Gebeliğe Hazırlık Haziran Ayı Hamilelik Planlayanlar 🤰🏼🤱🏼

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah bin kere razı olsun canım inşallah hepimiz hamileyizdir çabalarımızı boşa çıkarmasın Allah bu ay hiçbirimizin Dayanamayacağım ben yarın yapıcam erken gebelik testlerinden adet öncesi yasamadıgım şeyleri yaşadım bu ay ve yaşadıklarıma göre varsa çıkması gerekir en azından kafam rahatlamış olur negatif çıkarsa diye düşünüyorum

Bir saat sonra ise koruma çizgisi olabilir canım

@BlueDesertRain seni de bekliyorum canım

BAT TARİHİ : 13. 05.2020
X xnobodyx

Kızlar merhaba bende pco yok ama bende inofolic mavi hap olandan Günde birtane kullanıyorum bilgisi olan varmı bu konuda

Kuzum bildiğim bakilmiyo diye bi de kadın doğum cular genellikle belli bi gün çağırıyorlar diye hatırlıyorum adetinin 3. Gunu gel test yapalim gibi sen yine de bi kadın doğumcu ile irtibat halinde ol

Kuzum bildiğim bakilmiyo diye bi de kadın doğum cular genellikle belli bi gün çağırıyorlar diye hatırlıyorum adetinin 3. Gunu gel test yapalim gibi sen yine de bi kadın doğumcu ile irtibat halinde ol
Reglin 3. Günü doktora gideyim o zaman kuzu sağol

Allah Allah geç gelişimi ilk kez duydum Ovülasyonda nasıl çıkıyor peki testleriniz
Ben ilk kez ovulasyon testi kullanacağım. Yani şöyle oluyor mesela 8.gun 16mm olması gerekirken benim 11mm de kalıyormuş. Bilmiyorum geç gelişiyor ifadesi doğru mu? Zamanında yeterli büyüklüğe ulaşmadığı için de döllenme olmuyor dedi Dr.

Hamile kalabileceği olgunluğa erişmiyor yani tüm kadınlarda bazı aylar bu şekilde olabiliyor diye okumuştum ama her ay aynı şekilde olması sıkıntı bin bir türlü dert var cidden bunu kürler ve ilaçlar ile desteklediğinde sonuç alamadın mı canım şu inofolic combiyi denemediysen bi araştır istersen içinde myo inositol denen madde yumurtanın olgunlaşmasına ve kalitesinin artmasına sebebi oluyor

Ya ben sadece bir ay rutin takip edildim sonra hep ilaçlarla büyüttüler. Ama 3yildir hiç gebelik olmadığına göre demek her ay aynı problem varinofolici de araştırdım canım, prowomen aldım onun içinde de varmış inositol. Küçük bir şehirdeyim doğru düzgün Dr da bulamıyorum aslında. Birkaç ay içinde olmazsa zaten Ankara ya gideceğim. Gerek kalmaz inşallah.

Ovülasyon ile takip edince netleşir canım keşke daha erken başlasaydın en azından pik oluyor mu olmuyor mu her ay mı oluyor onlar az çok belli olurdu sen Ovülasyonu yap mutlaka havuç, muz, organik yumurta, Zerdeçal, sarımsak ye bi de bol bol yumurtalıklara çok faydası var

Benim de adetim çok düzenli bu ay ben de pik göremedim koyulaşma oldu biraz sonraki gün açıldı rengi şansıma testim de bitti ama ben gün aşırı değerlendirmeye devam ediyorum ne olur ne olmaz diye
Sanirim doktora gitmek gerekiyor yumurtlama olmuyormu diye düşünüyor insan

Sanirim doktora gitmek gerekiyor yumurtlama olmuyormu diye düşünüyor insan
Ben direk hormon testi yaptıracağım Lh hormonundan belli olur sanırım bu ay da inofolic combi ye başlayacağım ve başka bi testle takip edeceğim bakalım piki ne zaman görücem ondan da sonuç alamazsam eğer doktor yolları bu arada ben bu ay testim yeterli olmadığı için Ovülasyona devam edemedim takvime göre pik olması gereken günde piki tam koyulaşma ile göremeden ertesi gün silikleşti (reglim düzenli) bugün reglime 5 gün var dünden beri adet sancıları gibi karnıma bi ağrı giriyor ve aşırı kaygan Şeffaf akıntı var 2. Ye yumurtlama mı oluyor acaba çok merak ettim

Kızlar merabalar hayırlı sabahlar 5 gündür klomen kukkanıyodum doktora gittim bugun catlatma ignesi olcaktı ama doktorun utrasondan bakıp erken yumurtluyosun yumurta olusmadan patlıo dedı bu ay cöp adet oldugunda gel igne tedavisi yapcaz dedı nasıl moralım bozuldu acaba sadece bu aymı böle oldu yada daha önce 2 kez çatlatma ignesi oldum ozaman belli olmazmıydı bu ay böle dedi

Canım moralini bozma istediğimiz an hamile kalamamamızın sebebi bu zaten her ay yumurtalar farklı gelişiyor kimi zaman erken kimi zaman geç bazen çok kaliteli bazen kalitesiz bazı aylar yumurtlama bile olmuyor önceki aylarda sıkıntı yaşamamışsın bu ay ki yumurta böyle denk gelmiş

Doktor moralimi cok bozdu bana dio sen erken yumurtluyosun yumurta olusmadan igne tedavısı yapcam sende sorun cıktı gibi seyler söyledi ama bütün tahlilleri yaptırdım sorun yoktu bundan sonra yumurtlamanı takıp etcez igneyle olgunlastırcaz dedi bahsettı ignede pahalı biraz acaba doktorumu degistırsem benle dogru duzgun ilngılenmıo bile uyrasona bakarken tlfonda konusuyo yada bi hastasını cekistırıyo özelde daha iyi ilgılenırler dedim basıma gelene bak

Kesinlikle başka bi doktora daha git ilgisiz doktordan hayır gelmez

Ben iki aydır çatlama görüyorum ama tutmuyo canım ilk sene çocuk istemedim 7aydır deniyoruz bir sıkıntı yok dedi doktor ama gebelik yakalayamadk halâ ;(
Kadınlar yumurtalıkları ile doğarlar ve ergenlikle beraber her ay yumurta salınımı yaparlar, her ay birer birer yumurtalarini kaybederler yani.

Bu yumurtaların kimi çok kaliteli, kimi ise kalitesizdir. Bu nedenle ilişkinizi tam gününe denk getirmiş olsanız bile gebe kalamayabilirsiniz, bilemezsiniz çünkü o ay salınan yumurtaniz kaliteli miydi kalitesiz miydi.
3 ay kalitesiz yumurta saldınız belki ama belkide 4. ay kaliteli salacaksiniz hiç bilinmez, doktorlar da bu nedenle 1 sene boyunca deneyin der zaten. 1 sene içerisinde kaliteli yumurtlama döneminize denk gelme ihtimali yüksektir. Tabi bu anlattıklarım baska bir sorun yoksa, eğer tüpler tıkalıysa, eşinizin sperm kalitesinde sorun varsa anlattıklarımın hepsi çöp.

Çocuk yapmaya karar verildiğinde 1 sene boyunca her ay denemeye devam etmemiz gerekiyor, eger 1 ayi bile kaçırırsak belkide kaliteli yumurta ayını kaçırırız bilemeyiz, mesela ben bu ay kaçırdım ve çok üzgünüm

Yumurtalarımızı kaliteli hale getirmek için sağlıklı beslenme ve belli başları kürleri uygulamayi unutmamak lazım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…