• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

ben hafta sonu yemek listesi yapıyorum hafta ici daha rahat oluyorum
gelecek hafta karışık kızartma yapıp bikac parca buzluğa atmayı dusunuyorum zor anda çıkarırım.
biber dolmasını doldurup mu atıyorsunuz yok sa boş olarak mi kizlar

K kahvemsi mutluluk pazar gününden hangi yemekleri yapıyorsun mesela?
Ben de bu sistemi uygulamak istiyorum da ne dayanır emin olamıyorum.
Pazardan bi yapsam çarşambayı da çıkarsa ne iyi olur aslında.
Bir de et soteyi yapıp buzdolabı poşetiyle buzluğa mı atıyorsun?
Bu aralar aklımda mercimek çorbayı pazardan yapıp konserveye koyup perşembe için mesela şaklamak var :)

Bu arada bizim için hafta pazartesinden başlıyor.
Alış verişe haftasonu çıkıyoruz da kızlar.
O nedenle şimdilik aldıklarımı paylaşamıyorum :)
Ama ufacık bir tavsiye vermek isterim, hergün ayrı ayrı şeyler için markete girmek fazla para harcatıyor.
Haftalık alıp sadece ekmek almak bence en iyi sistem.
canım her yemeği yapıyorum genelde de hafta sonuna kadar hiçbir şey pişirmiyorum. Hava geçirmeyen saklama kaplarına koyuyorum, hiç bozulan birşey olmadı şimdiye kadar. Sütlü püre ya da kremalı yemekse onu haftabasi tüketiyoruz, süt, yogurt içeren şeyler iki günden sonra zararlı olur
bir zeytinyağlı, bir ya da iki etli, bir de kisin çorba olacak şekilde en az üç yemek yapıyorum.
mesela geçen pazar günü yaptıklarım zeytinyağlı fasulye, biber dolma, tarhana çorbası.
İki gün üst üste aynı yemeği yemeyecek şekilde de tüketiyoruz. En son da ne kaldıysa onlar bitiriyor :)
Et soteyi sebzeli pişiriyorum, en son 2 kg kadar yaptim, buzdolabi poşetlerine bölüp buzluga atıyorum.
Haftada bir gunu de boyle kurtarmış oluyorum.
Alışverişi ben de senin gibi yapıyorum, sürekli markete girmek çok para harcatiyordu

gelecek hafta karışık kızartma yapıp bikac parca buzluğa atmayı dusunuyorum zor anda çıkarırım.
Ben biberleri ayiklayip attim buzluga.
Sonra icini hazirliyorum taze. Biberleri cikariyorum buzu çozulmeden hemen icini doldurup pisiriyorum.

yazın içini temizleyip boş olarak poşetledim
pazar günü pişirirken iç hazırladım ama fazla geldi, içi dolu şekilde tekrar buzluğa koydum, başka bir güne yemeğim hazır oldu. eğer içi dolu koyarsam çözdürmeden tencereye koyup, yağ, salca, tuz sosunu yapıp çoook az su ile pişiriyorum. lezzeti değişmiyor

Dısarda yemek yemek hic vazgecemeyecegim sey sanirim. Butcemin buyuk kismi da buna gidiyor zaten.

Birakanlari tebrik ederim
sürekli dışarıda yemek bütçeden ziyade sağlık için zararlı bana göre
dışarıda çok mecbur kalmadıkça yemek yememeyi tercih ediyorum, midem hassas her şeyi tüketemem mesela, biraz da hijyen takıntım var :(

sürekli dışarıda yemek bütçeden ziyade sağlık için zararlı bana göre
dışarıda çok mecbur kalmadıkça yemek yememeyi tercih ediyorum, midem hassas her şeyi tüketemem mesela, biraz da hijyen takıntım var :KK43:

Ne yendigine ve nerede yendigine bagli olarak degisir bence saglik konusu. Yeni nesil cok guzel inovatif mutfaklar, slow mutfaklar, raw ve vegan mutfaklar var.

Bazen bu sitede goruyorum menuleri; iki cocuklu kadin patates kizartmasi ve pilav yapiyor yemek olarak :/

Eminim ki yediklerim cok cok daha saglikli. Gittigim yerler hep daha once calistigim yerler veya eski calisma arkadaslarimin actigi kendi mekanlari, emin oldugum yerler.
Fast food falan hic yemem zaten. Bir kere yapilisini gorunce bir daha hic icim almadi.

Ama hem hijyenden hem sagliktan emin olunca da iki kisi 200 250den asagi cikilmiyor malesef :/

canım her yemeği yapıyorum genelde de hafta sonuna kadar hiçbir şey pişirmiyorum. Hava geçirmeyen saklama kaplarına koyuyorum, hiç bozulan birşey olmadı şimdiye kadar. Sütlü püre ya da kremalı yemekse onu haftabasi tüketiyoruz, süt, yogurt içeren şeyler iki günden sonra zararlı olur
bir zeytinyağlı, bir ya da iki etli, bir de kisin çorba olacak şekilde en az üç yemek yapıyorum.
mesela geçen pazar günü yaptıklarım zeytinyağlı fasulye, biber dolma, tarhana çorbası.
İki gün üst üste aynı yemeği yemeyecek şekilde de tüketiyoruz. En son da ne kaldıysa onlar bitiriyor :)
Et soteyi sebzeli pişiriyorum, en son 2 kg kadar yaptim, buzdolabi poşetlerine bölüp buzluga atıyorum.
Haftada bir gunu de boyle kurtarmış oluyorum.
Alışverişi ben de senin gibi yapıyorum, sürekli markete girmek çok para harcatiyordu

Ya harikasın!
İşte ben de böyle bir düzen tutturmak istiyorum ama bir türlü olmadı.
Çünkü hafta içi yorgun olsam da olmasam da pek uğraşasım gelmiyor.
Ben de pazardan bir çorba, iki çeşit de yemekle başlayacağım.
Et sote yapıp buzluğa atma işini de halledeceğim.
Et soteyi hem severiz hem de buzluktan, daha ne olsun:)

Dısarda yemek yemek hic vazgecemeyecegim sey sanirim. Butcemin buyuk kismi da buna gidiyor zaten.

Birakanlari tebrik ederim

Biz de bırakamıyoruz. Haftada bir iki çıkarak idare ediyoruz.
Siz de aşamalı geçiş yapabilirsiniz bence.
Zamanla sadece bire indireceğim inşallah.

Kizlar bu arada temizlik maddelerini marketlerden alinca bayagi tutuyor.
Size tavsiyem eger varsa toptanci temizlik maddesi satan yerlerdrn veya gg, n11 gibi sitelerden almaniz. Ozellikle internette cok uyguna geliyor kargo ucretsiz.
Bulasik camasir deterjanlarini genelde esim oradan aliyor. Bilginiz olsun.

Bu arada bugun disariya ciktim 30 lira sebze meyve, 40 liraya da et alisverisi yaptim. Dun de 20 lira gitmisti. Geriye kaldi 60 tl.
Yetistiririm diye dusunuyorum cunku cumadan sonra geneldr cok da birsey almiyoruz.

Ne yendigine ve nerede yendigine bagli olarak degisir bence saglik konusu. Yeni nesil cok guzel inovatif mutfaklar, slow mutfaklar, raw ve vegan mutfaklar var.

Bazen bu sitede goruyorum menuleri; iki cocuklu kadin patates kizartmasi ve pilav yapiyor yemek olarak :/

Eminim ki yediklerim cok cok daha saglikli. Gittigim yerler hep daha once calistigim yerler veya eski calisma arkadaslarimin actigi kendi mekanlari, emin oldugum yerler.
Fast food falan hic yemem zaten. Bir kere yapilisini gorunce bir daha hic icim almadi.

Ama hem hijyenden hem sagliktan emin olunca da iki kisi 200 250den asagi cikilmiyor malesef :/
Evet bende dikkat ediyorum. Bazi menuler sağliksiz. Cocuga verilmemesi gereken.

Bugün hiç halim yok. Bir arkadaşın ısrarı neticesi oturmaya gittim. Nöbet çıkışıyım. Yemek yapmasam diye düşünüyorum. Ne yesek acaba :S off off kadınların bitmeyen çilesi. Çamaşır attım yıkanıyor. Katlayıp toplamam gerekenler var bide.

Merhaba
Birşey sormak istiyorum
Tüm alışverişleri haftalıkmı yapıyorsunuz
Yani bir haftalık yemek planı malzemeler
Haftalık pazar alışverişi
Ekmek vs şeklinde

İşin içinde olunca neresi temiz neresi değil biliyorsunuz ama bizim öyle bir şansımız yok ki:( ben dışarıda evde yapamadığım/yapmadigim şeyleri tüketme taraftarıyim,
Menü konusunda haklısınız ama dengeli beslenme de onemli

Ya harikasın!
İşte ben de böyle bir düzen tutturmak istiyorum ama bir türlü olmadı.
Çünkü hafta içi yorgun olsam da olmasam da pek uğraşasım gelmiyor.
Ben de pazardan bir çorba, iki çeşit de yemekle başlayacağım.
Et sote yapıp buzluğa atma işini de halledeceğim.
Et soteyi hem severiz hem de buzluktan, daha ne olsun:)

Biz de bırakamıyoruz. Haftada bir iki çıkarak idare ediyoruz.
Siz de aşamalı geçiş yapabilirsiniz bence.
Zamanla sadece bire indireceğim inşallah.
Bir başla devamı gelir, hiç birşey yapamasan köfte yap at buzluga, salata ve ayran ile bir öğün olur

Son düzenleme:
Ben genelde haftalık alıyorum, ekmek haric
Konu güzel aslında ama nasıl ayarlayacağımı bilemedim
Ben deterjan çay yağ şeker bakliyat gibi ürünleri 3 ay yetecek şekilde alıyorum
Kahvaltılık vs aylık
Sebzeleride organik pazara gidip ikişer kilo alıyorum
Eve gelince 4 e bölüp yıkayıp doğrayıp dondurucuya koyuyorum
Kıyma et vs de aynı şekilde
Haftalık bakarsam sadece süt yoğurt alıyorum sanırım

Yarın kahvaltıya misafirlerim var, erken çıktım işten gelirken alışveriş yaptım.
Neyse ki çok eksiğimiz yok,
Kasap sucuk, kahve, kasar peyniri, zeytin ve helva aldım. 65 TL harcadım. Bu haftaki bütçeden 32 TL param kaldı.
Ev için ekmek, su ve meyve dışında başka birşey almayacağım, sanırım yeter.

Bende haftalık 250 lira ni aldım esim den.100 kumbara ya gitti .bim b uğradım bulaşık eldiveni ordan pastahane kurabiye tatlı falan aldım 40 lira gitti şimdilik kaldı 110 hafta ya cuma ya kadar artık ..

Konu güzel aslında ama nasıl ayarlayacağımı bilemedim
Ben deterjan çay yağ şeker bakliyat gibi ürünleri 3 ay yetecek şekilde alıyorum
Kahvaltılık vs aylık
Sebzeleride organik pazara gidip ikişer kilo alıyorum
Eve gelince 4 e bölüp yıkayıp doğrayıp dondurucuya koyuyorum
Kıyma et vs de aynı şekilde
Haftalık bakarsam sadece süt yoğurt alıyorum sanırım
Stoklanacak, bozulmayacak şeyleri ben de indirimde görürsem fazla alıyorum. Mesela şu an deterjan, şampuan, çay, yağ, şeker en az 4 ay yetecek kadar var.
Ama toplu almıyorum her ay birşey alıyorum. Böylece hem indirimde olmayınca almıyorum hem de bütçeye bir anda yuklenmiyorum

Back
X