Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Ayy biber patlıcan bende koymak istiyoruummm. Yaparken banada haber ver. Nasıl yaptığını öğreneyim canım.
Barbunya bezelye koymuştum Allahtan. Onları da koymasam ne yapardım bilmiyorum. Dolmalık biber azda olsa bende koyayım bu sene.

Dondurucum yok benim buzluğa az az bişeyler koycam artık yine :S

Tabiki canım benim ne demek illaki paylaşırım kışlık hazırlamaya başlayalım nasipse biber ve patlıcanları közleyip koydum dondurucuya genelde yoğurtlu meze şeklinde tükettik ama patlıcanın yemeğinide yaptım közlenmiş biberleri başka yerlerde de kullandım çok işimi gördü hem birde bol bol taze fasulye ve bamya koymuştum onları bitirdik bayrama kadarda elimde olanları tüketiyim diyorum artık

yaz ortasi dolmalik biber em ucuz hem lezzetli olur.
ben bir kismini doldurup koyacagim hemen cikarip pisiririm

kizlar yaptikca haber veririm ben merak etmeyin yardımcı olurum

Bizim haftalık hiç 200ün altına düsmüyor çünkü eti ve balıgı haftalik aliyoruz stokta hicbirseyim yok.bu hafta 230 tuttu çok sinirlendim ama elimden birsey gelmiyor.sizin gibi etim veya sebzem yok stokta ondan 200ün altina düsmüyor sanırım

Bende seviyprum donduruvuya koymayı benimde daha barbunyam var dondurucuda çok iyi stok yapmışım. Şimdi bezelye olur barbumya gelir taze fasülye
Biber çok seviyoruz közü dolması minik doğranmışı bol bol koyarım
Salatalık mısır barbunya bezelyr patlıcan koyarım
Çilek mevsimi reçel yapıcam bir daha ki hata alıp
Bu yıl kısmetsr çilek kiraz vişne kayısı reçeli mürdüm eriği incir mamelatı yapıcam. Sarı kiraz seviyoruz onuda istiyorum yapmak.
Meyve koyuyorum kışın meyve suyu yapıyorum
Vişne dondurucuya koyup meyva suyu ya da keklere koyuyorum
Bu yıl konservede yapıcam 2 yıldır yapmadım
Patlıcan biber kuruturum bir de
Dilim dilim kesip kurutuyorum yoğurtlu yapıyoruz.
Şimdi bezelye çilek zamanı haftaya stok yaparım kısmetse

kesinlikle stok yaomak lazim ramazan oncesi ve secim oncesi
bende ayin 15 inde alisveria yaparim
bezelye barbunya falan bu ayki butceyle koyarum sanirim

benimde 200 u gecti bu hafta
şu taşınma düzensizliğinden mutfak bütçem altüst durumda, gaz yok diye dışardan yemeler, kahvaltılıkla geçiştirme derken epey masraflı oldu
ben de haftasonu sağlam bir liste yapıp eksikleri almayı planlıyorum
barbunya için daha erken değil mi canım

istanbul a hemen gelmez gekse de fiyati yuksektir. ama sicak yerlerde olmus ama pahali burda

Ooo dondurucuya neler atıyormuşsunuz hanımlar. Ben hiç biber patlıcan denemedim hatta geçen sene bezelyeyi de kaçırdım bu sene hemen 6 kg aldım atıcam akşam ayıklayıp. İlk bezelye attım bakalım duruma göre devam edicem bol yeşil fasülye atmıştım geçen yıl bu yılda atarım çok seviyoruz.

Ben buzluga yazdan hic bir sey atmiyordum. Sadece gecen sene domates konservesi yapmistim. Ama bu sene bol bol biber ve patlican kozleyip koymayi dusunuyorum

Haşlıyorum canım soğutup koyuyorum
Çıkarıp çözdürüp diklemesine bıçakla kesip makarna salarası kısır vs ekliyorum.
Konservesinide yapmıştım haşlayıp diklemesine taneleri kes
Kavanoza koyup kendi haşladığın suyu sıcakken ekle kavanozu ters çevir.
Eğer koçan yicekseniz çözdürüp 5 dk kaynayansuya at sıcak sıcak oluyor.mikrodalga kullanmıyorum sıcak yeme formülü buldum.

Z zynpzeynep123
misiri nasil koyiyorsun
bende biberleri dilimleyip koyuyorum

Ne güzel şeyler paylaşmışsınız arkadaşlar. Bende sizden kopya çektim,haftaya bezelye ve çileğimi alıyorum o zaman
Birde bu taze fasulye olayını nasıl yapıyosunuz. Bu kış çok para verdim ben fasulye ve bamya ya. Kaçırmamam lazım bu yıl

Ben yikayip ayikladigim taze fasulyeleri kaynar suya atıp birkez karıştırıp hafif sarartiyorum. Hemen çıkartıp buzlu suya atıyorum. 2 dk içinde buzlu sudan alıp sofra bezine seriyor kurutuyor ve buzluk kaplarına yerlestiriyorum. Pişirirken buzlu olarak atıyorum tencereye harika oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…