• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Ben eve gelmeden markete uğradım gözlerim indirimli ürün arıyor hep alıp stok yapayim diye :))
100 TL vardı ekmek ve suyu düşünce 88 kaldı.
Dedim evde herşey var bak kızım stokluk malzeme bak
Camsil, sarı bez, peçete, zeytin,tahta kaşık, yatak alezi alıp çıktım a101den.
44 TL ödedim.
44 TL kaldı, haftasonuna kadar ekmek dışında birşey almayacağım.
Cumartesi pazar var ama onu gelecek hafta tuketecegimiz için param yetmezse gelecrk haftanın bütçesinden düşerim

bugün yemekte tavuklu yoğurt çorbası, zeytinyağlı fasulye ve patates salatası var. yarın akşama makarna düşünüyorum.

bugün harcamadım, al-sat yaparak da 13 lira kazandım, bu parayla yarın sigara alıciğim :KK14:

Oğlus sabahtan akşama kadar okulda yazık. Saatlerimi bur ayarlamadılar. Sabah evde olmadigim için tost yiyor okulda öğleyin de tost yiyor:cry:
Bu yüzden ona e bans okuldayken yemek söyledim. ıstediğim şey 4 tl birden zamlanmis. Yemek 23 tl. Okulda birine para toplanıyordu 15 gl de ona
Bugün kü harcama 64 tl ucuvermis

Selamlar...

Haftalık 200 TL bütçemi yaklaşık 150 lira aşmış bulunuyorum. Bu pazar 50 liralık pazar alışverişi yaparak dengeyi bulmayı amaçlıyorum. Önümüzdeki hafta evden hazırlayacağım yemekleri. Ekmek dışında bir şey almayı düşünmüyorum.

Marketler çok çok pahalanmış. Fiyatları gördükçe içim gidiyor. Gıda da markasız kalitesi birşeyler de alamıyor insan. Köyden, anneden kayınvalideden de gelenimiz olmayınca, çok zorlanıyorum açıkcası. Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Oğlus sabahtan akşama kadar okulda yazık. Saatlerimi bur ayarlamadılar. Sabah evde olmadigim için tost yiyor okulda öğleyin de tost yiyor:cry:
Bu yüzden ona e bans okuldayken yemek söyledim. ıstediğim şey 4 tl birden zamlanmis. Yemek 23 tl. Okulda birine para toplanıyordu 15 gl de ona
Bugün kü harcama 64 tl ucuvermis
1 damacana su 7 tl
Tüp bitti ohh 70 tl
Bütçe tamam

Ay şöyle çuvalla erzak getirenler oluyor ya pek imreniyorum hani bütçeye katkısında değil organik anne yapımı oluyor mis gibi.
Bizede hiç bir yerden gelmiyor birşey kendimiz ne yapıyorsak
Ben de hep imrenirim. Ama şükür ki ne istiyorsak yerinden alabiliyoruz. Buna da şükür.
Zeytinyagimiz Balıkesirden findigimiz Giresundan
Peynirimiz Izmirden
Zetinimiz Hataydan...
Ülkem ne bereketli kıymetini bir bilseydik.

Ben de hep imrenirim. Ama şükür ki ne istiyorsak yerinden alabiliyoruz. Buna da şükür.
Zeytinyagimiz Balıkesirden findigimiz Giresundan
Peynirimiz Izmirden
Zetinimiz Hataydan...
Ülkem ne bereketli kıymetini bir bilseydik.
Allah bugün gönlüme göre verdi
Annem memleketten dönerken zeytin zeytinyağı sarımsak bal getirmiş
Bal alacaktım gerek kalmadı söylemiştim marmaristen sipariş edicem diye bekle bakarım ben dedi bulmuş almış kuzum.
Zeytin oğlum çok seviyor diye yeşil siyah almış baya gider bize.
Turşu çok yapıyorsun sarımsak lazım olur diye aldım diyor. Anneler iyi ki var

iyi akşamlar hanımlar

harcamasız gün :)
Ben bugun bayağı harcadım 130 ni geçmiştir gunluk yemek takımları herşey gibi uçmuş en dandikleri bile dunya para porland 4 lriaya vardı aldım 6 tane sucuk aşurelik torku çikolata derken 64 lira tuttu eşime hediye 45 tl dışarda yemek kahve 15 lira ..bayağı olmuş ya şimdi farkettim birde tereyağı zeytin yağı 250lira gitti ama uzun zaman gidwcek onlar inşallah

Anladım canım
maylo sofia güzel
Bimin ve a 101 in de kullandım çift katlı oldumu hepsi iyi zaten aynı yerden çıkıyor hepsi marka farklı sadece hangisi uygunsa onu alıyorum da uzun zaman oldu almadım elimde çok fazla var yeni fiyatlarından haberim uok o yüzden

Allah bugün gönlüme göre verdi
Annem memleketten dönerken zeytin zeytinyağı sarımsak bal getirmiş
Bal alacaktım gerek kalmadı söylemiştim marmaristen sipariş edicem diye bekle bakarım ben dedi bulmuş almış kuzum.
Zeytin oğlum çok seviyor diye yeşil siyah almış baya gider bize.
Turşu çok yapıyorsun sarımsak lazım olur diye aldım diyor. Anneler iyi ki var
afiyetle ağız tadıyla yemeği nasip etsin Rabbımm.
Bal kaç para acaba bizim geçen yıldan 2 kavanoz var yeter bize. İyi ki geçen yıl almışım. Pekmezimiz de var bir tahinimiz yoktu. Onu da aldım. Tahinlerin son kullanma tarihi de 2020 bu sene bitmezse seneye biter.

Back