Çok şükür diyelim canım halimize. Sinir sıkışması var demiştim ya, dün iftardan önce biraz yarım saatlik bir yürüyüş yaptım, eve geldim çok kötü oldum , tahlil sonuçlarımın bir kısmı çıktı ama en önemli olanı gelmedi henüz
Rabbim bana da tüm rahatsız olan herkese hayırlı acil şifalar versin inşallah.
Yok canım bu lahana çorbası iç yağlı kesinlikle nolamaz o zaman diyet sıfırlanır
Ama senin dediğini benim artvinli bir komşum yapardı ben de çok beğenerek yerdim
Valla ben pazının sarmasının hastasıyım
Ben de cipsler zararlı diye hiç almam Rana' ya , en iyisi kendim yapayım çok güzel oldu sadece tuzunu ve acısın biraz fazla kaçırmışım ama gerçekten güzel oldu.
Merhaba arkadaşlar bende ramazanin ilk 5gununu tuttum 1kilo verdim ama benim formülün iftarda istediğin kadar yemek zaten suda içince sisiliyor.arada cay kahve şekersiz olursa 2top dondurma sahurada kalkmiyordum sonra regl oldum fazlasıyla aldim geri hem gündüz hem aksam 8den sonra fazla benin bunyem için.bende ogluma ve kendime yapmak isterim bu senin cipsten acaba tarifini alabil irmiyim
Merhaba arkadaşlar bende ramazanin ilk 5gununu tuttum 1kilo verdim ama benim formülün iftarda istediğin kadar yemek zaten suda içince sisiliyor.arada cay kahve şekersiz olursa 2top dondurma sahurada kalkmiyordum sonra regl oldum fazlasıyla aldim geri hem gündüz hem aksam 8den sonra fazla benin bunyem için.bende ogluma ve kendime yapmak isterim bu senin cipsten acaba tarifini alabil irmiyim
Herkesin bünyesine göre değişiyor bence diyet zaten. Ben daha önce istediğim hiç bir şeyden zerre kadar kısmadan ama az yiyerek çok güzel kilo vermiştim.66, kilodan 57 ye düşmüştüm. Ama şimdi yaş ilerleyince metabolizma yavaşladığından olsa gerek maalesef vermekte zorlanıyorum adam akıllı kesmek gerekiyor yediğimi içtiğimi, ama yine de bazen nefsimi kırmak adına çok canım istemişse yine de istediğim şeyleri yiyorum sadece şimdi spor yapamıyorum eksiğim bu.
Hazır Yufkayla Ev Yapımı Cips
2 adet yufka
1 kaşık dolusu salça
1 kaşık dolusu labne peynir
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
2 kaşık zeytinyağ
2 diş sarımsak
istenilen miktarda kekik
karabiber
istenirse pul biber
Fesleğen
isterseniz baharat çeşitlerini kendinize göre eklersiniz. İzmir tulum peyniri kurutup robottan geçirerek karışıma ekleyebilirsiniz.
Yufkadan Cips Nasıl Yapılır?
Yufka haricindeki tüm malzemeyi karıştırıyoruz. sarımsakları doğrayıp ekliyoruz. sos karışımını iyice karıştırıp 1 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Taze yufkamızın tekini geniş bir yere yayıyoruz. her yerine eşit olacak şekilde fırça yardımıyla sos karışımını sürüyoruz. (sürmeden önce doğradığımız sarımsakları sosumuzun içinden alıyoruz. Sadece kokusunu vermesi için doğramıştık)
Diğer yufkayı düzgün bir biçimde soslu yufkamızın üzerine kapatıyoruz. Elimizle hafif hafif bastırarak yapışmalarını sağlıyoruz.
Düzgünce uzun şeritler kesiyoruz. sonra üçgenler keserek tepsiye sık bir biçimde cipslerimizi sıralayıp 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt koymuyorsanız ayrıca yağlamaya gerek yok. çünkü yapışmıyorlar.
Cipslerimizi sade yoğurt sos ile yada baharatlı yoğurt sos ile servis ediyoruz.
Bana göre hazır cipsten daha lezzetli olan ve zararsız olan bu cipsi denemenizi tavsiye ederim.
Hava almayan kavanozda yada kapta muhafaza edildiğinde bayatlamıyor.
Canım bu tarif Cahide Sultan' ın sitesinden alıntıdır. Ben de burda görerek yapmıştım güzel oldu gerçekten. Sadece biraz uğraştırıyor. Keserken biraz büyük kesersen daha kolay olur bence. Yapım aşamalarını Cahide Sultan' ın sayfasına bakarsan görür daha rahat yaparsın. Kolay gelsin
Ben birde kolay mantı yapıyorum hazır yufkadan, bu yemek için fırında kızartılmış yufkaları da üzerine yoğurt dökmeden cip yerine götürüyorum, kızım da çok sevdi bunu da dneyebilirsin bunu da
çok şükür diyelim canım halimize. Sinir sıkışması var demiştim ya, dün iftardan önce biraz yarım saatlik bir yürüyüş yaptım, eve geldim çok kötü oldum , tahlil sonuçlarımın bir kısmı çıktı ama en önemli olanı gelmedi henüz
Rabbim bana da tüm rahatsız olan herkese hayırlı acil şifalar versin inşallah.
Çağımızın hastalıklarından oldu sinir sıkışması, çevremde kiminle konuşsam aynı dertten muzdarip
Allah' a binlerce kez şükürler olsun daha beter dert vermesin rabbim
Bir kaç gündür diyetimi istediğim gibi uygulayamadım, hele de iftara başka bir yere gidince
Dün akşam çorba ve bir porsiyon tepsi mantısı ile bir şeftali yedim, ama üzüldüm sonra ,o kadar çektiğim sıkıntıları bir anda boşa çıkardım diye ama gece de sahura kalkamadım ilk kez
Derken haliyle yediklerim dengelenmiş diyetim de hala devam ediyor oldu çok şükür.
Bugün sabah 66.6 olarak gördüm kilomu, ama ramazan dolayısıyla diyet istenildiği gibi olmuyor , inşallah verdiklerimi geri almam.
Tartıda kilo vermiş olmama rağmen vücudum da hala istediğim bariz bir görünüm yok daha fazla vermem lazım , offf offfffff
Benimle beraber zayıflamak isteyen arkadaşlar nereye kayboldunuz ya , diyeti bırakmak yok yola devam
Canım Allah' a çok şükür kilolarımın çoğunu attım, en son 64 te kaldım, ondan sonra tartım bozuldu çöpe attım şimdi kaç kiloyum bilmiyorum ama eski kıyafetlerim çok rahat olmaya hatta üzerimden düşmeye bile başladılar Bazı kıyafetlerimin de lastiklerini daraltmaya başladım ama kış geldi rejimi de bıraktım
Fakat Rana' yı kreşe götürüp getirirken yaklaşık gün de 1 saat spor yapmış olduğum için de rahatım biraz. İnşallah giden kilolarım gitti bir daha da gelmez olsunlar, hatta Allah izin verirse inşallah bir 5 kilo daha verebilsem daha iyi olacak . Çok şükür Rabbime ya , hiç veremeyecekmişim gibi gelirdi bana