haziranda hamile kalmayı planlayanlar

amiiiiiiiiiiinnnn :))
aysunayy dediğin gibi her geçen gün baskılar artıyor.Yazık geçen aylarda kayınvalidem gelmişti utana sıkıla bebek düşünüp düşünmediğimizi sordu yok anne şimdilik düşünmüyoruz kısmet bakalım dedim, kadıncağız durdu duramadı yavrum eğer olmuyorsa şimdi tıp ilerledi bir hal yolu bulunur dedi koptum ya artık anlattım planlı istemiyoruz anne ne bende ne eşimde sorun yok içini ferah tut vakti zamanı gelince inş kucağında olur torunun dedim rahat bir nefes aldı kadıncağız yazık o da olmuyor sanıyormuş hayır aileleri anladımda sağdan soldan da baskı geliyor iş yerinde hiç alakasız selam verip geçtiğim insanlar bile yok mu hadi artık düşünün neyi bekliyorsunuz sizle biliyoruz sanki ya Allah Allah millette bir tuhaf ...

aynen canim yaaa babam daha simdiden gozumun icine bakiyor.. utanmasam, baba daha ilk geceden 12 den vurmamizi beklemiyosun herhalde falan dicem ahaha. herkez soruyor ama sanki gec kalmisiz gibi.. Allahim insallah hepimize verir minik minik melekler.. iyi aksamlar kuzularrrr

kızlar geldımmm :))

kan tahlılımı doktorum yapmadı yumurtlamanın son gununden 10 gun sonra bellı olur dedı sımdı yoksada moralın bozulmaın dedı yapmadı temmuz 1 de gel yapalım dedııı bende tamam dedımm hayırlısı bakalımmm

kızlar geldımmm :))

kan tahlılımı doktorum yapmadı yumurtlamanın son gununden 10 gun sonra bellı olur dedı sımdı yoksada moralın bozulmaın dedı yapmadı temmuz 1 de gel yapalım dedııı bende tamam dedımm hayırlısı bakalımmm

hadi canım inşallah güzel haberlerle gelirsin:):) belkide tutmuştur...

inş hamilesindir cnm hayrlısı olsun

inşallah en kısa zamanda güzel haberler bekliyoruz

Kizlar sagolunn inşallah bekliyoruz iste isteyen herkezin hayırlı haberlerini alırız insallah

Şansınızı artırın!
Sağlıklı beslenme düzeni yumurta ve sperm kalitesini, dolayısıyla da döllenmeyi ciddi olarak etkiler. Gebelik öncesi sürede sağlıklı beslenme huylarının kazanılması ve bunların gebelik süresince devam ettirilmesi çok önem arz ediyor. Düzenli beslenme alışkanlığı olan bir anne adayı, ailesine ve gelişecek bebeğinin sağlığına katkıda bulunur.
Boyunuza ve vücut yapınıza uygun kiloda bulunmak, sağlıklı bir gebelik için çok önemli. Hamile kalmadan önceki dönemde yağdan fakir, liften zengin diyet uygulanarak ve basit egzersizler yaparak kilo verilmesi sağlık açısından uygun olur. Ancak hızlı kilo verebileceğiniz çabuk ve sağlıksız diyetler hamile kalma şansını düşürüp, gebelik öncesi besin depolarınızı azaltmaktan başka bir işe yaramaz.
Sağlıklı gebelik için en önemli vitamin folik asittir. Döllenmeden hemen sonra omurilik ve sinir sisteminin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynarlar. Gebelikten önceki 3 aylık dönemden başlamak üzerer, günde 400 mg. folik asit takviyesi sinir sistemiyle ilgili bozuklukların oluşmasını engeller.Aslında bebek düşünen çiftlerin Folik Asit takviyesi alması uygundur tabi ki doktor tavsiyesi ile.. Folik asit narenciyede, yeşil yapraklı sebzelerde, fındık, badem ve baklagillerde yeterli miktarda bulunur.

Günde 300 mg.’dan (3 bardak filtre kahve) fazla kafeine maruz kalmak üreme sağlığını olumsuz etkiler. Kafein kahvenin dışında çay, kakao, kolalı içecekler gibi birçok gıdada bulunur. Bazı çalışmalar fazla kafein alımının düşüklere sebep olduğunu göstermiştir. Gebelik ve öncesi dönemde kafein alımı mümkün olduğu kadar azaltılmalı ve kafeinsiz içeceklere yönelinmelidir.
Gebelik öncesi ve gebelik süresi boyunca hiç alkol alınmaması en doğru davranış olacaktır. Alkol erkeklerde sperm sayısını ve kalitesini düşürür.

Gebelik ve öncesi dönemde sigara içilmemesi ve sigara içilen ortamlardan uzak durulması gerekmektedir. Sigara yumurta ve sperm kalitesini bozar , yumurtanın döllenmesini ve döllenen yumurtanın rahme tutunmasını ekstra zorlaştırarak hamileliği engeller. Sigara içen kadınlarda dış gebeliğin daha sık görüldüğünü gösteren çalışmalar vardır. Bu dönemde sigara bırakmayı kolaylaştıran nikotin sakız ve bantlarının kullanımı çok tavsiye edilmez.
Suni tatlandırıcılar ve bunları içeren gıda maddelerinin kullanımından da gebelikte ve öncesindeki hazırlık döneminde kaçınılması gerekir.
Gebelik öncesi ve gebelik döneminde çiftlerin stresten olduğunca uzak kalması ve yeterince dinlenmesi gerekir. Hatta doğum hikayelerinde tatilde yani rahat ortamda hamile kalma, oldukça sık duyduğumuz bir söylemdir.
Egzersiz fazla ağır olmamak şartıyla önerilir. Ağır egzersiz kadın ve erkekte üreme sağlığını kötü yönde etkilemektedir.

Herkeslere bol şanslar,Allah gönlünüze göre versin inşallah….

günaydiiinnn herkese ben de 2. bebeğimi sitiyorum inşallah 33 aylik bir kizim var 2.yide bu ay yada öbür ay tutturabilsek süper olacak

hosgeldin...

kizlar ben yavastan cikayim aranizdan.. benim dun adetim geldi.. sonra oturduk benimkinle konustuk bol bol ben bu ay da hapa devam.. biraz daha beklicez ne yazikki.. benim cok istememe ragmen, birazcik daha beklicez.. biz 2 ay sonra yurtdisina yerlesiyoruz o yuzdende su anda dogru bi zaman degil.. neyseeee dedigim gibi hapa devam! OFF!!

aramıza hoşgeldin yavrişko inşallah uzun bir süre beklenmeyen günün gelmez
Bu arada herkesin kandili mübarek olsun arkadaşlar bugün birbirimiz için dua edelim. Rabbim hayırlısından evlatlar versin bize

yenı arkadaslar gelmıs hosgeldınız kızlrrr ınsalalhhh hayırlısıyla hamıs oluruz hep beraberr:))

bu arada mırac kandılınız mubarek olsunnnn kızlar bugece bol bol dua edelımmmmm

papatyam demek geldı ( olsun canım bak her ıste bı hayır vardırrrrr tasındıktan sonra rahat rahat yaparsınnnnn uzme kendınııı

papatyam demek geldı ( olsun canım bak her ıste bı hayır vardırrrrr tasındıktan sonra rahat rahat yaparsınnnnn uzme kendınııı

aynen canim geldi.. bende hapi icmeyi dusunmuyodum ama sonra oturduk konustuk falan.. 2-3 ay daha beklicez.. hele bi gidiyim evimi kuriyim duzenim otursun yerine o zaman calismalara baslicam.. kizlar kandiliniz mubarek olsunn insallah Allahim hepimizin gonlune gore verir!!! dualarim sizinleee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…