Hem iş hem ev kadını olmak cok yorucu

mormenekse94

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2024
109
20
13
30
Arkadaşlar bir akıl verin. Psikolojim bozuldu resmen. 4 senedir bankada calisiyorum.ayni zamanda 4 senelikte evliyim. Ama perişan haldeyim. Bu 4 yıl nasıl geçti inanın anlamadım. Hem işte çalışmak hem evde çalışmak çok yorucu mental olarak çöktüm resmen. Bir türlü dinleyemiyorum. Kendime vakit ayıramıyorum. Zaten akşam 6 7 işten çıkıyorum eve gel yemek yap ye et saat 9 sonra yat uyu yine is e hafta sonu gelincede ev darma duman zaten topla yok ye.ek yap yok camasir bilmem ne .nefes alamıyorum gerçekten. Bayram seyran olup da 2 3 gün Bi tatil birleşince de kocam ailelerin yanıma gitmek istiyor e oralara gidiyoruz ben yine dinlenemiyorum yoruluyorum . Hiç yorgunluktan sinir krizi geçirdiğiniz oldu mu ? Ben ne yapayım işi birakacam yada bu evliliği artık ikisini bir arada idare edemiyorum ben bir akıl verin

Kocanız ne yapıyor? Bacak bacak üstüne oturup önüne çayını mı bekliyor?
Her tatil aile ziyaretine gitmek zorunda değilsin. Bir tatil aile ziyareti olur, diğerinde siz baş başa bir yere gidersiniz. Hayat müşterek değil mi? Bu kararları beraber vermeniz gerekiyor. Evin sorumluluğunu beraber almanız gerekiyor.

Eşimin yardim edip etmediğini soracaksınız. Ucundan kiyisindan ediyor da yetmiyor işte erkeğin yardımından ne olur .evde milyon tane iş oluyor temizlik camasir yemek sorunsalı . O biseyin ucundan tutsa da zaten sana 10 tane şey yine kalmış oluyor. Erkeğin yardımı yetersiz oluyor zaten. Ben çok yoruldum bu kisir döngü den mental olarak çöktüm .Hem evliliği evi yürüt hem işi yürüt yapamiyorumben ikisini ne yapmaliyim

Ülkenin çoğunluğu aynı durumda 😌
Eşinden yeterince destek alıyormusun
O yardımcı olsa yükün hafifler

Kocanız ne yapıyor? Bacak bacak üstüne oturup önüne çayını mı bekliyor?
Her tatil aile ziyaretine gitmek zorunda değilsin. Bir tatil aile ziyareti olur, diğerinde siz baş başa bir yere gidersiniz. Hayat müşterek değil mi? Bu kararları beraber vermeniz gerekiyor. Evin sorumluluğunu beraber almanız gerekiyor.
Kendince güya yardım ediyordu. Yardım dediği keyfi geldiği zaman canı isteyince yani oda bir işin ucundan işte zaten sadece evi süpürmek mesela o gün. .halbuki silmek gerekiyor 2 3 makine camasir var yemek olayı var bu geri kalanları da ben tek başıma yapuyorum ama sorsanız yardım etmiş oluyor yani süpürdü ya tamam da yetmiyor ki yani görüyorsun gözün kör mü cumartesi pazarları bile 7 8 saat ayaktayım ist yaoiyorum salona akşam 7 8 den önce oturamıyorum resmen çok bunaldım .her tatil aile ziyaretine gitme konusunda 3 4 yıldır kavga ediyoruz her bayram başında zaten anlatamıyorum her bayramda aileler yanına gideceğiz diye birsey yokk diyorum benbir de çalışan kadınım kafamı dinlemem gerekiyor diyorum kendime vakit ayıramıyorum diyorum çok yoruldum diyorum ağlıyorum ama umarsız yani onun için ailelerin yanına gitmek benim perişan halde olma durumumdan daha önemli değerli bunu gördükçe de bana bir soğuma geldi zaten kendimi bu şekilde yipratacagima çekip gitsem mi diyorum ben evliliğin bir faydasını görmedim aksine zarar dan başka birsey değil

Ülkenin çoğunluğu aynı durumda 😌
Eşinden yeterince destek alıyormusun
O yardımcı olsa yükün hafifler
Yeterince alamıyorum işte. Cani isteyip keyfi gelince belki bir isin ucunda tutuyor .ama biliyorsunuz ku iş öyle bisi degil rutin de çok şey var temizlik yemek sorunsalı camasir sorunsalı öyle keyfin gelince kırk yılda bir Bi iki işin ucundan tutmakla bisi yapmış olmuyorsun diyorum. Resmen yorgunluktan ağlayıp sinir krizi geçirdiğim anlar oldu . Bu evlilikle iş cidden birlikte yürümüyor yani erkeklere bakıcılığı yapmak dan başka birsey değil bu evlilik hayatı. Evlilikten soğudum

Kendince güya yardım ediyordu. Yardım dediği keyfi geldiği zaman canı isteyince yani oda bir işin ucundan işte zaten sadece evi süpürmek mesela o gün. .halbuki silmek gerekiyor 2 3 makine camasir var yemek olayı var bu geri kalanları da ben tek başıma yapuyorum ama sorsanız yardım etmiş oluyor yani süpürdü ya tamam da yetmiyor ki yani görüyorsun gözün kör mü cumartesi pazarları bile 7 8 saat ayaktayım ist yaoiyorum salona akşam 7 8 den önce oturamıyorum resmen çok bunaldım .her tatil aile ziyaretine gitme konusunda 3 4 yıldır kavga ediyoruz her bayram başında zaten anlatamıyorum her bayramda aileler yanına gideceğiz diye birsey yokk diyorum benbir de çalışan kadınım kafamı dinlemem gerekiyor diyorum kendime vakit ayıramıyorum diyorum çok yoruldum diyorum ağlıyorum ama umarsız yani onun için ailelerin yanına gitmek benim perişan halde olma durumumdan daha önemli değerli bunu gördükçe de bana bir soğuma geldi zaten kendimi bu şekilde yipratacagima çekip gitsem mi diyorum ben evliliğin bir faydasını görmedim aksine zarar dan başka birsey değil
Hayatım sen bu işe “dur” diyecek şekilde davranmıyorsun ki. Alıp karşına konuşacaksın. “Bu evde şu şu işler yapılıyor. Ya iş bölümü yapacağız, yemekleri ben yapacağım çamaşır, bulaşık sende. Ben süpürüyorsam sende sileceksin” gibi bir plan program yaptıracaksın ve sürekli dikte ede ede alışkanlık haline getirteceksin. Yada anlaşacaksınız bir kadınla. 2 haftada bir gelecek eve, her yeri bal dök yala yapıp gidecek. Tatil konusunda ise “ben bu tatil evde kalacağım çok yorgunum sen gitmek istiyorsan git” diyeceksin. Seni çanta gibi zorla yanında sürükleyemez. İnsansın sende insan. Madem öyle çık işten, o baksın eve tek başına sende 3 saat iş yapıyorsan 5 saat otur keyfine bak.
Aaa bu ne böyle ya. Günümüzde artık kadınlar hem ev işi yapsın, hem eve para getirsin. Paşa kocalarımızda yalandan iki süpürge tutunca yardım etmiş olsun.
Ayrıca o size yardım etmiyor. KENDİ evinin işini yapıyor. Bu sadece kadının sorumluluğu değil ki, eli iki iş görünce adı size yardımcı olmak olsun ya.

Valla az kazanıyormuş gibi düşünün kendinizi, haftalık yardımcı alın. Beyefendi direkt kendi sorumluluğuymuş gibi işleri üstlenmiyorsa paşa paşa ödeyecek
Şuan annemlerdeyz eve dönünce konusucam bu konuyu. Artık ben daha fazla Bu şekilde devam edemiyorum diyeceğim bu şekilde gtmiyor bu evlilikte ben yeterli destek göremiyorum senden çok yıpraniyorum haftalık yardımcı birini bakalım diyeceğim. Yada herkes kendi yoluna diyeceğim artık. Daha fazla kaldıramıyorum çünkü bir de anlayışsız her bayram seyran ailelerin yanına gidiyoruz kendime vakit ayırmak istiyorum diyorum çok yoruldum kafamı dinlemek dinlenmek istiyorum diyorum. Onu bile anlamıyor anlayışsız. Sizde biliyorsunuz ailelerin yanına da da dinlenilmiyor her bayram aile yanına gidilecek diye de bisi yok ama buna bunu anlatamıyorum anlayışsız

Hayatım sen bu işe “dur” diyecek şekilde davranmıyorsun ki. Alıp karşına konuşacaksın. “Bu evde şu şu işler yapılıyor. Ya iş bölümü yapacağız, yemekleri ben yapacağım çamaşır, bulaşık sende. Ben süpürüyorsam sende sileceksin” gibi bir plan program yaptıracaksın ve sürekli dikte ede ede alışkanlık haline getirteceksin. Yada anlaşacaksınız bir kadınla. 2 haftada bir gelecek eve, her yeri bal dök yala yapıp gidecek. Tatil konusunda ise “ben bu tatil evde kalacağım çok yorgunum sen gitmek istiyorsan git” diyeceksin. Seni çanta gibi zorla yanında sürükleyemez. İnsansın sende insan. Madem öyle çık işten, o baksın eve tek başına sende 3 saat iş yapıyorsan 5 saat otur keyfine bak.
Aaa bu ne böyle ya. Günümüzde artık kadınlar hem ev işi yapsın, hem eve para getirsin. Paşa kocalarımızda yalandan iki süpürge tutunca yardım etmiş olsun.
Ayrıca o size yardım etmiyor. KENDİ evinin işini yapıyor. Bu sadece kadının sorumluluğu değil ki, eli iki iş görünce adı size yardımcı olmak olsun ya.
Aynen dediğiniz gibi yapmaya karar verdim . Bugüne kadar o dediğiniz iş bölümünü zaten karşıma alıp konuştum hemde kaç defa 2 gün uyguladı 3. Gün yine eskisi gibi devam baktım konuşmak ise yaramıyor. Eve birini tutmasını isteyeceğim. Bayram konusunda sizin dediğinizde diyorum zaten çok yorgunum ben dinlenecegim sen gitmek istiyorsan git diyorum . Ama ailesinden o kadar tirsiyorki neymiş yok bensiz gidemezmisyok bilmem neymiş sürekli her bayram bunun kavgasını veriyoruz ama yeter ya bunları kabul edecek yada bu evlilik bitecek yani. Yada ben işten çıkıp dediğiniz gibi keyfime bakacağım

Şuan annemlerdeyz eve dönünce konusucam bu konuyu. Artık ben daha fazla Bu şekilde devam edemiyorum diyeceğim bu şekilde gtmiyor bu evlilikte ben yeterli destek göremiyorum senden çok yıpraniyorum haftalık yardımcı birini bakalım diyeceğim. Yada herkes kendi yoluna diyeceğim artık. Daha fazla kaldıramıyorum çünkü bir de anlayışsız her bayram seyran ailelerin yanına gidiyoruz kendime vakit ayırmak istiyorum diyorum çok yoruldum kafamı dinlemek dinlenmek istiyorum diyorum. Onu bile anlamıyor anlayışsız. Sizde biliyorsunuz ailelerin yanına da da dinlenilmiyor her bayram aile yanına gidilecek diye de bisi yok ama buna bunu anlatamıyorum anlayışsız
Kendi yatıyor çünkü yorgunluktan haberi olmaması çok normal

Aynen dediğiniz gibi yapmaya karar verdim . Bugüne kadar o dediğiniz iş bölümünü zaten karşıma alıp konuştum hemde kaç defa 2 gün uyguladı 3. Gün yine eskisi gibi devam baktım konuşmak ise yaramıyor. Eve birini tutmasını isteyeceğim. Bayram konusunda sizin dediğinizde diyorum zaten çok yorgunum ben dinlenecegim sen gitmek istiyorsan git diyorum . Ama ailesinden o kadar tirsiyorki neymiş yok bensiz gidemezmisyok bilmem neymiş sürekli her bayram bunun kavgasını veriyoruz ama yeter ya bunları kabul edecek yada bu evlilik bitecek yani. Yada ben işten çıkıp dediğiniz gibi keyfime bakacağım
Ailesinden tırsıyor ama sizden çekinmiyor. Çekinmediği gibi birde asla acımıyor size. “Ya kadının canı çıkıyor zaten sürekli, bu bayramda onun gönlü olsun nasıl istiyorsa öyle yapalım” diyemiyor. Siz çok saçınızı süpürge etmişsiniz. Böyle bir hayat yaşayacak olduktan sonra bekar kalsaydınız madem. En azından tek kişilik dağınıklık olurdu. Tek kişilik iş birikirdi. Bazı erkekler sanki kendilerine eş değil, anne alıyor…

Eşimin yardim edip etmediğini soracaksınız. Ucundan kiyisindan ediyor da yetmiyor işte erkeğin yardımından ne olur .evde milyon tane iş oluyor temizlik camasir yemek sorunsalı . O biseyin ucundan tutsa da zaten sana 10 tane şey yine kalmış oluyor. Erkeğin yardımı yetersiz oluyor zaten. Ben çok yoruldum bu kisir döngü den mental olarak çöktüm .Hem evliliği evi yürüt hem işi yürüt yapamiyorumben ikisini ne yapmaliyim
kesinlikle katılmıyorum yazdiginiza
bir iki görevi tamamen ona verin en azindan 2 kalem çıksın hayatinizdan
mesela her gün yemek sizden olsun, yemekten sonrasi onun olsun sofrayi toplamak- bulasiktan kalanlar falan ondan olsun. en azindan isten gelip yemek yedikten sonra akliniz yapmadiginiz iste kalmaz - rahat edersiniz. - aksam bulaştığı kalemi sizden cikar
evi supurmek ve silmek icin de robot supurge alin- siz isteyken calissin. - silme supurme kalemi sizden cikar
kurutma makinasi alin - böylece as kurula isinden kurtulursunuz ve sicagi sicagina duzleyince cogu kıyafette ütüye gerek kalmıyor - camasir isi sizi rahatlatır.
onun dışında evin her türlü alışverişini- disaridan alinacaklari marketi pazari komple eşe yığin.
onun disinda sizi yoran baska kalemleri verin kurtulun.yapmiyor mu? siz de sizinkileri yapmayın.
boyle hayat mi olur?
o errrrrkkek adam oldugu icin, sirf pipipsi oldugu icin hicbir is yapmasin. gelsin eve yatsin tv izlesin, kirk yilda bi supurge yapti diye taktir beklesin. asla kadin isi (!) yapmasin - cok geleneksel olsun.
ama karisi errrkek gibi ise gitsin para kazansin eve gelsin. bir de kadin isini yapsin. is kendi yararina gelince koca gelenekleri yiksin "eşitiz canim" desin kadinin parasiyla gecimini kolaylayup modern olsun
neden?
size mantikli geliyor mu? nasil en basindan kabul ettiniz ki bu igrenc sistemi

Arkadaşlar bir akıl verin. Psikolojim bozuldu resmen. 4 senedir bankada calisiyorum.ayni zamanda 4 senelikte evliyim. Ama perişan haldeyim. Bu 4 yıl nasıl geçti inanın anlamadım. Hem işte çalışmak hem evde çalışmak çok yorucu mental olarak çöktüm resmen. Bir türlü dinleyemiyorum. Kendime vakit ayıramıyorum. Zaten akşam 6 7 işten çıkıyorum eve gel yemek yap ye et saat 9 sonra yat uyu yine is e hafta sonu gelincede ev darma duman zaten topla yok ye.ek yap yok camasir bilmem ne .nefes alamıyorum gerçekten. Bayram seyran olup da 2 3 gün Bi tatil birleşince de kocam ailelerin yanıma gitmek istiyor e oralara gidiyoruz ben yine dinlenemiyorum yoruluyorum . Hiç yorgunluktan sinir krizi geçirdiğiniz oldu mu ? Ben ne yapayım işi birakacam yada bu evliliği artık ikisini bir arada idare edemiyorum ben bir akıl verin
İainiİ
İşinizi sakin birakmayin, 4 yıl olmuş yazık olur emeklerinize. Ben hem çalışan, hem de anne olan bir kadınım. Şimdi düşünüyorum da çocuktan önce çalışıp ev işlerini yapmak ne kadar kolaymış. Sanırım tecrübe etmeden bu anlaşılmıyor. Eşinizden yardım istemek zorundasınız işin içinden çıkamıyorsaniz. Bir de temizlik ve yemeği planlı yapın haftalık.

Valla kadınlar anasının karnından iş yaparak doğmuyor iş paraya gelince kadının parasını yerler o konularda aşırı moderniz temizlik yemek çocuk bakımı olunca da birden aşırı geleneksel oluyoruz gerekirse o iş yaparken sinir olmamak için başka yerde ol ama iyi kötü bir oda ver temizlesin görev ver yapsın gerekirse kreşe dönüp elması kızaracak ödül ceza olacak evde temizlik yapmıyorsa seks yapma en basiti yemek yapma o huzuru bir boz ortamı ger

Böyle konular okudukça eşime şükrediyorum. Ben 6 gün çalışırken her gün yemeği hazırlayıp çamaşır yıkama asma kurutma toplama kaldırma evi süpürme eşimde kendisi vardiyalı çalışıyor. Erkek eğitilmez eğitimlisi alınır diye boşuna demiyorlar. Eve geldiğimde yemeği yeriz bulaşıkları ben yerleştiririm akşamın kalanı ikimizin olur. Evde olmadığı günler önceki günden kalan yemekleri yiyorum ya da kendime hızlıca makarna türevi yapıyorum.

Ha bizim de illa ki tartışmalarımız sorunlarımız oluyor ancak bu asla ev işi ile ilgili olmuyor. Stresli çalıştığımı yoğun olduğumu bildiği için çok destekçidir. Eşinizle bu olayın böyle gitmeyeceğini artık paylaşım yapmanız gerektiğini konuşmalısınız yoksa evlilik sizin için zulüm olacak.

İki kişinin işi sizi bu kadar yormamali.
Her gün ev süpürmeye zaten gerek yok.
Çamaşır da her gün olmaz. Yemek de pratik şeylerle geçirdiğiniz günler olur. Hafta sonu biraz fazla çeşit yapıp hafta içi bir iki gün onları da tüketebilirsiniz.
Ayda bir genel temizlik için yardım alırsınız. İmkanınıza göre 15 günde birde olabilir bu.
Her şey dört dörtlük olmak zorunda degil.
Teknolojik aletlerden de yararlanırsanız işiniz iyice azalir.
Eşiniz işlere ortak olmalı kesinlikle o evde siz tek yaşamıyorsunuz ama işleri kolaylaştırmanın da yollarını bulabilirsiniz.

Tatillerde de sürekli aile yanına gitmek zorunda değilsiniz. Çok istiyorsa kendisi gitsin, zorla mı götürecek sizi, istemiyorum deyince?

Benim evimde de eşim benim kadar sorumluluk almıyor bu arada ama benimki cumartesi de çalışıyor sürekli mesai yapıyor ben evden çalışıyorum daha rahat işim var böyle olunca eşit yapmak zorundayız diyemiyorum ama önceden ikimiz de dışarıda çalışırdık 1 gün ben salon o mutfak girişirdik. Şimdi de eve temizlikçi geliyor parasını da o ödüyor. Ha çok mu farklı sonuçta aile bütçesi değil. Ama evin bahçe işi ondadır. Dağınık bırakmaz ve haftalık yiyeceği yemeği kendi yapar. Bu konuda düzen önemli. Ve teknolojik aletler robot kablosuz süpürge hava temizleyici vs yemekleri de planlı yapabilirsin

Sorun kocanız gibi duruyor daha çok.
Haftada bir temizlikçi alabilirsiniz bu kadarına hakkınız olmalı öncelikle.
Akşam yemeklerini beraber yapabilirsiniz eşinizle.
Mutfak ev toplama akşamları sıraya koyuyoruz biz. Bir o topluyor bir ben.
Çamaşır yıkama da paylaşımlı olabilir.
Aynı şekilde WC banyo temizliği de erkekler iyi yapabiliyor en azından eşim yapıyor.
Bayramlar birleşince bir bayram ailesine gidiyorsak diğerinde tatil yapıyoruz.

Back
X