- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.888
- 218
Meclise girmiş parti neden terörü hortlatıp kuyusunu kazsın bunu anlamıyorum. Ayrıca zaten meclisteydiler ve akp soktu meclise bunları.
Adnan menderes var bu kadar oy almış. O da düşüşe geçtikçe diktatörleşmişti. 6 7 eylül terörünü hatırlatırım. Davutoğlu alamazdı. Bizim halkımız höt höt adam sever.
Bu da selocanın başarısı işte. Biz Türkiye partisiyiz biz şöyleyiz böyleyiz dedi. İnsanları inandırdı.
Zaten bunu o algı ile yaptı. Bakma sen selocanda zeki adam algıları yönetmeyi iyi biliyor o da.
Seçimin ertesi günü konuşmasını dinleyen kimse hdp'nin türkiye partisi olduğunu iddia etmesin.
Bende senin gibi bu stratejik oylarla güçleneceklerini düşünüyorum. Bu gün 80 milletvekili yarın 100 sonra bakmışsın koltuk ona kalmış.
böyle giderse apo cumhurbaşkanı olucak karayılan başbakan selo hala kukla olmaya devam edicek
allah korusun...
bunda chp nin suçu yok mu MHP nin suçu yokmu herkesin suçu ve vebali var
MHP den bahçeli gitmeli bir an önce
chp den kılınçtaroglu
yani partiler değişim yapmalı yıllardır ne dediğini bilmeyen bahçeli ve kılınçtaroglu varken akp ve hdp planı ülkeyi kötüye götürür
olan ülkemize ve masumlara olur.
valla arkadaşlar gerçekten sürrealist düşünceler içindesiniz. hayal kuralımda ,bu kadarda değil. hdp başa geçerse,bende bu ülkeye cumhurbaşkanı olabilirim. o derece yani
İnşallah ülke hakkettiği şekilde yönetilir.
İnşallah bu ülkenin kaderini hdp belirlemez.
amin bugün cuma cumada ki o mübarek an hürmetine rabbim hdp ye ve ülkemizde gözü olanlara fırsat vermesin pelincim
hadi ya. yaparsınız değilmi. bakın ne isterseniz yaparım yeterki beni seçin ey vatandaşımSürrealistim oky çünkü bu ülkede daha fazla ne olabilirki dediğimin ertesi daha fazlası oldu. En olmaz dediklerimiz bile oldu daha ne olsun.
Ayrıca kendini niye küçümsüyorsun ki sen cumhurbaşkanı olmak iste yeterki biz seni cumhurbaşkanı oldurturuz
hadi ya. yaparsınız değilmi. bakın ne isterseniz yaparım yeterki beni seçin ey vatandaşım
ha ederdimde baş örtüsüne getireceksin şimdi olayı. konu uzayacak. bende birazdan çıkacağım. sen getir gelince takip edeyim bari
zaten tek savunmanız bu.. ama savunduğpunuz parti bunu neden acama iktidardayken hemen yapmadı. seneler sonra yaptı. bu kadar sizleri düşünüyorduda. diye sorarlar meselaVerecek cevap bulamazsın doğal olarak. Çünkü 13 yıl önce olup şuan olmayan hiçbir kadın hakkı yok. Seninde dediğin gibi basartusu fazlalığı var.
sözünü aldım:)Sen adaylığını koy oyum sana oky
ya sen hep yaz. ne güzel yazıyorsunTürkiye'de iktidar çoğunlukla sağ eğilimli oldu bugüne kadar. Sol genelde koalisyonla iktidar ortağı olmayı başarabildi. Yukarıda bahsedilmiş; Adnan Menderes ve yine %45'in üzerine çıkan Turgut Özal var. Ben ütopik bulmuyorum hdp'nin de gün gelip iktidara oynayabileceğini, şöyle bir bakıldığı zaman geçmişe, olmaz denen nice şeyler oldu, olmaya da devam ediyor. Herkes kendince bir "hangisi daha iyi" düşüncesi taşıdığı için verilen ve "stratejik" diye adlandırılan oylara da bir şey diyemiyorum. Çünkü bir tarafta başkanlık sistemi, diğer tarafta özerklik endişesi. Özellikle "stratejik" oy kullanacak olanlar bu iki kavramın arasında sıkışıp kaldı.
Aslında şu baraj sistemi yerine daha makul bir şeyler olsa da, insanlar gerçekten kendilerine yakın buldukları partiye oy verebilseler. Oylarımız heba olacak diye çoğumuz yine de istemeye istemeye sandığa gidip nispeten yakın bulduğumuz partilere oy atmak zorunda kalıyoruz.
Türkiye'de iktidar çoğunlukla sağ eğilimli oldu bugüne kadar. Sol genelde koalisyonla iktidar ortağı olmayı başarabildi. Yukarıda bahsedilmiş; Adnan Menderes ve yine %45'in üzerine çıkan Turgut Özal var. Ben ütopik bulmuyorum hdp'nin de gün gelip iktidara oynayabileceğini, şöyle bir bakıldığı zaman geçmişe, olmaz denen nice şeyler oldu, olmaya da devam ediyor. Herkes kendince bir "hangisi daha iyi" düşüncesi taşıdığı için verilen ve "stratejik" diye adlandırılan oylara da bir şey diyemiyorum. Çünkü bir tarafta başkanlık sistemi, diğer tarafta özerklik endişesi. Özellikle "stratejik" oy kullanacak olanlar bu iki kavramın arasında sıkışıp kaldı.
Aslında şu baraj sistemi yerine daha makul bir şeyler olsa da, insanlar gerçekten kendilerine yakın buldukları partiye oy verebilseler. Oylarımız heba olacak diye çoğumuz yine de istemeye istemeye sandığa gidip nispeten yakın bulduğumuz partilere oy atmak zorunda kalıyoruz.
ya sen hep yaz. ne güzel yazıyorsun
zaten tek savunmanız bu.. ama savunduğpunuz parti bunu neden acama iktidardayken hemen yapmadı. seneler sonra yaptı. bu kadar sizleri düşünüyorduda. diye sorarlar mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?