• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hedef: Haftalık 400 tl Mutfak Bütçesi

pazartesi tavuk pilav hurmeli derler ondan yaparim
sali yeşil mercimek gozleme
çarşamba orman kebabı çorba kalır zaten 1 gün önceden
perşembe sarma börek çay
cuma nohut pilav
cumartesi bezelye pilav
hava cuma soğuk olduğu için nohutu tekrar menüye koydum

Herkese iyi hafta sonları
En güzeli haftalık alışveriş galiba
Dün ben de markete gittim uzun bi listem vardı beynim yoruldu aksam saati kalabalık ti bi de beş yasinda oglum la gittim eziyet oldu resmen
Bundan sonra her hafta bi tane toplu bisey alicam un yag deterjan gibi..
150 lira az geliyor gerçekten ama tasarruflu olmak isteyenler için IDEAL bir rakam bence.. P planli ya teşekkür ederim cok cok....birbirimize destek olarak üstesinden gelebiliriz ..yalnız biz uc kişiyiz dort beş kisi için nasil olabilir
Iki kişi çalışıp bu rakamlarla geçinmeye calisan arkadaşları gonulden tebrik ediyorum çünkü benimkisi biraz mecburiyet
C
Idare edebilmek icin cok cok planli hareket etmek gerekiyor
Dun ben ufakligi goturunce mesela pasta diye tutturdu 30lira pastaya gitti
Cok uyanik olmak lazım vesselam

Bu arada 35 liram kaldi

Kızlar selamlar bende katılıcam.
P.tesiden itibaren neler aldığımı ve haftalık menümü yazarım.
Bu hafta misafir olduğundan masraflıyız 150 tl yi çoktann aştık geçtik.
Zaten dondurucuya iyice yüklenmem lazım yaz geliyor ben dondurucuyu az kullandım sanırım her hafta yapmaya çalıştım ama yinede epey kaldı.
Mayıs a kadar bitsin herşey istiyorum.

merhaba arkadaslar
bugun annemdeydım kahvaltıda mısafırımız vardı yarında bana esımın arkadası ve esı geliyor.aksam ustu 12tl krema sut kuru kayısı aldım.birazdan esim gelince peynır ekmek vs alcaz bi 20de ona harcarz.
kardesımınde otobus bıletı parasını verdım kalan 258 son 13gün:skandal:

Iyi akşamlar kızlar
Patates pırasa havuç üçlüsüyle mücver yaptım, tavsiye ederim
Haftalık paramdan henüz harcamadım
Masallah size.. Benim 15 liram kaldı galiba bu hafta imkansız
Bugun oğluma puzzle aldım 8 lira onu da saydım saymamalı mıyım acaba
Mücveri merak ettim baharat koyuyor musunuz

4.15 tlye karnibahar, pirasa ve salatalik aldim
Ya ben 100 tlden degilde cebimde 25 tl vardi ondan harciyorum.100 tl evde duruyor daha dokunmadik.bakalim bu hafta dokunuruz mutlaka son paramiz ayin 24une kadar baska paramiz yok idareli olmamiz lazim.

Merhaba Kızlar alışverişi dün yapalım diye cuma akşam Migros a gittik maalesef zeytin stoğu bitmiş 1 tl olayından faydalanamadık. Kahvaltılığı aylık toplu alalım diye fikir değiştirdik öyle olunca birkaç da sebze, yeşil mercimek, az meyve derken 215 tl verdik toplam 3 market dolaştık. Ama bu harcamayı 4 e bölüyorum, cuma günü işten çıkıncada balık almıştık o da 25 tutmuştu.

Pazar günkü pikniği bugün yaptık, onada teli evde unuttuğumuz İçin tel aldık kömür ve çekirdek aldık onlarda 18 tl.

Yani 150 tl planına göre 97 tl harcamışım 53 tl kaldı gibi düşünüyorum. Sanırım hesabı tutturamayacağım.

Çünkü pazartesi balık, çarşamba günü 10 tl süt ve pzar parası var görünürde.

Herkese hayırlı pazarlar şimdiden

36 manav
3.5 ekmek
7.5 sut
Totalde 47 lira harcadm. Cumaya kadar kalan 88

Masallah size.. Benim 15 liram kaldı galiba bu hafta imkansız
Bugun oğluma puzzle aldım 8 lira onu da saydım saymamalı mıyım acaba
Mücveri merak ettim baharat koyuyor musunuz
Tuz kimyon karabiber koydum güzel oldu

Merhaba.
Yarın başlıcam bende düzenli olarak takibe.
Takip etmediğimde harcamalar alıp başını gidiyor.

Cuma: Balık + Salata
Cmts: Ekşili Köfte + Bacaklı Çorba + Salata Extra: Fırında Karışık Sebze
Pazar: Pikniking (Sucuk + Salata) + Extra: Tandır Çorbası
Pzrts: Balık + Salata
Salı: Brokoli Çorbası + Pırasalı Börek + Yoğurt
Çarş: Et Kavurma + Karabuğday Pilavı + Salata
Perş: Karnabahar Mücveri + Yoğurt + Çorba

Eksiklerimi yazıp markete gitmem lazımmm

bacaklı çorba, tandır çorbası bunları ilk defa duyuyorum, nasıl yapılıyor ben de denesem.

Benide listeye alırmısınız lütfen. Benim haftalık 66,5 sigaram tutuyo gerçi. O yüzden hedefim 100. Bugün nakit hiç harcama yok ama kk 40₺..sayılırmı ki:)

listeye alıyorum, hoş geldin

Ben de haftalik 75 tl ile katilmak istiyorum kabul mü :)) iki kisiyiz. Esim cogu zaman aksam yemeklerini evde yemiyor. Aksam yemeklerini evde yedigi gunler de kahvaltiyi evde yapmiyor. 75 benim icin ideal. Patatesim soganim da köyden geliyor. Salcam zeytinim de koyden. Acaba 50 tl ile mi katilsam ne yapsam? Neyse 75 iyi. Bence gunluk ne aldigimizi da paylasalim.

hoş geldiniz, listeye ekliyorum.

Herkese iyi hafta sonları
En güzeli haftalık alışveriş galiba
Dün ben de markete gittim uzun bi listem vardı beynim yoruldu aksam saati kalabalık ti bi de beş yasinda oglum la gittim eziyet oldu resmen
Bundan sonra her hafta bi tane toplu bisey alicam un yag deterjan gibi..
150 lira az geliyor gerçekten ama tasarruflu olmak isteyenler için IDEAL bir rakam bence.. P planli ya teşekkür ederim cok cok....birbirimize destek olarak üstesinden gelebiliriz ..yalnız biz uc kişiyiz dort beş kisi için nasil olabilir
Iki kişi çalışıp bu rakamlarla geçinmeye calisan arkadaşları gonulden tebrik ediyorum çünkü benimkisi biraz mecburiyet
C
Idare edebilmek icin cok cok planli hareket etmek gerekiyor
Dun ben ufakligi goturunce mesela pasta diye tutturdu 30lira pastaya gitti
Cok uyanik olmak lazım vesselam

rica ederim, çok mutlu oldum. her hafta bir şeyi stoklu almak iyi bir fikir.

Kızlar selamlar bende katılıcam.
P.tesiden itibaren neler aldığımı ve haftalık menümü yazarım.
Bu hafta misafir olduğundan masraflıyız 150 tl yi çoktann aştık geçtik.
Zaten dondurucuya iyice yüklenmem lazım yaz geliyor ben dondurucuyu az kullandım sanırım her hafta yapmaya çalıştım ama yinede epey kaldı.
Mayıs a kadar bitsin herşey istiyorum.

hoş geldiniz, listeye ekliyorum.

Merhaba Kızlar alışverişi dün yapalım diye cuma akşam Migros a gittik maalesef zeytin stoğu bitmiş 1 tl olayından faydalanamadık. Kahvaltılığı aylık toplu alalım diye fikir değiştirdik öyle olunca birkaç da sebze, yeşil mercimek, az meyve derken 215 tl verdik toplam 3 market dolaştık. Ama bu harcamayı 4 e bölüyorum, cuma günü işten çıkıncada balık almıştık o da 25 tutmuştu.

Pazar günkü pikniği bugün yaptık, onada teli evde unuttuğumuz İçin tel aldık kömür ve çekirdek aldık onlarda 18 tl.

Yani 150 tl planına göre 97 tl harcamışım 53 tl kaldı gibi düşünüyorum. Sanırım hesabı tutturamayacağım.

Çünkü pazartesi balık, çarşamba günü 10 tl süt ve pzar parası var görünürde.

Herkese hayırlı pazarlar şimdiden

Kaizen S Kaizen S canım, ben migrosa gittiğimde çalışanların bile haberi yoktu. ve stokları da çoktu, 3 gibi gittim. ben alırken çalışanlarla diğer müşteriler birbirlerine kaş göz yapıyorlardı :D iyiymiş, biz de alalım gibi.

haftalık bütçesini denkleştirmeye çalışan sevgili arkadaşlarım; ilk hafta hepimiz için zorlayıcı oluyor. kıtlık psikolojisine giriyoruz, stres yapıyoruz. aylık almamız gereken her şeyi, sanki bu hafta hiç bitmeyecek gibi almak istiyoruz. duralım, sakinleşelim. panik yok. ilk hafta çoğumuz bu başarıyı yakalayamayacağız ama öğreneceğiz.

bacaklı çorba, tandır çorbası bunları ilk defa duyuyorum, nasıl yapılıyor ben de denesem.
Canım bacaklı çorba yöresel adı olabilir aslında şöyle yeşil mercimek çorbasına ev yapımı erişte ekliyorum. Aslında tamda bacaklı çorba yapmıyorum son zamanlarda eşim ve ben sadece yeşil mercimekli halini yiyoruz kızım için içine bir avuç erişte haşlayıp ekliyorum başka yerde. ( Aslında bacaklı çorba daha lezzetli oluyor, deneyebilirsin un tüketiyorsanız)
Tandır çorbası da artık yayla çorbası yiyemiyor eşim o yüzden bu benzer çorba hoşumuza gidiyor, yoğurtlu unlu terbiye edilmiş çorba suyuna didilmiş et ekliyorum. Bazen kemik suyu yaparken çıkan etlerden bazen de özellikle haşladığım etlerden fark etmez.

Bugun manavdan meyve sebze alacagm.
Haftasonu kizimin dogum gunu oldugu icin ipin ucunu kacirdik ama onlari mutfak masrafina dahil etmeyi dusunmuyorum.yoksa butun duzen sasar.

Back
X