• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HEDEF BELİRLE KUMBARA YAP BANA KATIL

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bilezik....bende düşündüm.. Hatta baktım bile 12 gram bilezik 22 ayar .. İlerde satarsa işine yarasın yani.. Hediyelikler ayarı düşük oldugundan bi işe yaramıyo sonra cok zarar ediyosun. O zaman sordugumda 1000 civarı tutuyodu.. Ozaman ceyrek yapsam 6 tane diyelim.. 6*140 tan hesap yapsam =840 yapıyo.. O zaman gelincede biraz daha katar bi bilezik yaparım..güzel fikir.. Hemde işini görür gardasımın inşallah
Bekar olan aynı evde yaşadığım kardeşim bana bilezik taktı.Bende ona bilezik takarım. sende hedefini değiştirmekle iyi yapmışsın.zaten alacağın telefonun üst modeli çıkıcak sende o zaman alırsın :)

inşallah cnm hem bilezik taktı olursun küçük altının artık değeri bile kalmadı düğünlerde tabi bütçe neye yetiyrsda o olur ama elinden geleni yapmak en iyisi
birde söylemeyi unuttum.Kocanın bu işte bir suçu yok onun üstüne gitme bence :) ben o hatayı yaptım pişmanım. sen yapma canım :)

bak canım sana kendimden örnek vreyim.Yine bu sitede tamda bu konuyla alakalı bir konu açmıştım.eşimin ailesi 20.000 borç bıraktı diye.Herkezin verdiği cevap ne oldu biliyormusun.Onlara mı güvenip evlendin dediler bana. evlenirken bunu biliyoıdun konuşmaya hakkın yok dediler.O kadar zoruma gittiki anlatamam.Yok efendim onlar yardım etmek zorunda değillermiş felan da filanda.Ben tam aksini düşünüyorum. Ben sıkıntı çekmek için evlenmedim ki. Tamam iyi günde kötü günde aynı yastığa baş koyacağım bu dile getirmeye gerek bile yok fakat insanda bazen kendini enayi gibi görüyor.Benim eşimin ailesi köyde ev almışlar 2 yıl önce onun borcunu ödüyoruz diye bir kaç eşyamızı alıp bizede 20.000 borç bıraktılar.Kafayı yemek üzereydim.Üstelik evde kira. şimdi daha evleneli 7 ay oldu az öncede dediğim gibi bir cekette gözüm kaldı. takıları satıp önden ödemeli eve girdim.Borç zaten eşimin maaşından aylık 450 kesiliyor. kira öderkene birde alacağımız evin taksitini ödemeye başladık. ev bize çıkınca firme bize 120.000 vercek. Bende üstünü eşimin ailesine tamamlattırmayı düşünüyorum.Lafa gelince erkek evlat evlendirdi. Kimse bilmiyorki tüm borcu gelin ödedi. Eğer en azından ödediğim 20.000 tl yi vermezlerse ister istemez araya mesafe koyacağım ve yüzlerine vuracağım. ben şuanda öğlen yemeğini herkez lokantada yerken ben evden getirdiğim makarnayı utana sıkıla yiyorum. vay efendim birikim yapayım. ama anlattıklarım seni gaza getirmesin.Ben sadece tek değilsin diye kendimden örnek verdim. hayırlısı olsun hakkımızda...
o kadar haklısın ki gerçekten sözde erkek evlerdirmişler çektiğin eziyetin inşaalh sefasını da sürersün o günlerde gelir
ne demek yapmak zorunda değiller
tamam değiller ama o zman yük olmasınlar
hem evlat bu her zman arkasında durmak zorundalar
inşallh verirler cnm ödediğin parayı ben pek umutlu değilim bu konularda ama bizimkiler vercez deseler bile vermezler alışmışlar yalana dolana çok kafam dolu şuanda ilk evlendiğimde yaptıklarımı aklıma geliyor daha da kendimi zırhlıyorum onlara karşı grçekten hayırlısı olsun

birde söylemeyi unuttum.Kocanın bu işte bir suçu yok onun üstüne gitme bence :) ben o hatayı yaptım pişmanım. sen yapma canım :)
suçu şurada var o zaman söylesin oda yardım edin diye bir kere söylemeyle ağzı aşınmaz edemiyoruz derlerse de o zman baba orda burada ed,cez demeyn bizi zor durumda bırakmayın desin
tek bunu söylesin istiyorum çok mu şey istiyorum acaba

suçu şurada var o zaman söylesin oda yardım edin diye bir kere söylemeyle ağzı aşınmaz edemiyoruz derlerse de o zman baba orda burada ed,cez demeyn bizi zor durumda bırakmayın desin
ilk zamanlar gizli gizli ağladım.Bunu kocama dahi diyemedim.Bir ara bu konular açıldı. Benim elimden birşey gelmiyor.ama yardım edecekler onu biliyorum dedi. çok haklısın ama seninle birlikte bende sıkıntı çekiyorum dedi. Ağlamaya başladı.Koskaca adam karşımda ağlayınca ona sarıldım.Hemde sımsıkı sarıldım.Bir dahada bu konuyu açmadım.Huzurunuzdan kıymetli değil sonuçta.Hem oda eminim içerliyordur sana belli etmiyordur.Erkekler bazen sandığımızdan fazla içerliyor yetinemeyince onun üzülmesini istemessin eminim. Ben bunu demeye çalışıyorum baharcım :)

ilk zamanlar gizli gizli ağladım.Bunu kocama dahi diyemedim.Bir ara bu konular açıldı. Benim elimden birşey gelmiyor.ama yardım edecekler onu biliyorum dedi. çok haklısın ama seninle birlikte bende sıkıntı çekiyorum dedi. Ağlamaya başladı.Koskaca adam karşımda ağlayınca ona sarıldım.Hemde sımsıkı sarıldım.Bir dahada bu konuyu açmadım.Huzurunuzdan kıymetli değil sonuçta.Hem oda eminim içerliyordur sana belli etmiyordur.Erkekler bazen sandığımızdan fazla içerliyor yetinemeyince onun üzülmesini istemessin eminim. Ben bunu demeye çalışıyorum baharcım :)
anlaldım cnm evet üzülüyor farkediyorum .
akşam annesiler gelcekmiş dün akşam elmesinler ne düşüncesiz insanlar hafta sonu gelsinler dedm yataklarım ortada yemek yapcaz yicez eee bide onlar gelcek çay faslı ben sabahn altısında kalkıp işe geliyom düşünsünler biraz onlar bizi yemeğe alcaklarına hep bize geliyolar dedim eeee napayım gelmeyin mideyim diyo
ohhh be anlattım rahatladım :) teşekkür ederim gve gve

anlaldım cnm evet üzülüyor farkediyorum .
akşam annesiler gelcekmiş dün akşam elmesinler ne düşüncesiz insanlar hafta sonu gelsinler dedm yataklarım ortada yemek yapcaz yicez eee bide onlar gelcek çay faslı ben sabahn altısında kalkıp işe geliyom düşünsünler biraz onlar bizi yemeğe alcaklarına hep bize geliyolar dedim eeee napayım gelmeyin mideyim diyo
ohhh be anlattım rahatladım :) teşekkür ederim gve gve
rica ederim canım ne demek :)

Canım bende dogumdan birkaç ay soonra sabun yapmayı düşünüyorum.. Face adresi acıcam.. Akrabalar arkadaslar paylastıkca biri ona sorar öle öle oluyo bu işler.. Olmadı yap tane tane satarsın.. İlk basta kalıbın ve min maşzemenin masrafını cıkartırsın ondan sonra sattıkların kar olur.. Kurabiyede olur aynı şekılde....
cNım bnm eşim oturdugumuz evi 75 m2 4 sene önce 82 bin tl ye almıs.. Hala ödüyoruz tabi 4 senemiz dha kaldı.. Asagı yukarı.. Su an bu evler 150 160 bin tlden satılıyo.. Düşün artık.. Ev arsa sana zarar ettirmez.. Alırsın ödersin borcunu yatırım olur... Şimdi eşin heves etmişken hiç durma derim.. Ne evlerde oturanlar var ...
evet canım facede instagramda böyle yapıp satan çok var,ben şuan kasiyerim çalışıyorum doğum iznindeyim ama daha sonra çalışamıcam bebeğime bakacak kimsem yok burda.bende yaparım belki böyle bişeyler tek maaşla zor ev kira falan olunca birde.ne kadar katkı sağlayabilirsek o kdar iyi

• Beğen
Reactions: gve
Canım sıkma canının.. Böle tartısmalar oluyo ister istemez.. Aksam güzel bi yemek yapar gönlünü alırsın eşinin..
Onlar bizim hayat arkadaslarımız..:KK66:
Üzülme sende.. Ç

Eşim sabah kumbaramdaki 10 tl borc olarak aldı.. 2 tl geri bıraktı.
Parasını bozdurunca atıcak içine...
Bu arada biliyosunuz bn telefon alıcaktım.. 500 tl biriktirmem gerekıyodu.. Düşündüm tasındımmmm eee birazda kasındım hedefimi degiştirdim..
Kızlar bnm kardeşim evlenicrk.. Kız kardeşim 31 mayısta burda 7 hazıranda erzurumda dügünü olcak.. Her ay bi çeyrek yapmak istiyorum inşallah.. Kardeşime sügün hediyesi ayarlamam lazım.. Ee okadar masraf olucak mecbur.. Şimdiden bişiler yapıp koyarsam kenara dügün zamanı zorlanmam.. Ee oglum dogacak su bu .. Telefonu ikinvi plana attım.. Bnm yadigar telefonu hurda olana kadar kullancam.. İşime yarıyo nasıl olsa..
Size bir kac soru sorucam şimdi..

Kız kardeşime dügün hediyesi ne vermeliyim.. Takı olarak yani..
Evine ne hediye alsam:KK66: ceyiz türü birsey mi alsam:KK66:
Bide hedefimi degiştirmekle iyi yaptım mı.. Sonucta bunların hepsi masraf.. Ama böle üc bes biriktirp yaparsam bizi eşimi pek zorlamaz diye düşünüyorum..erzuruma gitmişken bikaç gün tatilde yaparız..
Evet sizi dinliyorum..

Kumbaraya 2 tl gitti.. Birazdan markete cıkcam atarım yine
bence en güzeli telefon almaktan vazgeçmek cnm.ben bozulmadıkça değiştirme taraftarı değilim.en son telefonumu 2008 de falan almıştım,birkaç ay önce yeğenime telefon aldı ablamlar onun telefonunu bana verdiler o da akıllı değil ama dah yeni model :) kardeşine bilezik falan mı yapmayaı düşünüyorsun,öyleyse eve bişey alman gerekmez aslında.birazda maddi durumla alakalı canım bunlar.benim ablam hem bilezik yaptı hem de fırın ve bulaşık makinemi aldı i durumları iyidir,eniştem de sağolsun kardeşi gibi görür beni.

gve gve cim bende ailelerin durumu müsaitse evlenirken yardımcı olmaları taraftarıyım yoksa tabiki canını alacak değiliz insanların.biz sorunsuz hallettik o işleri çok şükür.herşeyi ortak aldık,parası ne tuttuysa yarısını bizimkiler yarısını eşiminkiler ödedi.takı meselesini siz bilirsiniz dedik durumunuz neye elveriyosa.onlarda ellerinden geldiğince taktılar sağolsunlar.şimdi bizimkilerin durumu daha iyi mesela babam peşinatı siz verin ben kredi çekeyim size ev alalım dio,taksitleri kendisi ödeyecek.kayınpederimde bende yardımcı olmak isterim dio sağolsun ama durumu belli ne istersin adamdam,belki peşinat için yardım edecek o da.Rabbim hepsinden razı olsun yoksa bizim ev almamız falan hayal gibi duruyor

ben ablam evlenirken bir şey yapamadım :( o zaman yeni mezundum ve yurtdışındaydım 2013 yazı bu arada.. düğüne bile katılamadm. hep içimde kalmıştır. tabi yurtdışına gitmemde ablamın onayını almıştm. o gönderdi bile denilebilir. sorun etmemişti. tabi bu ayrı bi konu. yurt dışından ona ve eşine hediye getirmiştim. düğün hediyesi olarak değildi. döndükten sonra bir şey yapmak istedim. işim faln yoktu tabi. ablam izin vermedi. paran yok saçmalama paran varsa da kendine sakla ben senden bir şey beklemem ki sen benim kardeşimsin dedi paranı kendin için harcamanı istiyorum dedi. ama hep içimde kalmıştır. işe yeni başladım (45 gün oldu) onlara giderken bi şeyler alıcam evine. nasip kısmet bu işler. eğer çalışıyor olsaydm bilezik alırdım bundan eminim. ileride bebeği olduğunda bilezik olmasa bile bebişten ayrı olarak ablama altından hediye vereceğim, içimde kaldı :)

Canım sıkma canının.. Böle tartısmalar oluyo ister istemez.. Aksam güzel bi yemek yapar gönlünü alırsın eşinin..
Onlar bizim hayat arkadaslarımız..:KK66:
Üzülme sende.. Ç

Eşim sabah kumbaramdaki 10 tl borc olarak aldı.. 2 tl geri bıraktı.
Parasını bozdurunca atıcak içine...
Bu arada biliyosunuz bn telefon alıcaktım.. 500 tl biriktirmem gerekıyodu.. Düşündüm tasındımmmm eee birazda kasındım hedefimi degiştirdim..
Kızlar bnm kardeşim evlenicrk.. Kız kardeşim 31 mayısta burda 7 hazıranda erzurumda dügünü olcak.. Her ay bi çeyrek yapmak istiyorum inşallah.. Kardeşime sügün hediyesi ayarlamam lazım.. Ee okadar masraf olucak mecbur.. Şimdiden bişiler yapıp koyarsam kenara dügün zamanı zorlanmam.. Ee oglum dogacak su bu .. Telefonu ikinvi plana attım.. Bnm yadigar telefonu hurda olana kadar kullancam.. İşime yarıyo nasıl olsa..
Size bir kac soru sorucam şimdi..

Kız kardeşime dügün hediyesi ne vermeliyim.. Takı olarak yani..
Evine ne hediye alsam:KK66: ceyiz türü birsey mi alsam:KK66:
Bide hedefimi degiştirmekle iyi yaptım mı.. Sonucta bunların hepsi masraf.. Ama böle üc bes biriktirp yaparsam bizi eşimi pek zorlamaz diye düşünüyorum..erzuruma gitmişken bikaç gün tatilde yaparız..
Evet sizi dinliyorum..

Kumbaraya 2 tl gitti.. Birazdan markete cıkcam atarım yine
canım telefonun işini görüyorsa tabi ki yapmayı düşündüğün daha güzel olur
benim telefonum alo diyor, internetle de keyfiyet dışında iş yapmıyorum, hiç değiştirmeyi düşünmedim

küçük altınları çerçeveletip, bileklik yapıyorlar
o da hoş duruyor
veya 22 ayar bilezik
evine de eksik olan küçük ev aletlerinden alabilirsin
bu işler maddiyata, önceliklere göre değişir canım
hayırlı olsun şimdiden

bak canım sana kendimden örnek vreyim.Yine bu sitede tamda bu konuyla alakalı bir konu açmıştım.eşimin ailesi 20.000 borç bıraktı diye.Herkezin verdiği cevap ne oldu biliyormusun.Onlara mı güvenip evlendin dediler bana. evlenirken bunu biliyoıdun konuşmaya hakkın yok dediler.O kadar zoruma gittiki anlatamam.Yok efendim onlar yardım etmek zorunda değillermiş felan da filanda.Ben tam aksini düşünüyorum. Ben sıkıntı çekmek için evlenmedim ki. Tamam iyi günde kötü günde aynı yastığa baş koyacağım bu dile getirmeye gerek bile yok fakat insanda bazen kendini enayi gibi görüyor.Benim eşimin ailesi köyde ev almışlar 2 yıl önce onun borcunu ödüyoruz diye bir kaç eşyamızı alıp bizede 20.000 borç bıraktılar.Kafayı yemek üzereydim.Üstelik evde kira. şimdi daha evleneli 7 ay oldu az öncede dediğim gibi bir cekette gözüm kaldı. takıları satıp önden ödemeli eve girdim.Borç zaten eşimin maaşından aylık 450 kesiliyor. kira öderkene birde alacağımız evin taksitini ödemeye başladık. ev bize çıkınca firme bize 120.000 vercek. Bende üstünü eşimin ailesine tamamlattırmayı düşünüyorum.Lafa gelince erkek evlat evlendirdi. Kimse bilmiyorki tüm borcu gelin ödedi. Eğer en azından ödediğim 20.000 tl yi vermezlerse ister istemez araya mesafe koyacağım ve yüzlerine vuracağım. ben şuanda öğlen yemeğini herkez lokantada yerken ben evden getirdiğim makarnayı utana sıkıla yiyorum. vay efendim birikim yapayım. ama anlattıklarım seni gaza getirmesin.Ben sadece tek değilsin diye kendimden örnek verdim. hayırlısı olsun hakkımızda...

Kizlar vallaha bendeee var aynisi esimin ailesi sadece az bisey altin yapti dugnumuzude evimizide biz yaptik birsey
o kadar haklısın ki gerçekten sözde erkek evlerdirmişler çektiğin eziyetin inşaalh sefasını da sürersün o günlerde gelir
ne demek yapmak zorunda değiller
tamam değiller ama o zman yük olmasınlar
hem evlat bu her zman arkasında durmak zorundalar
inşallh verirler cnm ödediğin parayı ben pek umutlu değilim bu konularda ama bizimkiler vercez deseler bile vermezler alışmışlar yalana dolana çok kafam dolu şuanda ilk evlendiğimde yaptıklarımı aklıma geliyor daha da kendimi zırhlıyorum onlara karşı grçekten hayırlısı olsun
Vallaha kizlar sizi cok iyi anliyorum bende evlendim ama bir sorun nasil borcun icinde dugnumuzude kendimiz yaptik evikizide kendimiz dosedik az bi altin yaptilar okadar..
Insallah benim oglum olursa dogdugunda baslicam biriktirmeye ilerde arkamdan boyle laf etmesinler diye

ben ablam evlenirken bir şey yapamadım :KK43: o zaman yeni mezundum ve yurtdışındaydım 2013 yazı bu arada.. düğüne bile katılamadm. hep içimde kalmıştır. tabi yurtdışına gitmemde ablamın onayını almıştm. o gönderdi bile denilebilir. sorun etmemişti. tabi bu ayrı bi konu. yurt dışından ona ve eşine hediye getirmiştim. düğün hediyesi olarak değildi. döndükten sonra bir şey yapmak istedim. işim faln yoktu tabi. ablam izin vermedi. paran yok saçmalama paran varsa da kendine sakla ben senden bir şey beklemem ki sen benim kardeşimsin dedi paranı kendin için harcamanı istiyorum dedi. ama hep içimde kalmıştır. işe yeni başladım (45 gün oldu) onlara giderken bi şeyler alıcam evine. nasip kısmet bu işler. eğer çalışıyor olsaydm bilezik alırdım bundan eminim. ileride bebeği olduğunda bilezik olmasa bile bebişten ayrı olarak ablama altından hediye vereceğim, içimde kaldı :)
Canım bnm içine hiç dert etme.. Ablalar fedakardır öle seyleri düşünmez.. Bnm kardeşimde bana bişi takmadı...
Ama hiç i gün aklıma gelmedi.. Cünkü o bnm kardeşim.. Ama şimdi o evlenicek.. Elimden gelenin fazlasını yapmaya razıyım.. Maddi yönden ufak tefek destegim olursa ne güzel..
Kızım oldu ona baktı.. Bana yardıma geldi.. Manevi destegini hiç esirgemesi hala öyle.. Kendi dükkanımız var.. Triko dikiyolar. Annem kardeşlerim. Konfeksiyon dükkanı.. Geçen kızıma kıslık birsürü tayt dikkmişöle heveslenmiş ki böle hello kıttylı pembiş pembiş grili siyahlı ben kızıma hiç üst bas almadım hep kardeşlerim geittrdi.. Bişi istedigim duysunlar ertesi gün yaptı aldı .. Allah onları basımdan eksik etmesin.. Ablam yok ama 3 tane kardeşim var. 2 si kız biri erkek.. En sonuncumuz erkk olan bana ikinci annem der.. Bi defa hasta olmustum bni aldı işten daha 14 yasındaydı..ewe getirdi.. Yemegimi yaptı evimi süpürdü.. Erkek kardesım he bunları yapan.. Kardeşlik cok güsel bişi.. Manevi olarak elinden geleni yaptda öaddiyat beri dursun..
Böle düşünmen bile cok güzel bişi.. Ablana hayırlı dogumlar diliyorum..

Canım bnm içine hiç dert etme.. Ablalar fedakardır öle seyleri düşünmez.. Bnm kardeşimde bana bişi takmadı...
Ama hiç i gün aklıma gelmedi.. Cünkü o bnm kardeşim.. Ama şimdi o evlenicek.. Elimden gelenin fazlasını yapmaya razıyım.. Maddi yönden ufak tefek destegim olursa ne güzel..
Kızım oldu ona baktı.. Bana yardıma geldi.. Manevi destegini hiç esirgemesi hala öyle.. Kendi dükkanımız var.. Triko dikiyolar. Annem kardeşlerim. Konfeksiyon dükkanı.. Geçen kızıma kıslık birsürü tayt dikkmişöle heveslenmiş ki böle hello kıttylı pembiş pembiş grili siyahlı ben kızıma hiç üst bas almadım hep kardeşlerim geittrdi.. Bişi istedigim duysunlar ertesi gün yaptı aldı .. Allah onları basımdan eksik etmesin.. Ablam yok ama 3 tane kardeşim var. 2 si kız biri erkek.. En sonuncumuz erkk olan bana ikinci annem der.. Bi defa hasta olmustum bni aldı işten daha 14 yasındaydı..ewe getirdi.. Yemegimi yaptı evimi süpürdü.. Erkek kardesım he bunları yapan.. Kardeşlik cok güsel bişi.. Manevi olarak elinden geleni yaptda öaddiyat beri dursun..
Böle düşünmen bile cok güzel bişi.. Ablana hayırlı dogumlar diliyorum..

canım ne güzel anlatmışsın. kardeşlik kadar güzel bir şey yok. küçüklerin üzerine titriyorum ben de. ikiz kardeşlerim var erkek lise sona gidiyorlar. istiyorumki üniversiteyi gözümün önünde okusunlar. maaşımın hepsini onlara vereyim yesinler içsinler. abla olmak çok güzel bir şey :) ablam henüz bebek düşünmüyor. erken dyor. zamanı geldiğinde olur inşallah. teyze olmayı gerçekten çok istiyorum :KK15:

sana hayırlı doğumlar olsun asıl. şurda az bir zaman geldi. allah hayırlısıyla doğmayı nasip etsin :)

İyi aksamlar...irikimi seven güzeller..
Gelelim bugun birikime.. Markete gittim.. Halk günüydü.. Kıvırcık havuc mor lahan limon aldım.. Yenek için tavuk aldım.. Kızımın kilerine bi kaç bişi aldım.. Günde 1 kez istedigi bişi olırsa veriyorum.. Markete cıkamıyprum birde öle alıstırdım bilmiyorum neden.. Cubuk kraker çikolata vs..
Toplam 26 lira tutdu.. Hmm bide buDolabı poseti şazımdı 4 paketi 2.85 miş.. İndirime girmiş.. Ondanda aldım.. Dolaba bişiler atıcam. Dogum sonrası kolay olsun diye lazı oluyo.. İşte hepsi 26 tutdu.. 50 tl aldıydım yanıma..normalde bn markete gidince o elli lirayı bitirirdim.. Ama secerek aldım .. Geri kalan 24 lirayı cuuk kumbaraya..harcamıs kabul ettim.. Kızımın kilerine aldıklarım 2 hafta yeter .. Böle işte kıLar.. Eşim bana gıptayla bakıyor adam sasırdı.D

Kızlar bu arada ceyizine tencere takımı aldı beb ödüyorum onu taksotle... Tekrar evine hediye alsammı yoksa ılerde öle kafam eserse alıröıyım..
Eşime sordum diyo kardeşimize bilezik takarız inşallah bacanagımada bi yarım takarız nasipse dedı.. Bn takınca o ne takıcakmıs:D oda bacanagına takarmıs

canım doğma büyüme İstanbul'luyum.Sadece üniversiteyi 2 yıl kaonyada okudum. Burada aldığım ücret giderlere anca yetiyor.Hayat daha pahalı. Kalabalık. otobüs bileti 2 tl. 4 ay önce 2 araç değiştirerek işe gidiyordum bu da günlük 8 tl yol parası demek. Bende bu sebepten evimi taşıdım.Bu aralar ben mi çok doluyum da sürekli düzeni eleştiryorum yoksa gerçekten hayat eleştirilmeyi hakmı ediyor karar veremedim inan. Bir faturada sırf 15 tl fazladan ödemek evdeki tüm faturaları hesap edersek 5 fatura var ayda 75 tl gibi bir ücret fazladan sadece fatruralardan kesiliyor diğerlerini saymıyorum.Yoookkk yokk artık eleştirmesem daha iyi oolacak yazdıkça sinirlerim bozuluyor :)

Yok canim cok haklisin,hakliyiz. Hayat pahalı, ama alim gücümüz yok. Yani ben çok istiyorum ki ailemi 5 kişi topliyim disarida yemek yiyelim bu aktivite yapalim gerçekten 1aydir düşünüyorum ödemesi ne olacak nasil ay sonunu getiricem.diye. içimden çok şey söylemek geliyor ama... Bu sadece bir tanesi yani. Şükretmek ayri tabii ki. Rabbime çok şükürler olsun.. Ama insanlar arasi gelir dagilimi uçurum gibi ayni.. Benim babam bana harclik vermeese ay sonu gelmeden ac kalicaz yol paramiz kalmayacak yani

Back