Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Benim için çok iyi olucak çünkü 6eylül de doğumum var sağlıklı ve dengeli beslenmem lazım

bebeğin sağlıkla gelsin. sağlıklı ve dengeli beslenebilmek bu devirde bu bütçeyle çok zor. sağlıklı diye düşünerek aldığımız sebze-meyvelerin çoğu malesef hibrit tohumdan üretilip; kimyasal gübrelerle yetiştiriliyor.

bu sene balkonuma maydanoz, marul, nane, yeşil soğan ve ıspanak dikmeyi düşünüyorum. daha taşınamadım ama olsun. saksıların toprağını da gidip ormandan kazıcam :)) şu satılan torflara ve topraklara hiç güvenim yok.

Sağol canım ama dikkatli beslenmem gerek çünkü 20 kilo aldım yaza kadar vermem lazım....organik beslenmek bu devirde gerçekten çok zor inşallah yiyeceklerini kendin yetiştirebilirsin

biz bu gidişle odalarin bir tanesini seraya çevireceğiz sebze ihtiyacını ordan karsilayacagiz
Bir oda kiler, bir oda sera bize yer kalmadı :)
Becerebilen yapsın gerçekten, ben çiçek bile bakamıyorum yoksa balkonum müsait ekerim, önceki evde maydanoz ve marul ekmistik fena olmamıştı.
Ben bir eşimle konuşayım o ilgilenirse evde tarıma başlıyorum ben de

Yerin varsa ekin çok lezzetli oluyorlar. Ayrıca pek bakim da istemez soğan maydanoz. Benim balkonum çok küçük bir de mutfak masamı koydum hiç yerim yok. Buradan taşındığımda kısmetse artık.

bu sene aöfe yeniden başlamayı düşünüyorum. aşçılıkla tarım arasında kaldım. ikisini de istiyorum. kafam karışık biraz. auzefte de bu sene çocuk gelişimi lisans programı başlatmışlar, benim tayinim de anaokuluna çıktı zaten. çocuk gelişimi de mi yazsam diyorum. kitap okumaya zaman yaratamıyorum ama işin içine üniversite girince illaki ders metaryallerini okuyorum, benim için iyi oluyor, ekstra zaman yaratmak konusunda başarılı bir yöntem.
balkon tarımı deyip, nerden nereye geldim

kaç yaşındasın canım okuma azmine hayran kaldım

P planli kosgebden de destek alırsın kadın girişimci olursun bu gidisle :)
Okumanın yaşı yok, hangi bölümü kendine daha yakın hissediyorsan ona git. Bizim şirkette bir bey var yaklaşık 60 yaşında hayvancılık ve veterinerlik ile ilgili bir bölüm var onu okuyor, sahil kasabasında yaşamak hayali, okul bitince yazlık borcunda bitiyor, tavukları bilgiyle yetiştiririm diyor.

Kosgebden nasıl teşvik alayım bebem, öğretmenim ya ben :)) bu sene çocuk gelişimi lisans ve aşçılık ön lisans bir deneyeyim diye düşünüyordum. Hayırlısı artık. ...
Sizin şirketteki adam gibi insanlara ayrı bir hayranlığım var. Öğrenmeyi seven insanları seviyorum.

Öğretmen de girişimci olur, burada senin benim gibi bir mali musavirin var merak etme sen Evde tarım işine giriyoruz, KOSGEB bizi destekliyor, sonra alıp yürüyoruz:)
Şaka bir yana aşçılık benimde ilgimi çekiyor ama bu tempoda zaman bulabilir miyim emin değilim.

Canım çocuk gelişimi bende istiyorum ama öğretmen olma imkanım var mı bilemiyorum eşim hiç uğraşma diyor ama geves ediyorum. Sınavsız giriş yapamıyoruz değil mi.
Lisans mezunuyum bende ama Atatürk üniv. Giriş olmuyor sanırım

Ben de sınavsız giriş yapıyorum. Auzef bu sene 2. Üniversite kapsamında çocuk gelişimi lisans açıyor. Ona başvurcam. Sen de bir araştır istersen. Öğretmen olma durumunu bilmiyorum. Başvurabilirsin, sıkıntı yok .

Önce eşimi ikna etmem gerekecek
3. Üniversite okumuş olucam
Ne gerek var kendi işini yaparsın çok istiyorsan çocuk gelişimi kitapları al oku diyor oysaki aynı duygu değil.

Önce eşimi ikna etmem gerekecek
3. Üniversite okumuş olucam
Ne gerek var kendi işini yaparsın çok istiyorsan çocuk gelişimi kitapları al oku diyor oysaki aynı duygu değil.

ilerde eşini seni engellediği için suçlamaktansa, şimdi istediğini yap, bence. ben bu konudaki kararlarımı sorgulattırmıyorum, gerçi eşim de hiç bir şey demez, hatta sınavlara kendisi götürür.

aynı duygu değil evet. hastanelerde sürekli tedavi gören çocuklar için eğitim veriliyor, sınıfları var. öğretmenleri sağlık bakanlığına mı bağlı, milli eğitim bakanlığına mı bağlı bilmiyorum. ama eğer sağlık bakanlığına bağlı ise kurum içinde branş değişikliği yapabilirsin sanırım.

Başvurabilirsin,devlette öğretmen olmak için formasyon alırsın

Benim eşimde sorgulamazdı ama şuan okusanda bir işe yaramayacak düşüncesinde. Son üniversitemi bitirirken yüksek lisans yap vs diyordu ama kendiside hem çevreden hemde bizim ne kadar zorlandığımızı görünce umudu kalmadı. O yüzden şuan okumak yerine kendini kendi iş alanında geliştir diyor. İstiyorsan kurslara git ama tekrar üniversite deme diyor.aslında bir bakıma haklı umudumuz kalmadı ama ben umut var diye okumak yerine hazır şuan evdeyim ve vakit yaratabilirim kısmet belli olmaz belki oradan bir kapı açılır okumak istiyorum.
Nasıl soğumuşsa artık okul duymak istemiyor kpss kitaplarının üniversite kitaplarını toplayıp çatıya attı şuan kendide okuduğu bölümle alakasız iş yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…