günaydın gebeşler :)
şu oruç tutma mevzusuna çok fena takılmış durumdayım...
güzel anneler , bebeğiniz için o kadar dikkat ediyorsunuz, onu yiyeyim bunu yemiyeyim,kalp atışını duymadım acabalar yaşıyorsunuz, sonrada kendi menfaatleriniz için ( kesinlikle bencilik bana göre) oruç tutmaya çalışıcam vs vs diyorsunuz.
doktorlarımız diyorki az az ama SIK SIK yemek yiyin, siz kalkıp 15-16 saat su içmeden yemek yemeden sözde ibadet etmeye çalışıyorsunuz, ama bilmiyorsunuz ki onca saat içinizdeki canlıya ve kendinize eziyet ettiğiniz için daha çok günaha giriyorsunuz.
Bu sene hamileyiz, seneyede bebeklerimizi emziricez, 2013 de tüm borçlarımızı kapatacak çok vaktimiz olacak neden bu ısrar anlayamıyorum...
Bir alıntı;
1- HAMİLELER için zaten, hamilelik süresince oruç tutma yükümlülüğü yoktur. Çünkü bebeklerini beslemekle yükümlüdürler. Hamilelik süresince tutamadıkları oruçlarını bebek dünyaya geldikten sonra, yine bebeğe zarar vermeden kaza ederler. Eğer bebek zarar görecekse, yani annesi oruçlu olması dolayısıyla süt, beslenme ve gelişim açısından bebek olumsuz etkilenecekse anne peş peşe değil, belirli aralıklarla oruç tutabilir, ya da bebeği anneden bağımsız beslenir duruma gelinceye kadar kazayı erteleyebilir.
Bu arada eğer ekonomik olarak zor gelmeyecekse, tutamadığı oruç günleri için, gününe gün fidye verir. Verilen fidye, kaza yapıncaya kadar kendisi için yeterli olur. Ancak kaza yapar hâle gelince, fidye verip vermediğine bakmaksızın orucunu yeniden kaza eder.
Kendinizi değil o size ve sizin yediklerinize muhtaç bebeklerinizi düşünün, önemseyin...