Selam kızlar,
Benim diyet hikayem oldukça uzun. Taaaa seneler önce lahana çorbası diyeti başlığına falan yazmıştım onun üstüne kaç kilo alıp kaç kilo verdim hey gidi…
şu an yaşım 28 bu arada. Boyum 1.63
Kendimi bildim bileli asla zayıf olmadım. Gördüğüm en düşük kiloda bile balık etliydim. Lise 2de 67 kilo falandım sonra lise 3te öss ye hazırlanıcam diye haftada 6 gün yaptığım yüzmeyi bırakıp yemeğe abanmanın etkisiyle bir anda 90 kiloya çıktım. O kadar hızlı kilo aldım ki, bir hafta giydiğim pantolon ertesi hafta dar geliyordu o derece
Üniversiteye 85 kilo ile başladım 2007de. 2010da 80 kilo iken lahana çorbası diyeti yaptm ve inanılmaz bir şekilde bir haftada 73 kiloya düştüm
. Ev arkadaşım inanamamıştı. Sonrasında diyete devam edip 66-67 kiloda kaldım 2 sene kadar. 2012 yılında yeniden kilo aldım ve 80-82 civarıydım hep.
2014 yılında stresli bir dönem geçirmiştim ve gördüğüm maksimum kilo olan 92yi gördüm. Tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Temmuz 2014te operasyona 94 kilo ile girdim. Çok şükür ağrı, bulantı vs yaşamadan kilo verdim hızlıca. Aslında ameliyattan sonra 2 sene kadar yediğine yine dikkat etmek gerekiyordu hamurişinden uzak durmak, asitli içecek tüketmemek falan. Ama işte istediğim şeyi yiyip kilo vermek cennet gibi gelmişti bana, nasılsa kuş kadar yiyip doyuyordum hep böyle gidecek sandım
2015 yazında, yani ameliyattan 1 sene sonra 57 kiloya kadar düşmüştüm. 36 beden giyiyordum. 2015 aralık ayında ailemin yanına memleketime taşındım ve kpss ye hazırlanmaya başladım. İstanbul’un karmaşasından sonra Bir anda içine düştüğüm rahatlıkla kilo almaya başladım, üstelik hala midem küçük olmasına rağmen. En büyük suçlusu gecenin köründe yediğim çikolatalar. 2016 mayısta nişanımda 64 kilo idim. Düğün eylüldeydi, eylüle kadar yeniden 57ye düşerim diyordum ama nerdeeee. 2016 eylülde 67 kilo ile evlendim. Üstüne üstlük Atama beklediğim için çalışmıyorum şu an hala ve 8 aylık evliliğimiz boyunca 7 kilo aldım 74 kiloydum bir ay önce. Eşim de 6 kilo almıştı.
1 ay önce artık yeter dedik eşimle beraber, o diyetisyene gitti, ben diyetisyene gitmek istemedim yazın düğünden önce memleketimdeki diyetisyenimin yazdığı liste vardı elimde. Kendim onu yapmaya karar verdim. Fakat beni şüpheye düşüren nokta; ben normalde diyet yapmazken de öğlen ve akşam ekmek yemem hiç. Börek vs ayrı tabi ama sulu yemeğin yanında falan hiç ekmeğe gerek duymam. Diyetisyenim bana sabah 2, öğlen 2, akşam 2 dilim ekmek yazmıştı. Neyse dedim bir bildiği vardır sonuçta şeker yok, tatlı yok veririm kilo. 1 haftaya yakın yaptım ama 1 gram bile veremedim. Tahmin etmiştim çünkü ben vücudumu biliyorum ekmek bana yaramıyor tam buğday bile olsa.
Ben de Karatay diyeti yapmaya karar verdim kitabı aldım okudum, kuruyemiş aşırı severim zaten tam bana göre dedim. Yaklaşık 1 aydır Karatay yapıyorum. Bu sabah tartıldım, 68.8 kiloyum. Burayı da günlük olarak kullanıcam tartıldıkça yazarım.
Herhangi bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.