• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HDP'nin Van Mitingine Vatandaşlar İlgi Göstermedi

çarpıtma.. demokrasi için, haklarımız için,stratejik oy vereceğim diyor.
çünkü hdp barajı aşamazsa akp doğudan 80 milletvekiyi alarak 400 milletvekiline erişecek. önünde tek engel şu an hdp. oonun doğuda 80 milletvekilini çıkarması.
bunu çıkardığı an başkanlık sistemi olamıyor ve devlet başkanıda...

ve bunun sonucu , erdoğan devlet başkanı olacak. onun sonucunuda düşünmek bile istemiyorum.
elveda cumhuriyet. elveda laiklik ve elveda kadın hakları

Hiç bişeyi carpitmiyorum herşeyi açık açık yazmışsınız zaten.

İnşallah da kalırlar baraj altı. Sonuç ne olursa olsun, AKP si, MHP si, CHP si. Yine de HDP'nin baraj altı kalmasını istiyorum.
Resmen dağdan inip aşağıda propanda yapıyorlar, meclise girip konuşma. Fark ne?

ee. o zaman. severek değil verilen oylar aslında,
,cumhuriyet için, Atatürkün bize verdiği haklar için, inkilaplar için ,eğer gidişat bu durumdaysa ki görünen o maalesef,,bunları korumak adına verecek o oyu..

Seve seve vericem demiş iste...
Inanki aynı şeyleri yazmak beni yoruyo. 13 yılda hangi var olan hakkınız elinizden alındı bi açıklar mısın?

bu ülke için Atatürk için ülkenin kurtuluşu ve demokrasi için hdp oy vermek nedir bunu anlamıyorum...

Atatürk bu ülkenin bağımsız bütünlüğü için uğraşmış ve sınırlarını belirlemiş.bu uğurda binlerce şehit vererek Türkiye yi kurmuş cumhuruiyetimi ilan etmiş...

hdp ise ülkeyi bölmek sınırları değiştirmek adına herşeyi yapıyorken Atatürk ve hdp yi aynı tutmak nedir

bu ülke için Atatürk için ülkenin kurtuluşu ve demokrasi için hdp oy vermek nedir bunu anlamıyorum...

Atatürk bu ülkenin bağımsız bütünlüğü için uğraşmış ve sınırlarını belirlemiş.bu uğurda binlerce şehit vererek Türkiye yi kurmuş cumhuruiyetimi ilan etmiş...

hdp ise ülkeyi bölmek sınırları değiştirmek adına herşeyi yapıyorken Atatürk ve hdp yi aynı tutmak nedir
Atatürkle hdpyi aynı tutmak. ne alaka
yazımdan bunumu çıkardın

b u arada chpye oy vereceğim ben. bu olayı yazıyorum diye yine yanlış anlamayın. birde onla uğraşmayım. sadece nedeni yazdım

çarpıtma.. demokrasi için, haklarımız için,stratejik oy vereceğim diyor.
çünkü hdp barajı aşamazsa akp doğudan 80 milletvekiyi alarak 400 milletvekiline erişecek. önünde tek engel şu an hdp. oonun doğuda 80 milletvekilini çıkarması.(barajı aşamaması amaç,aşamazsa milletvekili çıkaramıyor çünkü)
bunu çıkardığı an,, başkanlık sistemi olamıyor ve devlet başkanıda...

ve bunun sonucu , erdoğan devlet başkanı olacak. onun sonucunuda düşünmek bile istemiyorum.
elveda cumhuriyet. elveda laiklik ve elveda kadın hakları

peki oky hdp bu stratejik oyları arkasına alarak tek parti iktidar olsa o bize ne yapar düşünebiliyor musun?
AKP'yi savunmuyorum ama cumhuriyeti ve laikliği kurtarmamız hdp'ye kalmış ise ee ölmüşüz ağlayanımız yok.

peki oky hdp bu stratejik oyları arkasına alarak tek parti iktidar olsa o bize ne yapar düşünebiliyor musun?
AKP'yi savunmuyorum ama cumhuriyeti ve laikliği kurtarmamız hdp'ye kalmış ise ee ölmüşüz ağlayanımız yok.
ama görüyorsun işte,maalesef gidişat kötü. eğer hdp o barajı aşamazsa erdoğan tek adam olarak bu ülkeyi yönetecek. işte o zaman cumhuriyet için endişeliyim. sen devlet başkanı olduğunda bu endişeyi duymayacak mısın. anayasayı ihlal etmiyormu devamlı.

Yetmez canım. Saray şahsa yapılmadı devlete yapıldı bu bir. Sarayla Atatürk ün inkilaplarının, laikliğin ne alakası var bu iki.

Başka örnekler ver istersen
hadi sana bir ihlal. cumhurbaşkanının yüzde 50 yi i evde zor tutuyorum demesi,
halkı galeyana getirseydi .
iç savaş çıkardı Allah korusun.
yada berkiin ölüsü üstüne annesini yuhalatması..
ölen o gençler.
bunlar yaşam hakkları insanların.
elinde kuranla propaganda yapması cumhurbaşkanı olarak. laikliğin dibine darı ekmesi değilmi ..
cumhurbaşkanının tarafsızlığı ilkesiine aykırı değilmi hareketleri

Son düzenleme:
ama görüyorsun işte,maalesef gidişat kötü. eğer hdp o barajı aşamazsa erdoğan tek adam olarak bu ülkeyi yönetecek. işte o zaman cumhuriyet için endişeliyim. sen devlet başkanı olduğunda bu endişeyi duymayacak mısın. anayasayı ihlal etmiyormu devamlı.

Endişemiz ortak oky. ama zaten o 10 senedir tek adam zaten.
Bu stratejiyi pek mantıklı bulmuyorum ben. AKP pkk'yı güçlendirdi etti diyoruz. Onun güçlendirdiğine o gitsin diye oy veriyoruz. Hani strateji ner de o zaman?
sen merak etme oky onu başkan yaptırmayacağız. İnşallah ikiside baraj altı kalırda ülke tek yek kurtulur.

[bu ütopya pelin. hdp nin oyları tek parti olmasına yetmez . mümkün değil. yüzde 15 lerde takılır en fazla

Endişemiz ortak oky. ama zaten o 10 senedir tek adam zaten.
Bu stratejiyi pek mantıklı bulmuyorum ben. AKP pkk'yı güçlendirdi etti diyoruz. Onun güçlendirdiğine o gitsin diye oy veriyoruz. Hani strateji ner de o zaman?
sen merak etme oky onu başkan yaptırmayacağız. İnşallah ikiside baraj altı kalırda ülke tek yek kurtulur.
ama işte elinde o güç olmadığı için birşey yapamadı. devlet başkanı olduğu an güç olacal. Allah hepimizi ve cumhuriyeti korusun bu durumdan..

[bu ütopya pelin. hdp nin oyları tek parti olmasına yetmez . mümkün değil. yüzde 15 lerde takılır en fazla

ee canım benim bu adamların barajı aşmalası bu kadar oy alması bile ütopyaydı bir zamanlar.
Bana göre akp'nin bile hala bu kadar oy alması ütopya ama bak gerçekler öyle değil.

Back