- 3 Temmuz 2009
- 8.580
- 3.536
- 723
Yok canım genel Akdeniz kokusudur o mersin adana hatay lezzetler yakındır küçük farklar olsada..
selam...yanlış hatıtlamıyorsam peynir denemesi yapacaktınız..o siz diniz değil mi?
yaptınız mı peyniri?sonuç ne oldu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok canım genel Akdeniz kokusudur o mersin adana hatay lezzetler yakındır küçük farklar olsada..
Çok lezzetli birsey :) eger evde yapiyorsam ben hamurunu firindan aliyorum bazen tanesi 1 lira yuvarlak yaparim bazen de tepsiye yayarim kare kare olur,ustune yagda kavurdugum kuru soganli salcali baharatli,birazcik tuz harctan suruyorum fırında yada mahalle firininda pişiriliyor,bizim buralarda simitten farki yok ayni simit pogaca gibi satiliyor her yerde.susam da atılabilir.kizlar biberli ekmek nasil bir sey merak ettim
Uff benim için çok zormuş gibi geliyor.
Bir muhasebeci olarak hesap yapayim bende.
Günlük 50 TL den 350 TL eder.
Yemekleri 2 günlük yaparsam, 3 günde bir 100 TL harcarsam 6 gunde 200 TL eder.
İki günde evdeyim, evdeki malzemeleri kullanirsam yetirebilirim gibi.
Fakat evde cocuk var, evdekilere de lazım oluyor para. Benim haftalık masrafim 250 TL olur.
Biz 2 kişi olduğumuz için galiba günlük 50 tl yüksek bir meblağ bizim için.
Haftalık 200 bizim için abur cubura lükse kaçmazsak ideal.
Bir de baklagil, yağ vs stokta varsa tabi.
Ellerine sağlıkKabak, domates, salatalık, kırmızı biber, maydonoz, mantı, yarım kilo kıyma, sucuk, ekmek, su, puding, çekirdek aldık 79 tl tuttu.
2 kişi olunca hepsini adetle aldık tabi.
5 salatalık, 5 domates, 3 kabak gibi :)
Zeytin, peynir, marul, taze soğan, armut, elma, mandalina var.
Bu hafta için bu alış-verişin yeterli olacağını düşünüyorum.
Bu akşam çorba, domatesli demleme makarna, yoğurt olacak.
Nohut ıslattım; yarın akşama nohut yemeği, pilav olacak.
Yarın öğlen işe götürmek için kabak yemeği yapacağım bu akşamdan.
Daha ne olsun :)
Sadece peynir ve yumurta alsan biter o40 liraBu hafta için 200tl den 40tlmiz kaldı. Evde her şey var çok şükür. Peynir ,yumurta ve ekmek lazım sadece bu hafta
Aynen 14 tl yumurta zaten. Peynir de 23tl filan alırım küçüklerdenSadece peynir ve yumurta alsan biter o40 lira
Evet.Sonuç kenarından baktığım kadarıyla iyi.ama tam olgunlaşmadı henüz denediğim tarife göre 21gün beklettikden sonra tüketilmesi tavsiye ediliyor.bu hafta sonu bir parça deneyeceğiz.selam...yanlış hatıtlamıyorsam peynir denemesi yapacaktınız..o siz diniz değil mi?
yaptınız mı peyniri?sonuç ne oldu?
Evet.Sonuç kenarından baktığım kadarıyla iyi.ama tam olgunlaşmadı henüz denediğim tarife göre 21gün beklettikden sonra tüketilmesi tavsiye ediliyor.bu hafta sonu bir parça deneyeceğiz.
Şayet becerebilmişsem detaylı yazarım ilk hali ucundan baktığım kadarıyla ile biraz çökelek biraz kaymak gibi bir tatdaydı.Bakalım nasıl olacak bizde meraktayız :)
zaten toplu bir alisveristen sonra 200 ancak yetiyor cnm haklisin mesela.ben stok yaptim oyle yetiyor bir de kac kisi yasadigin evde kac ogun yedoginiz vs de onemliöncelikle maşallah diyeyim hedefi tutturanlara. şu 200 tl işini sanırım bir ben beceremiyorum. eksik bitmiyor ki hiç. tuvalet kağıdı, ayçiçek yağı, toz şeker, tereyağ, deterjan, fırın kağıdı nerden baksan 200 tl yaklaşacak. bulguru unutmuşum. pazar desen en az 40 tl tutar haftalık.
evet aynen öyle. biz evde 3 kişiyiz, kızım ve ben 3 öğün yiyoruz. eşim sadece akşam yemeğini evde yer ama sonrası da devam eder, mısır olsun, elma olsun, kahve olsun. her daim bişeyler yer içer.zaten toplu bir alisveristen sonra 200 ancak yetiyor cnm haklisin mesela.ben stok yaptim oyle yetiyor bir de kac kisi yasadigin evde kac ogun yedoginiz vs de onemli
saglik olsun da yiyelim icelim bizde 3 kisiyiz benim ogle yemegim ucretli oglumun da kres ucreti kira fatura vs derken bitiyor paraevet aynen öyle. biz evde 3 kişiyiz, kızım ve ben 3 öğün yiyoruz. eşim sadece akşam yemeğini evde yer ama sonrası da devam eder, mısır olsun, elma olsun, kahve olsun. her daim bişeyler yer içer.