Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Selam arkadaslar. Benim 60Lira harcligim vardi cüzdanimda. Haftasonu disarda kahvalti ve dün Döner aldik kizim cok istedi 40 Tl harcanmis.
Cüzdanimda 15 tl vardi 5 Tl zulama attim bozukluklarda kizimin kumbarasina gitti. 10 tl var. Haftasonu alisveris yaptigimiz icin Bu hafta markete girmicem.
Market masrafi olmaz ama benzin doldurulur bu hafta az kaldi cünkü.

Hamur yogurdum, aksama Kasarli- sucuklu pide yaninada salata yaptim. Herseyi hazirladim, kizimi parka ciarayim gelince Hersey hazir hamuru acip, firina süreriim.

Hep stoklardan yaptim bir seyler. Gecen haftadan kalma bi kac havuc biraz mor lahana falan vardi. Ekmegi kendim yapiyorum un da vardi. Gunluk harcamalar da olmadi. Balik yapinca yogurt da alinmadi...
Bu hafta henuz hic mutfak harcamam olmadi. Ama yumurta bitti.

Cumartesi pazar zaten evde olmayacagiz. Zannedersem bu hafta 0 tl mutfak harcamasi ile kapanacak :) yasasin :))

benimde 80 tl limitim dun doldu. Zaten her sey de var evden yapacagim bu hafta ve gelecek hafta.
GeyikliGece ekmek yapma makinen mi var
bizde çok ekmek tuketilmiyor ama kolay bir tarifse denemek isterim

Yok canim tamamen kendim yapiyorum
Ben zaten pasta ekmekciyim ya meslek olarak :))
Kendi besledigim eksi mayadan 24 saat mayalayarak, 4 saatte bir katlayarak yapiyorum. Döküm tencerede fırınlayıp pisiriyorum.

Kendi besledigim eksi mayadan 24 saat mayalayarak, 4 saatte bir katlayarak yapiyorum. Döküm tencerede fırınlayıp pisiriyorum.

Ben de üşenmeyip yapabilmeyi çok isterdim.
Ev ekmeği başka bir şey gerçekten.

Kızımla beyaz ekmek almama kararı aldık
Tam buğday unu aldım çavdar unu da alacağım
Tarif verebilir misin rica etsem

Merhabalar benim bugun harcamam olmadı ama yarın balık almayı düşünüyorum palamut 10 liradan astılıyor şu aralar alıp buzluğa atanınız var mı acaba

ay harikaaa, ben de çok merak ediyorum ama bir türlü cesaret edemedim. tarif verir misin canım? size afiyetler olsun.

Merhabalar benim bugun harcamam olmadı ama yarın balık almayı düşünüyorum palamut 10 liradan astılıyor şu aralar alıp buzluğa atanınız var mı acaba
Merhaba balık buzlukta çok uzun zaman kalmıyor kalınca bi garip oluyor bir ayda filan tüketirseniz bence gayet güzel olur .

ay harikaaa, ben de çok merak ediyorum ama bir türlü cesaret edemedim. tarif verir misin canım? size afiyetler olsun.

Tarif konusunda soyle soyleyeyim;

Malesef bunun bir tarifi yok.
Cunku her unun su cekme orani farklidir.
Her eksi mayanin sululuk orani da farklidir.
Temel bilesen maya, gerekirse su, un. Katmak istediginiz baska seyler varsa onlar... zeytin ceviz kuru domates gibi.
Hamur yapiyorsun. Cok yogrulursa hamur çürür. Az yogrulursa unun ozu cikmaz kabarmaz. Iste bunlar malesef tarifle olmuyor. Ama eliniz yatkinsa 1 2 deneyin. Mutlaka kivamini bulursunuz.

Ama eksi mayasiz ekmek isterseniz tarif verebilirim. Foccacia yaptim demin mesela. Miss :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…