hem kararsizim.hem mutsuzum hem huzursuzum. disardan goruslere ihtiyacim var :(

Hakli degilsiniz..yigeninin yaninda sizi şap şup opmesi gerekmiyor..aşkım, bal böcüğüm , elmalı turtam demesi gerekmiyor..hani demissiniz ya onun yaninda sarilip opmuyo, basbasayken hitap ettigi sifatlari kullanmiyo, zaten ahlaka uyan da bu bence.. onun yaninda aşklaşmak niye istiyorsunuz ki ? Anlam veremedim..nisanlinizi kiskanmak istiyorsunuz da kiskanacak kimseyi bulamamissiniz bu kizcagiza sarmissiniz gibi geldi bana..
Diger yorumlarida okuyup oyle karar verirseniz olayin kizma ve kirilma raddelerini coktan astigini anlayabilirdiniz tabi bu da bi cozum onerisi tesekkurler

Biseyler yazdim geri sildim...
bazen ya ölürsem kizim ne yapar diyorum, sonra kardeslerimiz var sahip cikarlar diye rahatlatiyorum kendimi... ama iste bi de sizin gibiler var, o yuzden hicbir cocuk annesiz ya da babasiz kalmasin, tek dilegim bu...
Sahip cikilacak bir durum goremiyorum sahip cikmasi gerekn bi canli 'anne'si zatrm var o da bi yuva kurmus bunun cefa kisminda ben yer aliyorum uc ay cocugunun ananede babanede kalmasina goz yumup sonradan yaptigi cocuklarla zevki sefa icinde geciren bir 'anne' bunun bilincinde degilse yenge olarak ben dis kapinin mandali bile degilim. Beni ilgilendiren nisanlimla aramin bu denli bozulmasi. Allah tabikide oksuz ve yetimlere yardim etsin bende cocugun sacma sapan hareketlerine goz yumuyorum kasimi karartip sevmedigimi gostermiyorum elbette. Okursaniz anlarsiniz

merhabalar konu sahibi benim eşimde biz evlenmeden önce öyleydi aynı evin içinde yaşadıklarından eline doğmuştu yiğeni ve babası tır şöforü olduğundan hastanesi aşıları bütün babalık işlerini eşim yapmış çocuğun ve çocuk inanılmaz düşkündü beraber bir yere gittiğimizde annesine arattırıp ağlıyordu illaki eve gel diye tabi ben de ilk zamanlar bu duruma çok takılıyordum kendi kendime kızıyordum sonra eşimle konuştum eltime de söyledim bu konudan rahatsız olduğumu eşim bir daha o şekilde davranmadı annesi de çocuğunu evleneceğimize alıştırdı. daha sonra evlenince bu durum eskisi gibi olmadı birde farklı bir ilçede yaşadığımız için fazla görüşemediler. gerçi hala kayınvalidemgillere yatılı gittiğimizde sabah uyanır uyanmaz gelip ortamıza yatıyor ama eşim eskisi gibi olmadığından kafama takmıyorum. inşallah sizin eşinizde düzelir.

Bence siz çocuğa gösterdiği ilgiden dolayı çocuğu kıskanmış ve sevmemeye başlamışsınız.Bu yüzden nişanlınız ve çocuk gözünüze batıyor.
Yapmayın,kendimi bir an öyle düşündüm.Kardeşim ölse,ve çocuğu bana emanet olsa dünyayı karşıma alırım.Çünkü o sadece yeğeni değil ,aynı zamanda abisinin emaneti,ve abisinin anısı.

Zaten bu konufa bi saygisizlik yapmadim ne annesine ne babanesinr nede cocuga. Burda hatali olmadigimi biliyorum. Bende hediye aliyorum geldiginde gormeye gidiyorum ama nisanliminda biz hep birlikteykende ayriykende bizim evlenecegimizi ayni evi paylasip cocuklariminiz olacagini ona asilamak daha dogru bi tabirle bunu yavas yavas alistirmak yerine beni yokmusum gibi saymasi evlensekte oncelik oymus gibi bunu yegeninede hissettirmesi sonucundan muzdaribim. Onun bi ailesi zaten var zaten sevgi gosteriliyor anne ve baba taraflarindan. Cocuk alisamicak beni kiskanacak aman seni uzak tutmaliyim onun yanindayken seni yok saymaliyim kotu etkilenir kismini kendime hem yediremem hemde bunun uzerine bir gelecek kurabilmem imkansiz. Bende bir kadinim ve anne aday adayiyiyim nihayetinde. Bizi birak yegenine kostur diyemem. Cocugumuz oluncada bu dengeyi bu sartlar altinda saglayabilecegini dusunemiyorum. Aman o uzulmesin o varken karisi olacak insana ilgi gostermeyen adam cocugunami gosterecek daha fazlasini. Yan yana bile oturmuyoruz aman kiskanmasinmis diye durum bu. Halbuki bende evlencem benimde cocuklarim olcak ama sen bi tarafa onlar bi tarafa tavrini birakip seni yine sevmeye devam edicem mantigini uygulamaya soksa bizimde boyle bi problemimiz olmazdi diye dusunuyorum. Ki buna alistirmadigi surece biz evlensekte olacagida size soyleyim konu acilmisti ordan biliyorum. Gelir tatilde kalaibilir tabi yegenin dedigimde o bensiz uyuyamaz yalniz korkar biz birlikte yatariz sozu hala kulaklarimda. Ben saf disi kaliyorum simdi on yasinda elbette buyuyecek ozamanda ayni sey olacak besbelli.

Sarılmak ayıp bir şey mi? Bir insanı yanaklarından öpmek ayıp bir şey mi? Sevgiyi iyice saklayalım gizleyelim örtelim sıkı sıkı saralım. Maazallah çocuklar da öğrenir...

arkadaşım, öncelikle şunu vurgulayayım, genel değil, konulara göre yorumlar yapıyorum
bu konuda da "bana arkadaşmışız gibi davranıyor, sarılmıyor, öpmüyor" cümlesindeki "sarılmak öpmek" bana yanak yanağa öpüşmek gibi gelmedi. yanak yanağa öpüşmek arkadaşça birşey değil midir? ben o yorumu yaptığım ana kadarki okuduklarımdan (ki gerisini de okumadım zaten) beklentinin yüksek olduğunu algıladım!

öte yandan hem bu konu için hem genel olarak, "ayıp" yanlış kelimedir
sarılmak - öpüşmek - sevişmek - cinsellik - sex vs bunlar "ayıp" değildir
doğru kelime "özel"
sarılmak - öpüşmek - sevişmek - cinsellik - sex vs bunlar "özel" şeylerdir
(3 yaşındaki çocuklara bile "ayıp" yerine "özel" kelimesi aşılanmalıdır)
"iki kişilik özel şeyler"
bana ister örümcek kafalı deyin, ister çağdışı deyin ne derseniz deyin, bana göre bu anlamda "özel şeyler" her yerde ve herkesle yaşanmamalı, "özel" olan insanlarla, "özel olan yerlerde", "özel anlarda" yaşanmalı
yeri gelir, bir arabanın için bile özel bir yerdir! fakat 2 kişiliktir!

biz 4 kişilik bir aileyiz
9 ve 3 yaşında çocuklarımız var
eşimle, onların yanında sarılırız da, şakalaşırız da, dudaklarımıza 1 sn'lik buse de kondururuz
ama evet, çocuklarımın önünde vıcık vıcık sarılıp öpüşülmesini istemem, hele ki halka açık mekanlarda
çünkü bu olay çocuklara "herşeyi, her yerde, herkesin önünde yaşayabilirsin" mesajı verir, ben çocuklarımın 10 yaşında bu mesajı almasını istemem

bana göre "sarılıp-öpüşememek" , "sevgiyi saklamak gizlemek, örtmek,sıkı sıkı saklamak" olarak adlandırılırsa, "sevgi" kelimesinin içi boşaltılmış olur
sevgi bu kadar yüzeysel ve sadece fiziksel birşey değildir

siz 10 yaşındaki çocuğun karşısında, benim bu konudan anladığım manada sarılıp-öpüşürseniz, çocuk bunu sevgi değil fiziksel aktivite olarak algılar
10 yaşındaki çocuğa sevgiyi öğretmenin 10'larca, 100'lerce yolu var ve henüz, yaşları itibariyle karşılarında öpüşmek bunlardan biri değil
mesela yolda gördüğü yaralı hayvanı alıp veterine götürmeyi, kendisine verilen hediyeleri beğenmese bile teşekkür etmeyi, çok sevdiği şeyin son lokmasını kardeşiyle paylaşırsa bunun kötü olmadığını, hayatı sevmeyi, olayların olumlu yanlarını görmeyi, benci ve bencil olmamayı vb. vb. vb. vb. öğretmek de sevgiyi öğretmektir.

bu demek değildir ki çocuklara öpüşmeyi-cinsel ilişkiyi öğretmeyelim
bunları 4 yaşından itibaren çocuklara (anlayabilecekleri boyutlarda) anlatmalı, öğretmeliyiz, bunların "özel" olduğunu, sevgiyle başladığını anlatarak, öğreterek (bu konuda bir sürü mesajım var, dilerseniz açıp okursunuz, burada tekrar yazmayacağım)

arkadaşım, öncelikle şunu vurgulayayım, genel değil, konulara göre yorumlar yapıyorum
bu konuda da "bana arkadaşmışız gibi davranıyor, sarılmıyor, öpmüyor" cümlesindeki "sarılmak öpmek" bana yanak yanağa öpüşmek gibi gelmedi. yanak yanağa öpüşmek arkadaşça birşey değil midir? ben o yorumu yaptığım ana kadarki okuduklarımdan (ki gerisini de okumadım zaten) beklentinin yüksek olduğunu algıladım!

doğru kelime "özel"
bana ister örümcek kafalı deyin, ister çağdışı deyin ne derseniz deyin, bana göre bu anlamda "özel şeyler" her yerde ve herkesle yaşanmamalı, "özel" olan insanlarla, "özel olan yerlerde", "özel anlarda" yaşanmalı

eşimle, onların yanında sarılırız da, şakalaşırız da, dudaklarımıza 1 sn'lik buse de kondururuz
ama evet, çocuklarımın önünde vıcık vıcık sarılıp öpüşülmesini istemem, hele ki halka açık mekanlarda
çünkü bu olay çocuklara "herşeyi, her yerde, herkesin önünde yaşayabilirsin" mesajı verir, ben çocuklarımın 10 yaşında bu mesajı almasını istemem

bana göre "sarılıp-öpüşememek" , "sevgiyi saklamak gizlemek, örtmek,sıkı sıkı saklamak" olarak adlandırılırsa, "sevgi" kelimesinin içi boşaltılmış olur

siz 10 yaşındaki çocuğun karşısında, benim bu konudan anladığım manada sarılıp-öpüşürseniz, çocuk bunu sevgi değil fiziksel aktivite olarak algılar
10 yaşındaki çocuğa sevgiyi öğretmenin 10'larca, 100'lerce yolu var ve henüz, yaşları itibariyle karşılarında öpüşmek bunlardan biri değil
mesela yolda gördüğü yaralı hayvanı alıp veterine götürmeyi, kendisine verilen hediyeleri beğenmese bile teşekkür etmeyi, çok sevdiği şeyin son lokmasını kardeşiyle paylaşırsa bunun kötü olmadığını, hayatı sevmeyi, olayların olumlu yanlarını görmeyi, benci ve bencil olmamayı vb. vb. vb. vb. öğretmek de sevgiyi öğretmektir.

bunları 4 yaşından itibaren çocuklara (anlayabilecekleri boyutlarda) anlatmalı, öğretmeliyiz, bunların "özel" olduğunu, sevgiyle başladığını anlatarak, öğreterek (bu konuda bir sürü mesajım var, dilerseniz açıp okursunuz, burada tekrar yazmayacağım)
Nisanlim bu cocuk yanindayken degil sarilmak hosgeldin derken bile ben yanasmasam karsidan diyecek durumda. Yanima bile oturmuyor balkonda salonda cafe v.s yerlerde bilmem anlatabildim mi????

doğru kelime "özel"

E tamam ben de bunu savunuyorum. Sizin eşinizle çocuklarınızın önünde yapmayı uygun gördüklerinizi uygun ve hatta gerekli, ötesini toplum içinde uygunsuz buluyorum. Ama konu sahibi zaten çok dar bir çerçevede bile sevgi ifadesinden yoksun olduğundan bahsediyor. Yani elini tutmak, sahiplenmek vesaire...
Eşiniz çocuklarınızın yanında size asker arkadaşıymış gibi davransa, sizinle olduğunu çocuktan gizlese filan tuhaf olurdu, değil mi? Konu sahibinin derdi de o.

Nisanlim bu cocuk yanindayken degil sarilmak hosgeldin derken bile ben yanasmasam karsidan diyecek durumda. Yanima bile oturmuyor balkonda salonda cafe v.s yerlerde bilmem anlatabildim mi????

arkadaşım şu anda anlattın da
ben ilk yazdıklarından böyle algılamadım ve algıladığım şekilde yorum yaptım
şu anda da, benim o yorumuma gelen bir cevabı yanıtladım

durumuna ise yorum yapmak istemiyorum çünkü bence, bazı noktalarda haklıyken bazı noktalarda öyle haksızsın ki, haksızlıkların haklılıklarını örtüyor bence...

Çok takılmışsın bu böylede gider emin ol vazgeçemezsin bi gün patlak verir.
Konusmayi bi dusunuyorum bi dusunmuyorum gercekten cok kararsizim. Konusursam dusecegim pozisyonu dusunuyorum konusmasamda malum ortada hersey. Bugunden beri telefon ustune telefon geliyor ama yinr boylr olacagini bildikten sonra insanin icine sinmiyor yasayan bilir :KK43:

arkadaşım şu anda anlattın da
ben ilk yazdıklarından böyle algılamadım ve algıladığım şekilde yorum yaptım
şu anda da, benim o yorumuma gelen bir cevabı yanıtladım

durumuna ise yorum yapmak istemiyorum çünkü bence, bazı noktalarda haklıyken bazı noktalarda öyle haksızsın ki, haksızlıkların haklılıklarını örtüyor bence...
Hakliligim haksizligim suan burda yorum yapanlar ve ben biliyorum nisanlim yads cocuk degil. Bu yuzden bi akil almak cozum onerilerini cogaltmak uygun olani secmek icin konu actim. Dunku adam nerde bugunku adam nerdeeee. Yegen geliyor ben gidiyorum hala anlatamadim. Sarilmayi opmeyi elele oturmayi kayinvalidem kendi annem babam varkende utanmam sonucta yzuukleri ne icin taktik ayrica neden kotu etkilenecek bu konudan cocuklar. Dudak boyutuna gecen seylerden bahsetmiyoruz zaten sadece olmasi gereken ama olamayan samimiyet ve temas

E tamam ben de bunu savunuyorum. Sizin eşinizle çocuklarınızın önünde yapmayı uygun gördüklerinizi uygun ve hatta gerekli, ötesini toplum içinde uygunsuz buluyorum. Ama konu sahibi zaten çok dar bir çerçevede bile sevgi ifadesinden yoksun olduğundan bahsediyor. Yani elini tutmak, sahiplenmek vesaire...
Eşiniz çocuklarınızın yanında size asker arkadaşıymış gibi davransa, sizinle olduğunu çocuktan gizlese filan tuhaf olurdu, değil mi? Konu sahibinin derdi de o.

anlaşamayacağız maalesef
eğer siz, bu yazdıklarınızı, gerçekten, benim o cevabı yazdığım ilk mesajdan çıkarabildiyseniz diyebileceğim birşey yok
zira ben cevap yazdığım o ilk mesajda, sevgi ifadesi yoksunluğu, sahiplenilmemek gibi problemlerden çok daha ağır basan şeyler şeyler gördüm
algılama farklılığı diyelim...

Buna da kactir dikkat ediyorum nisanlim her zaman kapiya kadar iner arabaya bindirir cami actirir oper oyle ugurlar beni. Gecen gecede bende geliyorum dedi sanirim oda duydu bunu yardira yardira yanimiza geldi cami actim opecek diye bana el salliyolar. Rutinde olan seyler olmayinca huzurum kaciyo agzimin tadi bozuluyo buna sebep baska ne gorebilirim ki her seferinde coxugun yanimizda bulunusu da bunlarin tesadufu degildir sanirim

Sana ilgi göstermiyr diye alınıyorsunuz
evet ilgi göstereceksin tabi iyi niyetli yapıyorsun
bende ilgi istiyorum muhtacım desen konuşsan belki fayda eder

X