• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

merhaba kızlar bu hafta anneciğim bizdeydi kıyma almıstım sagolsun 40 tane köfte yapıp buzluga atmıs. 1.5kilo nohutu haslayıp koyduk posetlere:KK36: evlendıgımden beri böyle yapıyoruz cok kolaylık oluyor.kıymalarıda önceden kavuruyoruz hep birlikte sonra yemeklik olarak posetlere. bos kaldıkca devamli bişler yapmıs Allah razı olsun:KK200:
dün 20liraya marketten su havuc salatalık biber aldık. bugunde 10 tlye arkadasın dogum gunu pastasına kattım.hediye de 75 tl ama kartla aldım o sayılmaz.
ayın 1ine kadar 350liralık bütçem var kaldı 320 hadı bakalım:olamaz:

Cuma: Balık + Salata
Cmts: Ekşili Köfte + Bacaklı Çorba + Salata Extra: Fırında Karışık Sebze
Pazar: Pikniking (Sucuk + Salata) + Extra: Tandır Çorbası
Pzrts: Balık + Salata
Salı: Brokoli Çorbası + Pırasalı Börek + Yoğurt
Çarş: Et Kavurma + Karabuğday Pilavı + Salata
Perş: Karnabahar Mücveri + Yoğurt + Çorba

Eksiklerimi yazıp markete gitmem lazımmm

yazın içini temizleyip boş olarak poşetledim
pazar günü pişirirken iç hazırladım ama fazla geldi, içi dolu şekilde tekrar buzluğa koydum, başka bir güne yemeğim hazır oldu. eğer içi dolu koyarsam çözdürmeden tencereye koyup, yağ, salca, tuz sosunu yapıp çoook az su ile pişiriyorum. lezzeti değişmiyor
yazdan hem ici dolu hem boş koyayım öyleyse şu an fiyatlar çok yüksek zaten en güzeli mevsiminde .. bu gidişle bir difriz alabilirim

Merhaba hanımlar. Bu fikir çok güzelmiş. Ben çok fazla harcıyorum bu aralar. Pazar bizim burda pahalı galiba. Dün patates,soğan,yeşillik,taze fasulye,biber,3 sap pırasa,yufka ve lor aldım 60 lira. Meyve yada balık olayına girmedim birde. İlk 1-2 sayfayı okudum henüz ama,merak ettim..benmi yanlış alışveriş yapıyorum,yoksa bizim pazarmı pahalı anlamadım

Benide listeye alırmısınız lütfen. Benim haftalık 66,5 sigaram tutuyo gerçi. O yüzden hedefim 100. Bugün nakit hiç harcama yok ama kk 40₺..sayılırmı ki:)

Merhaba kizlar. Bugun ogluma bugday ruseymi, ruseymli yulafli makarna aldim. 15 tl tuttu. Geriye kaldi 135 tl. Pazar gunu manav alisverisine cikarim. Cumaya kadar bakalim hedefimi tutturacak miyim?

Maşallah kızlar. Yazdan karınca gibi istifliyorsunuz. Bende attım bu sene. Rahatlığı çok güzel. Bitmedi de daha. Barbunya çok attım. Çokta severim. Bakalım bu senede atıcam inş. Derin dondurucum yok ama işte buzluğa sığdığı kadar. Sebzeyi çok seviyorum.

Ben de haftalik 75 tl ile katilmak istiyorum kabul mü :)) iki kisiyiz. Esim cogu zaman aksam yemeklerini evde yemiyor. Aksam yemeklerini evde yedigi gunler de kahvaltiyi evde yapmiyor. 75 benim icin ideal. Patatesim soganim da köyden geliyor. Salcam zeytinim de koyden. Acaba 50 tl ile mi katilsam ne yapsam? Neyse 75 iyi. Bence gunluk ne aldigimizi da paylasalim.

kesinlikle haklisin alırsam yaz mevsimine kaar almalıyım. yaz meyveleri koyup komposto ve tatlılarda da kullanirim
Aynen cnm bende yazın küçük poşetlerde erik ve şeftali karışık bayağı bı doldurmuştum. Komposto için çok güzel oluyor hatta bugün son poşet imi d e .kullandım malum artık boşaltmak lazim . hazır meyve suyu de sokmam evime kola vs qska o yüzden çok güzel oluyor dondurucu ve kuru meyvelerden hoşaf vs

Selam kızlar.
Eve gelirken orijinal kasap köfte,ekmek,su,yağ aldık.
57 tl ödedik.
Köfteyi normalde kendimiz yaparız.
Aylar önce aldığımız köfte aklıma geldi, canım çekti.
Bu seferlik böyle olsun :)

Dun nohut pilav tursu salata yapildi hepsi evden. Baska harcamalar var ama mutfak masrafi yok

Bugun firin balik makarna salata
Yine hepsi evden

Yarin butun gun isteyim mesaim var. Ben isyerimde yerim. Esim de calisiyor. Yemek yapilmaz. Kalanlarla idare ederler makarna nohut vs var biraz... yalniz bozulmamasi icin dolaptaki pirasa yapilir, zeytinyagli.

Pts yesil mercimek ve kofte patates
Yine hepsi evden

Saliya da ptsden kalir

Carsamba manti ve tarhana
Yine evden...

Persembe bezelye pilav domates corbasi
Bunlar da evden.

Sanirim mutfak masrafi adina 20 tl ile haftayi kapaticam soyledigim gibi.

Maşallah kızlar. Yazdan karınca gibi istifliyorsunuz. Bende attım bu sene. Rahatlığı çok güzel. Bitmedi de daha. Barbunya çok attım. Çokta severim. Bakalım bu senede atıcam inş. Derin dondurucum yok ama işte buzluğa sığdığı kadar. Sebzeyi çok seviyorum.
bende severim barbunya yine koyacağım bu sene daha planlı yapacağım kısmet olursa

Back
X