- 30 Aralık 2009
- 22.871
- 88.996
- 1.123
Tastismiyorum ne olduğunuzu yazıyorumBenim acimdan öyle
nasilda sipidak anladin, daha neyi tartisiyoruz ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tastismiyorum ne olduğunuzu yazıyorumBenim acimdan öyle
nasilda sipidak anladin, daha neyi tartisiyoruz ?
Bu arada bir sorunu es gecmisim galiba.. HDP tekrar meclise girerse bugun oldugu gibi AKP de gene tek basina iktidar olamiyor. Bu yuzden baraj altinda kalmaya dogru meyil ederse ben bile oy veririm diyorum. AKp ancak HDP koltuklari bos kalirsa o koltuklar sayesinde tek basina iktidar.. 1 Kasimda baska yol yok, ya HDP o koltuklarda gene oturacak, ya da o koltuklari da AKP alip tek basina iktidar olacak ve Tayyip de rahat rahat baskanligini ilan edecek. Unutma ki Doguda AKP ikinci parti, simdilik HDPden sonra..
Valla ben de anlamiyorum bizimkileri.. Doguda Hdp ve AKP den baska parti oy alabiliyor mu? CHPye verin oyunuzu o gelsin diyorlar, ya da MHPye.. Istedigin kadar ver.. HDP baraji gecemediginde doguda kazandigi butun koltuklar otomatikman AKPye geciyor. Dogu halki CHP ve MHPye oy vermiyor, oralardan gelebilecek milletvekili yok bizlere zaten.. HDPnin olan 80 koltuk HDP baraji gecemedigi takdirde hemen altindaki parti olan AKPnin.. 258+80=338.. Adamlar acik ara ile iktidar ve de Tayyip aninda baskanligini ilan eder.. Kanun manun beklemez bile.. AKP bugun bu ihtimal icin erken secime gidiyor, butun gayreti de olabildigince HDP oylarini dusurup baraja taktirmak.. Tek basina iktidarin bugun baska yolu yok..
Ha ille de Tayyip baskan olursa olsun, rejim de degissin, Cumhuriyet de yikilirsa yikilsin onemli degil, yeter ki HDPnin mecliste hic koltugu olmasin diyorlarsa o baska.. Acikca yazsinlar da biz de kimlerle asik attigimizi bilelim..
Hesabin hacklendi mi yoksa kiraya mi verdin? Neyse..Son sözlerini Üstüme alındım zira CHP MHP Doğu'da oy alamıyor diyorsun ve konuyu son Paragrafına bağlıyorsun, HDP rejimi yıkmayacak değil mi Saraylım, ne çabuk unutuveriyorsunuz İmralı'dakinin heykelini dikeceğiz laflarını, iyi ki etkisiz eleman, o yüzden terör örgütü HDP'nin zaferi için diyor, mitinglerde posterler açılıyor, kürdistan bayrakları açılıyor, HDP gelirse ki bu gidişle gelir çünkü onun söylemleri CHP ve MHP'den farklı, çünkü bu 2 partinin seçmenlerinin kendi partilerine inançları olmadığından oylarını HDP'ye veriyorlar, gelince ilk iş rejimi yok etmek.
Cumhurbaşkanlığında bile CHP ve MHP seçmeni dönüpte kendini sorgulamıyor, dönüpte benim partim hata yaptı demiyor, onun yerine ne diyor HDP emniyet sibobu, ona vereceğiz oyumuzu, AKP seçmeni suçlu diyorlar değil mi?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 12 milyon Seçmen katılmadı, 12 milyon, sebebi ne? Çünkü insanlar tanıdık bir aday beklerken hiç tanımadıkları bir çatı adayla karşılaştılar, çatı aday çok iyi Eğitimli bu göreve uygun biri olabilir ama halk tanımıyordu, üstelik özellikle CHP'nin duruşuna Hiçte uyan bir aday değildi.
Birçok Seçmen sırf bu yüzden sandığa gitmedi, bugün rejim gidecek diyorsanız dönüpte muhalefet partilerini sorgulayın, AKP seçmeni ama öyle ama böyle ama doğru ama yanlış orası tartışılır ama sonuçta inandı ve vazgeçmedi, muhalafet partileri kendi tabanını bile inandıramadı, eğer o zaman çatı aday bir Muharrem Ince, bir Mansur Yavaş olsaydı Cumhurbaşkanı olmak için gereken 6 milyon oy farkını Fazlasıyla katlar Cumhurbaşkanı olurlardı.
Birde böyle düşünün olayları, suçlayıp insanların üstüne gitmek kin ve inada yol açıyor yalnızca.
Senin kendine ait düsüncelerinle, insanlar hic bir zaman degismiyor hayatim. Ben kim oldugumu cok iyi biliyorum, keske herkes benim gibi vatanina ve milletine yararli bir insan olsa, ama nerdeeeee ???Tastismiyorum ne olduğunuzu yazıyorum
Evet, tarih tekerrurden ibarettir. ANAP tek basina iktidardan giderken yerine DYP, SHP. ve sonrasinda REFAH oylarini azamiye kadar arttirip koalisyon hukumetleri kurdular. 1971 de Demirel tek basina iktidardan giderken de ayni sey oldu. Simdi de ayni sey oluyor iste, gormuyor musun?Saraylim ,
Senin gibi uzun uzadıya yazmayacağım, mevzu gayet kısa ve öz.
Siz neden AKP seçmenini aptal yerine koyuyorsunuz? Ki ben seçmenlere öyle bir laf sarf etmedim, inanmadılar dedim, inandırılamadılar partileri tarafından, bu çokta doğru bir tespit.
Ve unutma tarih tekerrürden ibarettir, bir zamanlar rakiplerinin küçümsediği AKP gün geldi iktidar oldu, mağdur Edebiyatı yapıyor dendi, oyları öyle topladı dendi, şimdi mağdur değişti mi? Değişti, eee oy toplar mı dersin HDP, iktidar olur mu? Mağdur Edebiyatı tutuyormuş ya, olur olur, Allah göstermesin o günleri ama insanlar devlete hırslandıkça gider HDP'ye oy verir, zamanında eski hükumetlere kızıp AKP'ye oy verdikleri gibi, sende kızıp AKP'ye oy vermedin mi? Verdin, şimdi de baraj altında kalırsa HDP'ye veririm diyorsun, şimdi tehlikeli Dediğin parti bir zamanlar senin için Hiçte tehlike arz etmiyordu oysa.
Bu arada hesabım alınmadı merak etme, durumu farklı yönlerden de irdele diye yazıp çiziyorum, çok yönlü düşünmelisin