• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Temizlik malzemesi olarak da arap sabunu kullanuyorum çoğu yerde onun dışında çamaşır suyu buyuk boy alıuorum daha ziyade uzun süre gidecek olanlar daha ekonomik oluyor

benzin parasını da bu 200 liranın içine dahil ediyorsunuz sanırım. ben benzin ve sigara gibi giderleri bu paraya dahil etmiyorum. diğer gıda, pazar, market alışverişlerini dahil ediyorum sadece.

arkadaşlar ne kadar dikkat etsek de, bütçeyi aşabiliyoruz. bir de dikkat etmediğimizi düşünün. önceden bir haftada bir ayın harcamasını yapabiliyordum. şimdi en basitinden dışarda nadiren yiyoruz. evdeki malzemeleri kullanmaya odaklandık, gereksiz şeyleri almamaya gayret ediyoruz. bence bu şekilde büyük aşama kaydettik ve devam ediyoruz.

benzin parasını da bu 200 liranın içine dahil ediyorsunuz sanırım. ben benzin ve sigara gibi giderleri bu paraya dahil etmiyorum. diğer gıda, pazar, market alışverişlerini dahil ediyorum sadece.

arkadaşlar ne kadar dikkat etsek de, bütçeyi aşabiliyoruz. bir de dikkat etmediğimizi düşünün. önceden bir haftada bir ayın harcamasını yapabiliyordum. şimdi en basitinden dışarda nadiren yiyoruz. evdeki malzemeleri kullanmaya odaklandık, gereksiz şeyleri almamaya gayret ediyoruz. bence bu şekilde büyük aşama kaydettik ve devam ediyoruz.

kesinlikle bu bile bence büyük bir aşama
farkındalığımız arttı

Günaydın
T tatlu nasıl oldu yavru
Ben de kuru köfte yapmış dolaba öyle koymuştum çıkardım bir poşet misafir var akşama
Evde herşey var diye düşünüyorum harcamam olmaz sanıyorum
Bu haftaki 100tl tüm duruyor henüz

Günaydın
T tatlu nasıl oldu yavru
Ben de kuru köfte yapmış dolaba öyle koymuştum çıkardım bir poşet misafir var akşama
Evde herşey var diye düşünüyorum harcamam olmaz sanıyorum
Bu haftaki 100tl tüm duruyor henüz
canim hazir kofte olmasi iyi oluyor kuetarici oluyor misadir varken ozellikle
eşim doktora goturecek bugun hafta sonu cocuk dr bulmak zor oluyor

dün bir şey harcamadım. önceki iki gün 24 lira, ondan önce de 17,5. toplamda: 41,5 lira harcamışım.
bugün pazara çıkmayı düşünüyorum.
bakalım bugün ne kadar gidecek? haftanın bütçesini tutturabilecek miyiz? pazara ve markete gelen zamlardan nasıl etkilendik? hepsi ve daha fazlası için haftanın son bütçe gününde (pazar) buluşmak üzere efenim. :kahve:

2 hafta önce sebzelerimi almıştım topluca. Benim yaptığım alışverişten sonra fiyatlar bayağı artmış. Iyi ki o zaman bolca almışım. Şimdi onlar bitti ev kurudu resmen.
Bakalım sebzeler ne kadar olmuş.
Bir de migros ta 27 eylül 4 ekim arası evcil hayvan ürünlerinde indirim var oraya uğrayıp kedimin yaş mamalarını almak niyetindeyim.

Bu hafta harcamalar 200 tl yi geçmemiştir. Ben pek markete uğramadım. 15 tl kadar kahve aldim 101den stok için. Deterjan bulamamıştım. 5 lt süt yumurta ve dondurmaları eşim aldı. Bugün kızım 18 tl abur cubura harcamış.

44tl 5 gunluk market ucreti 60 tl ilac parasi 104 tl eder
tam tutarli gittik derken hastalik cikti.
tabi kk cektik.
2 gun ins masrafsiz gecer diyecegim ama yogurt yok yumurta ceviz bitmek uzete

en iyisi yarin dolap erzak duzenlemesinden sonra bir liste yapayim bitmek uzere olanlara

dün itibariyle ikinci 200 tl haftasını tamamladım. 190 tl harcadım. bu sefer hedefi tutturdum. hafta içi zaten çok harcamam olmuyor, hafta sonu market alışverişi nedeniyle bütçeyi aşıyordum.
bundan sonra haftalık alış verişi bırakıyorum. evin altında market var, ihtiyaç duyduyum şeyi, ihtiyaç duyduğum zaman almaya karar verdim. bir de bu şekilde deneyeyim. özellikle sebze meyve yufka gibi şeyleri çok ziyan ediyorum. böylece ziyan etmemiş olurum diye düşünüyorum.

Back