• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

günaydın hamişlerrr
yeni bir güne bebeişlerimizle merhaba...
Çarşamba günü doktora gidicem ilk kalp atışlarını dinlemek için umarım duyabiliriz :)
bu arada herkeze hayırlı ramazanlar :)

günaydın canım. umarım duyarsınız kalp atışlarını. ben daha haftaya pazartesi keseyi görebilmek için gideceğim. çok sabırsızlanıyorm. kalp atışını duymama daha çok var.

izmirde yaşayan var mı acaba aranızda. 3 doktor arasında kaldım

merhaba kızlar ben döndüm :79: bu gün iş başı yaptım allaha çok şükür evde yata yata acaip sıkılmıştım resmen ev hapsndeydim yani ama bebişim için 1 hafta katlandım bidaha korkutmaz beni inşanlah.
hepinizi çok özledim evde de internet var dı ama bilgisaar okadar ağırdıkı kulanmak sinir ediyoru beni :1: hepinizi çoook öptümm hayırlı ramazanlar hepinize..:49:

günaydın arkadaşlar.....umarım iyisinizdir....siz hiç duydunuz mu erkek çocuk çabuk canlanır diye....herkes benim 6+4 de kalp atışlarını gördüğüm için senin ki kesin erkek bebektir diyor....siz kaçta gördünüz kalp atışlarını....bu konu üzerinde konuşalım mı biraz....bilgisi olan paylaşırsa sevinirim....

merhaba kızlar ben döndüm :79: bu gün iş başı yaptım allaha çok şükür evde yata yata acaip sıkılmıştım resmen ev hapsndeydim yani ama bebişim için 1 hafta katlandım bidaha korkutmaz beni inşanlah.
hepinizi çok özledim evde de internet var dı ama bilgisaar okadar ağırdıkı kulanmak sinir ediyoru beni :1: hepinizi çoook öptümm hayırlı ramazanlar hepinize..:49:

hoş geldin canım çok geçmiş gitmiş olsun vala bizde seni özledik bida korkutma bizi bu yazı yeğene::) sevgili miniminnacaık pek kıymetli yeğenimiz yerin çok rahat tadını çıkar anneyi sakın üzme emi sıkı sıkı tutun oraya minik kuş:):34:

günaydın arkadaşlar.....umarım iyisinizdir....siz hiç duydunuz mu erkek çocuk çabuk canlanır diye....herkes benim 6+4 de kalp atışlarını gördüğüm için senin ki kesin erkek bebektir diyor....siz kaçta gördünüz kalp atışlarını....bu konu üzerinde konuşalım mı biraz....bilgisi olan paylaşırsa sevinirim....

bende 6+3te duydum ama hiç duymadım böle bişeyi ama herkes bana hep başka nedenlerle erkek dio bu da çıktı şimdi :) galiba erkek :)

bende 6+5 te kalbini duydum bebişimin ve hareketlerinide hisediyorum heçen haftadan bu yana karnımın bi sağında bi solunda yumru şeklinde oluyor çoğuzaman aça açken pek hisedemiyorum tokken of of yani :)) banada tüm hakın eşrafım aynı şeyi söylüyor bakalım kız yada erkek hiç farketme sağlıklı olsunda allahın izniyle başkada bi dileğim yok. kardeşimde hamile oda benim gibi erken duydu hareketleri ama kız ona doktoru çok zayıfsın karın dokunda hiç yağ yok hareketleri hiseten doğal dei bende buna bağlıyorum bende de hiç karın dokumda yağ yok kilo almaya başladım ama karnım hala yağsız tek sakıncalı durumumuz bacımla yani karnımıza darbe almamız çok riskliymiş ona doktoru öyle dedi darbeyi emecek yağ dokusu yok çünkü.
hakında hayırlısı olsun bir kaç hafta sonra cinsiyetleri zati belli olacak rabimin izniyle..:49::49:

hoş geldin canım çok geçmiş gitmiş olsun vala bizde seni özledik bida korkutma bizi bu yazı yeğene::) sevgili miniminnacaık pek kıymetli yeğenimiz yerin çok rahat tadını çıkar anneyi sakın üzme emi sıkı sıkı tutun oraya minik kuş:):34:

:) holaa cım çok teşekkür ederiz yeğeninle sana :)
eşimin dediği gibi eşşek sıpası bundan sonra üzmez bizi inşanlah rabim kimseye yaşatmasın düşük riskli değildi kanaa ama ginede korkuttu acemiliklede mi acabalarda kaldım progestan kullandum 1 hafta amma uyku yaptı bende bide baş dönmesi ama çok şüküe bu gün işimin başındayım rabime şükürler olsun bu arada 1 kilo geriledim holla cim sıcaklardan akşam yemek yiyemedim doğru dürüst kaç gün. :49:

:) holaa cım çok teşekkür ederiz yeğeninle sana :)
eşimin dediği gibi eşşek sıpası bundan sonra üzmez bizi inşanlah rabim kimseye yaşatmasın düşük riskli değildi kanaa ama ginede korkuttu acemiliklede mi acabalarda kaldım progestan kullandum 1 hafta amma uyku yaptı bende bide baş dönmesi ama çok şüküe bu gün işimin başındayım rabime şükürler olsun bu arada 1 kilo geriledim holla cim sıcaklardan akşam yemek yiyemedim doğru dürüst kaç gün. :49:

ya sen ne diosun 44 tüm 43 olmuşumm yanen ama sıcaktan mesela şuan ne yesem die düşünüorum sıcaktan bişey yiyemior insan ama alıcaz. biliomusun bu ilk 3 ayda alınan kilolar kolay verilmiomuş doğumdan sora kalıcı oluomuş o yüzden doktorlar normallere almayın dio heheh ha gayret ha gayret:1: tabii sağlıkla sıhhatle:34:

slm kızlar dr den geldik şimdi,,,:69::71:bebişim 6+6 günlükmüşşş,,,:emir_bebek::nazar::69:kalbi de atıyomuş,herhangi bir problem yok dedi dr,,,,,ama ben dinleyemedim kalp atışlarını:(((:50:
sata göre ben 7+1 olarak hesaplamıştım ama 2 gün daha küçükmüşş,,,kan ve idrar testi istedi birde,,,yarın aç karnına vericem,,,bu idrar testini ne için istedi anlamadım ,sizden istedilermii :26::26::26:

hosgeldinnn yoklugun cok belli oluyordu.Cok gecmis olsun.:71::71::71:

hosgeldinnn yoklugun cok belli oluyordu.Cok gecmis olsun.:71::71::71:

çok teşekkür ederim emin ol sizlerin yokluğuda benim için zordu. günler geçmiyordu alışmışım sizlere sizlersiz boşluğa düştüm bi hafta :)) ama çok şükür burdayı artık bayrama kadar bayramdan sonra 1 hafta yıllık iznimi kullanacağım allah nasip eylerse.. :49::49:

Kizlar gunaydinn umarım herkez iyidir ben bugün orucluyum deniyorum kendimi tutamassam son orucum olucak:))
Benim de 6+1 gunlukken duyduk kalp atışını bakalım erkekmi :))

kızlar bugun doktorda randevum vardı gıttım gecen hafta bebegım 8.7 mm yken bugun tam 19 mm olmus masallah kuzuma cok hızlı büyüyo:nazar: 2 hafta sonrayada kalp atısları ıcın gün verdi ondan sonra zeka testi falan yapılacakmıs sizdende böyle bişey istendi mi ?

günaydın gebeşler :)

şu oruç tutma mevzusuna çok fena takılmış durumdayım...
güzel anneler , bebeğiniz için o kadar dikkat ediyorsunuz, onu yiyeyim bunu yemiyeyim,kalp atışını duymadım acabalar yaşıyorsunuz, sonrada kendi menfaatleriniz için ( kesinlikle bencilik bana göre) oruç tutmaya çalışıcam vs vs diyorsunuz.
doktorlarımız diyorki az az ama SIK SIK yemek yiyin, siz kalkıp 15-16 saat su içmeden yemek yemeden sözde ibadet etmeye çalışıyorsunuz, ama bilmiyorsunuz ki onca saat içinizdeki canlıya ve kendinize eziyet ettiğiniz için daha çok günaha giriyorsunuz.

Bu sene hamileyiz, seneyede bebeklerimizi emziricez, 2013 de tüm borçlarımızı kapatacak çok vaktimiz olacak neden bu ısrar anlayamıyorum...

Bir alıntı;

1- HAMİLELER için zaten, hamilelik süresince oruç tutma yükümlülüğü yoktur. Çünkü bebeklerini beslemekle yükümlüdürler. Hamilelik süresince tutamadıkları oruçlarını bebek dünyaya geldikten sonra, yine bebeğe zarar vermeden kaza ederler. Eğer bebek zarar görecekse, yani annesi oruçlu olması dolayısıyla süt, beslenme ve gelişim açısından bebek olumsuz etkilenecekse anne peş peşe değil, belirli aralıklarla oruç tutabilir, ya da bebeği anneden bağımsız beslenir duruma gelinceye kadar kazayı erteleyebilir.

Bu arada eğer ekonomik olarak zor gelmeyecekse, tutamadığı oruç günleri için, gününe gün fidye verir. Verilen fidye, kaza yapıncaya kadar kendisi için yeterli olur. Ancak kaza yapar hâle gelince, fidye verip vermediğine bakmaksızın orucunu yeniden kaza eder.

Kendinizi değil o size ve sizin yediklerinize muhtaç bebeklerinizi düşünün, önemseyin...

anlayamadigin konuda biraz daha yumusak konus ben hocayim bu yazdigin islami acidan alintilarin cok daha genis kapsamlisinida sana anlatabilirim manevi bir bakisla bakiyorum henuz hicbir sey yiyip icmesem dahi benden beslenebilyior bebegim bunu internetten cok arastirdim benim bebegimi benden daha cok dusunemezsin bir dahaki seneye omrum varmi oda mechul ben ramazani ramazan gibi yasamak istiyorum kendi adiam eger vucudumda en ufak bir rahatsizlik hissetsem tabiki birakir onlemini alirim ama o henuz bir hucre bebek bile degil dikkatinizi cekerim yani vicdansizlik yaptigim bir bebegim yok henuz benim sahurda yedigim hersey ona yetecek allahin izniyle un gectikcede paylasirim benim sormamin tek sebebi ordaki doktorlar ne diyor ben yurt disindayim cunku neyse herkese hayirli ramazanlar allah herkesin gonlune gore nasip etsin arkdaslar selametle :34:

kalp atisini duyan arkdasim adina cok sveindim benim daha cok kucuk oldugu icin gitsemde duyulmazdi herhalde henuz 5+3 teyim ben ama masallah hicbir sikintim yok sanki hamile degil gibiyim bundan sonrada boyle gider insallah dun aksam internetten benim gunlerimde olan bebegin ultrason goruntusunu izledim o kadar kucukki allah saglikla sihhatle gelismelerini nasip etsin kismetse bayrama yakin turkiyede olucam ve baya kalicam orda doktor takibine giricem bende insallah ama dogum icin karar veremiyorum eger tabi kismetse ogunleri gormek henuz cok yeni benimki ama umutluyum :17: herkese guzel bir gun olur bugun insallah :92:

anlayamadigin konuda biraz daha yumusak konus ben hocayim bu yazdigin islami acidan alintilarin cok daha genis kapsamlisinida sana anlatabilirim manevi bir bakisla bakiyorum henuz hicbir sey yiyip icmesem dahi benden beslenebilyior bebegim bunu internetten cok arastirdim benim bebegimi benden daha cok dusunemezsin bir dahaki seneye omrum varmi oda mechul ben ramazani ramazan gibi yasamak istiyorum kendi adiam eger vucudumda en ufak bir rahatsizlik hissetsem tabiki birakir onlemini alirim ama o henuz bir hucre bebek bile degil dikkatinizi cekerim yani vicdansizlik yaptigim bir bebegim yok henuz benim sahurda yedigim hersey ona yetecek allahin izniyle un gectikcede paylasirim benim sormamin tek sebebi ordaki doktorlar ne diyor ben yurt disindayim cunku neyse herkese hayirli ramazanlar allah herkesin gonlune gore nasip etsin arkdaslar selametle :34:

anlayamadığım konunun kendisi değil, senin gibi düşünen mekanizma...

1- Kur'ân, o tür insanlara(hamile olan,savaşta olan vs) ruhsat vermiştir. Hz. Peygamber, sefer esnasında bazı kimselerin oruç tuttuklarını duyunca herkesin içinde bir bardak su alıp içmiş ve seferde oruç tutmanın iyilik olmadığını buyurmuştur.

ve eğer bu seneki orucumuzu kaza yapmak niyetiyle hamile olduğumuz için tutamıyorsak ve eğer seninde söylediğin gibi ömrümüz vefa etmez ise o oruçtan sorumlu tutulmayacakmışız, ki benim parçam biricik bebeğim için varsın sorumlu tutulayım...

2- 26 yaşındayım 6 yaşından beri adet günlerim hariç bu seneye kadar aralıksız oruç tutmuş biri, hoca bir dedenin torunu olarak bu konuyu üstelikte Türkiye'de birçok kaynak ve bilgili kişiye dahada rahat ulaşma imkanım olarak bu sene tutamadığım orucumdan dolayı hiç mi hiç pişman değilim, üzüntü duymuyorum. Çünkü bunu kendim için değil bebeğim için yapıyorum.

3- eğer şu sıralar bebeğim ( senin hücren) benden beslenmiyor olsaydı, doktorum ve buradaki daha birçok gebeyi takip eden doktor gün içinde şunları yemelisin, su aralıklarla yemelisin, şu kadar su içmelisin demezdi. 3. aydan sonra bebek için beslenme programı verirlerdi ve ilk 3 ay bizi kendi halimize bırakıp eskiden nasılsa şimdide öyle yemene içmene devam et derdi.

ayrıca senin tuttuğun oruç beni ilgilendirmiyor, senin bebeğinide pardon hücrenide ( eli ayağı organları oluşmuş hücrede görmemiştim ben) tabiki düşünmüyorum, ben sadece bu konularda yeterli bilgiye çok sahip olmayan arkadaşları bilgilendirmek istiyorum, yoksa vücudun bebeğin senin isteğinle susuz kalmış bana ne...

hayırlı ramazanlar kızlar, ben de bugün kendimi oruçla deneyenlerdenim:) inş. tamamlayabilirim. bu arada alakasız bi konu ama ümraniye çevresinde bildiğiniz iyi bir temizlikçi var mı? evim aldı başını gidiyor, kendim temizleyemiyorum:(

KizlarNasilsiniz biz iyiyiz sukur orucluyum bende bugün eğer kötü hissedersem bu seneki ilk ve son orucum olucak :))ama masallahim var mide bulantım bile yok iyi gidiyor şimdilik aksamada bisey olmaz inşallah sahurda bol bol besledim bebeğimi

Back