Hediye krizi

Ben olsam oncellikle ozel dersi birakirim.esimin ailesi istedi kabul etmedim işim gucum yok bide ozel dersle mi ugrasicam hemde ucretsiz.ikincisi ailenize hediye almamisken dogumgunu icin bu kadar pahali bi hediye niye aliyosunuz.ya bu ailenin size cok yardimi dokunmus yada cok safsiniz

Baslangıcta 1000 tl ısınızı gorur

Şimdi daha net okudum.Kıyafet yaklaşık 500,küvet takımı 400,kremi şampuanı falan da 350 lira verdim.Ama kıyafete çok emin değilim.Mesela bir kaç parça kitikateden aldım.Tek tulumu 100 liraydı.ama e bebekten 20 liraya aldığım da oldu.

Çocuk nasıl öyle bir şey taleb eder gibi isteye biliyor? Hiç sevmiyorum böyle yetiştirilmiş insanları. Siz en baştan yanlış yapmışsınız, bari şimdiden bu yanlışı devam ettirmeyin. O paralara gerçekten de kendi bebeğinize hediye alırsınız

Kesinlikle parayla ölçülmez.Bana daha önce dese ben manevi değeri yüksek mutlu edecek bir şey alırdım.Ama şimdi durduk yere onlara karşı da soğuttu beni..
Bu seferlik alsin cocugun babasi istemis artik esiniz gurur meselesi yapar buyuk ihtimal..ama bence sizde artik hediye konusunda tavrinizi degistirin.. simdiki cocuklarin herseyi var.. zaten mutlu etmek cok zor.. o yuzden hic pahali alayim en iyisini alayim stresine girmeyin..

Hediye istemek cok acayip.
Madem onlar istiyor, simdi saati alin..siz de bebek dogunca tam altin ve o bahsettiginiz küveti isteyin.

eyvah eyvah.
Siz en iyisi gidip o küveti alın. Hatta başka ihtiyaç varsa onlarında alın, belki vazgeçer faturayı görünce
Sadece bugün e bebeğe 1500 lira verdik geldik.Bi dur dimi para gidiyor.Ama gitti küvete taktı ama saati umursamadı.Altın varaklı küvet alıcam ona inat.

Ben de kötü niyetliyim dedim o zaman.Senin eşin böyle.Beğenmiyorsan gelme eve dedim kapattım telefonu.
Ya ben konuyu karşı taraf maddi anlamda zorluk çektiği için ücretsiz ders veriyor diye sanmıştım ama sonraki yorumlardan anladığım kadariyla böyle de değilmiş. Ben kesinlikle sipariş edilen hediyeyi almazdım. Gider yoldan hiç tanimadigim bir çocuğa alırdım ama yine de konudaki kişiye almazdım. Karşı tarafın yaptığı "yüzsüzlükten" dolayı. Eşiniz de umarım gerçeği görür. Tatlı dille uyarmaya çalışın. Daha önce bu konuyu aranızın iyi oldugu biranda eşinize açtınız mi? Sizinki kötü niyet değil bu kendini kullandırmamaktadir.

Yok karşı tarafın maddi durumu gayet iyi.Zatn kötü olsa onlar demeden alırım.Hayır yine istesinler ama insan düşünmez mi bunlar bir ay sonra doğum yapacak yeterince masrafları var,arkadaşım saçmalama.Bir şey istemiyoruz demez mi?

Kimsenin üzerimizde gram yardımı yoktur.Bunların farkı yazlıkları var.Arada çağırırlar.Bir gece kalır geliriz.Ama gittiğimizde de tahmin ettiğiniz üzere her şeyi biz karşılarız.Asla boş gitmeyiz ki olması gereken bu.Ama eşim der ki o kadar gidip evlerinde kalıyoruz.İyi de onlar yokken gitmeyiz,gittik mi bir gece en fazla iki gece kalırız.Her şeyi alıp gideriz.Yani hep mi verici olur bir adam ya

ben boyle iliskileri normal bulmuyorum. istediginiz kadar samimi bir aile olsun niye ucretsiz ders veriyorsunuz? tahminimce sizin o insanlardan bir beklentiniz var o yuzden bu ise girdiniz. ya onlardan maddi bir beklentiniz vardir, ya da manevi bir destek. esinizin de 300 liralik hediyeyi normal bulmasi bu yuzden. cok yanlis seyler bunlar. benim en sevmedigim hareketler. madem iyilik yapacaksiniz o zaman beklentiye girmeyeceksiniz. bir an once bu durumu duzeltin, birine bedava ders verecek olsam bu en fazla kendi yegenlerim ya da esimin yegenleri olur. zaten onlar da karsiliksiz boyle bir seyi kabul etmezler. siz hediye konusunda haklisiniz ama esinizi cok onceden uyarmaliydiniz. esler yeri gelince birbirini korumali.

Ne insanalr var, ben eski ev arkadaşım ve halihazırda en yakın arkadaşımın nikahına gideceğim, gram altın taksam mi diye düşünüyorum
Tabii ki almayın, saat istediySe gidin oyuncaklı bir saat alın .
Mesela şu tarz bisey, 37 lira mis gibi. Hediye sipariş edene çok bile
Ayrıca küçük çocuğa hiç üç yüz liralık saat alınır mı? Hem çocuktur,orada burada unutur kaybeder. Hem de ne iğrenç dönemde yasiyoruz, pahalli takıyı saati gören biri onu çocuktan çalmak ister,zarar verebilir. Çok riskli.

Saat saattir madem saat istemişler milyoncu tarzı yerden 10-15 tl ye alın bir saat verin kusura bakmayın ama böylece enayi yerine koymaktan vazgecerler sizi. Siz isteseniz pahalı bir bebek arabası falan söyleseniz eminim görüşmeyi keserler. Siz bedavaya özel ders, pahalı hediyeler derken bulunmayacak dostsunuz onlar için
Ne kadar ayıp ya birinden hediye istemek hele ucuz olmayan birşey.

Hiç bir beklentimiz yok.Ay keşke olsaydı diyorum şimdi.Ders konusunda ağzımı açsam heralde iyice kötü niyetli biri olurum.Eşim gerçekten saf ve çok verici.Ben söyleyince de kötü olan ben oluyorum...

Bu hediyeyi bir statu gostergesi gibi algiliyor insanlar.Pahali hediyeyi kim aliyorsa o daha cok seviyormus o daha cok deger veriyormus gibi bir hissyat yaratiliyor.Hediye sembolik bir seydir.Burada amac hatirlamak hatirlanmak zaten :) Su durumda gerek yok bence.Ki zaten cok yakinsaniz karsi tarafta durumunuzun farkindadir. :)
Bence siz kuveti alin,esiniz de bu aralar fazlaca acilmasin :)

Son düzenleme:
Doğum günü falan yapmıyorlar zaten.Olay bizimkinin hediye alması..
Çok gidiyor çokBence parça parça alın.Kimisi indirime giriyor dönem dönem.Takip edin.Ben 4 ay olduğundan beri her ay bir şeyini aldım.
Ben 7.aya gireceğim daha almadım ama alıyormuş gibi para attım hep
Ay içimi afakanlar bastı şimdi
Açık yazayım şu an 10 bini var bebişin puset beşik araba hariç
Az mı ya
Ben dolabımı düzerim o paraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…