Hele şükür kilolar gitmeye başladı :)

canım ramazan dolayısıyla değişiklikten vicut direniyr

Yetercim ondan değil , çünkü ben her gün tartılıyorum da:17::17::17::17:
Biliyorum doğru olmadığını ama her sabah kalktığım da mutlaka o tartıya çıkmam gerek gibi hissediyorum:1::1::1:
E insan her gün zayıflamaz tabi:40::40:
Dün akşam iftardan önce 1 saat kadar yürüdüm, iftara gittiğimiz için dolaylı yoldan spor oldu.
Akşam bir kase patatesli bezelye
bir kepçe çorba
bir kaç dilim karpuz
yarım dilim de irmik tatlısı yedim ama şerbetsiz

Bu sabah tartıldım tabi ki ve 67.9 çok şükür:8::8::8::8::8::8::8::8:
Allah' ıma şükürler olsun sabah aynaya baktığımda da kendimi daha incelmiş görmek gerçekten çok güzel.

Lahana çorbasını içmeyi bıraktım biraz ama yine yapıcam eğer onu sürekli yapsam daha çok zayıflamış olurdum diye düşünüyorum:40:

Biliyorum doğru olmadığını ama her sabah kalktığım da mutlaka o tartıya çıkmam gerek gibi hissediyorum:1::1::1:
Dün akşam iftardan önce 1 saat kadar yürüdüm, iftara gittiğimiz için dolaylı yoldan spor oldu.
bir kepçe çorba
bir kaç dilim karpuz

Allah' ıma şükürler olsun sabah aynaya baktığımda da kendimi daha incelmiş görmek gerçekten çok güzel.

Lahana çorbasını içmeyi bıraktım biraz ama yine yapıcam eğer onu sürekli yapsam daha çok zayıflamış olurdum diye düşünüyorum:40:

canım BEN SAHUR YİYEMEM HİÇ BİR ZAMAN İFTARDA YEDİĞİMLE TUTARIM ORUCUMU HAYATIMDA İLK KEZ GEÇEN YIL RMAZANDA 3 KİLO VERDİN NORMALDE VEREMEM HİÇ ONUDA GEÇEN YIL 1 BARDAK SU İLE İFTAR AÇIP İKİNCİ GÜN ONUNLA TUTUĞUMU BİLİRİM O ŞARTLARDA BİE 3 KİLO GİTMESİ ŞAŞRITTI BENİ AMA GEÇEN AY BİRAZCIK (normal yemek yeme oranından)AZ YEMEK YİYE BİLDİM BİR BAKTIM 3 KİLO GİTMİŞ ŞAŞRIM VE HALA 55 OLARAK DEVAM EDİYORUM

canım BEN SAHUR YİYEMEM HİÇ BİR ZAMAN İFTARDA YEDİĞİMLE TUTARIM ORUCUMU HAYATIMDA İLK KEZ GEÇEN YIL RMAZANDA 3 KİLO VERDİN NORMALDE VEREMEM HİÇ ONUDA GEÇEN YIL 1 BARDAK SU İLE İFTAR AÇIP İKİNCİ GÜN ONUNLA TUTUĞUMU BİLİRİM O ŞARTLARDA BİE 3 KİLO GİTMESİ ŞAŞRITTI BENİ AMA GEÇEN AY BİRAZCIK (normal yemek yeme oranından)AZ YEMEK YİYE BİLDİM BİR BAKTIM 3 KİLO GİTMİŞ ŞAŞRIM VE HALA 55 OLARAK DEVAM EDİYORUM

Senin maşallahın var zaten tızım:1::1::1:
Taş bebek seni:1::1::1::1:

Canım evet dediğinde haklısın ama o kadar doğru dürüst yememene rağmen hamur işleri mi tükettin de o yüzden mi kilo veremedin? Ben neredeyse ekmek ve hamur işi yemez oldum elhamdülillah. İnşallah kış gelince de ekmekten bu uzaklaşmam devam eder yoksam boşuna eziyet çekmiş olurum. Dün akşam eltime gitmiştim beni görür görmez kilolarını vermişsin dedi, çok hoşuma gitti dışardan birinin bunu söylemesi:8::8::8::8::8:

Son düzenleme:
Ya benimle birlikte zayıflamak isteyen yok mu ya:44::44::44::44::44:
Bu kknın hatunları beni neden yalnız bırakıyorsun :44::44::44::44::44::44:
Zayıflamak için kendime yol arkadaşı arıyorum, 68 kiloyum Allah' ın izniyle hedefim en azından 60, hadi ya bana da destek olun, yaptıklarınızı paylaşın ki heyacanımı yitirmeyeyim:40::40::40::40:

senin maşallahın var zaten tızım:1::1::1:

Canım evet dediğinde haklısın ama o kadar doğru dürüst yememene rağmen hamur işleri mi tükettin de o yüzden mi kilo veremedin? Ben neredeyse ekmek ve hamur işi yemez oldum elhamdülillah. Inşallah kış gelince de ekmekten bu uzaklaşmam devam eder yoksam boşuna eziyet çekmiş olurum. Dün akşam eltime gitmiştim beni görür görmez kilolarını vermişsin dedi, çok hoşuma gitti dışardan birinin bunu söylemesi:8::8::8::8::8:

eskiden genç kızken annemler her gün sıkma börek çörek mutlaka yapılırdı ateşte olacak sac da olacak ama evlendikten sonra biz yapmaz olduk şartlar uygun değil çünki eeeeeeeeeeeeeeeeeee tabiki güzel bir şey sen bu kadar çabalıyorsun birilerinin seni güzel görmesi hoş olmuş

eskiden genç kızken annemler her gün sıkma börek çörek mutlaka yapılırdı ateşte olacak sac da olacak ama evlendikten sonra biz yapmaz olduk şartlar uygun değil çünki eeeeeeeeeeeeeeeeeee tabiki güzel bir şey sen bu kadar çabalıyorsun birilerinin seni güzel görmesi hoş olmuş

Evet gerçekten çabamın görülmesi beni çok mutlu etti, eltim biraz böyle konularda kendini bırakmış yaşı genç ama torun sahibi olduğundan arıtk önemsemiyor bunları, bana da dün kibar hatun diye takılıyordu, zayıflamışım diye:1::1::1::1:

Yahu yeterim sen gene mi görünmez hayalet oldun:44::44:
Görün bacım bak böyle hayalet gibi dolanıp korkutma meni:18::18::18::18:
:1::1::1::1::1::1:

Akşama misafirim var net başında oyalandığım yeter:1::1::1:
Menümü yazıp da gideyim bari:

Mercimek çorbası
Etli taze fasulye
Pirinç pilavı
Dolma- Pazı sarması ( pazı sarması mükemmel oluyor kesinlikle tavsiye ederim)
Yoğurt
Tatlı olarak da köstebek pasta

Tabi diyette olduğum için bunların hepsinden gıdım gıdım ya bazılarından hiç almadan tüketicem:40::40::40::40:

Mercimek çorbası
Etli taze fasulye
Pirinç pilavı
Yoğurt

Tabi diyette olduğum için bunların hepsinden gıdım gıdım ya bazılarından hiç almadan tüketicem:40::40::40::40:

tatlı ve pilava uzaktan bak :1::1::1:

tatlı ve pilava uzaktan bak :1::1::1:

Tamam efenim sizi mi kıracam, zaten dün eltim de pilav yapmıştı yemedim, tatlının da ayıp olmasın diye kenarından aldım. Ya geçenlerde de bir arkadaşa gittim, kendisi de zayıflmak için spor salonuna bile gitmeye başlamıştı. Kremalı pasta ve börek yapmıştı, pastanın biraz ucundan aldım börekten de bir parça baktım bana darılıyor , bana bunu yapamazsın diye:47::47::47::47: Allah' ım ben ne çekiyorum kilo vermek için milletin hatırına diyet yapmaktan vazgeçecem yani, her gittiğim yerde götürürsem her bulduğumu ayvayı yerim iyice ya:37:

akşam menün güzel ama sakın pilav ve tatlıya dokunma canım kilo vermek istiyorsan nefsine hakim olmalısın her gittiğin yerde tatlılarıda yeme canım ufak ufak derken kocaman oluyorlar cıs onlar cıssss

Kilo vereceğim derken zehirlenmeyin

Son yıllarda da zayıflamak için piyasaya sürülen ürünlerin başında yeşil kahve geliyor. Zayıflamak amacıyla piyasaya sürülen yeşil kahvenin etki mekanizmasını içerisindeki klorojenik asit oluşturuyor. Fakat şöyle bir gerçek var ki yeşil kahvenin içerisindeki klorojenik asitin gerçek anlamda etki gösterebilmesi için bahsi geçen kahveden insanların günde 7 fincan içmesi gerekiyor. Hatta bununla ilgili dünyaca ünlü Türk Kalp Cerrahı Dr. Mehmet Öz kendi adını taşıyan Dr. Öz Show’da yeşil kahve ve klorojenik asit özütü arasında ki farkı belirtmiş olmasına rağmen yeşil kahvenin satışları konusunda bu isimden faydalanılmıştır. Geçtiğimiz günlerde de bu reklam çalışmaları sebebiyle Dr. Öz ABD senatosuna ifade verdi.

YAĞ VE ŞEKER SADECE KİLO ARTIŞI DEĞİL İLTİHAPLANMA KALP DAMAR HASTALIKLARI DİYABET VE KANSER DEMEK
Klorojenik asidin faydalarıyla ilgili açıklama yapan ODTÜ Gıda Teknolojileri Uzmanı Dr. Uğur GÖĞÜŞ; “Kahve ile ilgili soru işaretlerinin oluşmasının en büyük sebebi içerisindeki kafein miktarıdır. 4 bardak kahve içtiğinizde içerdiği 400 mg kafeinden dolayı kendinizi biraz zinde ve dinç hissedebilirsiniz. Zira yeşil kahvede kafeinden çok daha yararlı, kanser düşmanı ve şeker emilimini azaltarak kilo verdiren klorojenik asit adlı bir madde var. Bu maddenin kilo azaltıcı etkisi içinse en az günde 7 su bardağı kahve tüketmek gerekiyor ki 4 bardağın üzerine çıktıkça içindeki yüklü kafein miktarı yüksek tansiyon, yorgunluk, kalp yetmezliği dahil ciddi sağlık sorunlarına yol açar; bu da kafein zehirlenmesi demek. 7 su bardağı dolusu kahvede bulunan kilo verdirebilecek klorojenik asit miktarını aynı miktar kahvedeki kafeinin ciddi hayati tehlikeleri olmaksızın günlük 600 mg klorojenik asit ile alabiliyor ve kilo verebiliyorsunuz. Aynı zamanda klorojenik asit; diyabet, kalp-damar hastalıkları ve kanser başta olmak üzere pek çok kronik metabolik hastalığa, Alzheimer ve Parkinson gibi önemli nörolojik hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.

LANSE EDİLENİN YANINDA KLOROJENİK ASİTİN FAYDALARI
- Diyabet Hastalığını Engeller: Yemeklerden yarım saat önce alınan klorojenik asit; bağırsakta şekerin emilimini sağlayan sodyum ve potasyum mineralleriyle etkileşime geçerek, fazla şekerin kana geçmesini engeller. Böylelikle yemeklerden sonra kana karışan şeker miktarında yüzde 29-40 oranında azalma olur. Kana karışan şeker miktarında ki bu azalma özellikle diyabet hastalığına karşı korunmada son derece etkili olmaktadır.

- Kanseri Engeller: Klorojenik asit pankreasta bulunan ve kan şekerinin düşmesini sağlayan insülin hormononu etkileyerek engellerken, yine pankreasta salgılanan glukagon hormonunun salınımını arttırmaktadır. Glukagon hormonu insülinin tersine hücrelerden kana şekeri çekmekte ve böylelikle hücrelerde şeker birikimini engellemektedir. Hücrelerde fazla şeker konsantrasyonu kanser hücrelerini besleyerek kanseri tetikleyebilmekte ve de fazla şeker hücrelerde yağa dönüşerek hücre ve doku yağlanması sonucu fazla kilo ve obeziteye sebep olabilmektedir.

- Kalp ve Damar Tıkanıklığını Engeller: Kandaki şekerin fazlasının yağa dönüşmesi aynı zamanda damarların kireçlenmesine neden olabilir ki bu durumda kalp yetmezliği ve kalp krizini tetikler. Zaten kalp damar hastalıklarının kökeninde de kan damarlarındaki şeker ve yağ fazlasından kaynaklanan bu kireçlenme yani damar daralması yatmaktadır.

- Kronik Hastalıkları Engeller: Fazla şeker-yağ kanda ve hücrede solunan havadaki oksijenle tepkimeye girerek toksik radikal adı verilen zararlı maddeler açığa çıkarır. Bu zararlı maddeler damar çeperlerinde birikerek damar tıkanıklığı ve takibinde kalp ve damar hastalıklarına, mide yüzeyini tahrip ederek gastrit ve ülsere, eklemlerde birikerek eklem iltihaplanmasına (artrit), beyin damarlarında birikip bu damarları daraltarak Alzheimer ve Parkinson gibi neurolojik hastalıklara neden olabilmektedir.”

Son düzenleyen: Moderatör:
maşallah çok güzel veriyosun kilolarını darısı bana ya.. bende kışın 68 falandım hiç dikkat etmedim suan 73 olmuşuum :14: beraber verelimm :7::7::7::7::93::93::93::93:

akşam menün güzel ama sakın pilav ve tatlıya dokunma canım kilo vermek istiyorsan nefsine hakim olmalısın her gittiğin yerde tatlılarıda yeme canım ufak ufak derken kocaman oluyorlar cıs onlar cıssss

Aysucum dün iftarda maalesef pilavdan azıcık götürdüm:17::17::17:
Zaten sadece az pilav ve salata yedim başka bir şey yemedim biraz bunun rahatlığı var ben de, ama tabi hiç yemesem daha çabuk veririm ama sen maşallah daha sıkı tutuyorsun işi, canım ben kızıma eşime derken bazen hiç canım istemesem de tadına tuzuna bakayım derken ister istemez götürüyorum ama az az nefsim de kırılsın bana sonra inat etmesin diye:1::1::1:
Evet her gittiğim yerde ben de yemek istemiyorum zaten en çok oralarda yenilenler aldırıyor kilo
Köstebek pastama herkes bayıldı ama ben yemedim .

Bilgilendirmen için teşekkürler:40::40::40:
Kilo Vermek Niye Bu kadar zor:((

Canım aslında kendimizi kilo vermeye odakladıktan sonra biraz da sabır ve metanetle bi bakıyorsun ki kilolar gidiyor. Sen de benimle zayıflama maratonuna başlamak istersen gel burda paylaşalım yaptıklarımızı ve bak göreceksin sen de zayıfladığını.
Ben de mayıs ayına kadar kilolarımla barışık yaşayıp gidiyordum ama içim içimi yiyiyordu tabi, çünkü ilerisini düşününce çok huzursuz oluyordum. Ama çok şükür herkes zayıflayabiliyorsa ben neden zayıflamayayım ki dedim ve çok şükür ikinci ayın sonunda bi baktım ki 5 kilo vermişim elhamdülillah:8::8::8:
Hadi sen de katıl bana beraber zayıflayalım:40::40::40:

maşallah çok güzel veriyosun kilolarını darısı bana ya.. bende kışın 68 falandım hiç dikkat etmedim suan 73 olmuşuum :14: beraber verelimm :7::7::7::7::93::93::93::93:

Teşşekkür ederim canım ya ben de böyle zayıflayabildiğimi gördüğüme gerçekten çok mutluyum:8::8::8:
Ben de senin gibi dikkat etmedim en son tok karına 75 i görünce eteklerim tutuşmaya başladı:52::52::52::52:
Tamam canım hadi seni de bekliyorum hep buraya, gerçekten destek çok önemli.Ben çabuk pes eden biriyim ama buradaki kadınların her konuda dayanışması bu konuda bende de işe yaradı, her boşver deyip burada zayılayanları gördükçe azimlendim pes etmedim.İlk başlarda alışma evresinde gerçekten çok zor oluyor çünkü mide henüz küçülmediği için yeme isteği çok oluyor. Zamanla mide de alışıyor biz de.

Haydi Allah' ın izniyle zayıflamaya devam diyoruz:10::10::10::10::10::10::10::10:

Tamam efenim sizi mi kıracam, zaten dün eltim de pilav yapmıştı yemedim, tatlının da ayıp olmasın diye kenarından aldım. Ya geçenlerde de bir arkadaşa gittim, kendisi de zayıflmak için spor salonuna bile gitmeye başlamıştı. Kremalı pasta ve börek yapmıştı, pastanın biraz ucundan aldım börekten de bir parça baktım bana darılıyor , bana bunu yapamazsın diye:47::47::47::47: Allah' ım ben ne çekiyorum kilo vermek için milletin hatırına diyet yapmaktan vazgeçecem yani, her gittiğim yerde götürürsem her bulduğumu ayvayı yerim iyice ya:37:

diyette isen ve diyet yapanbirisi sana geliyorsa tam buğday unu kepekli buğday vs vs ile yapılabilir hazırlıklar

diyette isen ve diyet yapanbirisi sana geliyorsa tam buğday unu kepekli buğday vs vs ile yapılabilir hazırlıklar

Kendime yapıyorum benimle birlikte yemek isteyene dehaliyle vermiş olurum da ben bir yere gidince sıkıntı oluyor, çayın yanına da şeker yerine kuru üzüm keşfettim ya evde iyi de diyorum gezmede napıcam diyorum, çantamda kuru üzümle mi dolanayım nedeyim:1::1::1::1:

bir kepçe çorba
bir kaç dilim karpuz

he he heyyy benim gibi alışkanlık oldu demekki sendede sabah akşam tartılmak :27::27::27::27::27:
lahana çorbası sanırım diyet çorbisi oluyo demiii canımmmm

maşşallahh maşşalahhh yetercimmm nasıl tutuyosun canım böyle oruç sen
biz dünyaları yiyoruz yine açız yine aç :56::56::56::56::56::56:

Senin maşallahın var zaten tızım:1::1::1:
Canım evet dediğinde haklısın ama o kadar doğru dürüst yememene rağmen hamur işleri mi tükettin de o yüzden mi kilo veremedin? Ben neredeyse ekmek ve hamur işi yemez oldum elhamdülillah. İnşallah kış gelince de ekmekten bu uzaklaşmam devam eder yoksam boşuna eziyet çekmiş olurum. Dün akşam eltime gitmiştim beni görür görmez kilolarını vermişsin dedi, çok hoşuma gitti dışardan birinin bunu söylemesi:8::8::8::8::8:

evet dışardan farkedilmesi insana 100 kat mutluluk ve heves veriyor canımmm :16::16::16::16: aynı hız ve tempoda yola devam :10::10::10::10::10::10::10::10::10::10::10::10:

Mercimek çorbası
Etli taze fasulye
Pirinç pilavı
Yoğurt

hmmm eline koluna sağlık canım sadece pazı hoşuma gitmedi onuda pek sevmem o yüzden bırak pazıyı lahanadan sar sen :56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56:
bizde istiyoruz köstebek pastaaaaaa :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:

'' bana bunu yapamazsın '' ne demek beeee :20::20::20::20::20::20::20::20::20:
destek olması lasım köstek değillll nası arkadas buuuu

he he heyyy benim gibi alışkanlık oldu demekki sendede sabah akşam tartılmak :27::27::27::27::27:
evet dışardan farkedilmesi insana 100 kat mutluluk ve heves veriyor canımmm :16::16::16::16: aynı hız ve tempoda yola devam :10::10::10::10::10::10::10::10::10::10::10::10:
hmmm eline koluna sağlık canım sadece pazı hoşuma gitmedi onuda pek sevmem o yüzden bırak pazıyı lahanadan sar sen :56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56:
bizde istiyoruz köstebek pastaaaaaa :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:

He yawww hastalık gibi her gün sabah mutlaka tartılacam:1:

Evet lahana diyet çorbası ve mucize gibi ya, içmenle giden kaloriye hayret edersin, ben hem çorbasını hem de suyunu 1 haftada çok sık tükettim, o yapışmış kilolar bi baktım süzülmeye başladılar:40::40::40:

Yeterin maşallahı var valla, bu yemesiyle iyi ki 45 olmamış:1:

Evet inşallah durmak yok yola devam:10::10::10::10:

Canım ya pazıyı nasıl sevmezsin ulennnnnnnn, ben hastayım pazı sarmasına, bi başladım mı duramıyorum:56::56::56::56:Lahananınkini de çok severim ama ellerimdeki sinir sıkışmasından dolayı öyle sık sık yapamam, daha önceden bi kez çok yapıp dondurucuya atmıştım onlarla idare ediyorum. :31::31:

Gel pastasını al, bu resmi netten indirdim ama benim yaptıklarıma çok benziyor.
$oktay-usta-kostebek-pasta-tarifi-resimli-6a087c.jpg Afiyet olsun.

Ne bileyim canım ya pastasını yemeyince neden zoruna gidiyorsa artıkım, beğenmediğimi düşündü heralde ama oysa bilir yani onun yemek ve pastalarını çok sevdiğimi:44::44:

Son düzenleme:

canım alıştım artık birde reflü var bende yiyip yatınca çok kötü oluyorum

Kendime yapıyorum benimle birlikte yemek isteyene dehaliyle vermiş olurum da ben bir yere gidince sıkıntı oluyor, çayın yanına da şeker yerine kuru üzüm keşfettim ya evde iyi de diyorum gezmede napıcam diyorum, çantamda kuru üzümle mi dolanayım nedeyim:1::1::1::1:

aman zor işler yaaaa bunlar:1::1::1::1::1::1:

Back