Hem normal hem sezaryan ile doğum yapanlar hangisi daha rahat

kalb-i mecruh

♡♡♡♡
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
132
55
48
Merhaba arkadaşlar dogumuma 12 haftam kaldı fakat ben hala karar veremedim normal mi sezaryan mi
Normal dogumu çooook iyi biliyorum deneyimliyim yani
Benim günüm geçer suni sancıyla doğumum başlatılır vs
gerisini yazmayayım şimdi
Kısacası normal doğumum zor oluyor

Hem sezaryan hemde normal dogum yapmış bayanlar lütfen bana yardımcı olun sezaryan mi daha zor normal doğum mu
Sezaryan sonrasi ağrı çok mu oluyor kaç günde toparlandiniz

Normal doğum yapmadım hiç.. ama miyom ameliyatı oldum sezaryan gibi yatmak kalkmak oturmak doğrulmak büyük sıkıntı. Hep amelyattan sonra onu düşündüm bebeğim olsa onu nasıl doğrulup oturup emzirirdim acaba diye.. tabi analık psikolojisiyle acıları çeke çeke emziriyorsun yeter ki emsin diye.. ben sezaryan olmak zorundayım ama normal doğum yapmak isterdim...

Hangisi daha zor sorusuna cevap bence bünyeden bünyeye değişir. Ötneğin benim yengem ilkinde normal ikincisinde sezaryanla doğum yaptı. Normal doğum daha iyiydi diyor. Fakat arkadaşımıbn ablası da ikisini yaşamış o da sezaryanı öneriyor. Normalde sıkıntı yaşamış.

Hakkında hayırlısı olsun diyelim

Amin cümlemizin Rabbim yardımcısı olsun.
Keşke kendimde o gücü bulsam normal doğur sam ama malesef yok
Benimde endişem bu yönde ya sezaryanla daha fazla acı ve zorluk yaşarsam diye anlaşılan yaşamadan bilemiycem
Sizinde az kalmış dogumunuza tecrübenizi paylasirsınız artık
Rabbim bebeginizi sağlıcakla kucağıniza almayi nasip etsin.

bugün doktordaydım ve sezeryan yapmak istiyorum ,ikisi normal doğum oldu,yaşımdan dolayı acı eşiğim çok düştü dayanamam dedim..doktorum sezeryanın normal doğuma göre daha sancılı olacağını,normal doğumdan sonra sezeryan olan annelerin normal doğumun bir nimet olduğunu söylediklerini söyledi..sezeryan kolay olabilir ama sonrası çok acılı oluyormuş,çocuğu bile gözünüz görmüyormuş doğruysa

Sanki normal doğum acısız
alttan atıkları dikislerin iylesme süresi 1 ayı buluyor.tuvaletini tam oturarak yapamıyorsun
oturmaksa bi lüks oluyor
Ya yaşadığım tranva ne olacak oturup ağlayasım var bu ne ya
Hayır normal kendi sancinla olsa amenna ama yok İşte olmuyor her seferinde bu daha kolay olur diyolar yok kardeşim kolay olmuyor.
Bitti gücüm kalmadı bırakın dogurmayı iğnenin açısına katlanacak gücüm yok.
Nasıl cikicam bu işin içinden bilmiyorum

işte bende iki tane doğurdum ve acısını hala unutamadım..şimdi kara kara düşünüyorum nasıl dayanacağım diye canım..doktor da bugün sezeryan daha zor dedi..hepside zor bence, anne olmak çok zor,,

işte bende iki tane doğurdum ve acısını hala unutamadım..şimdi kara kara düşünüyorum nasıl dayanacağım diye canım..doktor da bugün sezeryan daha zor dedi..hepside zor bence, anne olmak çok zor,,
Doktor iyi sezaryenı önermemiş şaştım. Genelde işlerine o geliyor çünkü. Özel hastanemi devlet mi yoksa?

Amin canım inşallah....

Normal doğumun sıkıntılıysa gene senin için sezeryan daha olumlu duruyor sanki. Belli olmaz belki mecburi sezeryan olursun. Notmal diyoruz diğeri fe olabiliyor. Allah hayırlı rahat doğumlar versin

Sağlık problemi yoksa normal doğumu tercih ediyorum ben. Arkadaşım sezeryanla doğum yaptı ve refakatçisi olmuştum resmen 1 hafta yoksunuz bebeğinizi emzirmekte bile zorlanıyosunuz biz şırıngaya süt sağıp bebeğin ağzına vermiştik. Ama normal doğumda sadece o an çekiyosun ve sonrası daha rahat o anları doya doya yaşamak gibisi yok bence

Doktor iyi sezaryenı önermemiş şaştım. Genelde işlerine o geliyor çünkü. Özel hastanemi devlet mi yoksa?
özel hastane ''lokman hekim hastaneleri''..bende özel olmasına güvenip bunu teklif ettim ama olmadı..şartlara bağlı sezeryan ,yoksa birşey yapamayız dedi..devlet hastanesine böyle bir şeyi teklif etsem işime ne karışıyorsun ne çok biliyorsun diye azar işitirim üstüne birde :)

Ah o doğum korkusu ahhh. Allah yardımcınız olur inşallah. Bnde normal doğum yaptım iyikide normal yaptım diyorum dikişlerimde sıkıntı oldu suni sancı verdiler bi gün. Ama hangisi sizi etkiledi derseniz doğum anı. Bn o andan korkuyorum. Bi fobi oldu. Ama unutmayın sezaryen bi ömür sizde iz bırakacak.

Aminnn
İnanın her doğumum zaten bende iz bıraktı
Nasıl yapacağımı bende bilmiyorum
Yağmurdan kaçarken doluya tutmaktan çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…