• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HEDEF BELİRLE KUMBARA YAP BANA KATIL

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın..birikim yapamayınca,yazamadım.ümidimide kesmiştim.ama 1 haftadır çok planlı gidiyorum,liste falan yaptım,pazara çıktım vs...sonuç 120 lira 1 haftada...ben bu işin peşini bırakmam arkadaş:))hiç sektirmeden her gün yazcam..harcadım dersem acımayın,vurun yüzüme yüzüme:))

Kızlar birikiminiz bereketli olsun.

Haftanın 6 günü çalışıp erken kalmaktan bugün de erken Kalktım maalesef. Bi uyku keyfim yok :KK70:

Sabah sabah TV'de bi şey bulamadım. Amigurumi bebek yapıyorum onunla uğraşıyorum. Çevremdeki herkes sat diyor ama nasıl olacağı hakkında bir fikrim yok. Zaten ben de hobi olarak yapıyorum :KK69:

Dün a101de 5-10-25 kuruşları harcadım. Cebimden para çıkmamış gibi geldi. :KK45: Henüz cüzdanımın son durumuna bakıp kumbaraya para atmadım ama bugün alışveriş yapacak Akşama 3 5 bir şey ben de atarım :)

günaydın..birikim yapamayınca,yazamadım.ümidimide kesmiştim.ama 1 haftadır çok planlı gidiyorum,liste falan yaptım,pazara çıktım vs...sonuç 120 lira 1 haftada...ben bu işin peşini bırakmam arkadaş:))hiç sektirmeden her gün yazcam..harcadım dersem acımayın,vurun yüzüme yüzüme:))
120 bir hafta da cok iyi nasıl bir liste yaptın anlatsana....

120 bir hafta da cok iyi nasıl bir liste yaptın anlatsana....

gün gün 1 haftalık yapacağım yemek listesi ve bu listeye göre harcama limiti belirledim ...meyve zaten eşim almıştı,ette vardı..durum böyle olunca sadece kendimi dizginlemek kaldı..

bu haftaki listemde hazır...400 borcum var.onu kapatmak istiyorum.
pzrts..barbunya,pilav
salı;sulu köfte
çrş;kelle paça,lahana dolma
prş,balık,salata
cm.fırında sebzeli tavuk
cmt.köfte,patates

şimdi bu listeyi evdeki malzemeye göre hazırladım mesela.tek balık ve salata malzemesi alınacak.
sigara,ekmek,süt alınacak günlük.ekstra bişey çıkarmı bilmem.çıkarsa 50 lira limit belirledim

Son düzenleyen: Moderatör:
10 lira attım şimdiden.
market dönüşü yine atarım inşallah.
Günlük çıkıyorum artık markete:)lazım olanı alıp,kovalayan varmış gibi çıkıyorum hemen:)
Yoksa az oyalansam aa bu yenimi,aa bu işime çok yarar,aa var ama kullanıyorum ben bunu zamanı gelir diye diye cüzdanın dibini görürüm yoksa
Küçük taksitim vardı aylık ödediğim. Bu ay hepsini kapatıp kurtulucam inşallah.
Bende bu ay geçiversin diyorum

Bide öyle bi yerde oturuyorum ki,safî market,deterjancı...
Mağaza pek yok.market yerine mağaza olaydı iyiydi. kartla alıyoruz mağazadan,e tabi o işlere eşim bakıyo:))bide ben öyle çok giyim kuşam deliside değilim. hiç değilse sıkılınca mağaza gezerdim. Şimdi abuk subuk nr varsa marketlerde alasım geliyo. Alışkanlık..

kızlar dün akşam kardeşimle alışverişe gittik (daha önce söyledim mi bilmiyorum. ikimiz beraber kalıyoruz. o ünide ben çalışıyorum. ailemizden gurbetteyiz)

tuvalet kağıdı 24lü yerel market markası 12,95ti. kalitesi de güzel. iyi di mi ?
peynir 500gr. tabiki bim :KK70:seviyorum oranın peynirini. ben kahvaltıyı şirkette yapabiliriyorum. kardeşime yeter 1 hafta.
şampuan+saç kremi ; indirimde ikisi 10 tl olan paketler varya. heh o markanın paketi işte. 2 ay gider bize.
neskafe arada yapıyoruz iyi oluyor. tekli paketlerde 4 tane aldık
patates
kabak
soğan
domates
yumurta
çay ;demlik poşet kullanıyorum. 100lüsü 8,95ti. uygun bulmuşken kaçırmayım dedim. 1,5 ay gider
ve son olarak çok olmayacak şekilde abur cubur

63,5 tl ödedik.

ayrıca öğrenim kredimi yatırdım. 270 tl.

bu haftalık yemek menümüz;
pzt; menemen çay kahvaltılık bir şeyler. menemeni annecim kavanozlara hazırlamış.
salı;patates oturtma -pirinç pilavı
çrş; yine aynısı olur muhtemelen
perşembe ;kabak mücveri - makarna -yoğurt
cuma; yine aynısı olur muhtemelen. 2 kişi olunca anca bitiyor malum.
Cumartesi köfte patates kızarması makarna veya pilav. henüz karar vermedim.
pazar; şu an bi düşüncem yok ama tavuk sote yapmayı düşünüyorum ya da dışarıda balık ekmek yiyebiliriz. ev çok küçük. yaklaşık 50 m2 . amerikan mutfak var. balık yapacağımı sanmıyorum. evdeki kokuya fazla hassasım da :oops:

heh bi de dün kumbarama sonunda bozuk para koyabildim. ama saymadım. çünkü sayarsam bana ay sonu hiç sürpriz olmuyor. attığım parayı asla unutmuyorum :KK12: ama 2-4 tl arası bir şeydi.

bu hafta eve su ve ekmekten başka bir şey çok acil değilse alınmayacak. evde elmamız var istenilen başka meyveler de alınır tabi. kardeşimle beraber karar verdik. israf etmeyeceğiz. :KK74:

şimdilik bende durumlar bunlar.

Aslında bütün iş israf etmemekte..annem çok dikkat eder mesela. Bizim gelirimiz onlardan kat kat fazla olmasına rağmen,sanki daha rahat yaşıyo gibiler. Bereketi var parasının. Allah daim etsin inşallah
Hepimizin evi bereketli olsun tabi..sadece annem için değil herkez için dilerim...

Back