Hematomadan bebeğimi kaybettim😔

username777

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2023
21
12
22
Merbaha Arkadaşlar çok kötü günlerden geçiyorum. Ben 5 haftalık hamileydim herşey iyi gidiyordu birgün benim kahverengi akıntılarım olmaya başladı 4,5 gün böyle devam etti ultrasonda herşey iyiydi ama birgün uyandığımda kanlar içinde uyandım adet kanaması gibi ve daha fazla. Hemen doktora koştum ultrasonda bakıldı ve kanama alanı olduğu söylende yani Hematoma vardı😔 ama küçüktü doktor iğne falan yazdı ama kanamam durmuyordu. Ertesi gün ultrasona yine çağırdı ve kanamam hala devam ediyordu bebeğe zarar vermemişti. Ama diğer gün gittiğimde artık bebek zarar görmüştü ve hemen aldırmam gerektiğini söylediler çünki bebeğin gelişimi durmuştu. Çok kötüyüm yazarken bile. Ve bana vakum kürtaj yaptılar ağlamaktan artık halim yoktu çok kötüydüm ama benim doktorum yüzünden oldu çok rahatdı dinlenmem gerekmediğini falan söylüyordu ama herkes dinlenmem gerektiğini söyledi. En kötüsü 3 yıl hasretden sonra ilk bebeğimdi. Artık yeniden hamile olmaya korkuyorum çünki aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Herkeste Hematomanin tedavisi olmadığnı söylüyor. Böyle şey yaşayıp yeniden hamile kalan oldumu? Ve hematoma olmadan hamile kalan oldumu? Çok korkuyorum yine hematoma olucak diye ve hamile kalamayacağım diye. Bu arada Azerbaycanlı olduğum için düzgün yazmamış ola bilirim. Kusura bakmayın. Lütfen yardımcı olun fikirlerinize ihtiyacım var🙏🏻😔

Öncelikle geçmiş olsun. Her hematom bebeği tehdit etmiyor ve her gebeliğinizde hematom oluşacak diye bir kural yok. Dinlenmiş olsaydınız da sonuç değişmeyecekti, doktorunuzu suçlamayın. En yakın zamanda sağlıklı bir gebelik nasip olur inşaAllah.

Doktorunuzun suçu yok, sağlıklı bebek ne yaparsanız yapın tutunur, düşmez. Tekrar hamile kalırsınız merak etmeyin. Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah.

Geçmiş olsun, eğer bebek sağlıklı olursa her şeye rağmen tutunur zaten, çok fazla dinlenmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum, kendinizi ya da doktorunuzu suçlamayın, eskiden annelerimiz ne kadar ağır işler yaparmış, sağlıklı bebek tutunuyor bir şekilde. Benim merak ettiğim asıl konu şu, hematom sebebiyle olduğu kesin mi, doktor tam olarak ne dedi ? Çünkü ben de 6 haftalıkken başlayan lekelenmeler sonucu 8. haftada düşük yaptım. Bebek gelişmedi ayrıca. Yani rahimde kanama alanı gözüküyor olabilir ama bu durum direkt çocuk sahibi olmanın zor olduğu sonucuna nasıl bağlandı, merak ediyorum.

Öncelikle geçmiş olsun. Her hematom bebeği tehdit etmiyor ve her gebeliğinizde hematom oluşacak , doktorunuzu suçlamayın. En yakın zamanda sağlıklı bir gebelik nasip olur inşaAlla
Geçmiş olsun, eğer bebek sağlıklı olursa her şeye rağmen tutunur zaten, çok fazla dinlenmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum, kendinizi ya da doktorunuzu suçlamayın, eskiden annelerimiz ne kadar ağır işler yaparmış, sağlıklı bebek tutunuyor bir şekilde. Benim merak ettiğim asıl konu şu, hematom sebebiyle olduğu kesin mi, doktor tam olarak ne dedi ? Çünkü ben de 6 haftalıkken başlayan lekelenmeler sonucu 8. haftada düşük yaptım. Bebek gelişmedi ayrıca. Yani rahimde kanama alanı gözüküyor olabilir ama bu durum direkt çocuk sahibi olmanın zor olduğu sonucuna nasıl bağlandı, merak ediyorum.
Benim kanamam durmuyordu ve kanama alanı artık çok büyümüştü. Doktorumu aslında suçlamazdım ama kime sorsam bana doktorum ilaçlar falan yazdı dinlenmem gerektiğini söyledi ve geçti gitti diyorlar. Ama benim doktorumun yalnızca yaptığı bana kanama durdurucu bir iğne yazması ve dinlenmemem gerektiğini söyluyordu ve hergun ultrasona gel bakalım bebek ne zaman zarar görücek diyordu. Birde cocuk sahibi olmanın zor olduğunu söylemedim ben belkide yanlış anlaşılmışımdır. Sadece korktuğumu ve yine diğer hamilelikde hematoma olacağından korkuyorum.

Benim kanamam durmuyordu ve kanama alanı artık çok büyümüştü. Doktorumu aslında suçlamazdım ama kime sorsam bana doktorum ilaçlar falan yazdı dinlenmem gerektiğini söyledi ve geçti gitti diyorlar. Ama benim doktorumun yalnızca yaptığı bana kanama durdurucu bir iğne yazması ve dinlenmemem gerektiğini söyluyordu ve hergun ultrasona gel bakalım bebek ne zaman zarar görücek diyordu. Birde cocuk sahibi olmanın zor olduğunu söylemedim ben belkide yanlış anlaşılmışımdır. Sadece korktuğumu ve yine diğer hamilelikde hematoma olacağından korkuyorum.
Hiç korkmayın, aynı şey daha 1 ay önce kuzenimin başına geldi, rahimde kanama alanı vardı ve günlerce pıhtılı kanaması oldu, bebek düşebilir dedi doktor, şu anda bebek 10 haftalık ve gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. İçiniz rahat olsun, şimdi böyle hissetmeniz normal ama tekrar böyle bir durum yaşama ihtimaliniz oldukça az, günümüzde düşük oranları maalesef artmış durumda ama sağlıklı gebelikler de bir o kadar fazla. Umudunuzu kaybetmeyin, hep olumlu düşünün, eminim ki bebişiniz en uygun zamanda gelecektir 😊

Hiç korkmayın, aynı şey daha 1 ay önce kuzenimin başına geldi, rahimde kanama alanı vardı ve günlerce pıhtılı kanaması oldu, bebek düşebilir dedi doktor, şu anda bebek 10 haftalık ve gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. İçiniz rahat olsun, şimdi böyle hissetmeniz normal ama tekrar böyle bir durum yaşama ihtimaliniz oldukça az, günümüzde düşük oranları maalesef artmış durumda ama sağlıklı gebelikler de bir o kadar fazla. Umudunuzu kaybetmeyin, hep olumlu düşünün, eminim ki bebişiniz en uygun zamanda gelecektir 😊
Keşke benimde bebeğim sıkı sıkı tutunsaydı bana😔 kendimi çok suçluyorum belkide başka doktora gitseydim bebeğim beni bırakmazdı. Yinede teşekkür ederim inşAllah dediğiniz gibi olur❤️

Keşke benimde bebeğim sıkı sıkı tutunsaydı bana😔 kendimi çok suçluyorum belkide başka doktora gitseydim bebeğim beni bırakmazdı. Yinede teşekkür ederim inşAllah dediğiniz gibi olur❤️
Kendinizi suçlamayın, ilk 8 haftada oluşan düşüklerde genellikle bebekte bir anomali oluyor, vücudunuz sağlıksız embriyoyu istemiyor, böyle düşünürseniz eğer biraz daha rahatlatır belki, bu süreçte spor yapın ve sağlıklı beslenmeye gayret edin, sebze ağırlıklı beslenin, ideal kilonuza ulaşmaya çalışın, vücudunuzu gelecek olan yavruya hazırlayın, defalarca düşük yapan kadınlar var ve onlar bile asla pes etmiyorlar, bunları düşünün, umarım her şey istediğiniz gibi olur, psikoloji çok önemli bu süreçte 🌸

Doktor elinden geleni yapmış iğneyle, o iğneyi bile her doktor yapmıyor artık. Bazı hematomlar küçüktür, zarar vermez. Sizinki zarar verecek boyuttaymış maalesef. Bir çok gebelik hematom sebebiyle sona eriyor.

X