Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Tutturma ihtimali ne sence
Bence tutar canım
Herşey insanın kendi elinde biraz
Bi de tencere yemekleri çok uygun oluyor
Benim öyle 2 tane yengem var abimin eşleri
Mutfak bütçeleri için çok az para harcıyorlar
Ama genelde sebze ağırlıklı
Yanına da bir çeşit ve salata yoğurt
Hem de çok sağlıklıdır
Haftada 1 gün et bi gün balık yeterli
Ama miktarı önemli
Mesela biz iki kişi 1 kiloya yakın balık yiyoruz aslında günlük vücudumuzun ihtiyacı 100 120 gram kadar
Yarım kilo yetmesi lazım

Ben de bugün başladım canım
Biraz kafa yormak gerekiyor galiba
Yani dikkatsiz harcanırsa 100 lira bozduruyorum 3 4 günde bitiyor
Bi de 6 yaşında oğlum var sürekli şunu alalım bunu alalım derse .....

Ben de cuma yapıcam pazarımız cumalar kuruluyor

Gunaydin P planli nerelerdesin canim.

Ben haftalik 200 diye iddia edemiyorum kizlar. Cunku 3 kisilik cekirdek aileyiz. Buzluk ta hersey var kiler dolu. Haftada 120 ancak gidiyor.
Lakinnn
Bazen de cok asiriya kaciyor.

Ben de cuma yapıcam pazarımız cumalar kuruluyor
Birlikte başlayalım olur mu biz genelde birgün balık birgün tavuk birgün kırmızı et birgün sebze birgün bakliyat birgün hamur işi böyle gidiyoruz . Ben haftalık yemek listesi oluşturuyorum. Eşit şekilde dağıtmaya çalışıyorum tabi her zaman öyle olmuyor ama işte

mutfak için değilse sayılmaz bence
çünkü 150 200 lira mutfağa bile zar zor yeter canım

Yok mutfak değildi. Oğlumun eşofman altına ihtiyacı vardı. Hazır dışarı çıkmışken onu aldım

Gerçekten mutfak zor yeter normalde. Ama büyük kalemlerin hepsi evde var. Ben bir tek meyve,süt ve sigaraya harcıyorum.

yemek listeni paylaşabilirmisin canım :)

derin dondurucuya neler koyuyorsuunz fikir alabiliirm kızlar :)))

bu arada 200 tl mutfak butcesı dıyorsunuz ya hersey ıcındemı

Gunaydin P planli nerelerdesin canim.

Ben haftalik 200 diye iddia edemiyorum kizlar. Cunku 3 kisilik cekirdek aileyiz. Buzluk ta hersey var kiler dolu. Haftada 120 ancak gidiyor.
Lakinnn
Bazen de cok asiriya kaciyor.
,

buralardayım canım. yatılı misafirlerim vardı, dün gittiler. sahalara geri dönüyorum artık.
gözün aydın eşinin görevi bitti sanırım, sizin adınıza çok sevindim.
senin haftalık market harcaman 100 lirayı geçmez, seçimlerden sonra her şeye daha da zam gelir. senin yerinde olsam, geri kalanıyla stok yapmaya devam ederim.

haftalık yemek listemi oluşturdum
pazartesi: yalancı kelle-paça çorbası, yumurtalı ıspanak, salata
salı: arnavut ciğeri, pilav, salata
çarşamba: patates yemeği, pilav, salata
perşembe: tarhanalı şehriye çorbası, yumurtalı pırasa
cuma: mantı.

biraz pilav ağırlıklı olmuş ama pirinç ve bulgur pilavı dönüşümlü olur. salatalar da gününe göre değişir. havuç salatası, patates salatası, karnabahar salatası vs gibi.
çorbaları fazla yapıp, yarısını konserve olarak dolaba kaldırıcam. sürekli yemek derdim olmasın diye.
bugün yapacağım ıspanak temiz ve doğranmış şekilde buzlukta duruyor, sadece soğanla kavrulup, üstüne yumurta kırılacak. kelle paça çorbası için de dün kemikli et kaynatmıştım, böylece çorba da vaktimi almayacak.

feci bir şekilde hunharca temizlik yapmam gerekiyor.

çok isterim ben kendimi çok dağıttım bu ara bana destek olursun

Şu kavanoza corba isi aklima yatiyor.
Yogurt corbasi mercimek corbasi.. guzel fikir

Şu kavanoza corba isi aklima yatiyor.
Yogurt corbasi mercimek corbasi.. guzel fikir

bütün sulu yemekler oluyor ben denedim. bu hafta ben yapacaklarımdan kelle paça ve şehriye çorbasıyla, patates yemeğini konserve yapmayı düşünüyorum. geçen hafta kuru fasulyeyi yapmıştım aslında, yemek olmadığı bir gün çıkardım tekrar, bitti.

ıspanak pırasayı da temizleyip doğrayıp buzluğa atıyorum, tadında bir değişiklik olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…