• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HEDEF BELİRLE KUMBARA YAP BANA KATIL

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dün hırkaların içine giymek için bir badi alayım dedim.incecik bir badiye 20 tl yamışlar. inanın tül perde daha kalın.almadım tabi. avmlerde kalın herrenk olan badiler 10 tl niye onu alayım ki.Birde ben ceket hastasıyım şu yeni çıkan penye ceketler varya dün kına yeşilini gördüm. Elim kaç kez uzandı da alamadım. ama çok istiyorum çok seviyorum. Birde yeni diz altı kloş etekler çıktı bayılıyorum.iikisi toplamda 100 tl ediyor kendimi ödüllendirsem mi napsak bilemedim ya :KK43:

Günaydın canım, ben bayadır kendime kıyafet alamıyorum. fiyatları gerçekten pahalı geliyor . birkaç ay önce eşimle ayakkabı bakmaya gittik. 3-4 saat dolaştık. eşime kalsa benim beğenmem yeterli. fiyat gözünde değil onun. ama ben alamadım gerçekten. Anlıyorum ki İstanbul bize 2-3 numara büyük gelmeye başlıyor.

anladımm.. normalde ben ikibin falan olmadan harcamıyorum biriktirdiklerimi o yüzden sordum.. hani yılbaşında açma fikride bana bu yüzden biraz erken geldi:-)
canımcım sende şöyle yaparsın açaresın sayarsın kumbişe tekrar koyaup devam edersin olmazmı? bende 5 tane şişe ha doldurmak niyetindeyim ama hiç sanmıom açarım duramam ben :)

Günaydın canım, ben bayadır kendime kıyafet alamıyorum. fiyatları gerçekten pahalı geliyor . birkaç ay önce eşimle ayakkabı bakmaya gittik. 3-4 saat dolaştık. eşime kalsa benim beğenmem yeterli. fiyat gözünde değil onun. ama ben alamadım gerçekten. Anlıyorum ki İstanbul bize 2-3 numara büyük gelmeye başlıyor.
canım doğma büyüme İstanbul'luyum.Sadece üniversiteyi 2 yıl kaonyada okudum. Burada aldığım ücret giderlere anca yetiyor.Hayat daha pahalı. Kalabalık. otobüs bileti 2 tl. 4 ay önce 2 araç değiştirerek işe gidiyordum bu da günlük 8 tl yol parası demek. Bende bu sebepten evimi taşıdım.Bu aralar ben mi çok doluyum da sürekli düzeni eleştiryorum yoksa gerçekten hayat eleştirilmeyi hakmı ediyor karar veremedim inan. Bir faturada sırf 15 tl fazladan ödemek evdeki tüm faturaları hesap edersek 5 fatura var ayda 75 tl gibi bir ücret fazladan sadece fatruralardan kesiliyor diğerlerini saymıyorum.Yoookkk yokk artık eleştirmesem daha iyi oolacak yazdıkça sinirlerim bozuluyor :)

Dün hırkaların içine giymek için bir badi alayım dedim.incecik bir badiye 20 tl yamışlar. inanın tül perde daha kalın.almadım tabi. avmlerde kalın herrenk olan badiler 10 tl niye onu alayım ki.Birde ben ceket hastasıyım şu yeni çıkan penye ceketler varya dün kına yeşilini gördüm. Elim kaç kez uzandı da alamadım. ama çok istiyorum çok seviyorum. Birde yeni diz altı kloş etekler çıktı bayılıyorum.iikisi toplamda 100 tl ediyor kendimi ödüllendirsem mi napsak bilemedim ya :(

uzun süredir bir şey almadıysan ödüllendirebilirsin :) hem onlar başka kıyafetlerle kombin edilebilecek şeyler.

ben de yeni bir şeyler alacaktım. biricik ablacım izmirde yün kazak giyemiyorum dedi bana bütün kalın kazaklaarını gönderdi. hızır gibi yetişti diyebilirim :) botlarını bile göndermiş canım :D

• Beğen
Reactions: gve
uzun süredir bir şey almadıysan ödüllendirebilirsin :) hem onlar başka kıyafetlerle kombin edilebilecek şeyler.

ben de yeni bir şeyler alacaktım. biricik ablacım izmirde yün kazak giyemiyorum dedi bana bütün kalın kazaklaarını gönderdi. hızır gibi yetişti diyebilirim :) botlarını bile göndermiş canım :D
bir ablamın yada kız kardeşimin olmasını o kadar isterdim ki :(

şimdi daha yapılmadı ev 5. ayda başlayacak yapılmaya temelden alınca daha uygun oluyor die alalım dedi eşim hiç yoktan iyidir diyorum bir taraftanda alınca iyisi olsun diyorum

evet küçük şimdi oturduğumuz ev 125 m2 :KK43:

tekirdğ çorlu cnm şimdilik yeter tabi de ilersini düşünüyorum çocuklar oda ister falan :)
canım ben bekarken diyarbakır lice'de kira vermektense kredi öderim deyip 60 metrekare 1+1 ev almıştım
o sıralar işimi gayet de gördü
evlenip eş durumundan tayin isteyince sattım, parayı bankaya koydum
ailelerin evlenirken destek olmak amacıyla verdiği paraya da hiç dokunmadık, bankaya koyduk
takılan altınlar vs, sonra hepsini şimdiki evin peşinatına verdik
üzerine de az bir kredi çektik, ödüyoruz
ha şimdi ücretsiz izindeyim, aileler kısa bir süreliğine destek veriyor
onlar borca saymasa da biz borç kabul ediyoruz
aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz canım
ilerisi için maya olur
borç kendini bir şekilde ödetiyor
evin muhiti güzelse, alın derim
tabi herkes işini kendi bilir :)

Canım beden yapamıyasın.. Yaparsın tabiki.. Bi baslamak önemli olan inanki gerisi inş kolay.. Ewet zor ama rızkı veren rabbim.. Sende bi kenardan ufak ıfak yaparsın.. Bn kızım dogduktan 3 ay sonra gece uykusuz zamanımda elişi yapıyodum.. Kızımı alıyodum ayagıma yin min sallarken o arada sattım kimi aldı kimi almadı ama elimde kalöadı.. İstegin hevesin varsa yap canım
dantel örgü falan bilirim de bu kurabiye sabun falan onları öğrenmek isterim cnm.satma işi problem aynen canım

• Beğen
Reactions: gve
canım ben bekarken diyarbakır lice'de kira vermektense kredi öderim deyip 60 metrekare 1+1 ev almıştım
o sıralar işimi gayet de gördü
evlenip eş durumundan tayin isteyince sattım, parayı bankaya koydum
ailelerin evlenirken destek olmak amacıyla verdiği paraya da hiç dokunmadık, bankaya koyduk
takılan altınlar vs, sonra hepsini şimdiki evin peşinatına verdik
üzerine de az bir kredi çektik, ödüyoruz
ha şimdi ücretsiz izindeyim, aileler kısa bir süreliğine destek veriyor
onlar borca saymasa da biz borç kabul ediyoruz
aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz canım
ilerisi için maya olur
borç kendini bir şekilde ödetiyor
evin muhiti güzelse, alın derim
tabi herkes işini kendi bilir :)
yok büyük ihtimalle bende alalım diyecem 2 oda olsun bizim olsun derdine düşücem sanırsam bir sene yi geçer nasıl oolsa yapılması peşinatı öderiz bizde bu arada sonra da ev kredisi çekeriz hakkımızda hayırlısı olur inşallah doğru söylüyorsun şimdilik buna kanaat edelim

dantel örgü falan bilirim de bu kurabiye sabun falan onları öğrenmek isterim cnm.satma işi problem aynen canım
Canım bende dogumdan birkaç ay soonra sabun yapmayı düşünüyorum.. Face adresi acıcam.. Akrabalar arkadaslar paylastıkca biri ona sorar öle öle oluyo bu işler.. Olmadı yap tane tane satarsın.. İlk basta kalıbın ve min maşzemenin masrafını cıkartırsın ondan sonra sattıkların kar olur.. Kurabiyede olur aynı şekılde....
yok büyük ihtimalle bende alalım diyecem 2 oda olsun bizim olsun derdine düşücem sanırsam bir sene yi geçer nasıl oolsa yapılması peşinatı öderiz bizde bu arada sonra da ev kredisi çekeriz hakkımızda hayırlısı olur inşallah doğru söylüyorsun şimdilik buna kanaat edelim
cNım bnm eşim oturdugumuz evi 75 m2 4 sene önce 82 bin tl ye almıs.. Hala ödüyoruz tabi 4 senemiz dha kaldı.. Asagı yukarı.. Su an bu evler 150 160 bin tlden satılıyo.. Düşün artık.. Ev arsa sana zarar ettirmez.. Alırsın ödersin borcunu yatırım olur... Şimdi eşin heves etmişken hiç durma derim.. Ne evlerde oturanlar var ...

Canım bende dogumdan birkaç ay soonra sabun yapmayı düşünüyorum.. Face adresi acıcam.. Akrabalar arkadaslar paylastıkca biri ona sorar öle öle oluyo bu işler.. Olmadı yap tane tane satarsın.. İlk basta kalıbın ve min maşzemenin masrafını cıkartırsın ondan sonra sattıkların kar olur.. Kurabiyede olur aynı şekılde....
cNım bnm eşim oturdugumuz evi 75 m2 4 sene önce 82 bin tl ye almıs.. Hala ödüyoruz tabi 4 senemiz dha kaldı.. Asagı yukarı.. Su an bu evler 150 160 bin tlden satılıyo.. Düşün artık.. Ev arsa sana zarar ettirmez.. Alırsın ödersin borcunu yatırım olur... Şimdi eşin heves etmişken hiç durma derim.. Ne evlerde oturanlar var ...
çok teşkkürler bana destek oldunuz bu konu yüzünden eşimlle akşam çok kötü kavga ettik zaten üzerine fazla gittim
allahm beni affetsin

çok teşkkürler bana destek oldunuz bu konu yüzünden eşimlle akşam çok kötü kavga ettik zaten üzerine fazla gittim
allahm beni affetsin
ya ben ilk başta biraz küçük değilmi diye yorum yapmıştım. Fakat şu açıdan ben hep büyük evde oturdum şuanki kiradaki evimde 125 metre. Benim devavantajım eşya çok 2 adte oturma grubu aldılar eşimin ailesi. bu 125 metre eve bile sığmıyor eşyalarım. Yemek masasını mutfaga koydum.Ama istanbulda 90 metre kare ev bile 160 milyardan aşağı değil.Bu şartlarda ev çok pahalı bulmam ödemem zor gibi geliyor. Küçük evde de ruhum daralıyor.Yatırım kötüsü olmaz buda bir gerçek.Ama alışmam gerekecek.Son kararın ne olursa olsun ama hayırlısı olsun işallah.eşinin gönlünü alırsın sorun olmaz mutluluklar :)

ya ben ilk başta biraz küçük değilmi diye yorum yapmıştım. Fakat şu açıdan ben hep büyük evde oturdum şuanki kiradaki evimde 125 metre. Benim devavantajım eşya çok 2 adte oturma grubu aldılar eşimin ailesi. bu 125 metre eve bile sığmıyor eşyalarım. Yemek masasını mutfaga koydum.Ama istanbulda 90 metre kare ev bile 160 milyardan aşağı değil.Bu şartlarda ev çok pahalı bulmam ödemem zor gibi geliyor. Küçük evde de ruhum daralıyor.Yatırım kötüsü olmaz buda bir gerçek.Ama alışmam gerekecek.Son kararın ne olursa olsun ama hayırlısı olsun işallah.eşinin gönlünü alırsın sorun olmaz mutluluklar :)
evet cnm bnde büyük evlere alıştım aynı şekilde 2 oturma grubum var herşeyimi kendim aldım
zaten eşimlede ondan kavga ettik birazda annenlern evimde bir iğnesi bile yok söyle yardım etsinle 5-10 milyar dedm heryerde etcez diye konuşuyolar yalan söylemesnler etsinler diye başının etini yedim
bide g..tt kadar ewe nasıl sığcaz diye başıınn etini yedim
yani öyle evlendiğimden beri borç ödüyorz şimdi de ev borcu ödeyecez allaha şükür başka derdimiz yok ama

Canım sıkma canının.. Böle tartısmalar oluyo ister istemez.. Aksam güzel bi yemek yapar gönlünü alırsın eşinin..
Onlar bizim hayat arkadaslarımız..;)
Üzülme sende.. Ç

Eşim sabah kumbaramdaki 10 tl borc olarak aldı.. 2 tl geri bıraktı.
Parasını bozdurunca atıcak içine...
Bu arada biliyosunuz bn telefon alıcaktım.. 500 tl biriktirmem gerekıyodu.. Düşündüm tasındımmmm eee birazda kasındım hedefimi degiştirdim..
Kızlar bnm kardeşim evlenicrk.. Kız kardeşim 31 mayısta burda 7 hazıranda erzurumda dügünü olcak.. Her ay bi çeyrek yapmak istiyorum inşallah.. Kardeşime sügün hediyesi ayarlamam lazım.. Ee okadar masraf olucak mecbur.. Şimdiden bişiler yapıp koyarsam kenara dügün zamanı zorlanmam.. Ee oglum dogacak su bu .. Telefonu ikinvi plana attım.. Bnm yadigar telefonu hurda olana kadar kullancam.. İşime yarıyo nasıl olsa..
Size bir kac soru sorucam şimdi..

Kız kardeşime dügün hediyesi ne vermeliyim.. Takı olarak yani..
Evine ne hediye alsam;) ceyiz türü birsey mi alsam;)
Bide hedefimi degiştirmekle iyi yaptım mı.. Sonucta bunların hepsi masraf.. Ama böle üc bes biriktirp yaparsam bizi eşimi pek zorlamaz diye düşünüyorum..erzuruma gitmişken bikaç gün tatilde yaparız..
Evet sizi dinliyorum..

Kumbaraya 2 tl gitti.. Birazdan markete cıkcam atarım yine

Canım sıkma canının.. Böle tartısmalar oluyo ister istemez.. Aksam güzel bi yemek yapar gönlünü alırsın eşinin..
Onlar bizim hayat arkadaslarımız..:KK66:
Üzülme sende.. Ç

Eşim sabah kumbaramdaki 10 tl borc olarak aldı.. 2 tl geri bıraktı.
Parasını bozdurunca atıcak içine...
Bu arada biliyosunuz bn telefon alıcaktım.. 500 tl biriktirmem gerekıyodu.. Düşündüm tasındımmmm eee birazda kasındım hedefimi degiştirdim..
Kızlar bnm kardeşim evlenicrk.. Kız kardeşim 31 mayısta burda 7 hazıranda erzurumda dügünü olcak.. Her ay bi çeyrek yapmak istiyorum inşallah.. Kardeşime sügün hediyesi ayarlamam lazım.. Ee okadar masraf olucak mecbur.. Şimdiden bişiler yapıp koyarsam kenara dügün zamanı zorlanmam.. Ee oglum dogacak su bu .. Telefonu ikinvi plana attım.. Bnm yadigar telefonu hurda olana kadar kullancam.. İşime yarıyo nasıl olsa..
Size bir kac soru sorucam şimdi..

Kız kardeşime dügün hediyesi ne vermeliyim.. Takı olarak yani..
Evine ne hediye alsam:KK66: ceyiz türü birsey mi alsam:KK66:
Bide hedefimi degiştirmekle iyi yaptım mı.. Sonucta bunların hepsi masraf.. Ama böle üc bes biriktirp yaparsam bizi eşimi pek zorlamaz diye düşünüyorum..erzuruma gitmişken bikaç gün tatilde yaparız..
Evet sizi dinliyorum..
tşkler tatlım
sana gelince bence kardeşine bilezik yapmalısın elinden geldiğince tabi
hedefin sana kalmış ama iyi yapmışsın baktın o zman durumunuz sıkııntıda değil telefonu da alırsın acele etmeye gerek yok nasıl olsa varmış elinde şuan

Kumbaraya 2 tl gitti.. Birazdan markete cıkcam atarım yine

Bilezik....bende düşündüm.. Hatta baktım bile 12 gram bilezik 22 ayar .. İlerde satarsa işine yarasın yani.. Hediyelikler ayarı düşük oldugundan bi işe yaramıyo sonra cok zarar ediyosun. O zaman sordugumda 1000 civarı tutuyodu.. Ozaman ceyrek yapsam 6 tane diyelim.. 6*140 tan hesap yapsam =840 yapıyo.. O zaman gelincede biraz daha katar bi bilezik yaparım..güzel fikir.. Hemde işini görür gardasımın inşallah

Bilezik....bende düşündüm.. Hatta baktım bile 12 gram bilezik 22 ayar .. İlerde satarsa işine yarasın yani.. Hediyelikler ayarı düşük oldugundan bi işe yaramıyo sonra cok zarar ediyosun. O zaman sordugumda 1000 civarı tutuyodu.. Ozaman ceyrek yapsam 6 tane diyelim.. 6*140 tan hesap yapsam =840 yapıyo.. O zaman gelincede biraz daha katar bi bilezik yaparım..güzel fikir.. Hemde işini görür gardasımın inşallah
inşallah cnm hem bilezik taktı olursun küçük altının artık değeri bile kalmadı düğünlerde tabi bütçe neye yetiyrsda o olur ama elinden geleni yapmak en iyisi

evet cnm bnde büyük evlere alıştım aynı şekilde 2 oturma grubum var herşeyimi kendim aldım
zaten eşimlede ondan kavga ettik birazda annenlern evimde bir iğnesi bile yok söyle yardım etsinle 5-10 milyar dedm heryerde etcez diye konuşuyolar yalan söylemesnler etsinler diye başının etini yedim
bide g..tt kadar ewe nasıl sığcaz diye başıınn etini yedim
yani öyle evlendiğimden beri borç ödüyorz şimdi de ev borcu ödeyecez allaha şükür başka derdimiz yok ama
bak canım sana kendimden örnek vreyim.Yine bu sitede tamda bu konuyla alakalı bir konu açmıştım.eşimin ailesi 20.000 borç bıraktı diye.Herkezin verdiği cevap ne oldu biliyormusun.Onlara mı güvenip evlendin dediler bana. evlenirken bunu biliyoıdun konuşmaya hakkın yok dediler.O kadar zoruma gittiki anlatamam.Yok efendim onlar yardım etmek zorunda değillermiş felan da filanda.Ben tam aksini düşünüyorum. Ben sıkıntı çekmek için evlenmedim ki. Tamam iyi günde kötü günde aynı yastığa baş koyacağım bu dile getirmeye gerek bile yok fakat insanda bazen kendini enayi gibi görüyor.Benim eşimin ailesi köyde ev almışlar 2 yıl önce onun borcunu ödüyoruz diye bir kaç eşyamızı alıp bizede 20.000 borç bıraktılar.Kafayı yemek üzereydim.Üstelik evde kira. şimdi daha evleneli 7 ay oldu az öncede dediğim gibi bir cekette gözüm kaldı. takıları satıp önden ödemeli eve girdim.Borç zaten eşimin maaşından aylık 450 kesiliyor. kira öderkene birde alacağımız evin taksitini ödemeye başladık. ev bize çıkınca firme bize 120.000 vercek. Bende üstünü eşimin ailesine tamamlattırmayı düşünüyorum.Lafa gelince erkek evlat evlendirdi. Kimse bilmiyorki tüm borcu gelin ödedi. Eğer en azından ödediğim 20.000 tl yi vermezlerse ister istemez araya mesafe koyacağım ve yüzlerine vuracağım. ben şuanda öğlen yemeğini herkez lokantada yerken ben evden getirdiğim makarnayı utana sıkıla yiyorum. vay efendim birikim yapayım. ama anlattıklarım seni gaza getirmesin.Ben sadece tek değilsin diye kendimden örnek verdim. hayırlısı olsun hakkımızda...

Back