• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Ayın 15’inde 200 tl lik toplu alış veriş yaptığımız için hafta hedefimiz 100 tl.
Evde kıyma, tavuk, hurma, badem, ceviz gibi büyük kalem tutacak şeyler var.
Ama sebze neredeyse sıfır.
Domates, salatalık, biber başta olmak üzere almamız lazım.

Bana bugün nöbet çıktı. 4te nöbette olmam lazım. Kahvaltı için alışveriş yapacaktım ama kalacak sanırım. Pazarda nöbetçiyim yarında eşim çalışıyor.
Haftalık iki ya da 3 ekmek alıyoruz genelde. Yarım tava ekmeği. Bazen 2 bazen 3 gün gidiyor bize. 5 tl de onu yazayım.
75+5=80 tl deyim. Ama fırsat bulupta alışverişe gidemediğimden. Almam gerekenler var.

100 tl demistim.
52 tl ile kapattim.
Bunun da 15 tl si ablama giderken pastanede harcandi. Aslinda mutfak masrafimdan sayilmaz.
52nin 19 tl'si de yemek kartimla alisveris yaptim.

Stoklar saglam olunca masraf dusuyor.

Bu hafta hedefim 200 tl.
100 tl kiyma alip kofte yapicam dolaba aticam.

P planli 200 tl yazar misin :)

Evde çocuk olunca farklı oluyor sanırım. Ben genelde bittikçe ya da azaldıkça alıyorum.
evet cnm cocuga gore hareket ediyorum eksik olmasin diye. kendimiz 2 kisiyken fazla önemsemezdik evde o an baska seyler de yerdik. bir de pek oglum disardan yemez hep ev yemegi olur.

Selam kızlar.
Dün alış veriş yaptık.
Domates, salatalık, biber, kırmızı biber, çilek aldık 17.5 tl ödedik.
Yeşilliğimiz vardı zaten.
Zeytin, sucuk, hurma, kuru kayısı aldık 62 tl ödedik.
Beyaz leblebi, kuru üzüm, cin mısır aldık galiba 12 tl ödedik.
92 tl tuttu yani.
Haftalık 100’dü, 8 tl miz kaldı:KK17:

Evde çocuk olunca farklı oluyor sanırım. Ben genelde bittikçe ya da azaldıkça alıyorum.
Çocuk olunca bizde toplu almaya başladık hep özellikle yumurta süt çok alıyoruz.
Yumurtayı köyden getirtiyoruz o yüzden fazla almak zorunda kalıyoruz 15 tane kalıncada sipariş ediyoruz 80 yumurta alıyoruz ayda. Eskiden marketten 6 tane alırdım o bile bitmezdi

Çocuk olunca bizde toplu almaya başladık hep özellikle yumurta süt çok alıyoruz.
Yumurtayı köyden getirtiyoruz o yüzden fazla almak zorunda kalıyoruz 15 tane kalıncada sipariş ediyoruz 80 yumurta alıyoruz ayda. Eskiden marketten 6 tane alırdım o bile bitmezdi
Aynen canım bende öyle bazen pazardan 10tane köy yumurtası alıyorum gidebilirsem. Zaten düzgün kahvaltı edilmiyor evde. Süt içilmiyor yoğurt yapıuorum sadece. Ama çocuk olsa süt yoğurt yumurta daha çok gider her gün kahvaltı edilir. mutfak gideri katlanıyor tabi.

Selamlar bugün 8 tl dondurma
22 tl manav bim 8 tl 5 tl simit ayran aldık.
Maaşı haftaya alıcağımız için beklemedeyiz
Yeni haftada menü için bezelye pırasa etli dolma köfte patates yemeği düşündüm
Yanlarına da çorba ve bulgur pilavı ile destek yapıcam.eşim 4 gece mesai yapıcak zaten oğlumla ikimiz olucaz fazla yenmez bu hafta o yüzden meyve bol aldık akşamları keyif yaparız anne oğul.

Back