Canim ben dogustan talasemi tasiyiciligim varmis yani kansizlik hastasi digilde tasiyiciymisim ve bunu evlendigimde bilmistim, esimin boyle bi rahatsizligi olmadigi icin cok sukur bebeklerde bi sorun olmuycak olduko esimde tasiyici olsaydi %50 bebeklerde hastalik ola bilirmis, suan benim degerim 9,9 gibi doktor normal diyo cunki ben zaten evlendigimden beri surekli kan ilaci iciyorum ilac dozunu artirdik o kadar yaji ne yaparsam yapauim bende asla 13lerw kadar cikmiycak, yasadigim sehirde kan merkezi var hamile kalr kalmaz orayi bilgilendirmem gerektigini biliyordum gitdim ve oraya kayd oldum,benim bildigim kadariyla kansizlik ve ya kan azligi gibi sorunu olup hastaligo olan kisiler normal dogum yapamaz,bi arkadasim sehir disindaydi hattda onu sehirde bi merkezde sezaryan olmasini onerdiler devletde digil,olasi bi sorunda kan merkezi hemen kan veriyomus,yani bence de mantikli sonucta normal dogumda ne kadar kan kaybi olacagini ve ya bi sorun olup olmuycagini bilemezsiniz sezaryansa bi takim doktorlarin gozetimi altinda oluyo, bu konuda doktorum daha bisi demedi,sezaryanmo normalmi ve ya ikizmi diye sezaryan ya kansizlikla ilgilimi ama ben Bu konuyu sorup buraya bildrcem ve kendimce hep sezaryan dusunuorun cunki riske atamam, evlenir evlenmez tedavi ve sorunsuz tek gebelik olsaydi ve kansizlik durumu sorun olmasaydi kesinlikle normal dogum yapardim yapa bilecegimede cok emindim ama kistem iste yeterki saglikli olsunlar gerisi bos