değil de kabızlık için öneride bulunabilirim. Pırasayı salçasız,havuçsuz, pirinçsiz sade olarak pişirip, piştikten sonra zeyrinyağı ilave edip, yemeklerden önce iki kaşık tüketin. Ondan önce de aç karnına 2-3 tane kayısıyı iyice çiğneyip, üstüne bol su için.

Bende donem donem oluyor bu.Cok aci yiyince veya duzensiz wc cikma olunca.O gordugunuz parca ic tarafa geri toplanacak.Dusta elinize dus jeli veya sampuan surerek ice ittirin.Hic agti olmuyor.Ben bu islemi yapiyorum birkac saat sonra o kitle bazen yine cikiyor.

Bende de dönem dönem oluyor.O durumlarda kullandığım bir hap,bir merhem ve bir fitil var. ( fitili sokmak biraz acılı ama işe yarıyor ) eğer istersen isimlerini özelden yazarım.bende kuyruk gibi sarkma değil ama sadece meme başı oluyor.bu dönem kola içme,baharatlı yiyecekler ve kuru fasülye yememeni tavsiye ederim. geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun malesef söylediğiniz şeyler dış basur semptomları 2 tür basur var iç ve dış basur dışardan ele gelen veya görünene dış basur deniliyor .. kanama / yanma / zonklama / üzerine oturamama hepsini yapar aslında kabızlık o damarların sıkışmasından ötürü olur genelde ve çok oturmak / acı baharat / turşu kesinlikle tetikler genelde ufak anestezi tarzı kremler verirler ama hametol ve Anestol en iyi kremlerdir ve kanamadan ötürür şekerinizde dengesizleşme olabilir aç kalmanız tavsiye etmem ve lütfen bol su ve posasız şeyler yemeye dikkat edin tedavisini olmazsanız ilerlerse sıkıntı yaratabilir lütfen dikkatli olun ..
Çok teşekkür ederim, posasız derken sıvı şeyler yani değil mi? Zaten uzun süredir hep yatıyorum evden çıkmadığım ve moralim bozuk olduğu için. Hareketsizim yani.

Söylenenlere ek olarak özellikle ayaklarınızı sıcak tutun, o da etki ediyor ve o bölgeye sıcak uygulama çok rahatlatıyor, geçmiş olsun :)

Hepinize çok teşekkür ederim. Oruca ara verdim, söylediklerinizi deneyeceğim :) kabızlığa da razıyım ama o garip şey en azından normal memeye dönüşür umarım, şekli çok korkuttu beni çünkü. Çok sağolun

Ben doktora hiç gitmedim bu konu ile ilgili ama kronik kabızlık var doğumdan beri geçtiğimiz senelerde ciddi bağırsak rahatsızlıkları da yaşadım ama doktorun ısrarına rağmen kolonoskopiye yanaşmadım.
Çok ağrım olduğunda kanamam olduğunda bitkisel bir krem vardı evde deneyim dedim hemen ağrıyı azaltıyor sıcağa yakın ılık suya oturmanızda çok çok iyi gelir. Doktor zaten bu ılık suya oturmayı söyler.
Amal fissür gibi bir şey de olabilir her zaman kabız değilseniz. Bu süreçte hastaneye gitmeyin ama eczaneden bir krem önereceklerdir.

Bu arada iftardan sahura kadar yeterli sıvı alır, kayısı hoşafı gibi şeylerle desteklerseniz oruca ara vermeye gerek kalmaz diye düşünüyorum. İftardan sahura elimde sürahi ile geziyorum acısını bildiğim için :)

Hemoroid evet.ben 2 yaşından beri yaşıyorum hiç de doktora gitmedim uyandığım için.yılda 2-3 defa dışına çıkar,ama çıkarken bitirir beni..onun dışında sürekli kabızım.tabi siz benim gibi yapmayın ama bu süreçte doktora gitmeyi gerektiren acil bi durum değil bekleyebilir.acı tüketmeyin geçmiş olsun

Back