• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'nin Van Mitingine Vatandaşlar İlgi Göstermedi

Sahte atatürkçülerden başka deseydin cevap verirdim ahahaha

Bu arada bugün secim olsa topiginde anket yenilenmis oylar görünür hale getirilmiş tekrar oy kullanacaklar gidip katılabilir

Ankara da patlama olmuş olu sayısı çok fazla bir şeyler yazicam kendimi zor tutuyorum.

Hala terörü öyle yada böyle destekleyenler var.bunlar o ölenlerin ailelerinin acisını ne bilsin der susarim

Bu arada bir sorunu es gecmisim galiba.. HDP tekrar meclise girerse bugun oldugu gibi AKP de gene tek basina iktidar olamiyor. Bu yuzden baraj altinda kalmaya dogru meyil ederse ben bile oy veririm diyorum. AKp ancak HDP koltuklari bos kalirsa o koltuklar sayesinde tek basina iktidar.. 1 Kasimda baska yol yok, ya HDP o koltuklarda gene oturacak, ya da o koltuklari da AKP alip tek basina iktidar olacak ve Tayyip de rahat rahat baskanligini ilan edecek. Unutma ki Doguda AKP ikinci parti, simdilik HDPden sonra..:KK66:

Ben bu hesaplamayı seçim başlığı altında anlatmaya çalışmıştım. Keşke başka bir çıkar yol olsa ama maalesef ve maalesef tablo ortada. Doğu oyları iki partiye bölünmüş durumda, chp de, mhp de %1-5 arasını geçemiyor o illerde. Hadi diyelim bağımsız adaylar olsun da onlara oy verilsin, ama yine maalesef partinin aldığı oy oranı ve çıkardığı milletvekili sayısına göre çok düşük kalıyor bağımsızlar, nitekim bir önceki seçimde hdp yokken akp yine orada -bağımsızlara rağmen- oldukça etkili olmuş. Bunu da karşılaştırmalı olarak burada bir mesajımda yazmıştım. Önümüzde sadece iki alternatif var bu seçimde; ya hdp meclise girecek ve koalisyon olacak, ya da hdp baraj dışı kalacak ve akp tek başına iktidar olacak. Bunun 3. bir ihtimali yok ne yazık ki. O baraj meselesi partilerin olduğu kadar seçmenin de elini kolunu bağlamış durumda, yoksa kimse zaten böyle bir yola, yani kendi ideolojisinden bambaşka olan bir duruma evet demeye tevessül etmezdi diye düşünüyorum.

Valla ben de anlamiyorum bizimkileri.. Doguda Hdp ve AKP den baska parti oy alabiliyor mu? CHPye verin oyunuzu o gelsin diyorlar, ya da MHPye.. Istedigin kadar ver.. HDP baraji gecemediginde doguda kazandigi butun koltuklar otomatikman AKPye geciyor. Dogu halki CHP ve MHPye oy vermiyor, oralardan gelebilecek milletvekili yok bizlere zaten.. HDPnin olan 80 koltuk HDP baraji gecemedigi takdirde hemen altindaki parti olan AKPnin.. 258+80=338.. Adamlar acik ara ile iktidar ve de Tayyip aninda baskanligini ilan eder.. Kanun manun beklemez bile.. AKP bugun bu ihtimal icin erken secime gidiyor, butun gayreti de olabildigince HDP oylarini dusurup baraja taktirmak.. Tek basina iktidarin bugun baska yolu yok..

Ha ille de Tayyip baskan olursa olsun, rejim de degissin, Cumhuriyet de yikilirsa yikilsin onemli degil, yeter ki HDPnin mecliste hic koltugu olmasin diyorlarsa o baska.. Acikca yazsinlar da biz de kimlerle asik attigimizi bilelim..

Son sözlerini Üstüme alındım zira CHP MHP Doğu'da oy alamıyor diyorsun ve konuyu son Paragrafına bağlıyorsun, HDP rejimi yıkmayacak değil mi Saraylım, ne çabuk unutuveriyorsunuz İmralı'dakinin heykelini dikeceğiz laflarını, iyi ki etkisiz eleman, o yüzden terör örgütü HDP'nin zaferi için diyor, mitinglerde posterler açılıyor, kürdistan bayrakları açılıyor, HDP gelirse ki bu gidişle gelir çünkü onun söylemleri CHP ve MHP'den farklı, çünkü bu 2 partinin seçmenlerinin kendi partilerine inançları olmadığından oylarını HDP'ye veriyorlar, gelince ilk iş rejimi yok etmek.

Cumhurbaşkanlığında bile CHP ve MHP seçmeni dönüpte kendini sorgulamıyor, dönüpte benim partim hata yaptı demiyor, onun yerine ne diyor HDP emniyet sibobu, ona vereceğiz oyumuzu, AKP seçmeni suçlu diyorlar değil mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 12 milyon Seçmen katılmadı, 12 milyon, sebebi ne? Çünkü insanlar tanıdık bir aday beklerken hiç tanımadıkları bir çatı adayla karşılaştılar, çatı aday çok iyi Eğitimli bu göreve uygun biri olabilir ama halk tanımıyordu, üstelik özellikle CHP'nin duruşuna Hiçte uyan bir aday değildi.

Birçok Seçmen sırf bu yüzden sandığa gitmedi, bugün rejim gidecek diyorsanız dönüpte muhalefet partilerini sorgulayın, AKP seçmeni ama öyle ama böyle ama doğru ama yanlış orası tartışılır ama sonuçta inandı ve vazgeçmedi, muhalafet partileri kendi tabanını bile inandıramadı, eğer o zaman çatı aday bir Muharrem Ince, bir Mansur Yavaş olsaydı Cumhurbaşkanı olmak için gereken 6 milyon oy farkını Fazlasıyla katlar Cumhurbaşkanı olurlardı.

Birde böyle düşünün olayları, suçlayıp insanların üstüne gitmek kin ve inada yol açıyor yalnızca.

Son sözlerini Üstüme alındım zira CHP MHP Doğu'da oy alamıyor diyorsun ve konuyu son Paragrafına bağlıyorsun, HDP rejimi yıkmayacak değil mi Saraylım, ne çabuk unutuveriyorsunuz İmralı'dakinin heykelini dikeceğiz laflarını, iyi ki etkisiz eleman, o yüzden terör örgütü HDP'nin zaferi için diyor, mitinglerde posterler açılıyor, kürdistan bayrakları açılıyor, HDP gelirse ki bu gidişle gelir çünkü onun söylemleri CHP ve MHP'den farklı, çünkü bu 2 partinin seçmenlerinin kendi partilerine inançları olmadığından oylarını HDP'ye veriyorlar, gelince ilk iş rejimi yok etmek.

Cumhurbaşkanlığında bile CHP ve MHP seçmeni dönüpte kendini sorgulamıyor, dönüpte benim partim hata yaptı demiyor, onun yerine ne diyor HDP emniyet sibobu, ona vereceğiz oyumuzu, AKP seçmeni suçlu diyorlar değil mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 12 milyon Seçmen katılmadı, 12 milyon, sebebi ne? Çünkü insanlar tanıdık bir aday beklerken hiç tanımadıkları bir çatı adayla karşılaştılar, çatı aday çok iyi Eğitimli bu göreve uygun biri olabilir ama halk tanımıyordu, üstelik özellikle CHP'nin duruşuna Hiçte uyan bir aday değildi.

Birçok Seçmen sırf bu yüzden sandığa gitmedi, bugün rejim gidecek diyorsanız dönüpte muhalefet partilerini sorgulayın, AKP seçmeni ama öyle ama böyle ama doğru ama yanlış orası tartışılır ama sonuçta inandı ve vazgeçmedi, muhalafet partileri kendi tabanını bile inandıramadı, eğer o zaman çatı aday bir Muharrem Ince, bir Mansur Yavaş olsaydı Cumhurbaşkanı olmak için gereken 6 milyon oy farkını Fazlasıyla katlar Cumhurbaşkanı olurlardı.

Birde böyle düşünün olayları, suçlayıp insanların üstüne gitmek kin ve inada yol açıyor yalnızca.
Hesabin hacklendi mi yoksa kiraya mi verdin? :KK53: Neyse..
HDPnin rejimi degistirebilmesi icin oyunun % 11-14 arasinda degil en az bir % 45 lerde olmasi gerekiyor. O yuzden soylediklerinin temeli abesle istigale dayaniyor. AKPden sira kalirsa o da degistirir elbet.. Bu ulke HDP gibi cok parti gordu, bundan onceki hukumetler zamaninda da bagimsiz olarak meclise girdiler, tek tek toplanip atildilar, AKP donemine kadar... Simdi kimisi AKPde kimisi HDPde milletvekili.. O zaman atilmalarina kimseler ses cikartamamisti, bugun varliklarina kimseler ses cikartamiyor. Ama lafta bugunki hukumet partisi evvelkilerden daha guclu.. Demek ki diyorum, gucunu Turkiyenin bolunmesi yonunde kullaniyor. Herkes dostunu dusmanini iyi bilmeli. Ben bosuna demiyorum AKP HDPden daha tehlikeli diye.. Oyle ki Turkiye tarihinde belki de ilk defa bugun Ankarada teror bombalari patladi, onlarca kisi oldu, yuzlerce yarali.. Dediklerim bir bir cikiyor iste, teror artik Dogu ve Guneydogu sinirinin disina dagildi demistim, teroristler sehirlere indiler, sinir kapilari sonuna kadar acik, begenmeseniz de, teror ilk defa AKP devri zamaninda, AKPnin politikalari sayesinde Ic Anadoluya tasindi, sirada ne var? Istanbul mu? Izmir mi? Velev ki biz boyle toplu katliamlari Doguda bile gordugumuzu soyleyemeyiz, PKKnin yaptiklari genelde karakol baskinlari ve kisisel saldirilar, adam kacirmalardi. Doguda bile yollara 400 000 ton bomba AKP idaresi zamaninda dosendi. Yalan mi? Eskiden bir tek PKK belamiz vardi, simdi Suruc'u, Ankarayi kim havaya ucuruyor bilen var mi? Ikisinin de hedefi HDPliler..:KK57:
ankaradaki-patlama-turkiyeyi-ayaga-kaldirdi-kim-ne-dedi_1870339_720_400.jpg

Bak bir daha yaziyorum.. HDP baraj altinda kalacak gibi goruntu cizse diyorum, ki gecen secimde boyle bir olasilik var idi, belki simdi yoktur, bilemiyorum, CHPye verecegim oyu HDPye verir ve bu partinin bugun mecliste kalmasina katkida bulunurum. AKP gelmesin diye MHPye oy veren guruh bugun donup de AKpye oy vermez. Aslinda buna da en iyi buradaki Egem gibi, Gulay gibi, Asena gibi arkadaslar cevap verebilir..BAhceliye kizanlarin da ikinci tercihinin AKP olduguna inanmiyorum. Sonucta Bahcelinin sartlari aptalca kaprisler degildi, "cozum sureci cope" sarti koydu, AKP sartlari kabul edip onla hukumet kurmak yerine cozum surecini cope degil buzdolabina kaldirip HDP ile hukumet kurmayi tercih etti, neden? Ve neden MHP secmenini bu kadar aptal yerine koyuyorsunuz? Kendi baskanlarina inanmak yerine neden Tayyip ve Davutogluna inansinlar? Bahcelinin, kendi liderlerinin sozu bu ikilinin sozunden daha mi degersiz?

Cumhurbaskanligi adayi herkese hitap etmemis olabilir. Ornegin, sag tabandan gelen ben adami begenmistim, ama CHPde eski sagcilar oldugu kadar asiri solcular da var. Bir kisim verdi, bir kisim sandiga bile gitmedi, ama AKPnin kemiklesmis oylari adres degistirmedigi icin Tayyip kazandi. Aday Mansur veya Ince degildi, olmayan bir aday icin secim sonucu tahmin etmek ucuk olur, bilemeyiz. Onlari da belki sagcilar begenmeyecekti, sonucta Ekmelettinoglu MHPnin de onayladigi disardan bir isimdi, CHP Ekm.'nu tek basina karar verip aday secmedi degil mi? AKPnin bugun oy orani % 40 ise MHP ve CHPnin toplam oy orani da zaten bu civarda, fazla degil.. HDP zaten cumhurbaskanligi secimlerinde tavrini Selodan yana koymustu. Catiya onu da mi dahil ettiniz bu fikre kapilmak icin yoksa? Ya da her uc adayi da begenmeyen diger partiler?Iste bir de boyle dusundum olayi, gordugunuz gibi degisen fazla birsey yok.

MHP ve CHP kendilerine inanclari olmadigindan HDPye oy vermedi, benim de burada defalarca yazdigim Turkiye gercegini gorerek oy verdi. Hayal kurarak secimlere gidemezsiniz, ulke idare edemezsiniz. Kendini bilmek erdemdir. Adamlar doguda yoklar, Turkiye tarihi boyunca hic bir zaman olamadilar, orada bugun AKP ve HDP var. Ama ulkenin icinde bulundugu su durumda isi sansa birakacak luksu yok.. Taraf tutmak zorundasin, mecbursun.

Son düzenleme:
Saraylim Saraylim ,
Senin gibi uzun uzadıya yazmayacağım, mevzu gayet kısa ve öz.
Siz neden AKP seçmenini aptal yerine koyuyorsunuz? Ki ben seçmenlere öyle bir laf sarf etmedim, inanmadılar dedim, inandırılamadılar partileri tarafından, bu çokta doğru bir tespit.

Ve unutma tarih tekerrürden ibarettir, bir zamanlar rakiplerinin küçümsediği AKP gün geldi iktidar oldu, mağdur Edebiyatı yapıyor dendi, oyları öyle topladı dendi, şimdi mağdur değişti mi? Değişti, eee oy toplar mı dersin HDP, iktidar olur mu? Mağdur Edebiyatı tutuyormuş ya, olur olur, Allah göstermesin o günleri ama insanlar devlete hırslandıkça gider HDP'ye oy verir, zamanında eski hükumetlere kızıp AKP'ye oy verdikleri gibi, sende kızıp AKP'ye oy vermedin mi? Verdin, şimdi de baraj altında kalırsa HDP'ye veririm diyorsun, şimdi tehlikeli Dediğin parti bir zamanlar senin için Hiçte tehlike arz etmiyordu oysa.

Bu arada hesabım alınmadı merak etme, durumu farklı yönlerden de irdele diye yazıp çiziyorum, çok yönlü düşünmelisinHoppa

Tastismiyorum ne olduğunuzu yazıyorum :p
Senin kendine ait düsüncelerinle, insanlar hic bir zaman degismiyor hayatim. Ben kim oldugumu cok iyi biliyorum, keske herkes benim gibi vatanina ve milletine yararli bir insan olsa, ama nerdeeeee ???
Ancak burada klavye basinda ahkam kesmeler !
Bu arada dil cikarma seviyene düsmeyecegim, o bana yakismaz.

Saraylim Saraylim ,
Senin gibi uzun uzadıya yazmayacağım, mevzu gayet kısa ve öz.
Siz neden AKP seçmenini aptal yerine koyuyorsunuz? Ki ben seçmenlere öyle bir laf sarf etmedim, inanmadılar dedim, inandırılamadılar partileri tarafından, bu çokta doğru bir tespit.

Ve unutma tarih tekerrürden ibarettir, bir zamanlar rakiplerinin küçümsediği AKP gün geldi iktidar oldu, mağdur Edebiyatı yapıyor dendi, oyları öyle topladı dendi, şimdi mağdur değişti mi? Değişti, eee oy toplar mı dersin HDP, iktidar olur mu? Mağdur Edebiyatı tutuyormuş ya, olur olur, Allah göstermesin o günleri ama insanlar devlete hırslandıkça gider HDP'ye oy verir, zamanında eski hükumetlere kızıp AKP'ye oy verdikleri gibi, sende kızıp AKP'ye oy vermedin mi? Verdin, şimdi de baraj altında kalırsa HDP'ye veririm diyorsun, şimdi tehlikeli Dediğin parti bir zamanlar senin için Hiçte tehlike arz etmiyordu oysa.

Bu arada hesabım alınmadı merak etme, durumu farklı yönlerden de irdele diye yazıp çiziyorum, çok yönlü düşünmelisinHoppa
Evet, tarih tekerrurden ibarettir. ANAP tek basina iktidardan giderken yerine DYP, SHP. ve sonrasinda REFAH oylarini azamiye kadar arttirip koalisyon hukumetleri kurdular. 1971 de Demirel tek basina iktidardan giderken de ayni sey oldu. Simdi de ayni sey oluyor iste, gormuyor musun?
AKP toplama bir parti, MHP ve REFAH dahil ANAP ve DYP gibi butun sag partilerin agir toplari orada toplanarak kurdular o partiyi. Dolayisiyla butun sagi "merkez sagim" diyerek bunyesinde topladi, oylarini da.. REFAHtan gelenler "biz yenilikcileriz, degistik" dediler. MHP ve REFAH asiri sag partiler.. Ama sonradan AKP asiri sagciliklikta onlardan asagi olmadigini gosterdi. Cunki yonetim kadrosu REFAHtan geliyordu. Asiri olup da milleti kandirarak basa gelen ilk partidir AKP. HDP asiri sol, Komunist partisi gibi.. Asiri sag ve sol partilerin oylari bu ulkede azami yuzde 20lere kadar cikabilir, genelde baraj asagi baraj yukari dolasirlar. CHP varken asiri sola sira gelmez. Yarin saglam bir merkez sag parti kurulur, AKP de listelerdeki gercek yerine, yuzde 10 lar civarina duser..

Back