Ben de aksine erkekleri pek sevmem. Tabi yani erkekleri genellemiyorum, babam, arkadaşlarım benim canım ciğerim, erkek cinsinden de çoook sevdiğim, çok iyi anlaştığım insanlar var. Erkeklerin konuşma konularından da genellikle hoşlanırım, erkek yazarları okur baya severim vs. Sadece çok eril ortamlar beni gerer. Çünkü genelde erkekleri dediğim dedik, üstten bakan, küçümseyen, kendinden fazla emin ve baskıcı bulurum. Mesela erkek patronlarım oldu, her zaman bir şeye kızdıklarında bağırır, çağırır, tüm ofisi terörize ederler. Şiddet uygulamaya meyilliydi hep erkek partronlarım: vurma, kırma, bağırma, aşağılama vs. Sonra bir erkek kendisini terk eden bir kadında hemen suç bulur, yüzde yüz. Kendinde hata aramaz. Tüm kadınlar onun hoşuna gitmek zorundaymış gibi davranır genelde.
Kadınlarsa tam tersi. Genelde hoşa gitmeye çalışıyoruz, suçu kendimizde arıyoruz, iletişim kurarken şiddete daha az başvuruyoruz bence. Ondan dolayı kadınsı ortamları ben açık ara tercih ederim. Elbette erkeklerin hepsini genelleyemeyim yukarıda belirttiğim gibi.
İşte benim görüşüm de bu valla :) Ben de baya önyargılıyım bence. Belki sizin karakterinizle ilgili bir şeydir, siz de net, baskın, vb bir insansanız o tip bir iletişimden hoşlanıyorsunuzdur. Bence kötü bir şey değil, kişilik ve tercih meselesi.