Gercekten haksız kazanc cok.. Tüketi bedelinden en Az 20 lira fazla para alıyolar.. Anlamıyorum kı neden.. Bir krslarla mucadele esiyozadam bi yazıyyo taak 20 25 30 dha fazla ıvır zıvırelektrik kurumuda 6 yıldır taşeron olarak çalışıyorum. Nerede ikamet ettiğini bilmiyorum fakat şunu söylemek isterim. Sistem böle işliyor. Yukardakiler yap diyor çalışanlar uyguluyor.Onlarda aynı şekilde fatura ödüyor. Aradaki fark sadece onlar fatura parasını aylık olarak belli miktar alıyorlar.Ben taşeron olduğumdan almıyorum. Kadroya geçersem ne değişir bilemem.Yinede şuan söyleyeceklerimi sonuna kadar savunurum.Kaçak tüketim Bedeli gibi şimdi saymaya üşendiğim bir sürü vergi var bunu alıyorlar.Kesinlikle haksız kazanç olduğunu düşünüyorum.Zaten bununla alakalı geçenlerde bir kullanıcı elektirik kurumunu dava ediyor ve mahkeme kullanıcıyı haklı görüyor ve parasını geri ödüyor.Ama devlet buna el atıp madem haksız kazanç kimseden alma demiyor.Ve haberde mahkemeye verdiğimiz taktirde bizlerinde bu parayı alabileceğini söylüyor.Yani demek istiyor ki uyanırsan gel al. Geçenlerde kendi gsm operatörüm arıyor tarifenizi değiştirelim diye bende soruyorum faturalarım niye yüksek diye dedikleri cevap aynen şu Hanım efendi faturanızı ödememişsiniz hattınızı aramaya kapatıp açmışız.Bunun karşılığında açma kapama parası 6 tl yansımış. Sanki taş attı kolu yoruldu.Sanki hattımı açmak için ekip gönderdi.Ben zaten geçiktirme faizini ödemişim açma kapama vergisi ne oluyor!!!!! Bankalar mevzusuna girmeyeceğim bile elini verince kolunu kaptırıyorsun.... Bende bu kurumlara hakkımı zerre helal etmiyorummmm. oh beee.
selammm bende katılabilirmiyim aranıza
birikim yapmak istiyorumm
hoşbuldukkhoşgeldiniz o vakit :)
hoşbuldukk
birikimleri aylık mı yapıyorsunuz yoksa herkes hedefine göre mi yapıyor
gel kuzum hoş geldin.selammm bende katılabilirmiyim aranıza
tamam ozaman bende hemen kumbaramı evde ayarlıyorum pazartesi itibariyle başlıyorumaylık yapılıyor birikimler canım ve her ayın 15inde açıklanıyor
gel kuzum hoş geldin.
hoşgeldinizzzz :)selammm bende katılabilirmiyim aranıza
evet canım evde kullanılmayan şişe ve benzeri şeyleri kumbara yaptık kumbaraya vereceğimiz parayı birikim yaptık :)tamam ozaman bende hemen kumbaramı evde ayarlıyorum pazartesi itibariyle başlıyorum
hoşbuldukkk canımm
sana biraz fazla gelmiş.Ben şöyle yapıyorum.Bulaşık makinesi iyice dolmadan açmıyorum ve 50 derecede açıyorum. Çok uzatmıyor ondan tasarruf oluyor.Çamaşır makinesinide dolunca acıp az kirlilileri 1 saatlik proğrama atıyorum. Saçımı 2 günde bir yıkamaya gayret ediyorum saçım uzun kurutması zaman alıyor çünkü böle :)Selam kızlar dun kumbarama birşey atamadım bugun 3 tl atabildim... Kumbaraları yılbaşında açma kararı alınmış ben bu ay sonu açıp zaten surda uç dört gun kaldı altınımı alırım inşallah eğer altın alacak kadar param biriktiyse tabi bir daha da yılbaşına kadar acmam bu ay elektrik faturası 127 tl gelmiş bir turlu düşüremedim şu elektrik faturasını bu ay biraz daha dikkat edeyim bakıyım siz neler yapıyorsunuz elektrik kullanımımiçin tasarruflarınız neler?
sana biraz fazla gelmiş.Ben şöyle yapıyorum.Bulaşık makinesi iyice dolmadan açmıyorum ve 50 derecede açıyorum. Çok uzatmıyor ondan tasarruf oluyor.Çamaşır makinesinide dolunca acıp az kirlilileri 1 saatlik proğrama atıyorum. Saçımı 2 günde bir yıkamaya gayret ediyorum saçım uzun kurutması zaman alıyor çünkü böle :)
benim evde ufaklık var 3 tane kumbarası var birinii alırımm oğluştanevet canım evde kullanılmayan şişe ve benzeri şeyleri kumbara yaptık kumbaraya vereceğimiz parayı birikim yaptık :)
Selam kızlar dun kumbarama birşey atamadım bugun 3 tl atabildim... Kumbaraları yılbaşında açma kararı alınmış ben bu ay sonu açıp zaten surda uç dört gun kaldı altınımı alırım inşallah eğer altın alacak kadar param biriktiyse tabi bir daha da yılbaşına kadar acmam bu ay elektrik faturası 127 tl gelmiş bir turlu düşüremedim şu elektrik faturasını bu ay biraz daha dikkat edeyim bakıyım siz neler yapıyorsunuz elektrik kullanımımiçin tasarruflarınız neler?
Selam kızlar dun kumbarama birşey atamadım bugun 3 tl atabildim... Kumbaraları yılbaşında açma kararı alınmış ben bu ay sonu açıp zaten surda uç dört gun kaldı altınımı alırım inşallah eğer altın alacak kadar param biriktiyse tabi bir daha da yılbaşına kadar acmam bu ay elektrik faturası 127 tl gelmiş bir turlu düşüremedim şu elektrik faturasını bu ay biraz daha dikkat edeyim bakıyım siz neler yapıyorsunuz elektrik kullanımımiçin tasarruflarınız neler?
aaa doğum günün demek ne güzel :)ooo demek bu sefer yılbaşında açıcaz hadi bakalım banada hem yılbaşı hem doğumgünü hediyesi olur :)
3,25 attım bugün
127 tl mi:KK57::KK57: niye o kadar çok geliyorkii[/QUOTE .!.:Valla bende anlamış değilim bu ay daha dikkatli kullanmam bakalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?