• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziranda tedaviye başlıyacaklar gelin birlikte başaralım

Merhaba arkadaslar, bende temmuz basinda tup bebege baslayacagim. Öncesinde hazirlik olarak eliza testlerini yaptirdim. Toxplazma igg, rubella igg, cmv igg 500 uzeri yani pozitif; Igm turevleri ise negatif cikti . Arastirmama gore bu hastaliklari gecirip bagisiklik kazandigimi gösteriyor . Pozitif değerin 500 gibi yüksek bir deger cikmasi korkuttu.

Sizlerden bu testleri yaptiran var mi?

Canim adet olmadım dedi ya kaç gün geçti ? Benim transferden 15 gün sonra adet olmuştum negatif sonuclandiği için. Ama tedavi için gitmedim eşim bayramdan sonra gidelim hemde dinlenmiş olursun bir süre dedi. Şimdi Adetim bitmek üzere temmuz da baslicam Allah nasip ederse bu arada aynı doktora gidiyoruz senin de cem bey di dimi ?
Canım benim düzenli giden reglim düşükten sonra çıldırdı.18 nisanda düşük kanamam oldu,7 mayısta reglim sonra 24 ünde eradan sonra 1 hafta süren bir kanama oldu,şimdi regli olmam lazım 2 gün geçti çok stres yaptım galiba.Benim doktorum medicanada osman denizhan özgün canım...valla bilmiyorum ne olcak temmuza kalabilirim bende çünkü transfer olması gereken gün bayrama denk gelebilir herşey muallakta...

açılmamış olanlar için değil bu değil mi?
benim henüz başlayamadığım ilaçlarım var, temmuz adetimde başlayacağım
doktor dolapta muhafaz et bir şey olmaz demişti
açılanlar dolapta 28 güne kadar kalabiliyor üstünde yazar zaten ilacın. kapalılarda son kullanma tarihine kadar dolapta kalabilri sorun olmaz.

Canım benim düzenli giden reglim düşükten sonra çıldırdı.18 nisanda düşük kanamam oldu,7 mayısta reglim sonra 24 ünde eradan sonra 1 hafta süren bir kanama oldu,şimdi regli olmam lazım 2 gün geçti çok stres yaptım galiba.Benim doktorum medicanada osman denizhan özgün canım...valla bilmiyorum ne olcak temmuza kalabilirim bende çünkü transfer olması gereken gün bayrama denk gelebilir herşey muallakta...
Ewet canim aynen Öyle benimde bayrama denk gelicekti o yüzden temmuza kaldı . Birde böyle olmasi iyi oldu biz tüp bebek tedavisi öncesi bütün gerekli testleri yaptık fakat negatif ten sonra doktor aradı ve d vitamini testi yapmadığimi dosyada olmadığını söyledi. D vitamini eksikliği embriyo nun tutunmasini önemli derecede etkiliyor mus . Malesef bunu negatif ten sonra öğrendim . Şimdi d vitaminine baktiricam düşüşe önümde 1 ay var takviye ilaç kullanırım inşallah hayırlısı olur hepimiz için.

Rahat olmak çok önemli canım.Tabi ne mümkün o ayrı ama stres gerçekten olumsuz etkiliyo herşeyi.Tedavide sadece yumurta toplandığı gün birde transferden sonra ilk 3 gün yatarsın diye düşünüyorum.Doktorlar sürekli yatma taraftarı değil zaten.Hiç endişe etme yaşayan biri olarak beni sadece transferde sıkışık olmak dışında zorlayan hiç bişi olmadıağrı acı bakımından ☺️☺️
Çok teşekkür ederim Bahar hanım. Allah hayırlısıyla hepimize nasip etsin inşallah

Bahar'cım transfer sonrası 11. Gün dayanamadım kan testi yaptırdım. Asıl test günüm yarın. Sonuç 7,5 çıktı var ya da yok diyemeyiz yarını bekleyelim diyorlar sonraki günleri de. Transferden sonra yazdığım gibi 5. Gün çatlatma iğnesi de vurulmuştum. Bu sonuç sadece onun etkisi mi onu da bilemedim. Sonuç hakkında bir fikrin ya da fikri olan var mı?

Kızlar hiçbir fikri olan yok mu?
5.gün embriyo su ise 11.gün için değer çok az olmuş üzülme sakin ama kimyasal olabilir yarın tekrarla testi bazen makindan kaynaklı sorun olabiliyor test yapmaya gittiginizde çekinmeden tüp bebek yaptirdiginizi belirtin çünkü o zaman daha duyarlı makina ile test yapiyolar bir çok yerde böyle .

5.gün embriyo su ise 11.gün için değer çok az olmuş üzülme sakin ama kimyasal olabilir yarın tekrarla testi bazen makindan kaynaklı sorun olabiliyor test yapmaya gittiginizde çekinmeden tüp bebek yaptirdiginizi belirtin çünkü o zaman daha duyarlı makina ile test yapiyolar bir çok yerde böyle .

Çok teşekkürler kitakita'cım. Tek embiriyo ve 3. Gün transferi. Söyledim tüp bebek diye. Hala aynı mı fikrin? Belki de çatlatma iğnesinin etkisidir belki de dediğin, çok teşekkür ederim.

Kızlar kısmetse temmuz da tüp bebek yapacağım ön görüşmeyi yaptık rapor çıkıyormuş bana

Bazı sorular oluştu kafam da
Ssk dökümü benim mi eşimin mi olacak yoksa her ikimizin mi
Internetten alabiliyor muyuz ya da ben emekli sandığına bağlıyım mesela çalıştığım kurumdan mi almaliyim

2. Olarak bu çıkan rapor ilaçlar için de geçerli mi yoksa onlar için ayrı rapor mu almalıyım kafamda deli sorular
Beni aydinlatirsaniz çok mutlu olurum teşekkürler:KK66:

Kızlar kısmetse temmuz da tüp bebek yapacağım ön görüşmeyi yaptık rapor çıkıyormuş bana

Internetten alabiliyor muyuz ya da ben emekli sandığına bağlıyım mesela çalıştığım kurumdan mi almaliyim

2. Olarak bu çıkan rapor ilaçlar için de geçerli mi yoksa onlar için ayrı rapor mu almalıyım kafamda deli sorular
Esinizin sigortasi varsa 5 yillik oda olur eger sizin olacaksa kurumunuzdan almaniz gerekiyor bizde oyle yapacagiz ilaclarda gecerli oluyor bize oyle dediler bende suan onunla ugrasiyorum rapor cikiyor banada

Bu arada bizim emekli sandigi kendi kurumumuz karsiliyor ozel tup bebektede yapsak sizinde oylemi

Çok teşekkürler kitakita'cım. Tek embiriyo ve 3. Gün transferi. Söyledim tüp bebek diye. Hala aynı mı fikrin? Belki de çatlatma iğnesinin etkisidir belki de dediğin, çok teşekkür ederim.
3.gün ise ozaman değer düşük çıkması normal çünkü 5.günün çok çıkıyo insalah birden artar canım 2gün sonra tekrarla testini için rahat olsun . Dediğin gibi çatlatma iğnesi nden dolayı da olabilir.

Kızlar transferden sonra çatlatma iğnesi ne oluyo biri anlatsin lütfen. Benim transfer gunu bi iğne oldu baya yağlı bit iğneydi 3 gün sürdü ağrısı birde 1 hafta sonra aynı iğneden oldum ismini hatırlamıyorum o iğneden mi bahsediyosunuz acaba ?

3.gün ise ozaman değer düşük çıkması normal çünkü 5.günün çok çıkıyo insalah birden artar canım 2gün sonra tekrarla testini için rahat olsun . Dediğin gibi çatlatma iğnesi nden dolayı da olabilir.
Çok teşekkür ederim canım yaparım dediğini, her isteğinin olması dileğiyle duasıyla tekrar teşekkürler

Kızlar transferden sonra çatlatma iğnesi ne oluyo biri anlatsin lütfen. Benim transfer gunu bi iğne oldu baya yağlı bit iğneydi 3 gün sürdü ağrısı birde 1 hafta sonra aynı iğneden oldum ismini hatırlamıyorum o iğneden mi bahsediyosunuz acaba ?
Ovitrel diye bir iğne başka isimli olanlar da var. Transferden sanırım 36 saat önce yapılan iğne var ya benim dr'um bu iğneyi transfer sonrası 5. Günde verdi. Genelde her dr vermiyor sanırım. Senin söz ettiğin iğne nedir bilmiyorum canım

Back