• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hediye krizi

Bu saati isteyen kim, çocuk mu? Çocuğun annesi babası kızına itiraz etmiyor mu, saati isteyecekse annesinden babasından istesin. Bence bunun adı yuzsuzluktur. Zaten eşiniz içinden gelip ücretsiz özel ders veriyor daha fazlasına ne gerek var? Çocuğun gönlü olsun isteniyorsa da sizin kendi alacaklarınız için tutumlu olup gidip başkası icin 300-400 luk bir şey alınmaz daha makul bir hediye alınır. Bu da bencillik değildir.
Babası söylemiş..

Ne mantıksız, yanı bastan mantıksız yaptıklarınız zaten. Sımdıye kadar aşırı pahalı hedıye almaya ne gerek vardı. Ayrıca maddı durumunuz sıkısıksa esınız ozel dersı paralı verebılır bence, ıs baska arkadaslık baska. Ayrıca hedıye alınacak kız kac yasında bılmıyorum ama ' saat ıstedı' cumlesıne ayar olurdum sanırım. Gaz vermıs gıbı olmayayım ama kendı evladıma almadıgım hıcbır seyı bır baska cocuga alamam, prensıbım degıl. Esınız canla cananı karıstırmıs, haklısınız bencede

Bu zamana kadar iyi kazanıyorduk alıştı harcamaya.Ama kalkıp kendi çocuğu için küvete fazla deyip başkasına 400 lirayı az görmesi..Böyle düşündüğüm için de beni artık tanıyamıyormuş..Benim önceliğim bebek..Henüz babalık duygusuna giremedi sanırım..

Ben gelenekselleştirilmeye çalışan şeylere cok karşıyım.
Bu yıl hediye alırım, seneye almam mesela.
Yanı bu o an ki duruma gore değişir.

Belki de hatanız bebek küvetinde ısrarcı olmamanızdır:)

Eşimin bol keseden harcaması.Geçen sene babalar günü için annesine bin lira gönderdi.Bir şey alın diye...Ciddi anlamda yoruldum.Bu sene kimseye bir şey yok dedim.E ben aileme almadım niye başkasının kızına alayım.Hadi alayım küçük bir şey olsun dedim.Birbirimize girdik..
Ben kimseyi alıştırmam açıkcası ne beklentiye girdiririm gönlümden kopuyosa alırım yoksa kimse kusura bakmasın. Eşinizde umarım çocuktan sonra değişir para kazanmak harcandığı kadar da kolay değil

Babası söylemiş..

Ya yuh artık.Hadi çocuk söylese bilemeyebilir öylesine söylemiştir diyecektim de adam resmen ısmarlama istemiş sizden.Bir de size kötü niyetli demiş eş kişisi,sizi gazlamak istemiyorum ama ben siz olsaydım eşim benden adam akıllı özür dilemeden konuşmazdım kendisiyle.Ve çocuğun ihtiyaçları için de ''yapılacak'' der şart koşardım.Millete dağıtacağına kendi evladına alsın.

Ne mantıksız, yanı bastan mantıksız yaptıklarınız zaten. Sımdıye kadar aşırı pahalı hedıye almaya ne gerek vardı. Ayrıca maddı durumunuz sıkısıksa esınız ozel dersı paralı verebılır bence, ıs baska arkadaslık baska. Ayrıca hedıye alınacak kız kac yasında bılmıyorum ama ' saat ıstedı' cumlesıne ayar olurdum sanırım. Gaz vermıs gıbı olmayayım ama kendı evladıma almadıgım hıcbır seyı bır baska cocuga alamam, prensıbım degıl. Esınız canla cananı karıstırmıs, haklısınız bencede
Özel dersleri baya var.Bu kıza da vakit ayırıyor.Baştan babası sordu fiyatını.Bizimki olmaz sizden alamam dedi.Karışmadım.Sonuçta kendi emeği.Ama iş benim çocuğum girince şimdiden deliriyorum.O paraya bez alırım ya...Eşimin eli açıktır fazla açıktır.Bana karşı da öyle yalan yok.Ama artık çocuk sahibi oluyoruz.Önceliklerimiz farklı olmalı diye düşünüyorum..

Hediyeyi gectim bedava ders vermeniz bile sacma zaten gecim sikintiniz varmis ogretmensiniz esiniz bunun farkindami:)? Ne alaka ders verdigim cocuga oladar pahali hediye alacagim sizde hicbiseyden kismayin ozaman

Ben bu ücretsiz ders kısmını görmemişim bile.
Konu sahibi gözlerime inanamıyorum şu an.Sizin eşiniz şaka mı ?

aynen öyle.Hazırdan yemeye başladık.Olsa alırız almadığımız bir şey değil.Ki karşılığında bir şey de görmedik.Ama eşim görmüyor bunu.Bencilce mi düşünüyorum diyorum.ama ona vereceğim parayı şu an bebeğim için kullanırım demek bencillik mi?
Yok bencil değilsiniz haklısınız. Valla kim olursa olsun benim önceliğim çocuklarım. Birde sipariş verir gibi saat istemiş😱durumuz yok alın uyguna bir hediye yeter. O kadar veriyorsunuz,insan oğlu hep daha fazlasını ister. Artık sizin göreviniz gibi olmuş.

Ya yuh artık.Hadi çocuk söylese bilemeyebilir öylesine söylemiştir diyecektim de adam resmen ısmarlama istemiş sizden.Bir de size kötü niyetli demiş eş kişisi,sizi gazlamak istemiyorum ama ben siz olsaydım eşim benden adam akıllı özür dilemeden konuşmazdım kendisiyle.Ve çocuğun ihtiyaçları için de ''yapılacak'' der şart koşardım.Millete dağıtacağına kendi evladına alsın.
Aldı zaten almadı diyemem.Ama mesela gitti oda takımı aldı bana göre gereksiz..İstedğim her şeyi aldı ama bugün küvet için öyle söyleyip üstüne bu konu olunca delirdim.Ki çok çalışıyor.Üzülüyordum.Dikkat ediyordum ama umrumda değil artık.

Babası söylemiş..
Yani yapılan iyiliği saymak hoş değil fakat zaten özel dersin saati neredeyse minimum 80/100 TL. Eşiniz para almadan yapıyor bunu. Hadi bu çok güzel bir şey, çocugun eğitimine katkı. Doğum gününü kutlaması, çocuğun gönlünü hoş edecek bir şey almak da güzel olur cocuk da mutlu olur. Ama dayı, amca, hala, teyze gibi çok yakın kişiler haricinde istendiği kadar ısrar edilsin gidip de 300-400 TL lik saat hediye siparişi vermek bana hoş gelmiyor. Ayrıca bir yorumda da babalar günü için bin tl verdiğinizi yazmışsınız. İnsan bunun üstüne hâlâ hediye siparişi verir gibi bir şey istiyorsa ben buna yuzsuzluk derim ya da ben kötü niyetliyim bilemedim.

Bugun bizimde aile dostumuzun cocugunun dogum gunuydu 70 liraya alt ust takim aldim..
Onlara daha az deger verdigim icin degil ama ailenin maasi 20 bini buluyor.. ben simdi bu cocuga ne alayim.. onlarin maddi imkanlarina gore alamam kendime gore aldim..

yani deger vermek fiyatla ölçülmez ki..
Dun ogluma saat baktim 200tl te de gayet guzel cocuk saatleri var.. kendinizi baskalarini memnun etmek icin yormayin.. sizi seven aldiginiz hediyenin degerine bakmaz.. cebinizi zorlamadan uygun birsey alin..

Sonuna kadar haklisiniz
Ben Kasım'da doğum yaptim
Bebeğe hazırlık her ay yaklaşık 2000 harcadım ilk başta
Kiyafet sampuan kremler küvet vs
Çünkü ilk zaman surkeli zıbın vs degisecek bez vs her ay dünya para harcadim
400e iki paket bez alirsin.

Konuyla alakasız ama sormam lazım :D
Bende bebeğe hazırlanıyodum. Pandemi sebebiyle sürekli almak yerine bir seferde e bebek e gidip toplu alayım, o zamana kadar da kenarıya para atayım sanki her ay alışveriş yapıyormuş gibi dedim
Bebek arabası puset ve beşiği çıkarırsak kıyafet, küvet vb, kremler vs sizce ne kadarla gitmeliyim:D
Piyasa bilgim 0. Daha bebeğe hiçbir şey de almadım

Konu sahibine yorumum ise çok haklısınız. Erkeklere biraz otorite olmak gerekiyor sanırım. Varsa 400 lirası alın kredi kartını onlinedan sipariş edin.
Üstelik hamilesiniz. Bende hamileyim, tek çıktığım açık alan balkon. Lütfen sizde doğum gününde gitmeyin.

Buldum sizde o zaman onlardan beğendiğiniz leğeni hediye isteyin madem 😂
Sormuyorlar ki..Eşime dedim ki ya tamam çok samimiyiz.O zaman onlar da sorsa ya bebeğin bir şeyini de biz alalım.Çorbada bizim de tuzumuz olsun.Ama yok!Ya zaten kimse bir şey almasın.Kimseye eyvallahım olsun istemiyorum ama bu kadar şeye rağmen biliyorum ki bi zıbınla gelcekler...

İçinizden geçen veya ufak tefek şeyler almak daha makbul hediye konusunda. Sonra böyle yüzsüzleşip şunu istiyoruz diyecek kıvama geliyorlar.
Eşin daha ciddiyetin farkında değil ben olsam, 'hamileyim malum corona var doğum gününe gelemeyeceğiz lütfen kusura bakmayın' der konuyu kapatırdım.

Bugun bizimde aile dostumuzun cocugunun dogum gunuydu 70 liraya alt ust takim aldim..
Onlara daha az deger verdigim icin degil ama ailenin maasi 20 bini buluyor.. ben simdi bu cocuga ne alayim.. onlarin maddi imkanlarina gore alamam kendime gore aldim..

yani deger vermek fiyatla ölçülmez ki..
Dun ogluma saat baktim 200tl te de gayet guzel cocuk saatleri var.. kendinizi baskalarini memnun etmek icin yormayin.. sizi seven aldiginiz hediyenin degerine bakmaz.. cebinizi zorlamadan uygun birsey alin..
Kesinlikle parayla ölçülmez.Bana daha önce dese ben manevi değeri yüksek mutlu edecek bir şey alırdım.Ama şimdi durduk yere onlara karşı da soğuttu beni..

İçinizden geçen veya ufak tefek şeyler almak daha makbul hediye konusunda. Sonra böyle yüzsüzleşip şunu istiyorum diyerek kıvama geliyorlar.
Eşin daha ciddiyetin farkında değil ben olsam, 'hamileyim malum corona var doğum gününe gelemeyeceğiz lütfen kusura bakmayın' der konuyu kapatırdım.
Kargoyla gönderir yine gönderir😂

Konuyla alakasız ama sormam lazım :KK70:
Bende bebeğe hazırlanıyodum. Pandemi sebebiyle sürekli almak yerine bir seferde e bebek e gidip toplu alayım, o zamana kadar da kenarıya para atayım sanki her ay alışveriş yapıyormuş gibi dedim
Bebek arabası puset ve beşiği çıkarırsak kıyafet, küvet vb, kremler vs sizce ne kadarla gitmeliyim:KK70:
Piyasa bilgim 0. Daha bebeğe hiçbir şey de almadım

Konu sahibine yorumum ise çok haklısınız. Erkeklere biraz otorite olmak gerekiyor sanırım. Varsa 400 lirası alın kredi kartını onlinedan sipariş edin.
Üstelik hamilesiniz. Bende hamileyim, tek çıktığım açık alan balkon. Lütfen sizde doğum gününde gitmeyin.
Doğum günü falan yapmıyorlar zaten.Olay bizimkinin hediye alması..
Çok gidiyor çok😅Bence parça parça alın.Kimisi indirime giriyor dönem dönem.Takip edin.Ben 4 ay olduğundan beri her ay bir şeyini aldım.

Yani yapılan iyiliği saymak hoş değil fakat zaten özel dersin saati neredeyse minimum 80/100 TL. Eşiniz para almadan yapıyor bunu. Hadi bu çok güzel bir şey, çocugun eğitimine katkı. Doğum gününü kutlaması, çocuğun gönlünü hoş edecek bir şey almak da güzel olur cocuk da mutlu olur. Ama dayı, amca, hala, teyze gibi çok yakın kişiler haricinde istendiği kadar ısrar edilsin gidip de 300-400 TL lik saat hediye siparişi vermek bana hoş gelmiyor. Ayrıca bir yorumda da babalar günü için bin tl verdiğinizi yazmışsınız. İnsan bunun üstüne hâlâ hediye siparişi verir gibi bir şey istiyorsa ben buna yuzsuzluk derim ya da ben kötü niyetliyim bilemedim.
Ben de kötü niyetliyim dedim o zaman.Senin eşin böyle.Beğenmiyorsan gelme eve dedim kapattım telefonu.

Back