• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

Ben bu hafta malesef kendime koydugum 75 liralik butceyi daha simdiden astim :( onumuzdeki hafta kesinlikle arttiracagim ama. Surekli kullandigimiz çay indirimdeydi.indirimdeyken kacirmak istemedim 2 kilo almis bulundum zaten 50 lira ona gitti. Bir de evde peynir ve zeytin de bitmisti. 1er kilo da ondan alinca baya baya aştım. Yarin da pazar günüm. Pazar parami onumuzdeki haftanin payi icinden alacagim.yani bu hafta astigim icin hakkimi onumuzdeki haftaya 50 liram kaliyor. Yarin 25 le pazar alisveriri uapacagim. Her sey o kadar pahali ki. İnsallah yeter.

Bugün balık aldım, 26,90 geriye kaldı, 26 tl.
Nasıl yetecek bende merak ediyorum ki bu 150 nin içine ne zeytinyağı ne kuruyemişimiz ne takviye olarak aldığımız balık yağı vitamin vs dahil değil ama yine de devam edip 1 ay sonra fark yarattı mı görmek istiyorum.

Bugün balık aldım, 26,90 geriye kaldı, 26 tl.
Nasıl yetecek bende merak ediyorum ki bu 150 nin içine ne zeytinyağı ne kuruyemişimiz ne takviye olarak aldığımız balık yağı vitamin vs dahil değil ama yine de devam edip 1 ay sonra fark yarattı mı görmek istiyorum.

eczaneye verdiğin parayı mutfak bütçesinden saymasan daha iyi olur. ben de alıyorum balık yağı ve vitaminlerden ama onun bütçesi farklı. onların hepsini internetten alıyorsan ona aylık bir bütçe belirle, zeytinyağı da dahil örneğin aylık 200 tl yi aşmasın gibi. şu sağlıklı yaşıyoruz ekibinin ay sonu indirimlerinden mi faydalanıyorsun?

eczaneye verdiğin parayı mutfak bütçesinden saymasan daha iyi olur. ben de alıyorum balık yağı ve vitaminlerden ama onun bütçesi farklı. onların hepsini internetten alıyorsan ona aylık bir bütçe belirle, zeytinyağı da dahil örneğin aylık 200 tl yi aşmasın gibi. şu sağlıklı yaşıyoruz ekibinin ay sonu indirimlerinden mi faydalanıyorsun?

Bu 150 ye dahil etmedim zaten ama mesela kuruyemiş alınmaz gibi geldi 150 lik bütçeyle. Bizde ceviz stoğu vardı ama mesela kayısı bitiyor kızıma kaju badem fln almak pek mumkun de değil 150yle.
Sağlıklı yaşıyoruz un indirimlerinden alıyorum genelde takviyelerimizi ama indirimli hali bile bazen pahalı geliyor ki en gerekli olanları alıyoruz sadece.

Muz
Ceri domates
Maydanoz
Patlican
Patates
ekmek
Yarim kiloda kiyma 60 tl tuttu. Cumaya kadar 43 tl kaldi ;)

Aylık genel alışverişimizi ve haftalık alış verişimizi yaptık.
200+150 tl olarak hesaplamıştık.
240 tl tuttu.
80 tl de bir kaç gün önce yağ vs almıştık.
320 tl yani.
30 tl fazla bile oldu :)

Yalnız burada herşey çok pahalı.
Domatesin kilosu 5.50
Kıvırcığın bir tanesi 3.25
Mandalinanın kilosu 6.0
Muzun kilosu 8.50

Hepsini yazmayayım ama aşağı yukarı böyle.
Çok pahalı geliyor bana.
Şarkta olmak böyle bir şey galiba..

240 tl tuttu.
320 tl yani.

Domatesin kilosu 5.50
Mandalinanın kilosu 6.0
Muzun kilosu 8.50

Çok pahalı geliyor bana.
canım sarktayken ben çoğu şeyi bulamıyordum mevsiminde vişne satan yer yoktu hamileyken yitirmemiştim

240 tl tuttu.
320 tl yani.

Domatesin kilosu 5.50
Mandalinanın kilosu 6.0
Muzun kilosu 8.50

Çok pahalı geliyor bana.
Yazdığın fiyatlar İstanbul'da da geçerli, bu kış her şeyi çok pahalı aldık malesef

T tatlu Evet bizim de bulamadığımız şeyler oluyor.
Ulaşım zorluğu nedeni ile getirmiyorlar bazı şeyleri.

K kahvemsi mutluluk Gerçekten mi?
Mandalinanın bu fiyat olması mesela, çok absürt bana göre.
Yazık üstelik.
Allah asgari ücretle geçinenlere yardım etsin.
Alım gücü çok düşük bu yıl.

Yazık üstelik.
Aynen öyle, koca kış 5 TL nin altında mandalina yoktu, tadı da hiç iyi değildi üstelik :(
Elmayı söylemiyorum bile.
Artık geçinmek çok daha zor

Yazık üstelik.

Bu sene mandalinada bir sıkıntı oldu zaten. 4 liradan aşağı düşmedi en bol olması gereken zamanda bile.

Şimdiki mandalina zaten farklı bir cins.

Back
X