hedef 50 kilo olmak.. :)))

kızlarrr nasılsınızzzzz umarım iyisinizdir
kusura bakmayın benim derslerim basladı gece anca 2 de uyuyabiliyorum bu aralar bi enerji var ki sormayın gitsin durduramıyorum kendimi
sabah ise 6 da uyanıyorum erken kalktıgım içindir belkide ama kilo vermem durdu malesef
pazar günü pierre cardinden alışveriş yapmaya gittim ve denedigim bütün bedenler 36ydı deniyorum görevli diyoki malesef bunun 1 beden küçüğü elimizde yok ben bişey demeden bunu diyo kadın ve gercekten karın kısmında bolluk vardı bir sevindim ki sormayın bütün gün agzım kulaklarımdaydı:KK9:
beslenmeme cok dikkat ediyorum saglıklı seyler yiyorum spor yapamıyorum araya sıkıştırmaya calışıyorum anca otobüse binmeyip bi kaç durak yürümeyi becerebiliyorum :KK24::KK24::KK24:

Sonunda dilvinciğim :KK16: 4 saat uyku çok az, o yüzden durmuş olabilir gerçekten. Bedeninin küçülmesine de çok sevindim canım. Ben de 34 alıyorum genelde üst bedendeki şeyleri. Altta da 36 giyiyorum. Gerçekten güzel bir his :KK8:

Kızlaaaar ramazanda oruç tutacaklar nasıl beslenmeyi düşünüyorsunuz??

Yurtdışında intermittent fasting diet diye bir şey var. Çevirisi aralıklı oruç diyeti. Bu diyette mantık günü ikiye bölmek bir kısmı yemek yediğin bir kısmı da kesinlikle yemediğin saatler. Genelde en az 14 saat filan açlık bırakınca işe yarıyor. Mantığı da glikojen depolarını boşalttıktan sonra vücudu yeni besin girmediği için vücudun enerji ihtiyacını yağdan karşılaması. Ağzımıza en ufak bir şey attığımızda bile vücut direk onu harcamaya başlayacağından yağ yakımı duruyor. O yüzden yemediğin saatleri ne kadar uzatırsan bu diyet de o kadar verimli oluyor. En ufak bir lokma attığın ansa diyet mantığından çıkıyor ve direk bozuluyor.

E ramazan da tam bu diyete uygun oruç tutanlar için :) Zaten 18 saatlik açlığımız var, intermitten fasting yapmış olacağız. Onun dışında da dikkat edersek tam bir kilo verme ayı olabilir. Sizler neler yapmayı düşünüyorsunuz kızlar? Akşam yemekleri? Sahur? Aralar?

kızlarrr nasılsınızzzzz umarım iyisinizdir
kusura bakmayın benim derslerim basladı gece anca 2 de uyuyabiliyorum bu aralar bi enerji var ki sormayın gitsin durduramıyorum kendimi
sabah ise 6 da uyanıyorum erken kalktıgım içindir belkide ama kilo vermem durdu malesef
pazar günü pierre cardinden alışveriş yapmaya gittim ve denedigim bütün bedenler 36ydı deniyorum görevli diyoki malesef bunun 1 beden küçüğü elimizde yok ben bişey demeden bunu diyo kadın ve gercekten karın kısmında bolluk vardı bir sevindim ki sormayın bütün gün agzım kulaklarımdaydı:KK9:
beslenmeme cok dikkat ediyorum saglıklı seyler yiyorum spor yapamıyorum araya sıkıştırmaya calışıyorum anca otobüse binmeyip bi kaç durak yürümeyi becerebiliyorum :KK24::KK24::KK24:

Seni buralarda görmek ne güzel Dilvincim :))

Kilo vermen uyku düzenin yüzünden durmuş olabilir, gerçekten çok azmış 4 saat. Spor yapamasan da aktif olmak için ne yapsan kardır, otobüse binmemeye devam! :KK1: Birilerinin 'Bu sana bol' , 'Aa sen zayıfladın mı?' demesi ve önceden olmayan bedenlerin artık olduğunu görmek en motive edici şeyler gerçekten, benim de üstüm 34 beden ama alt bedenim 36-38 arası değişiyor, armutluğa devam!:KK1: Kolaylıklar diliyorum sana derslerinde:KK16:

Yurtdışında intermittent fasting diet diye bir şey var. Çevirisi aralıklı oruç diyeti. Bu diyette mantık günü ikiye bölmek bir kısmı yemek yediğin bir kısmı da kesinlikle yemediğin saatler. Genelde en az 14 saat filan açlık bırakınca işe yarıyor. Mantığı da glikojen depolarını boşalttıktan sonra vücudu yeni besin girmediği için vücudun enerji ihtiyacını yağdan karşılaması. Ağzımıza en ufak bir şey attığımızda bile vücut direk onu harcamaya başlayacağından yağ yakımı duruyor. O yüzden yemediğin saatleri ne kadar uzatırsan bu diyet de o kadar verimli oluyor. En ufak bir lokma attığın ansa diyet mantığından çıkıyor ve direk bozuluyor.

E ramazan da tam bu diyete uygun oruç tutanlar için :) Zaten 18 saatlik açlığımız var, intermitten fasting yapmış olacağız. Onun dışında da dikkat edersek tam bir kilo verme ayı olabilir. Sizler neler yapmayı düşünüyorsunuz kızlar? Akşam yemekleri? Sahur? Aralar?

Esracım bu diyeti ben de duymuştum ve gerçekten başarılı sonuç alan çok kişi varmış forumlarda okuduğum kadarıyla. Diyetin mantığı da akla yatıyor, sonuçta tamamen aç kalan vücut enerji ihtiyacını vücut depolarından karşılayacak. Ama açlık süresi 18 saat olmalı diye biliyorum ben. Bu diyeti uygulayanlar genelde 11.00 - 17.00 arasında yiyorlar. Ben 18.00'de yemek yemeyi kesiyorum kesinlikle, ertesi gün kahvaltımı da 9 civarı yapıyorum, 14 saat yeterliyse ben farkında olmadan uyguluyormuşum bunu :KK1:

Elacım maalesef bende gidip de yemeyecek irade yok, geçen de doğumgününe giderken pastadan yemem diyordum, ama pastayı yeyip üstüne bir sürü başka şey de yedim maalesef... En iyisi kaçamaklardan uzaklaşabildiğim kadar uzaklaşmak, cipse çok düşkünüm ben :KK43:(

Mükemmel irade derken?? O mükemmel irade bugün kahvaltıdan sonra bir magnum yedi :KK1: Canım bende işler şöyle işliyor, 6 gün mükemmel iradeyle her şeyden kaçınıyorum. Sonra bir atak geliyor, öyle yiyorum ki... 6 günlük diyetim ancak onu toparlayabiliyor. Haftada maksimum 100-200 gram verebiliyorum. Yeme bozukluğu gelişti, bakma sen diğer günlerde sağlıklı beslendiğime. Bu durum birkaç ay daha devam ederse profesyonel destek alacağım yeme bozukluğu konusunda. Hatta bu konuda bir kitap varmış, acilen onu edinip okumayı düşünüyorum.

Bir de bende şöyle bir durum var. Bugün bir doğumgününe giderim orda herkes yerken pastayı yememe iradesini gösterebilirim. Ama ondan bir saat sonra her şey bozulabilir deli gibi yiyebilirim. Tamamen anlık yani. Çok kötü bir durum... Allah kimsenin başına vermesin, son birkaç ayda gelişti, şimdi kontrol edemiyorum...

canım bende senin gibiyim biliyorsun. kitabın adını yazarmısın belki banada faydası olur

Elacım maalesef bende gidip de yemeyecek irade yok, geçen de doğumgününe giderken pastadan yemem diyordum, ama pastayı yeyip üstüne bir sürü başka şey de yedim maalesef... En iyisi kaçamaklardan uzaklaşabildiğim kadar uzaklaşmak, cipse çok düşkünüm ben :KK43:(

Mükemmel irade derken?? O mükemmel irade bugün kahvaltıdan sonra bir magnum yedi :KK1: Canım bende işler şöyle işliyor, 6 gün mükemmel iradeyle her şeyden kaçınıyorum. Sonra bir atak geliyor, öyle yiyorum ki... 6 günlük diyetim ancak onu toparlayabiliyor. Haftada maksimum 100-200 gram verebiliyorum. Yeme bozukluğu gelişti, bakma sen diğer günlerde sağlıklı beslendiğime. Bu durum birkaç ay daha devam ederse profesyonel destek alacağım yeme bozukluğu konusunda. Hatta bu konuda bir kitap varmış, acilen onu edinip okumayı düşünüyorum.

Bir de bende şöyle bir durum var. Bugün bir doğumgününe giderim orda herkes yerken pastayı yememe iradesini gösterebilirim. Ama ondan bir saat sonra her şey bozulabilir deli gibi yiyebilirim. Tamamen anlık yani. Çok kötü bir durum... Allah kimsenin başına vermesin, son birkaç ayda gelişti, şimdi kontrol edemiyorum...

Elacım ya bu ice berk nedir hep görüyorum merak ediyorum...

canım bende senin gibiyim biliyorsun. kitabın adını yazarmısın belki banada faydası olur

Esracım bu diyeti ben de duymuştum ve gerçekten başarılı sonuç alan çok kişi varmış forumlarda okuduğum kadarıyla. Diyetin mantığı da akla yatıyor, sonuçta tamamen aç kalan vücut enerji ihtiyacını vücut depolarından karşılayacak. Ama açlık süresi 18 saat olmalı diye biliyorum ben. Bu diyeti uygulayanlar genelde 11.00 - 17.00 arasında yiyorlar. Ben 18.00'de yemek yemeyi kesiyorum kesinlikle, ertesi gün kahvaltımı da 9 civarı yapıyorum, 14 saat yeterliyse ben farkında olmadan uyguluyormuşum bunu :KK1:

Tatlım aslında diyetin tam uygulanışı 18 saat doğru, ama ne kadar uygularsan kar mantığıyla insanlar kendi günlük programlarına göre 14, 16 saatlik de yapıyorlar bazen. Modifiye ediyorlar yani :)

Canım kitabın adı "Yeme Bozuklukları Terapisi" yazarı da "Irvin Yalom". Umarım ikimize de faydası olur :26:

merhaba esra927 bende yurtdisinda yasiyorum , bu dedigin diyeti daha önce duydum ama tam net degildi. rica etsem biraz daha aciklayabilirmisin, cünkü bende ramazanda nasil beslensem ve kilo verebilsem diye düsünüyorum, mesela aclik süresinin disinda hersey yenebiliyormu, yada herhangi bir diyet listeside varmi, ramazan icin uygun gibi görünüyor fakat, suda icemiyoruz orucken, bu diyette aclik süresindeyken suya izin vardir dimi???

merhaba esra927 bende yurtdisinda yasiyorum , bu dedigin diyeti daha önce duydum ama tam net degildi. rica etsem biraz daha aciklayabilirmisin, cünkü bende ramazanda nasil beslensem ve kilo verebilsem diye düsünüyorum, mesela aclik süresinin disinda hersey yenebiliyormu, yada herhangi bir diyet listeside varmi, ramazan icin uygun gibi görünüyor fakat, suda icemiyoruz orucken, bu diyette aclik süresindeyken suya izin vardir dimi???

Merhaba canım :))

Bu diyet şöyle, kendi günlük durumuna göre aç kalacağın bir saat belirliyorsun. En çok 18 saatten verim alınıyor ve o öneriliyor. Ama dayanamıyorsan veya sabah akşam yediğin saatler uymuyorsa 16 saat de yapabilirsin. Bunun dışında kalan 6 saatlik aralığında yiyorsun yemen gereken şeyleri. Önerilen şey 2 büyük bir küçük öğün. Yani bir ana öğünle açlığı bozuyorsun, ondan 2-3 saat sonra ufak bir ara öğün yapıyorsun, ondan 3-4 saat sonra da son ana öğününü yapıyorsun ve tekrar açlık saatlerine başlıyorsun. Bir diyet listesi vermiyorlar ama her şey yenilmiyor, öyle yaparsanız kilo veremezsiniz diyorlar. Bir kalori kısıtlılığını ve düzenli sağlıklı beslenmeyi öneriyorlar. Mesela senin günlük ihtiyacın 2000 kaloriyse bu diyeti yaparken 1300-1500 arası tutman gerek. Mesela benim ihtiyacım 1500 kalori, ben de 1000 kalori yapmayı düşünüyorum. Onun dışında da elbette sağlıklı beslenmek, az karbonhidrat, bol sebze, kaliteli protein vesaire. Ha su konusunda, açlık saatlerinde istediğin kadar su, soda, çay kahve bitki çayı içilebiliyor canım, ama elbette şekersiz (şeker girdi mi iş bozuluyor)

Aynı durum bende de var,hani millet bazen kaçamak yapıyo ama ben kaçamak yapayım desem facia oluyo :KK50:
olsun ama yeri geldiğinde kendine hakim olabiliyosun bence bu da çok önemli bişey destek alırsan kolayca yok olur hem bizde sana öğretilen taktiklerden yararlanırız :KK52:

sen bu gidisle okul acilir yine baslayamasin tembel seni:KK22: etrafinda fistik gibi hatunlar gezsinde gör:KK9: yazlik ne guzel kiyafetler ayakkabilar var bu sene .... citirlara hersey guzel yakisiyoda dombislere eh iste:KK9: sen de acık dombis dombis giyersin napican:KK9:

gelmediysen gaza daha devam edicemm:KK1::KK9::KK9:

naptın sen öyle yaaaa :18: kaptım bi yeşil elma hapur hupur onu yiyorum biraz sonra da yürüyüşeee hadi bakalım kimmiş dombik :KK23:

Bugün yediklerim:

Sabah: 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, 1 domates, 1 salatalık, 1 biber, bir çay bardağı ceviz

Kahvaltıdan sonra bir magnum :26:

Akşam: 200 gr kıymadan yapılmış et köfte, zeytinyağlı salata

Spor olarak jillian yaptım. Bugün 2.level bitti, yarın duruma göre belki ara verebilirim. Vermezsem level3e başlayacağım. Ara verirsem de perşembe günü level3e başlayacağım.

Canım bir şeyler çekiyor, bugün magnum yemiş olmama rağmen bir şeyler daha yiyesim var hem de çok :26:

Bugün yediklerim:

Sabah: 1 haşlanmış yumurta, 1 ince dilim yağsız beyaz peynir, yarım kırmızı biber, yarım salatalık, 3 çeri domates, maydanoz, 1 tane kepekli etimek
Ara: 5 çilek, 3 kaşık yağsız yoğurt, 1 çay kaşığı tarçın
Akşam: 80 gram konserve ton balığı (yağda değil suda olanlardan, light) , salata (yarım kırmızı biber, 3 çeri domates, 1 salatalık, iceberg ile hazırlanmış), 1 kepekli etimek

Kızlar iyi akşamlar
Akşam yemeğimi de bildireyim dedim;

Bir haşlanmış tavuk butu,
2 yk taze fasülye,
1 yk pilav
4-5 çatal salata
2 yk patlıcan salatası
1 bardak ayran

Biraz çok yemişim galiba yine:/

Bugün yediklerim:

Sabah: 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, 1 domates, 1 salatalık, 1 biber, bir çay bardağı ceviz

Kahvaltıdan sonra bir magnum :26:

Akşam: 200 gr kıymadan yapılmış et köfte, zeytinyağlı salata

Spor olarak jillian yaptım. Bugün 2.level bitti, yarın duruma göre belki ara verebilirim. Vermezsem level3e başlayacağım. Ara verirsem de perşembe günü level3e başlayacağım.

Canım bir şeyler çekiyor, bugün magnum yemiş olmama rağmen bir şeyler daha yiyesim var hem de çok :26:

Süpersin Esracım, hem beslenme olarak hem de şu Jillian'ın ikinci levelini bitirdiğin için :KK8::KK1: Sakın o ataklara kanıp da yeme bir şeyler, aynen böyle devam, Fransa'ya incecik yollayacağız senii:KK1: :KK34::KK16:

kızlaar yürüyüşten geldim şimdi. biberiyeyle susam yağını karıştırıp her yerime sürüp streçledim gri eşofmanımı giydim çıktım.allaaaahhh bir terledim bir terledim bi baktım popom su olmuş eve nasıl geldiğimi bilemedim kim bilir millet ne sanmıştır :KK9: bir daha gri eşofmanla yürüyüşe giden...... :KK4:

Kızlar iyi akşamlar
Akşam yemeğimi de bildireyim dedim;

Bir haşlanmış tavuk butu,
2 yk taze fasülye,
1 yk pilav
4-5 çatal salata
2 yk patlıcan salatası
1 bardak ayran

Biraz çok yemişim galiba yine:/

Yediklerin içerik olarak gayet iyi, pilav pirinç pilavıydıysa o hariç :) Belki porsiyonlarla biraz oynayabilirsin, mesela 1'er kaşık fasülye ve patlıcan, bol salata gibi :) Diğer öğünlerini de az çok hatırlıyorum canım, genel olarak iyi gidiyorsun, yavaş yavaş daha da arttırırsın tempoyu, devamm :KK34::KK8:

kızlaar yürüyüşten geldim şimdi. biberiyeyle susam yağını karıştırıp her yerime sürüp streçledim gri eşofmanımı giydim çıktım.allaaaahhh bir terledim bir terledim bi baktım popom su olmuş eve nasıl geldiğimi bilemedim kim bilir millet ne sanmıştır :KK9: bir daha gri eşofmanla yürüyüşe giden...... :KK4:

Hahah, çok hoşsun canım, güldürdün :KK1: Oh, egzersiz yapıldı, bolca ter atıldı, süpersin! :KK9: Bu arada, biberiyeyle susam yağı ter atman için mi? Bilgi verirsen çok memnun olurum :))

X