- 22 Eylül 2010
- 2.510
- 57
- 363
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır kilo vermek için uğraşıyorum, kilolarım yapışmış kalmıştı sanki, tartıya her çıktığımda aynı kiloda olduğumu gördükçe sinirlerim bozuluyordu artık ![KK47 :47: :47:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk47.gif)
![KK47 :47: :47:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk47.gif)
Kilo problemim uzun zamandır olmasına karşın çok da önemsemez olmuştum sonraları ama etrafımdaki insanların zayıflama mücadelelerini ve neticesinde başarılarını gördükçe neden ben de yapamıyorum ki dedim kendi kendime:44::44::44::44::44:
Kilom da almış başını gitmişti zaten. Zayıflamaya başlamadan önce en son tartıldığımda tok karına 75' leri görmeye başlayınca artık buna bir dur demenin zamanı geldiğine karar verdim çok şükür. Karar bence en önemli aşama bu işte.
Mayısın ikinci haftasından itibaren spor yapmaya ve az yemeye başladım. Sporum da genelde ip atlamak oldu, hedefim bir haftada fırsat buldukça 1000 tane ip atlamaktı, atlamaya başlayınca 1000 tane atlayabiliyordum ama ertesi güne bacaklarım buna müsade etmiyordu maalesef. Ben de haftada iki ya da üç kez gün de 1000 tane atlamaya devam ettim. Neden ip atlamak derseniz çünkü ip atlamak bana daha eğlenceli geldiği için ve de kısa sürede daha fazla kalori yaktığı için bunu tercih ediyorum. Ama tabi herkes bu şekilde zayıflar diye bir kaide de yok. İlk başlarda daha çok atlarken şimdi haftada iki kez ip atlayıp fırsat buldukça da yürüyüş yapmaya çalışıyorum. İp atlarken kilolu olan vücut ayak bileklerini zorladığı için her gün olmuyor. O zaman da farklı aktivitelere yönelmek gerekiyor tabi.
Zayıflayabilmekde en önemli unsur elbette ki yediklerimize dikkat etmek![Nazar Boncuğu :40: :40:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
Sabahları kahvaltıdan önce yarım litre su içmeye çalışıyorum. Kahvaltıyı hep geç yapan bir insanım eğer çok acıkmamışsam içtiğim su beni tok da tuttuğu için sabah sporu yapıyorum ve bu esnada günlük içilmesi gereken 2,5 litrelik suyun çoğunu bu arada içmiş oluyorum haliyle.
Kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta ( her derde deva çörek otuna banıp da yiyiorum)
salatalık , domates
1dilim ekmek
2 bardak şekersiz çay tüketiyorum.
( çayı şekersiz içmekte çok zorlandığım için yanında kuru üzüm tüketiyorum, 1 yemek kaşığı kuru üzümde 1çay kaşığı şekere eş kalori var, yani kaloriyi % 80 azaltmış oluyorsunuz, 2-3 tane kuru üzümle bir bardak çay gidiyor)
Kahvaltıyı geç yaptığım için öğlen yemeği yemiyorum , ikindi vakti gibi 1 çay bardağı kadar leblebi ve üzerine bir su bardağı su tüketiyorum. Leblebi midede su ile birleşerek hacmini genişlettiği için uzun süre tok tutuyor.
Akşam 6-7 gibi de 7- 8 yemek kaşığı istediğim herhangi bir sebze yemeği, bir kase çorba ve yoğurt tüketiyorum. Ekmek yememeye çalışıyorum ama çok canım isterse akşam bir dilim tüketiyorum.
Aralarda canım isterse bir porsiyon meyve tüketiyorum.
Akşam 8- 9 gibi 2- 3 bardak çay içiyorum yine. Çay içmezsem 1 porsiyon meyve yiyiyorum. Yaptıklarım genel itibariyle böyle.
İlk önceleri çok ağır giden hatta durmuş olan kilolarım şimdi bayağı geriledi çok şükür. Önce tok karına 75 iken şimdi tok karına 70 kiloyum hamdolsun![KK8 :8: :8:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk8.gif)
![KK8 :8: :8:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk8.gif)
Aç karına ise bugün 68.4 idim. Ama daha vermem gereken 8 kilom daha var![Nazar Boncuğu :40: :40:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
Bunu bile başarabildim ya çok mutluyum gerçekten. 30- 40 kilo verenlerin yanında devede kulak misali de olsa azmettiğim bir şeyi yakalamamın mutluluğu bu. Buraya yazma sebebim benim gibi olanlarla muhabbet edip azmimin kırılmaması, inşallah pes etmem böyle azimle devam ederim.![Nazar Boncuğu :40: :40:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
![Nazar Boncuğu :40: :40:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
Bir çok diyet topiği var ama oralarda sayfalar almış başını gitmiş aşırı kalabalıklaşmış![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
O yüzden ben de kendime bir diyet günlüğü oluşturmak istedim .
Yaptıklarım sadece bunlar değil zamanla farklı şeyler yapıyorum. Fırsat buldukça onları da paylaşmak isterim. Sizler de zayıflamak için neler yaptığınızı paylaşırsanız hem zayıflarken kendimi yalnız hissetmekten kurtulmuş olur hem de daha da azimli olurum diye düşünüyorum.![Nazar Boncuğu :40: :40:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
![Nazar Boncuğu :40: :40:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
Kilo problemim uzun zamandır olmasına karşın çok da önemsemez olmuştum sonraları ama etrafımdaki insanların zayıflama mücadelelerini ve neticesinde başarılarını gördükçe neden ben de yapamıyorum ki dedim kendi kendime:44::44::44::44::44:
Kilom da almış başını gitmişti zaten. Zayıflamaya başlamadan önce en son tartıldığımda tok karına 75' leri görmeye başlayınca artık buna bir dur demenin zamanı geldiğine karar verdim çok şükür. Karar bence en önemli aşama bu işte.
Mayısın ikinci haftasından itibaren spor yapmaya ve az yemeye başladım. Sporum da genelde ip atlamak oldu, hedefim bir haftada fırsat buldukça 1000 tane ip atlamaktı, atlamaya başlayınca 1000 tane atlayabiliyordum ama ertesi güne bacaklarım buna müsade etmiyordu maalesef. Ben de haftada iki ya da üç kez gün de 1000 tane atlamaya devam ettim. Neden ip atlamak derseniz çünkü ip atlamak bana daha eğlenceli geldiği için ve de kısa sürede daha fazla kalori yaktığı için bunu tercih ediyorum. Ama tabi herkes bu şekilde zayıflar diye bir kaide de yok. İlk başlarda daha çok atlarken şimdi haftada iki kez ip atlayıp fırsat buldukça da yürüyüş yapmaya çalışıyorum. İp atlarken kilolu olan vücut ayak bileklerini zorladığı için her gün olmuyor. O zaman da farklı aktivitelere yönelmek gerekiyor tabi.
Zayıflayabilmekde en önemli unsur elbette ki yediklerimize dikkat etmek
Sabahları kahvaltıdan önce yarım litre su içmeye çalışıyorum. Kahvaltıyı hep geç yapan bir insanım eğer çok acıkmamışsam içtiğim su beni tok da tuttuğu için sabah sporu yapıyorum ve bu esnada günlük içilmesi gereken 2,5 litrelik suyun çoğunu bu arada içmiş oluyorum haliyle.
Kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta ( her derde deva çörek otuna banıp da yiyiorum)
salatalık , domates
1dilim ekmek
2 bardak şekersiz çay tüketiyorum.
( çayı şekersiz içmekte çok zorlandığım için yanında kuru üzüm tüketiyorum, 1 yemek kaşığı kuru üzümde 1çay kaşığı şekere eş kalori var, yani kaloriyi % 80 azaltmış oluyorsunuz, 2-3 tane kuru üzümle bir bardak çay gidiyor)
Kahvaltıyı geç yaptığım için öğlen yemeği yemiyorum , ikindi vakti gibi 1 çay bardağı kadar leblebi ve üzerine bir su bardağı su tüketiyorum. Leblebi midede su ile birleşerek hacmini genişlettiği için uzun süre tok tutuyor.
Akşam 6-7 gibi de 7- 8 yemek kaşığı istediğim herhangi bir sebze yemeği, bir kase çorba ve yoğurt tüketiyorum. Ekmek yememeye çalışıyorum ama çok canım isterse akşam bir dilim tüketiyorum.
Aralarda canım isterse bir porsiyon meyve tüketiyorum.
Akşam 8- 9 gibi 2- 3 bardak çay içiyorum yine. Çay içmezsem 1 porsiyon meyve yiyiyorum. Yaptıklarım genel itibariyle böyle.
İlk önceleri çok ağır giden hatta durmuş olan kilolarım şimdi bayağı geriledi çok şükür. Önce tok karına 75 iken şimdi tok karına 70 kiloyum hamdolsun
Aç karına ise bugün 68.4 idim. Ama daha vermem gereken 8 kilom daha var
Bunu bile başarabildim ya çok mutluyum gerçekten. 30- 40 kilo verenlerin yanında devede kulak misali de olsa azmettiğim bir şeyi yakalamamın mutluluğu bu. Buraya yazma sebebim benim gibi olanlarla muhabbet edip azmimin kırılmaması, inşallah pes etmem böyle azimle devam ederim.
Bir çok diyet topiği var ama oralarda sayfalar almış başını gitmiş aşırı kalabalıklaşmış
O yüzden ben de kendime bir diyet günlüğü oluşturmak istedim .
Yaptıklarım sadece bunlar değil zamanla farklı şeyler yapıyorum. Fırsat buldukça onları da paylaşmak isterim. Sizler de zayıflamak için neler yaptığınızı paylaşırsanız hem zayıflarken kendimi yalnız hissetmekten kurtulmuş olur hem de daha da azimli olurum diye düşünüyorum.
Son düzenleme: