Hediye derdi

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.491
358
Merhaba kızlar,

Yeni mezun olup işe girmis bir mühendise ne hediye alınır? Güzel ve şık bir sey olsun istiyorum. Ama öyle yüzlerce lira da veremem. Meslegiyle alakalı bisey olmasina da gerek yok o yüzden tam bölümünü yazmadım. Kılık kıyafet, aksesuar, hobi malzemesi vs her teklife açığım :)
Güzel fikirlerinize ihtiyacım var :)

Yöneticilerden de ricam, konu birazcık burda dursa olur mu? Diğer yerlerde pek cevap yazılmıyor. Kısa sürede halletmem gerekli.

Bir blogum var. O bloguma sürekli böyle hediyelerle alakalı sorular alırdım. Her bir mesajdan biri “nasıl bir hediye alabilirim” “önerin var mı” bu şekildeydi.

Artık yıldım, bıktım ve patladım. Muhtemelen normal bir arkadaşınız, eş adayınız, sevgiliniz kankanız, akrabanız, kardeşiniz olabilir evet hepsi olabilir. Diyorum ki anlamadığım nokta karşınızdaki insanın zevklerini, isteklerini, hayat biçimini, yaşayış biçimini, tarzlarını, neleri sevdiğini insanlar nereden bilsin?
Soruyu soran sizsiniz ve siz tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Ve diyorum ki, hediye konusunda kararsız kalacak kadar tanıyamıyor musunuz karşınızdaki insanı? Evet insanlar türlü türlü hediye fikirleri verecek birini seçeceksiniz alacaksınız fakat bir insanın önerisiyle alacaksınız fakat sizin isteğinizin, düşünceniz olmayacak o hediyede bir başkasının olacak. Düşüncelerinize, isteklerinize biraz önem verin. Gönlünüzden ne kopuyorsa alın.

Hobilerini, sevdiği filmleri ya da bunun gibi şeyleri biliyorsanız, ona göre bir hediye alabilirsiniz. Geçenlerde "Kavonos" diye bir şey buldum, fiyatlarını bilmiyorum ama acayip hoşuma gitti. İnternette aratırsanız, instagramdan satış yapıyorlar sanırım. Çalışma masasına koyabileceği, enfes bir şey alabilirsiniz. Koyacak yerim olsa kendime de alacağım ama şuan yok. :KK61:

ise yeni girdiyse ofislik business gardrobu kurmakla mesguldur. guzel bir cift deri ayakkabi, veya hos bir gomlek olabilir.

Masa isimliği çok itici geliyor bana.. Almayın bence..
kendi alanıyla ilgili karakatürlü, resimli, isimli kupalar olabilir..

gelişigüzel baktıklarım.

En temizi gömlek. İllaki kullanır :)

Eklentiler

• İnşaat-mühendisi-2.webp
    İnşaat-mühendisi-2.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 50
  • porselen-kupa-insaat-muhendisi-43840-17-B.webp
    porselen-kupa-insaat-muhendisi-43840-17-B.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 53
Bence şık bir dolma kalem alın. Yanında da not olarak "Başarılı projelere imza atman dileğiyle" diye belirtin. Hem sade hem şık hem de anlamlı

mühendisler mesleklerine atıf yapılmasını sever :KK53:

şık bir gömlek+mesleğiyle ilgili minik bir şey diyorum.

çerçeve alın, fotoğrafınızı da koyun,
bunu masana koy deyin,
ahahahaa :)

ben olsam ofis eşyası alırım, kullanışlı bir kupa, güzel bir kağıtlık veya kalemlik gibi.

ya da bence bir erkek iiçin çok afilli, çikolatalı çiçekler, adları ne bilmiyorum.

bizim ofisten bir erkek arkadaşa gelmişti, diğer tüm erkek arkadaşlar depresyona girmişti, onlara neden hiç çiçek gelmiyormuş, hep onlar mı alacakmış, sonra benim üstüme yürüdüler, ben hiç eşime almış mıyım, ne kadar duygusuzmuşum falan. ahahaha, hala almadım bak aklıma geldi, doğumgünüsünde süpriz yapayım :)

Benim en neftret ettiğim hediye türü ''üfff, hediye derdi.. ne alacam simdi' diye düşünülüp alınmış öylesine hediyelerdir. Maddi olarak önemi de yok, ama beni anlatmayan, sırf alınmış olmak için alınan hediyelerden, özellikle kıyafet alinmasindan nefret ediyorum.
Hediye kişiselse , ozelse güzeldir.
Mesela bu sene bir arkadaşım ellerim nasır olmasın diye renkli bisiklet eldiveni ve bisiklete bindiğimde telefonumu, cüzdanımi vs koymak için bel çantası almış . Görünce o kadar sevindim ki.
Ne kadar da 'düşünülüp alinmiş' bir hediye :)
Ya da eskilerden flört ettiğim biri yurtdışından hediye getirmiş. Böyle yuvarlak bir kesme tahtası. Silikondan bir şeyi var, onu yukarı kaldırınca bildiğin tabak oluyor. Yanına da bir ucu kaşık,bir ucu çatal/bıçak , kir tutmayan ve kapaklı bir şey almış. Sırf kamp yapmayı, piknik yapmayı seviyorum diye. Gezerken görmüş,beni dusunmus ve almış.
Benim favori iki hediyem buydu mesela.
Hic okumayacagim tarzda kitaplar, elbiseler, süs eşyaları falan değil.
Hee , gezdiğin yerleri kaziyip renklendirdigin harita alsalar mesela, yine kişisel olduğu için severim :)
Siz de onun zevkine hitap eden, onu anlatan birşey bulun. Biz ne desek boş

9E028A42-98C8-4E74-B932-8CDF91846EA2.webp A0845570-BB46-4848-99B0-2293526B0059.webp CD9FC299-A9F3-4392-ADA9-7AE5411E1245.webp 928CDDCE-DDD1-4BC7-9CB0-319794BE9409.webp
Şöyle yaka iğneleri yada broş gibi kullanma ihtimali olur mu bilemedim.
20-40 lira arası değişiyor

Yada böyle kravat iğneleri eğer kravat takması gerekiyorsa.
İngiliz anahtarı olan ben mühendisim makina yada inşaat mühendisiyim diye bağırıyor :))

811847B1-FED0-4885-857F-8C39947D96CB.webp 897F934B-6D74-4FC2-8350-A6B69598C1E5.webp

Her hediye başlığında yazıcam:))

Malum kahve zincirinin termosları :)) bence muazzam hem kullanır hem sizi hatırlar hemde ben hayatta 80-100 lira vermezdim ne güzel düşünüp almış der.

Ben delirirdim mutluluktan koleksiyon yapıyorum :)

Masa isimliği, mesleğiyle ilgili kupa bardak, dolma kalem hoş olur bence
Masa isimliği var, dolma kalem de kullanmıyor sevmiyor pek. Kupa da biraz sıradan bir hediye gibi geldi, hos olur ama sanki gördüm sen aklima geldin deyip alınacak gibi :) yinede teşekkür ederim :)

Hobilerini, sevdiği filmleri ya da bunun gibi şeyleri biliyorsanız, ona göre bir hediye alabilirsiniz. Geçenlerde "Kavonos" diye bir şey buldum, fiyatlarını bilmiyorum ama acayip hoşuma gitti. İnternette aratırsanız, instagramdan satış yapıyorlar sanırım. Çalışma masasına koyabileceği, enfes bir şey alabilirsiniz. Koyacak yerim olsa kendime de alacağım ama şuan yok. :KK61:

Bakıcam ona mutlaka, ilk defa sizden duydum. :)

Kalem
Evrak çantası
Baret belki :)
Kurumsal bi firmada ve sahada değilse gömlek veya canta

Aaa baret cok eğlenceli olur gerçekten. :D milyon tane gömlek aldım pek alasım yok onu :/

ise yeni girdiyse ofislik business gardrobu kurmakla mesguldur. guzel bir cift deri ayakkabi, veya hos bir gomlek olabilir.

Isyerinde pek giymiyor onları ya, daha rahat bir ortami varmış ofislerinin.

Masa isimliği çok itici geliyor bana.. Almayın bence..
kendi alanıyla ilgili karakatürlü, resimli, isimli kupalar olabilir..

gelişigüzel baktıklarım.

En temizi gömlek. İllaki kullanır :)

Kupa alıcam da is hediyesi olarak degil :D

Bence şık bir dolma kalem alın. Yanında da not olarak "Başarılı projelere imza atman dileğiyle" diye belirtin. Hem sade hem şık hem de anlamlı

Keske kullansa dolma kalemi, ben cok severim ama o sevmiyo :(

mühendisler mesleklerine atıf yapılmasını sever :KK53:

şık bir gömlek+mesleğiyle ilgili minik bir şey diyorum.

Gerçekten sever misiniz :D gömlek almaktan ben bıktım eminim o da bıkmıstr :/

çerçeve alın, fotoğrafınızı da koyun,
bunu masana koy deyin,
ahahahaa :)

ben olsam ofis eşyası alırım, kullanışlı bir kupa, güzel bir kağıtlık veya kalemlik gibi.

ya da bence bir erkek iiçin çok afilli, çikolatalı çiçekler, adları ne bilmiyorum.

bizim ofisten bir erkek arkadaşa gelmişti, diğer tüm erkek arkadaşlar depresyona girmişti, onlara neden hiç çiçek gelmiyormuş, hep onlar mı alacakmış, sonra benim üstüme yürüdüler, ben hiç eşime almış mıyım, ne kadar duygusuzmuşum falan. ahahaha, hala almadım bak aklıma geldi, doğumgünüsünde süpriz yapayım :)

Çerçeve dedim ben de aslında ama direkt erkeklerle dolu bir ofisleri var, kimse koymuyo ben niye seni koyayim dedi :D bu arada o bonnyfoodlar sanırım, gerçekten cok mu begendiler yoksa biraz goygoy mu yaptılar?

Benim en neftret ettiğim hediye türü ''üfff, hediye derdi.. ne alacam simdi' diye düşünülüp alınmış öylesine hediyelerdir. Maddi olarak önemi de yok, ama beni anlatmayan, sırf alınmış olmak için alınan hediyelerden, özellikle kıyafet alinmasindan nefret ediyorum.
Hediye kişiselse , ozelse güzeldir.
Mesela bu sene bir arkadaşım ellerim nasır olmasın diye renkli bisiklet eldiveni ve bisiklete bindiğimde telefonumu, cüzdanımi vs koymak için bel çantası almış . Görünce o kadar sevindim ki.
Ne kadar da 'düşünülüp alinmiş' bir hediye :)
Ya da eskilerden flört ettiğim biri yurtdışından hediye getirmiş. Böyle yuvarlak bir kesme tahtası. Silikondan bir şeyi var, onu yukarı kaldırınca bildiğin tabak oluyor. Yanına da bir ucu kaşık,bir ucu çatal/bıçak , kir tutmayan ve kapaklı bir şey almış. Sırf kamp yapmayı, piknik yapmayı seviyorum diye. Gezerken görmüş,beni dusunmus ve almış.
Benim favori iki hediyem buydu mesela.
Hic okumayacagim tarzda kitaplar, elbiseler, süs eşyaları falan değil.
Hee , gezdiğin yerleri kaziyip renklendirdigin harita alsalar mesela, yine kişisel olduğu için severim :)
Siz de onun zevkine hitap eden, onu anlatan birşey bulun. Biz ne desek boş

Zaten hediye fikirlerinden yola çıkarak onun sevecegi gibi konseptler yapmaya çalışıyorum. Öyle ay kupa dedi hemen kosup alayòm demiycem mesela, kupayi onun sevdigi gibi isteyecegi sekilde ikimizin anlayacagi esprilerle sekillendiricem.

Eki Görüntüle 2173963 Eki Görüntüle 2173964 Eki Görüntüle 2173968 Eki Görüntüle 2173965
Şöyle yaka iğneleri yada broş gibi kullanma ihtimali olur mu bilemedim.
20-40 lira arası değişiyor

Yada böyle kravat iğneleri eğer kravat takması gerekiyorsa.
İngiliz anahtarı olan ben mühendisim makina yada inşaat mühendisiyim diye bağırıyor :))

Eki Görüntüle 2173966 Eki Görüntüle 2173967

Aaaah cok sevimli bunlaar, ama imkansız takmaz...

Ben olsam pahali bir cikolata alirim. Kalici hediyeye luzum yok onlari herkes kendi de alabiliyor ama o pahali cikolatalara para vermeye kiyamiyor kimse :KK66:

Çikolataya bayılır eminim. Ama onu alıp ikimiz yemem lazim yoksa benim de aklim kalir :D

Her hediye başlığında yazıcam:))

Malum kahve zincirinin termosları :)) bence muazzam hem kullanır hem sizi hatırlar hemde ben hayatta 80-100 lira vermezdim ne güzel düşünüp almış der.

Ben delirirdim mutluluktan koleksiyon yapıyorum :)

Yok yok onlardan kendime aldim da o pek sevmedi. Termos fikrinden hoslanmiyor. Taze taze icecem ben diyo :D

Bir blogum var. O bloguma sürekli böyle hediyelerle alakalı sorular alırdım. Her bir mesajdan biri “nasıl bir hediye alabilirim” “önerin var mı” bu şekildeydi.

Artık yıldım, bıktım ve patladım. Muhtemelen normal bir arkadaşınız, eş adayınız, sevgiliniz kankanız, akrabanız, kardeşiniz olabilir evet hepsi olabilir. Diyorum ki anlamadığım nokta karşınızdaki insanın zevklerini, isteklerini, hayat biçimini, yaşayış biçimini, tarzlarını, neleri sevdiğini insanlar nereden bilsin?
Soruyu soran sizsiniz ve siz tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Ve diyorum ki, hediye konusunda kararsız kalacak kadar tanıyamıyor musunuz karşınızdaki insanı? Evet insanlar türlü türlü hediye fikirleri verecek birini seçeceksiniz alacaksınız fakat bir insanın önerisiyle alacaksınız fakat sizin isteğinizin, düşünceniz olmayacak o hediyede bir başkasının olacak. Düşüncelerinize, isteklerinize biraz önem verin. Gönlünüzden ne kopuyorsa alın.

Gerçekten bravo ne güzel tespitler yapmışsınız. Ben de öyle birisi sunu al diyince acaba sever mi sevmez mi diye düşünmeden hemen alip hediye edecektim zaten. Gözümden kacan bi hediye kategorisi varsa hatırlayıp ona gore sevecegi bir hediye almayı düşünüyorum.

Siz hic sormazsınız degil mi etrafınıza hicbir seyi. Ne güzel hemen elestirmeye kalkmışsınız. Dümdüz dünya.

Back
X