• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hediye krizi

Saat saattir madem saat istemişler milyoncu tarzı yerden 10-15 tl ye alın bir saat verin 🤠 kusura bakmayın ama böylece enayi yerine koymaktan vazgecerler sizi. Siz isteseniz pahalı bir bebek arabası falan söyleseniz eminim görüşmeyi keserler. Siz bedavaya özel ders, pahalı hediyeler derken bulunmayacak dostsunuz onlar için 🤑
Ne kadar ayıp ya birinden hediye istemek hele ucuz olmayan birşey.
Anaaam eşim öyle hediye alacak ha😂😂kıyamet kopar.Adama dedim ki önce ya canım durumumuz belli,sen de gidip ucuza bir şey almazsın.Kalsın bu sene dedim.Ya nolcak 300 400 liralık bir şeye bakıver dedi😳

Yok karşı tarafın maddi durumu gayet iyi.Zatn kötü olsa onlar demeden alırım.Hayır yine istesinler ama insan düşünmez mi bunlar bir ay sonra doğum yapacak yeterince masrafları var,arkadaşım saçmalama.Bir şey istemiyoruz demez mi?
Karşı taraf tam aksine hediye istemek yerine bizim kıza ders veriyor ben de ufak da olsa bir hediye alayım deyip asıl onların size bir şey alması gerekirken hep siz vermişsiniz. Ben olsam özel dersi de bırakırdım. Kendimi kullanılmış gibi hissederdim. Artık hediye de almazdım. Bu kez saati alınca eşinizle aranızın da iyi olduğu bir anda bu konuyu konuşup kesin olarak çözün bence. En azından maddi hediye verme kısmını çözün.

Şimdi daha net okudum.Kıyafet yaklaşık 500,küvet takımı 400,kremi şampuanı falan da 350 lira verdim.Ama kıyafete çok emin değilim.Mesela bir kaç parça kitikateden aldım.Tek tulumu 100 liraydı.ama e bebekten 20 liraya aldığım da oldu.

Ay tamam madem benim de vir gözüm korktu
Ufacık kumaş aslında ama pahalı
İnsan yine de değer diyor
Kitikateler çok güzel organik bende oradan sadece bir kıyaget attım listeye
E bebek candır :D

Ben 7.aya gireceğim daha almadım ama alıyormuş gibi para attım hep :KK70:
Ay içimi afakanlar bastı şimdi
Açık yazayım şu an 10 bini var bebişin puset beşik araba hariç
Az mı ya :KK70:
Ben dolabımı düzerim o paraya
Esas para beşik Puset arabaya gidiyor zaten.Gerisi küçük ama çok şeyler.10 bin yeter bence.

Karşı taraf tam aksine hediye istemek yerine bizim kıza ders veriyor ben de ufak da olsa bir hediye alayım deyip asıl onların size bir şey alması gerekirken hep siz vermişsiniz. Ben olsam özel dersi de bırakırdım. Kendimi kullanılmış gibi hissederdim. Artık hediye de almazdım. Bu kez saati alınca eşinizle aranızın da iyi olduğu bir anda bu konuyu konuşup kesin olarak çözün bence. En azından maddi hediye verme kısmını çözün.
Ben de olsam öyle yaparım ama bizim saftirik kendini kullandırmazsa rahat edemez.Ama konuşacağım sakin bir zamanımızda

Anaaam eşim öyle hediye alacak ha😂😂kıyamet kopar.Adama dedim ki önce ya canım durumumuz belli,sen de gidip ucuza bir şey almazsın.Kalsın bu sene dedim.Ya nolcak 300 400 liralık bir şeye bakıver dedi😳
Ben hallerim hayatım de vee yukarıda arkadasın gösterigi saati alıver :) illa ne aldınn bakayım der mi :) he sonra kopar kıyamet ama kopsun 😁 neyse susayım ben gazlamıyım felaket falan olur 😟😁

Ay tamam madem benim de vir gözüm korktu
Ufacık kumaş aslında ama pahalı
İnsan yine de değer diyor
Kitikateler çok güzel organik bende oradan sadece bir kıyaget attım listeye
E bebek candır :KK70:
Kitikateden hastane çıkışı falan aldım.İlk zamanlar organik bir şey değsin tenine dedim.Sonra büyük almaya başladım büyüyünce de giysin diye😂Yoksa sürekli alınacak bir şeyler.Başedilir mi öteki türlü

Hiç bir beklentimiz yok.Ay keşke olsaydı diyorum şimdi.Ders konusunda ağzımı açsam heralde iyice kötü niyetli biri olurum.Eşim gerçekten saf ve çok verici.Ben söyleyince de kötü olan ben oluyorum...
o zaman esinizin insan iliskilerinde bir problemi var. boyle durumlarda esinizi gaza getireceksiniz araya fitne sokacaksiniz. en sevmedigim sey esimi cocuklarimi insanlarin kullanmasi olur. benim erkek kardesimin dersleri cok iyi diye tembel kuzenlere ders anlattirmaya calistirmislardi, annem asla izin vermedi, cocugum cok calisiyor bos zamanlarinda dinlenmesi gerekiyor diye.

Ben hallerim hayatım de vee yukarıda arkadasın gösterigi saati alıver :) illa ne aldınn bakayım der mi :) he sonra kopar kıyamet ama kopsun 😁 neyse susayım ben gazlamıyım felaket falan olur 😟😁
Yarın doğum günü ve adam bana diyor ki yarın avm ye gidelim.İyi dedim sen git ne halin varsa gör beni karıştırma.Ama bundan sonra acırsam ne olayım

Ben 7.aya gireceğim daha almadım ama alıyormuş gibi para attım hep :KK70:
Ay içimi afakanlar bastı şimdi
Açık yazayım şu an 10 bini var bebişin puset beşik araba hariç
Az mı ya :KK70:
Ben dolabımı düzerim o paraya
bebek icin cok harcama yapmayin. zaten cok fazla kiyafet hediye geliyor. ben ilk hafta icin gerekli kucuk seyleri almistim, sonrasi hep ailelerden hediye geldi. en onemli seyler bebek puseti ve bebek arabasi. onun disindaki her sey gereksiz. ihtiyac oldukca alirsiniz.

Bin dimi? On bin değil :KK70:
Gözüm korktu bi
Baslangıc asaması ıcın bebege hastane cıkısı battanıye zıbın falan almayacak mısınız. Kuvetın e bebek olması sart mı? Orasının da bazı urunlerı cok kazık, ben arastırıp almıstım, daha hesaplı oldu. Ayrıca heveslerınızı anlıyorum, puset, besık, araba ısın ıcınden cıkınca 1000tl de ısınızı gorur. Bebek pamugu, bez, bıberonlar, battanıyeler, muslınler, bır yenıdogan sampuanı, ıste sabun tozu falan derken bence yeterlı. Yenıdogan alısverısını abartmamakta fayda var, benım oglum dogru duzgun hastane cıkıslarını hıc gıyemedı dırekt buyudu cunku

Konuyla alakasız ama sormam lazım :D
Bende bebeğe hazırlanıyodum. Pandemi sebebiyle sürekli almak yerine bir seferde e bebek e gidip toplu alayım, o zamana kadar da kenarıya para atayım sanki her ay alışveriş yapıyormuş gibi dedim
Bebek arabası puset ve beşiği çıkarırsak kıyafet, küvet vb, kremler vs sizce ne kadarla gitmeliyim:D
Piyasa bilgim 0. Daha bebeğe hiçbir şey de almadım

Konu sahibine yorumum ise çok haklısınız. Erkeklere biraz otorite olmak gerekiyor sanırım. Varsa 400 lirası alın kredi kartını onlinedan sipariş edin.
Üstelik hamilesiniz. Bende hamileyim, tek çıktığım açık alan balkon. Lütfen sizde doğum gününde gitmeyin.
Ben her ay aldım ama sukadarla gitmedim
Zaten hep netten aldım daha çok ebebekten aldim bende.
Kıyafetin miktarına bagli.
Birsuru zıbın takım aldim evden aldim
Aklıma geldikçe aldim
Küvet ayaklı aldım 300du
Şampuan krem zaten enaz 100lira
Bornoz takım alıyorsun oda enaz 100
Birsuru muslin aliyorsun yıkandıktan sonra kurulanmasi için.
Bimede geliyor ordan alabilrisiniz
Zıbın çok lazim
Yenidogan bez enaz ilk baş için 2 paket lazim
Mama için biberon emzik vsde lazim

Haklısın, büyük ihtimalle dediğin gibi olacak... Beklenti olmasa bile insanın zoruna gidiyor.
Mesela şuan kardeşime kırgınım, düğünü olsun nişanı olsun, hem yüksek miktarda para hemde altın bilezik taktım, bebeği doğdu altınıydı kıyafetleriydi ayakkabısına çarşafına varana kadar hediye ettim öyle dandik dundikte almadım iyisinden kalitelisinden aldım.
Bayramda eşim 20€ verdi bebişe bende kıyafet ve oyuncak hediye ettim, kardeşim ne yapsa beğenirsin 5€ verdi benim çocuklara ki benim çocuklar büyük akıllarıda eriyor, bu ara avrupada yaşıyorum burada yabancı yani aileden olmayanlar bile genelde çocuklarıma 10€ Veriyor, onun öyle yapması kırdı beni, çünki durumu çok iyi, karı koca çalışırlar, ev kirası yok annemlerin evinde yaşıyorlar...
Senin eşin benim kardeşim olmalıymış :KK53: ben size leğenin daniskasını alırdım 😂😂

bebek icin cok harcama yapmayin. zaten cok fazla kiyafet hediye geliyor. ben ilk hafta icin gerekli kucuk seyleri almistim, sonrasi hep ailelerden hediye geldi. en onemli seyler bebek puseti ve bebek arabasi. onun disindaki her sey gereksiz. ihtiyac oldukca alirsiniz.
Aileden aileye değişir iste
Bizim esimin ailesi hicbirsey almadi
Kendi kizkardesim ablam aldi birkaç birsey
Her aile öyle almıyor

Baslangıc asaması ıcın bebege hastane cıkısı battanıye zıbın falan almayacak mısınız. Kuvetın e bebek olması sart mı? Orasının da bazı urunlerı cok kazık, ben arastırıp almıstım, daha hesaplı oldu. Ayrıca heveslerınızı anlıyorum, puset, besık, araba ısın ıcınden cıkınca 1000tl de ısınızı gorur. Bebek pamugu, bez, bıberonlar, battanıyeler, muslınler, bır yenıdogan sampuanı, ıste sabun tozu falan derken bence yeterlı. Yenıdogan alısverısını abartmamakta fayda var, benım oglum dogru duzgun hastane cıkıslarını hıc gıyemedı dırekt buyudu cunku
Daha doğurmadım ama katılıyorum.Kıyafeti gereksiz fazla aldık.Artık doğsun ihtiyaç oldukça alırız diyorum

Herkes aynısını söylüyor
Büyük ihtimalle bende benden sonra doğum yapacaklara alma diyeceğim
Ama heves işte napayım, ilk çocuk. Büyük ihtimalle abartacağım :D
E bebek şart değil tabi, bazı şeyleri uygun fiyatlı diye dedim. Yoksa illaki uygunu vardır.

Haklısın, büyük ihtimalle dediğin gibi olacak... Beklenti olmasa bile insanın zoruna gidiyor.
Mesela şuan kardeşime kırgınım, düğünü olsun nişanı olsun, hem yüksek miktarda para hemde altın bilezik taktım, bebeği doğdu altınıydı kıyafetleriydi ayakkabısına çarşafına varana kadar hediye ettim öyle dandik dundikte almadım iyisinden kalitelisinden aldım.
Bayramda eşim 20€ verdi bebişe bende kıyafet ve oyuncak hediye ettim, kardeşim ne yapsa beğenirsin 5€ verdi benim çocuklara ki benim çocuklar büyük akıllarıda eriyor, bu ara avrupada yaşıyorum burada yabancı yani aileden olmayanlar bile genelde çocuklarıma 10€ Veriyor, onun öyle yapması kırdı beni, çünki durumu çok iyi, karı koca çalışırlar, ev kirası yok annemlerin evinde yaşıyorlar...
Senin eşin benim kardeşim olmalıymış :KK53: ben size leğenin daniskasını alırdım 😂😂
Aynı şeyleri yaşıyoruz.İnsan biraz da karşıdan bekliyor.Ama yok benim eşim hakediyor her şeyi.

Karşınızdaki insanlar çok berbat insanlar arkadaşınız falan değil bence.

Bir kere git bana 300tllik hediye al diyemezsin birine, gönlünden ne koparsa onu ald ersin. Çok yüzsüz insanlar gerçekten. kaldı ki çocuk bu, çocuk ne yapacak 300tllik saati??

Hele ki çalışmayan, hamile bir kadına işsizliğin tavan yaptığı pandemi zamanı sen bana 400 tl ver diyen insan bencildir, düşüncesizdir, 5 para etmez bir insandır. Sakın ola ki paranızı çıkarıp vermeyin

Back