• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

Ama bebişimle biz listede yokuz yahuuu:( Nasip olursaa mart annesiyim bende.Bu arada şubat- mart arası cidden bir nüfus patlaması olacak çok bereketli bir dönem olmuş:))Maşşaallaah:nazar:

kızlar balık yiyebiliomusunuz ben çok fena tiksindim ama yiyemediğim içinde çok üzülüorum bebeğin zekası için çok etkili

kızlar balık yiyebiliomusunuz ben çok fena tiksindim ama yiyemediğim içinde çok üzülüorum bebeğin zekası için çok etkili

merhaba canım ben ilk hamileliğimde balık canım istedi yidim sonra tiksindim bidaha yiyemedim... o kadar tiksinmişimki balıkçının önünden gçerken bayılmışım....tam 3 sene ağzıma almadım balık...ama balık yerine ceviz,ıspanak,semiz otu diyolar yani yiyemeyenler içinn:34:

tam tersi benim de bugün canım çok balık istedi. :56:

bu arada siz neye göre hesaplıyorsunuz hamileliğinizi.son adet gününüze göremi acaba.öyle ise martın sonu Allahtan bişey olmassa bende doğum yapıcam.

merhabalar. Allah nasip ederse ben de mart annesi olacağım. kan testinde tsh değerim biraz yüksek çıktı ilaç verdi doktor onu kullanıyorum. inşallah bi sorun olmaz. aynı sorunu yaşayan var mı?

merhabalar. Allah nasip ederse ben de mart annesi olacağım. kan testinde tsh değerim biraz yüksek çıktı ilaç verdi doktor onu kullanıyorum. inşallah bi sorun olmaz. aynı sorunu yaşayan var mı?

bende bu sorunun tam tersini yaşadım canım 1,5 aydır ilaç alıyorum asıl iilacı kullanamzsak tehlikeli oluyomuş eğer ben almazsam düşük ve erken doğum tehlikem var ayda bi kere tekrar tahlil istiyolar ona göre ilaca devammı die..korkma sorun olmaz

bende bu sorunun tam tersini yaşadım canım 1,5 aydır ilaç alıyorum asıl iilacı kullanamzsak tehlikeli oluyomuş eğer ben almazsam düşük ve erken doğum tehlikem var ayda bi kere tekrar tahlil istiyolar ona göre ilaca devammı die..korkma sorun olmaz

Teşekkürler canım. 28ine tahlil istedi zaten. Bebişlerimiz Allaha emanet..

Kizlar nasilsiniz kaynatmissiniz valla okuyamadi
Hepsini:))) biz iyiyz dinleniyoruz

Kizlar balık yiyemeyenler arkadaslar için tavsiyem dil balığı yemeniz ben normaldede balık yiyemiyorum ama bu balığı yiyorum çünkü et gibihafif ve balık kokusu kesinlikle yok denemenizi tavsiye ederim

merhaba canım bendede tsh yükseldi ilaca basladım
böylece bebekte zeka geriliği olmuyor 3. ayda tsh ın 1.50 lerde olması lazım... kesinlikle trioid ilacını kullan cok önemli...

kizlar ne guzel herkes mutlu bebisler uslu daha ne isteriz tabik8i saglikla kucagimiza almak benimde taze balik yeme sansim yok arkdaslar yurt disindayim hersey dondurulmus oluyor genelde et urunleri bende ceviz yiyorum bol bol ispanakta bir yerde gordum oda kendine hayri kalmamiski bana vitamini kalsin semiz otu zaten yok ancak kendin ekiceksin iste boyle yesil yaprakli salata urunlerini tuketmeye gayret gosteriyorum ben kuruyemis hergun mutlaka birkac findik badem limon bir bardak suya yarim limon sikip iciyorum kan dolasiminda cok faydali kivi aldim oda c vitaminde cok kuvvetli bebegin gelisiminde cok etkiliymis iste insanin doktoru olmayinca kendi doktoru olmaya calsiyor sukredin kizlar turkiyede doktor sisteminiz cok iyi hemen basta arastirmalar falan burda isimiz allaha kalmis bana ve bebisime dua edin teyzeleri allah hepimize saglik sihhat versin insallah

bende hamile kalmadan önce çayı cok severdım gunde rahat 10 bardak ıcerdım sımdı ıse fecı tıksınmıs durumdayım kahvaltıda bı bardak zor ıcıyorum

Benim 7+2 de bebek goruldu canım daha erken gitmen icin. 1 hafta daha sabret ve oyle git simdi gitsen de bisey gorulmez zaten.
Bebek daha yeni olusmaya baslıyor kesenin icinde.

ben geneede gidicem yarın görmezsemde en azından erken gittim derim
kan testi falan isticem ayrıca iğnem bitti yazdırmam lazım
dua edinde inşallah görim göremezsem doktora 2 hafta sonra gitme kararı aldık eşimle daha garanti olur herşeyini daha net görürüz inşallah

Kizlar gunaydinnnnn nasilsiniz biz iyiyiz kahvaltı yapicaz şimdi sizlere bı uğrayalım dedik:))

Canım ben bebeğimin hem kesesini hem kalp atışını 6 haftalikken duydum karnım bakti üstelik kisiden kisiye değişiyor anlayacağın sen bilirsin bence git

Yeni hamislerimizinde bebecikleri hayirli olsunnnn

evet canım gidicem yarın inşallah bende 6 . haftanın içinde bebeğimi görürüm hatta doktorun demesine göre hesaplarsam 6. haftam yeni bitti yada yarın biticek

bende balık yiyemeyenlerdenim hamsi kızartmıştım aslında çok severim hamsiyi ama öyle kötü koktuki bana tavasını yıkarken bile nerdeyse istifar edicektim o derece balık görmeye tahammül edemiyorum
bide sarımsak ıyy nefret ettim çok iğrenç ööö

canım ben haşimatoluyum tiroit bezlerim tükenmek üzere bebeğinde be nim tiroitlerimden alacağını düşünürsek hiç şansım yok
hamileliktede tiroit oluşabiliyo doğumdan sonra kendiliğinden düzeliyo doktorunun verdiği ilaçları kullan sık sıkta tahlil yaptırmayı ihmal etme gebelikte tsh çok önemli takibini yaptırırsan hiç bişey olmaz merak etme

kizlar ne guzel herkes mutlu bebisler uslu daha ne isteriz tabik8i saglikla kucagimiza almak benimde taze balik yeme sansim yok arkdaslar yurt disindayim hersey dondurulmus oluyor genelde et urunleri bende ceviz yiyorum bol bol ispanakta bir yerde gordum oda kendine hayri kalmamiski bana vitamini kalsin semiz otu zaten yok ancak kendin ekiceksin iste boyle yesil yaprakli salata urunlerini tuketmeye gayret gosteriyorum ben kuruyemis hergun mutlaka birkac findik badem limon bir bardak suya yarim limon sikip iciyorum kan dolasiminda cok faydali kivi aldim oda c vitaminde cok kuvvetli bebegin gelisiminde cok etkiliymis iste insanin doktoru olmayinca kendi doktoru olmaya calsiyor sukredin kizlar turkiyede doktor sisteminiz cok iyi hemen basta arastirmalar falan burda isimiz allaha kalmis bana ve bebisime dua edin teyzeleri allah hepimize saglik sihhat versin insallah

canım dualarım seninle allahın izniyle bebeğin çok sağlıklı olucak annesi maşşallah kendine ve bebeğine çok iyi bakıyosun

sagol lolocum dualarim seninle yarin inaniyorum guzel haberlerle doneceksin buraya sen sitres yapma yeter canim hem bak gidip gorme imkanin var sorularini rahat sorabiliyorsun bide beni dusun daha zor durumdayim yani sukret canim ya eger oruc tutmanin zarari olurmu diye sorarsan benim icin cok sevinirim suan ben 5 +2 yim yarin denicem bakalim tutabilecekmiyim borcum kalmasini istemiyorumda zor oluyor sonra tutmasi useniyorum acikcasi esimde tutarken birlikte tutariz diye dusundum simdiden tesekkur ederim canim:16:

sagol lolocum dualarim seninle yarin inaniyorum guzel haberlerle doneceksin buraya sen sitres yapma yeter canim hem bak gidip gorme imkanin var sorularini rahat sorabiliyorsun bide beni dusun daha zor durumdayim yani sukret canim ya eger oruc tutmanin zarari olurmu diye sorarsan benim icin cok sevinirim suan ben 5 +2 yim yarin denicem bakalim tutabilecekmiyim borcum kalmasini istemiyorumda zor oluyor sonra tutmasi useniyorum acikcasi esimde tutarken birlikte tutariz diye dusundum simdiden tesekkur ederim canim:16:

ben sordum canım oruç tutablirmiyim diye
doktorum kesinlikle tutamazsın dedi
ben tutmucam aç kalmak neysede bebeği o kadar saat susuz bırakmak olmaz

ben sordum canım oruç tutablirmiyim diye
doktorum kesinlikle tutamazsın dedi
ben tutmucam aç kalmak neysede bebeği o kadar saat susuz bırakmak olmaz

tmm canim ben bir gun denicem allah yardim eder cok sagol zaten ben cok su icen biriyim gece depo yaparim artik baktim rahatsizlandim birakirim icim rahat etmiyor benim hayirlisi bakalim cok sagol hemen cvp verdigin icin arkdasim :54:

günaydın hamişlerrr
yeni bir güne bebeişlerimizle merhaba...
Çarşamba günü doktora gidicem ilk kalp atışlarını dinlemek için umarım duyabiliriz :)
bu arada herkeze hayırlı ramazanlar :)

günaydın gebeşler :)

şu oruç tutma mevzusuna çok fena takılmış durumdayım...
güzel anneler , bebeğiniz için o kadar dikkat ediyorsunuz, onu yiyeyim bunu yemiyeyim,kalp atışını duymadım acabalar yaşıyorsunuz, sonrada kendi menfaatleriniz için ( kesinlikle bencilik bana göre) oruç tutmaya çalışıcam vs vs diyorsunuz.
doktorlarımız diyorki az az ama SIK SIK yemek yiyin, siz kalkıp 15-16 saat su içmeden yemek yemeden sözde ibadet etmeye çalışıyorsunuz, ama bilmiyorsunuz ki onca saat içinizdeki canlıya ve kendinize eziyet ettiğiniz için daha çok günaha giriyorsunuz.

Bu sene hamileyiz, seneyede bebeklerimizi emziricez, 2013 de tüm borçlarımızı kapatacak çok vaktimiz olacak neden bu ısrar anlayamıyorum...

Bir alıntı;

1- HAMİLELER için zaten, hamilelik süresince oruç tutma yükümlülüğü yoktur. Çünkü bebeklerini beslemekle yükümlüdürler. Hamilelik süresince tutamadıkları oruçlarını bebek dünyaya geldikten sonra, yine bebeğe zarar vermeden kaza ederler. Eğer bebek zarar görecekse, yani annesi oruçlu olması dolayısıyla süt, beslenme ve gelişim açısından bebek olumsuz etkilenecekse anne peş peşe değil, belirli aralıklarla oruç tutabilir, ya da bebeği anneden bağımsız beslenir duruma gelinceye kadar kazayı erteleyebilir.

Bu arada eğer ekonomik olarak zor gelmeyecekse, tutamadığı oruç günleri için, gününe gün fidye verir. Verilen fidye, kaza yapıncaya kadar kendisi için yeterli olur. Ancak kaza yapar hâle gelince, fidye verip vermediğine bakmaksızın orucunu yeniden kaza eder.

Kendinizi değil o size ve sizin yediklerinize muhtaç bebeklerinizi düşünün, önemseyin...

Son düzenleme:
Back