• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziranda tedaviye başlıyacaklar gelin birlikte başaralım

histeroskopi yaptirdik cnm o da temiz çıktı cok şükür. rahme cizik de atıldı. bi de bu sefer bayaga uzun protokol yaptik :) yaklasik 3 ay hormonlara baskilama yapildi cikolata kistim var da onun icin. ilk denemeden sonra genetik testleri pihtilasma testlerini vs yaptirmistim onlarda temiz cikti. sen de yaptirdin mi?
Hayır ben hiç bişey yaptırmadim geçen hafta negatif sonuç aldım zAten. Ama bende genetik testini düşünüyorum da doktor embriyo ya zarar da verebilir bu işlem dedi biraz aklım takıldı. Anlatır misin nasıl yapıldığını zahmet olmaşa eğer ?

İlk transferimi Kasımda olmuştum 2 embriyo. Diğer kalan 1 dondurulmuş embriyoyu şubatta transfer ettiler. Cem Bey iyi bir doktor hayırlı olsun inş.diyeyim şimdiden.

Şimdi dondurulmuş kalmadığı için yeni tedaviye başladım. Dün ilk iğnemi oldum. 14 şubat test tarihimdi olumsuz olduğunu öğrendim. Sonra hemen yeni planlama için gittik eşimle. Tansel Bey eşime 3 ay kullanması için neofortil ve solgar q10 verdi. Zaman doldu ve adetimle yenisine başladık bakalım. Geçen tedavide 187.5 la başlamıştım gonal-f e bu sefer 225le başladım daha çok yumurta elde edebilmek için.

Adet ne zaman oldum sorusuna gelince de hatırlayamıyorum ama 1 hafta içinde olmuştum sanırım sonucu öğrendikten sonra.
Tesekkur ederim.

Hayır ben hiç bişey yaptırmadim geçen hafta negatif sonuç aldım zAten. Ama bende genetik testini düşünüyorum da doktor embriyo ya zarar da verebilir bu işlem dedi biraz aklım takıldı. Anlatır misin nasıl yapıldığını zahmet olmaşa eğer ?
canim embriyolara genetik yaptirmadik. biz kari koca gidip kendimiz genetigimize baktirdik karyotip deniyor sanirim kan tahlili yapiyorlar 1 ayda çıkıyor. bulundugun yerde egitim arastirma hastanesi varsa genetik bölümünde ucretsiz yapiyorlar. ama 2 düşük oldu filan de ;) orada sana pihtilasma testleri de yaparlar. bence 2. denemeye baslamadan evvel bunlara bi baktir derim tedbir amacli ;) peki 2. deneme de dondurulmus mu koyulacak yoksa baştan mi baslayacaksiniz tedaviye. baştan baslayacaksaniz da bi kac ay dinlenmeni tavsiye ederim aslinda. hem vücudun toparlanir hem de sen psikolojik olarak yipranmazsin. ama tabi sen bilirsin yine de sadece tecrublerimden yola çıkarak tavsiyede bulunuyorum :)

canim embriyolara genetik yaptirmadik. biz kari koca gidip kendimiz genetigimize baktirdik karyotip deniyor sanirim kan tahlili yapiyorlar 1 ayda çıkıyor. bulundugun yerde egitim arastirma hastanesi varsa genetik bölümünde ucretsiz yapiyorlar. ama 2 düşük oldu filan de :KK66: orada sana pihtilasma testleri de yaparlar. bence 2. denemeye baslamadan evvel bunlara bi baktir derim tedbir amacli :KK66: peki 2. deneme de dondurulmus mu koyulacak yoksa baştan mi baslayacaksiniz tedaviye. baştan baslayacaksaniz da bi kac ay dinlenmeni tavsiye ederim aslinda. hem vücudun toparlanir hem de sen psikolojik olarak yipranmazsin. ama tabi sen bilirsin yine de sadece tecrublerimden yola çıkarak tavsiyede bulunuyorum :)
Benim 13 tane 5.gün 3 tane de 6.güm embriyom vardi 4bb kalite olan 5.günü kullandım negatif ile sonuçlandı. Dolurum uzulmememi hepsinin aynı olmayaçağını söyledi ama şu testi yapalım bu testi yapalım diye önermedi çünkü %70 basarı elde ederiz demişti olmadı. Şimdi adet olmayı bekliyorum tekrar denicez ama içim rahat değil bişeyler yapmak istiyorum. Hiteroskopi onermedi era önermedi direk gel başlarız dedi ama yine aynısı olur diye korkuyorum :/

Bende doktoru değiştirmeye karar verdim. Bahçeci umut taydim yine orada fakat Cem çelik ile devam edicem o daha tecrübeli bir doktor. Tabi biraz da şans bizim işimiz .

Benim 13 tane 5.gün 3 tane de 6.güm embriyom vardi 4bb kalite olan 5.günü kullandım negatif ile sonuçlandı. Dolurum uzulmememi hepsinin aynı olmayaçağını söyledi ama şu testi yapalım bu testi yapalım diye önermedi çünkü %70 basarı elde ederiz demişti olmadı. Şimdi adet olmayı bekliyorum tekrar denicez ama içim rahat değil bişeyler yapmak istiyorum. Hiteroskopi onermedi era önermedi direk gel başlarız dedi ama yine aynısı olur diye korkuyorum :/
eğer dondurulmus embriyolarinla deneyecksen insallah pozitif olur cnm :) benim 3. deneme bana bile era önermedi doktorum. histeroskopiyide ben istedim de yapildi ama kafama takiliyordu hep acaba rahmimde gözden kacan bisey mi var niye tutunamiyor diye simdi icim rahat rahmimi kendim gördüm tertemiz :) belki transfer öncesi rahme cizik atilmasini isteyebilirsin cnm tutunma şansını arttiyormus

Bende doktoru değiştirmeye karar verdim. Bahçeci umut taydim yine orada fakat Cem çelik ile devam edicem o daha tecrübeli bir doktor. Tabi biraz da şans bizim işimiz .
bende cem celikle görüşmüştüm iyi bi doktor. o da bana era gebelik aşısı vs onermemisti onun yerine cgh önerdi yani embriyolarin genetigini inceleme ama maddi olarak cok maliyetli olduğu icin biz yaptirmamayi düşünüyorduk

bende cem celikle görüşmüştüm iyi bi doktor. o da bana era gebelik aşısı vs onermemisti onun yerine cgh önerdi yani embriyolarin genetigini inceleme ama maddi olarak cok maliyetli olduğu icin biz yaptirmamayi düşünüyorduk
Hmm bizde görüşme yapmadık henüz cem bey ile inşallah bize de güzel bir yol çizer insalalh güzel olur hepimiz için. Rahım cizdirmeyi ilk defa duydum konuşuruz bunları inşallah.

Hmm bizde görüşme yapmadık henüz cem bey ile inşallah bize de güzel bir yol çizer insalalh güzel olur hepimiz için. Rahım cizdirmeyi ilk defa duydum konuşuruz bunları inşallah.
o da histeroskopi ile yapılıyor. rahmin üst dokusundan bi parcasini aliyorlar o bölge iyilesirken tüm enerji kan oraya gidiyormus ve bebegin tutunabilecegi iyi bi alan olusuyormus. bi arastir istersen ;)

Maliyet ortalama ne civardaydı?

Maliyet ortalama ne civardaydı?
embriyo başına 350 dolar istiyorlar cgh icin. sağlıklı embriyo bulabilmek icin de en az 2-3 embriyo yollamak gerekiyor. bahceci zaten maliyetli bi yer attığın adim para nerdeyse... histeroskopi de yaptircaktik cgh ile 10bini geciyordu masraflar

Ben 3 gün 300 ünite gonal f kullandım bugün kontrolüm vardı.sağda 7-8-9 mmlik 3 solda 12 mmlik 1-2 tane folikülüm gelişmiş.E2 istemişti doktorum 220 geldi.Drum bugün ve yarın 375 üniteye çıkardı dozu ve cumartesi tekrar muayene olucam... E2 sizin nasıl ve siz kaç ünite kullanıyorsunuz?

Ben 3 gün 300 ünite gonal f kullandım bugün kontrolüm vardı.sağda 7-8-9 mmlik 3 solda 12 mmlik 1-2 tane folikülüm gelişmiş.E2 istemişti doktorum 220 geldi.Drum bugün ve yarın 375 üniteye çıkardı dozu ve cumartesi tekrar muayene olucam... E2 sizin nasıl ve siz kaç ünite kullanıyorsunuz?

Ya benimki bana az geldi .. 150mg canim.. yarin kontrolüm var bakalim ne durumdayim:110:

embriyo başına 350 dolar istiyorlar cgh icin. sağlıklı embriyo bulabilmek icin de en az 2-3 embriyo yollamak gerekiyor. bahceci zaten maliyetli bi yer attığın adim para nerdeyse... histeroskopi de yaptircaktik cgh ile 10bini geciyordu masraflar
Çokmuş gerçekten bu kadar beklemiyordum.

Çokmuş gerçekten bu kadar beklemiyordum.
cgh nin amaci genetik olarak sağlıklı embriyoyu bulmak. eşim de düz mantik yürütüp dediki biz oluşan tüm embriyolari transfer ettirerek saglikli embriyoyu bulalim :))) zatem aslinda cgh, pgt yöntemleri asıl genetik hastalığı olan ciftlere ya da tekrarlayan düşükleri olan kişilere ya da 3 ten fazla denemede sonuc alamamis kisilere öneriliyor

Ya benimki bana az geldi .. 150mg canim.. yarin kontrolüm var bakalim ne durumdayim:110:
herkesin yumurtalarini uyarmak icin gereken ilac miktari farklidir kafana takma cnm. zaten doktor ultrasonla baktiginda yumurtalarin büyüme durumuna göre ayarlar dozu. gereksiz yere fazla ilac da zararli bi de ohss olma riski artat

Ben ankara gazi de tedavi oluyorum dr um mesut oktem . Benim 2. Tedavim ilki tuttu ama kalp atışları olmadığı için aldılar umarım bu kez biz de mutlu oluruz
Insallah iyi haberler alırsın canım..2sinide mi gazi de yaptırdın..benimde aklimda var canim orasi tavsiye eder misin ilgi alaka ucret guvenirlik nasil:KK51:

Back