Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

birazdan mutfaga gececegim liste yapacağım
cok sukur buzluk dolu.
domates konservesi yapacagim

inan korkuyorum markete gitmeye
Ben de domates konservesi kapya biber sos yapacağım kısmetse...
Topluca peynir alırız hava serinleyince
Zeytinlerim var
Buzluğa pek birşey koyamadım. Patlıcan hazırlarım az karniyariklik
Biraz stok da yaptım deterjan vb.
Bakalım haftalık ne harcayacağım

canim topluca peynir derken bu buyuk teneke de satilanlaru mi diyorsun

150 tl ile kışın zorlayarak vs idare ederdim ben.
Ama şimdi edemiyoruz mümkünatı yok.
200-250 arası tutuyordur kesin bizim.
Aslında iki kişiyiz, çocuğumuz olsa ne olacak kim bilir.
Daha akıllı, daha idareli kullanma vaktindeyiz kızlar.

Ne kadar idareli de olsam bin TL altına düşmüyor
Herşey aşırı pahalı.
Biz de iki kişiyiz, çocuk yok ona rağmen 1.250 TL civarı mutfak masrafı var mayıstan beridir.
Kisliklari hazırlıyorum umarım bu kalemi düşüreceğim

canim topluca peynir derken bu buyuk teneke de satilanlaru mi diyorsun
Canim biz Vandayiz. Izmirden beyaz peynir tulum peyniri aliyoruz istedigimiz kadar peynirciden. Karstan dan kasar peyniri tereyagi aliyoruz. Kargoyla gonderiliyor. Buzluga koyuyorum birsey de olmuyor. Gecen yıldan kasarim vd tereyağim var halâ

Geçen yıldan aldığımız has zeytinyagimiz var.
Giresundan findigimizı alıyoruz arkadaştan alıyoruz. Fındıkta var daha alacağım yetmeyebilir.
Ceviz alacağım biraz.

Herşey zam ustune zam yemiş. Bayram oncesi 3 damacana suyu 24 liraya almıştım. O zaman yenice zamlanmisti 21 liraydı. 24 oldu. Az once 28 lira odedim 3 damacznaya her alışımda fiyat artıyor
Allahtan suyu hazır almıyoruz çeşme suyu içiliyor hazır su alsak günlük 19 litre alırdık çabuk biter bizde,yumurtada çok zamlandı 15 li 9.50 lira 30 lusu 16 küsür den başlıyor 19 civarına kadar çıktı.

Biz haftada 2 damacana su tüketiyoruz. 12 TL bir damacana. Bayramdan önceki hafta yeni açılan bir bayiden almaya başladık, çok duyulmuş bir marka değil ama lezzetli nettenden baktım tesis falan da fena değil. O da 8 TL ye veriyor damacanayi.
Suyu da stok yapacak halimiz yok ya :)

Biz artık köylere gidip su dolduruyoruz. Kaynak suyu çeşmeleri var. Yemeğe bile hazır su kullanıyorum yetişmez yoksa

ben 200 tl olarak deneyecegim yeteceğini sanmiyorum ama bakalim yine en guzel cozum toplu alisveris her gun markete gidonce gereksiz alisveris de yapılıyor

ben suyu aritma kullaniyorum

Ben herşeye içme suyu kullanıyorum, önceki evde aritmayi da denedik. Kaynattigimiz zaman bile kokuyordu, çay olarak bile icemedim. Mecburen damacana alıyorum.
Eylül ayini da atlattıktan sonra haftalık 200u bende deneyebilirim.
Bu aralar daha alınacaklar, kışlık hazırlıkları var. Eylül de birkaç kilo et,tavuk da alacağım. Onlari hallettikten sonra inşallah tutturulmuş bu hedefi

istanbulun suyunda bilmiyorum cnm aritma nasil olur biz farkli 2 sehirde kullandik gayet iyiydi.
damacana su fiyatlari gercekten yuksek

o zaman 200 tl ile denemeye eylul ayi stoklari tamamlaninca baslayalim
Ya okullar açıldığı hafta ya da Ekim başı itibari ile başlarız canım.
Hazirliklarimizi yapalım hep beraber baslayalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…