Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Gerçi şöylede bir durum var. Bu hafta çok oldu pazar. 80-100 arası normalde..ama yine çok..3 kişilik bir aileyiz sonuçta
cnm bir hafta 2 hafta olur 3. hafta olmaz bu cok dogal.
yag birse ya da bakliyatlar tukense fazla harcarsin. Meyve sebze pahali yapabildigin kadae ve uygun kalite satan yerler onemli

cnm bir hafta 2 hafta olur 3. hafta olmaz bu cok dogal.
yag birse ya da bakliyatlar tukense fazla harcarsin. Meyve sebze pahali yapabildigin kadae ve uygun kalite satan yerler onemli

Ne bileyim,kendimi çok beceriksiz hissetmeye başladım. Birde şöyle bişey var,yağ,bakliyat hesabına hiç girmiyorum ben. Eşim hallediyo onları. Ben pazar ve günlük market olayını hallediyorum. Ya bende bir sorun var,yada evimizde bereket yok

Hiç öyle dusunme, ilk başladığımız zamanlar ben 150 TL ile idare ediyordum hatta bazı haftalar 100 bile yetiyordu ama son zamanlarda hiç uymuyor. Stoklarımızda sağlamdı ve sebze meyve bazen kahvaltılık dışında birşey almıyorum. Ama stoklar erimeye başlayınca herşey daha zor olmaya başladı.
İki haftada 500 TL market harcaması yapmışım sadece, gerçi içinde uzun süre kullanılacak yağ, pirinç,salça,un gibi bozulmayacak şeyler var ama. Hayat çok pahalı sadece bundan eminim

tabiki her sey cok pahali 10 tl altinda yaz meyvesi yok.
Ekmegi sebzesi meyvesi yogurdu vs tabiki dikkat ediyoruz ama bazen aşacak
her zaman toplu alisveria yapıp
israf etmemek önemli
manavdan ceri domatesi hafta sonu kg 5 tl idi pazarda 2 tl
nereden aldığımızda onemli
kiraz 15 idi pazarda 7 idi

Ben hiç bu şekilde karşılaştırmamıştım. Pazara da sevdiğimden gidiyorum son 2 aydır. Gezmek olsun diye...
Bundan sonra daha başka gözle çıkayım pazara ben.hesabını bilmek önemli aslında..

Günaydın
Hayırlı ramazanlar
Uzun zamandır yapamadığım 150 lira deneyini bende yapmaya çalışacağım
Ramazan olduğu için sahurda kahvaltılık, akşamda çorba yemek şeklinde kolay atlatırız umarım

Selam kizlar biz gecen hafta misafir gelecek diye bayagi market manav kasap alisverisi yapmistik. Artik bu aralar hesapli bir sekilde gitmeyi planliyorum. Ramazanda olunca hesap kitap isi daha duzenli olur diye dusunuyorum. Bugunde 63 liralik et aldim.kiyma buzlukta var ama esim kavurma isteyince kusbasida aldim.
Bugunki menum
Kavurma
Pirinc pilavi
Salata
Tursu
Ayran

Selamlar..bende haftalık 150 lira deneyini yarın itibariyle uygulamaya başlıyorum. Daha önce denedim fakat başaramadım. Bu kez daha ciddiye almaya niyetliyim.

Günaydın
Haftası haftasını tutmuyor bende de
30 tl ile geçirdiğim de olmuştu mesela

kizlar bu ara gercekten 150 tl yetiyor mu yükseldi sebze meyve fiyatlari

Ben ciddi ciddi ilk kez deniyorum. Yetecekmi bende çok emin değilim Bugün sıfır harcama..yarın acısı çıkmaz inşallah.
Yemek menüsüne göre alışveriş planımı yaptım. Teorik olarak yetiyo ama pratikte ne olacak Allah Kerim

benim ilk zamanlat yetti cunku stokta vardi simdi yiyecek stogum yok sebze meyve ekmek sut kahvaltilik derken zor gibi. dunden itibaren tekrar not aliyorum

benim ilk zamanlat yetti cunku stokta vardi simdi yiyecek stogum yok sebze meyve ekmek sut kahvaltilik derken zor gibi. dunden itibaren tekrar not aliyorum
Yetmiyor
Dün markete girdim
Saç spreyi , ıslak mendil, 4 paket hazır çorba(ramazanda kurtarıcı olsun diye aldım), 1 paket sakız , 2 tane gofret aldım 40 lira verdim
Herşey çok pahalı

bende bugüne 40 lira kota koydum markete,62 harcayıp geldim..et aldım yarım kg ama..sigara,süt,çekirdek,hurma bide..

ya isyan etmek istemiyorum ama istedigimizi almak ocin lac kere düşünüyoruz nasil bir yaşamdır

yarin a tavuk pilav yapacagim 2.5 kilo pirinc ve tavuk alacagim 30 tl tutar ee ertesi gun yine masraf

Ben bugün mutfak için 25 lira harcadım. kanat ve yağlı kağıt aldım sadece..
Ama yarın pazara çıkıcam ve 150 den 45 lira kaldı. Mümkün değil yetmesi..bu haftaki deney başarısız yani..

ben murfak icin 28 tl harcamostim esimde 20 tl harcamis 100 tl oldu bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…