canım günlerim mesai doldurmakla geçiyor, akşam eve gittiğimde de erkenden uyuyakalıyorum sosyal hayat sıfıra yaklaştı şimdiden.. henüz hamileliği kimseye söylemedim.. kalp atışlarını görmeden söylemek istemiyoruz.. hatta bana kalsa şöyle bi 3-4 aylık olunca söylerim ama eşimi tutamam muhtemelen ailesiyle paylaşmak ister.. hayırlısı olsun..
illa ki göğşen hoca olmak zorunda değil, bi kadın doğumcuya gidip yumurtanın durumuna baktırır mısın canım? ilaçların etkisiyle en az bir-iki tane yumurtan vardır şuan içinde büyüyen, en azından boyutunu ve ne zaman çatlayacağını öğrenip ona göre eşinle ilişkiye girersin, şansın yükselir.. lütfen bu dediğimi dinle, hazır vücudun ilaçların etkisiyle yumurtluyorken boşa gitmesin şansını değerlendir..
bitkisel olarak da ben dış gebelik geçirirken başkentte iki günde bir kan veriyordum, bu durum haftalarca sürdü ve ordaki hemşirelerle iyice arkadaş olduk.. bir gün hemşire o kadar kalabalığın içinde beni çekti kenara, sana bi kür versem dener misin dedi? onun da 6 yıl bebeği olmamış, hulusi hocada
tüp bebek denemiş kaç kez ama bi türlü olmamış.. bitkisel bi kür tavsiye etmişler ve onu yiyerek hamile kalmış. bana da o tarifi verdi ve lütfen kullan dedi.. başta sıcak bakmadım zararı olur dedim ama göğşen hocaya gittiğimde kürü sordum, kullan tabi dedi.. hatta özlem de tarifini aldı benden :) göğşen hocanın da onay vermesi çok içimi rahatlattı, kullandığınız ilaçlar bile o bitkilerden yapılıyor dedi.. tüp bebeğime destekleyici alternatif olarak da bitkisel kürümden yedim sabahları bir kaşık aç karnına eşimle beraber..
bir de araştırdım ki bu tarif fatih sultan mehmet zamanında sarayda çocuğu olmayanlar için o dönemin alimlerine bizzat hazırlatılan bi kürmüş.. ben malzeme listesini hazırlatmaya aktara gittiğimde adam direkt çocuk için mi diye sordu.. 19 tane bitkinin balla karıştırılmasından oluşuyor.. eğer kullanmak istersen vereyim tarifini, tadı çok kötü ama denemeye değer.. çok şükür hamileyim, tüp bebek + kür + dua = bebek