• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

sata göre bende 6+4 pıtpıtları gördüm....sende p.tesi kesin görürsün canım.....insan sabırsızlanıyor değil mi.....ayyyy çok mutlu oluyor insan....içim içime sığmadı hemen eşimi aradım...dedim senin bebişin kalbi atmaya başlamış..o da nasıl sevindi.....annemi aradım sonrada....paylaşmak istedim herkesle....hamile olduğumu öğrendiğim günden daha sevinçliyim....

ben de 6+4 müşüm:) bana kalp atışını niye göstermedi ki? on gün sonra gel dedi :(

Hanımlar yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar şehir dışına özel bir eğitime gideceğim, bu süre içinde buraya girebileceğimi hiç sanmıyorum..

Valla size de alıştım özlücem :43:

Dönüşte görüşürüz artık :92:

Hanımlar yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar şehir dışına özel bir eğitime gideceğim, bu süre içinde buraya girebileceğimi hiç sanmıyorum..

Valla size de alıştım özlücem :43:

Dönüşte görüşürüz artık :92:

canım güle güle git güle güle gel :69: fırsat bulursan dalarsın otelde nete :16:bebeğine ve kendine çok iyi bak balım :115:

ben de 6+4 müşüm:) bana kalp atışını niye göstermedi ki? on gün sonra gel dedi :(

on gün sonra da çok geç değil mi ya insan meraktan ölür belki bebeğin kendisinide görebilmen için öyle demiştir....bir taşla iki kuş olur....hem bebeği hemde kalp atışını görürsün....sen özele mi devlete mi gidiyorsun canım?

Ultrasonografi ile gebelik haftası belirlenmesi
Gebeliğin İlk 13 haftalık döneminde ultrasonografi ölçümlerinde bebeğinizin baş-popo mesafesi (CRL=crown-rump length), yani oturma boyu ölçülür ve bu ölçüm ultrasonografi cihazı içindeki yüklü verilere göre otomatik olarak gebelik haftasına dönüştürülür. CRL oldukça hassas bir ölçümdür ve bu ölçümünün yanılma payı yalnızca +/- 3- 4 gündür. Bu nedenle yapılan ölçümde çıkan gebelik haftası sizin Son Adet Tarihinize göre yapılan hesaplamayla uyuşmadığında CRL ölçümü gerçek gebelik haftası olarak kabul edilir.

Bu uyuşmazlığın nedeni Son Adet Tarihinizi (SAT) hatırlayamamanız veya yanlış hatırlamanız olabileceği gibi, gerçekte yumurtlamanız adet döngünüzün 14. gününden daha farklı bir gününde (daha geç veya ender olarak daha erken) olmuş olabilir.
CRL ölçümü tüm ırksal ve kalıtsal özellikleri gözardı eden bir incelemedir ve bebek bu incelemede sizin sandığınızdan daha büyük çıktığında bu bebeğin "iri" olacağından daha çok gebelik haftanızın Son Adet Tarihinize göre hesaplandığında yanlış olduğunu gösterir.
20. haftaya kadar yapılan ultrasonografi ölçümlerinde aynı haftalardaki tüm bebekler birbirlerine yakın büyüklük ve ölçümlere sahipken 20. haftadan itibaren ırksal, kalıtsal ve anne adayına ait özellikler (sigara kullanımı, yanlış beslenme, bebeğin kilosunu etkileyen çeşitli hastalıklar) de devreye girmeye başlar ve aynı haftada bulunan bebekler arasında kilo ve boy farklılıkları belirginleşmeye başlar. Bu nedenle gebeliğin ikinci yarısında yapılan ölçümler gerçek gebelik haftasını belirleyebilme yetisinden giderek uzaklaşır.
Yaklaşık 100 anne adayından 15'inde SAT'a göre hesaplanan gebelik haftasının CRL ölçümüne göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu düzenleme ("düzeltilmiş gebelik haftası") ileriki gebelik haftalarında bebeğin gerçek haftasının bilinmesi açısından son derece önemlidir.
Bu hafta (veya geçmiş veya gelecek birkaç hafta içinde) doktorunuz size yeni bir Muhtemel doğum Tarihi belirlerse (belirlemişse) şaşırmayın.

9. GEBELİK HAFTASI (8+0, 8+6. GÜNLER)

BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

İş yerinizde bilgisayar kullanıyorsanız, "bilgisayar ışınlarının" bebeğiniz üzerinde olumsuz etkiler yaratmasından endişe duyuyor olabilirsiniz. Korkmayın, bilgisayarlar ve monitörlerin iyonize edici ("canlı dokuya zarar verici") özellikleri bulunmaz. Yine de bu endişenizi tümüyle gidermek için çalışma odanızdaki tüm monitörlere filtre takılmasını sağlayabilirsiniz.,

Göğüslerinizdeki dolgunluk ve hassasiyet bu gebelik haftasında biraz daha artmış olabilir. Daha önce de belirtildiği gibi göğüslerinizi alttan iyi destekleyen bir sütyen kullanmalısınız. Yine artan gebelik hormonlarının etkisiyle mide yanması ve hazımsızlık gibi şikayetler de bu haftada ortaya çıkabilir. Midenizin hiçbir zaman aşırı dolmaması gerekir. Ayrıca mide yanması yapan yiyeceklerden (bu yiyecekler kişiden kişiye değişir) uzak durmalısınız.

BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

22stcelln.jpg
image53.jpg
4b.jpg

Sol tarafta bu haftanın başında baş-popo mesafesi 25 milimetre olan bir bebeği, en sağdaki resimde ise bebeğin bu haftadaki 3 boyutlu ultrasonografi görüntüsünü (© 2005 Dr. Kağan Kocatepe) görmektesiniz.
Bu haftada bebeğinizin yüz yapısında önemli değişiklikler var. Dudaklar ve gözler giderek gelişimini sürdürüyor ve ağız açıp kapama hareketleri de başladı. Gözler bu hafta da adeta bir balık gibi yüzün yanlarında yer alırlarken, orta hatta hızla yaklaşıyorlar.
Bağırsaklar önceleri kordon içindeyken, karın içinde kendileri için oluşturulan boşluğa doğru ilerlemeye başladılar.
Bebeğinizin bu hafta sonunda boyu 4 santimetre ve ağırlığı tam 4 gram!

Uzmanların anne adaylarına önerileri…

Sağlıklı bir hamilelik geçirme ve sağlıklı bir bebeğe sahip olmada bilinçli beslenmenin önemi büyük. Bunun için, her zaman, uzmanların önerilerine kulak vermekte yarar var. Bakın uzmanlar yapmanız ve yapmamanız gerekenler konusunda neler söylüyor:

Bunları yapın:

• Zengin kalsiyum kaynağı olan süt, yoğurt ve peynir tüketin.

• Her gün 1 adet yumurta ya da 1 porsiyon etli sebze, kuru baklagil yemeye özen gösterin.

• Kuru baklagil ve bulgur karışımı yemekleri C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerle beraber tüketin.

• Zengin vitamin kaynağı olan taze, sebze ve meyveleri düzenli olarak her gün yiyin.

• Sebzelerin, makarna ve kuru baklagillerin haşlama sularını dökmeyin, bunları değerlendirin.

• Şeker yerine demir açısından zengin olan pekmezi seçin.

• Yiyecekleri hazırlarken ellerinizin temizliğine büyük özen gösterin. Sebze ve meyveleri iyice yıkayın, gerekirse sirkeli suda bekletin.

Bunları yapmayın:

• Kansızlığı önlemek amacıyla yemeklerle birlikte çay içmeyin, eğer çok içmek istiyorsanız yemekten 1-2 saat sonra ve açık olarak tercih edin.

• Hazır meyve suları, kolalı ve gazlı içecekleri mümkünse hiç tüketmeyin. Taze meyve suyu yerine meyvenin kendisini yemeyi seçin.

• Çiğ ve füme et ve balıkları, katkı maddeleriyle hazırlanmış salam, sucuk ve sosisleri hatta hazır gıdaları yemeyin.

• Kafeinli içecekleri (kahve ve çay) günde en fazla 2 bardakla sınırlayın, mümkünse hiç içmeyin.

• Sigara ve alkolü tamamen unutun. Sigara dumanı olan yerlerde bulunmayın.

on gün sonra da çok geç değil mi ya insan meraktan ölür belki bebeğin kendisinide görebilmen için öyle demiştir....bir taşla iki kuş olur....hem bebeği hemde kalp atışını görürsün....sen özele mi devlete mi gidiyorsun canım?

özele gittim canım, devlete mi gitseydim acep, hiç bişeycikler demedi.yorma kendini, maşallah sağlıklı bi gebelik, 10 gün sonra gel bebeği kalp atışını görelim. 7 haftalıkken görülebiyormuş dedim, yok çok erken dedi.

özele gittim canım, devlete mi gitseydim acep, hiç bişeycikler demedi.yorma kendini, maşallah sağlıklı bi gebelik, 10 gün sonra gel bebeği kalp atışını görelim. 7 haftalıkken görülebiyormuş dedim, yok çok erken dedi.

çok erken olurmuymuş ya benim ki daha yedi olmadan gözüktü...6+4 de....başka doktora mı gitsen ne....peki tam kan sayımı ve tam idrar testleri filan yaptırdın mı?

henüz ben bir şey almadım ama kuzenler ve arkadaşlardan 4 tane hediyesi var evde duruyo :62: cinsiyeti belli olsun diye bekliyorum bide ben yawruma hiç bişeyleri layık göremiyorum her şeyin en iyisi en güzeli olsun istiyorum geçen gün bi yerde baktım çok basit geldi gözüme az olsun ama öz olsun diyorum zaten babannesi ve anneannesi pusuda bekliyor cinsiyete göre ikiside çalışmaya başlayacak maşallah acayip becerikliler :64:sanırım bebişimin kendine has creasyonu olacak k.valide eğer kız olursa diye şimdiden minik kumaş parçalarını seçmeye başladı arşivinden :69:

kadercim nolcak bu ne işe yarayacak :9:araba içinmi anlamadım almamızmı lazım bunuda ?

canım hem araba için hemde,,,evde mesela iş yapıyosun bebişi hep yanında taşıyabilirsin,,,benim kuzen yemek filan yaparken mutfak taşının üzerine koyuyor onun içine koyup,çok rahat ediyorum diyodu

Günaydın herkese,

buraya bu aralar daha az girmeye çalışıyorum, çünkü okuduklarımdan zaten bulanan midem psikolojik olarak dahada bulanıyor.
havalarda sıcak,normal insanın bile canı birşey yemek istemezken, midesi bulanan bir insan olarak ve feci koku hassasiyetinden dolayı herşeyden nefret eder hala geldim.
eşimin ellerini yıkadağı sabun ile benim sabunum farklı, dün bir fark ettim ki eşimşn sabununun kokusuda beni mahvediyormuş :(
artık herşeyi abarttığımı düşünmeye başladı, psikolojik deyip duruyor bende beni anlamıyorsun deyip duruyorum :(
ama yinede eşim bu dönemde bana çok yardımcı oluyor, yemek yapmıyorum diye hiç söylenmiyor, cinsel yaşamımızın sıfırlanmasını olabildiğince sabırla karşılıyor ve beni hiç zorlamıyor ve 4 gündür bana yaş fındık arıyor :)
istanbuldaki gebeşler, sağda solda yeşil kabuğu bulunan yaş fındık gördünüz mü? anadolu yakasında hergün bir pazara gidiyorum yok yok yok :(

ay kuzum ankara da var, adresini yolla ben sana göndereyim, kıyamam sana, fındık burunlu, fındık içi bebişine katkımız olsun teyzeleri olarak demi ama.

Günaydın herkese,

buraya bu aralar daha az girmeye çalışıyorum, çünkü okuduklarımdan zaten bulanan midem psikolojik olarak dahada bulanıyor.
havalarda sıcak,normal insanın bile canı birşey yemek istemezken, midesi bulanan bir insan olarak ve feci koku hassasiyetinden dolayı herşeyden nefret eder hala geldim.
eşimin ellerini yıkadağı sabun ile benim sabunum farklı, dün bir fark ettim ki eşimşn sabununun kokusuda beni mahvediyormuş :(
artık herşeyi abarttığımı düşünmeye başladı, psikolojik deyip duruyor bende beni anlamıyorsun deyip duruyorum :(
ama yinede eşim bu dönemde bana çok yardımcı oluyor, yemek yapmıyorum diye hiç söylenmiyor, cinsel yaşamımızın sıfırlanmasını olabildiğince sabırla karşılıyor ve beni hiç zorlamıyor ve 4 gündür bana yaş fındık arıyor :)
istanbuldaki gebeşler, sağda solda yeşil kabuğu bulunan yaş fındık gördünüz mü? anadolu yakasında hergün bir pazara gidiyorum yok yok yok :(

ay kuzum ankara da var, adresini yolla ben sana göndereyim, kıyamam sana, fındık burunlu, fındık içi bebişine katkımız olsun teyzeleri olarak demi ama.

kızlar benım dogum normalde 12 mart ıdı sezeryan olacagım ıcın doktorum 6 martta alacak bebgımızı :) 6 martta evlılık yıldonumumuzz

benim de bilgisayar hesaplarına göre 12 mart 2012, yani kendi doğum günümde, ne güzel, duygusal balık bebekleri basacak ortalığı.

kızlar bu gün çok yoruldum ben bir sürü işim vardı ama şimdi ölüyorum yorgunluktan belim çok kötü ağrıyo bacaklarıma ve kasığıma vuruyo ağrısı

üf iş yapsan dert yapmasan dert karnımda baya bi gergin böyle devam ederse çarşamba değilde pazartesi giderim doktora
ayy inşallah ağrım artmaz eğilip doğrulamıyorum o kadar kötü ağrıyo
gerçi bebekle alakası yoktur belki benim belimde sakralizasyon diye kemik kayması gibi bi urum var acaba o yüzdenmi ağrıyo
bu gün kendimi yordumda ne zamandır doğru dürüst bişey yapmıyodum vicut hamladıysa birden bire bu kadar eğilip doğrulmak hamlamış bele ağır geldi sanırım ee kiloda var benim işim kötü yaa bide 30 dan sonra daha çok hamlıyo vücut ne

kızlar bide bende alerji var geçmek bilmiyo 3 senedir var bu bende hiç bir doktor kesin teşhis koyamadı
öyle kötü oluyorumki ellerim ayaklarım her yerim şişiyo kaşınıyo kabarıyo kızaryo ve çok ağrıyo kaç kere acillik oldum bu yüzden
şimdide elerim falan şişti hep yazıyı bile zr yazıyorum inanın alyansımı bile takamıyorum parmağıma şişlik ve ağrı yüzünden
acaba bildiğiniz uzman birileri varmı bu konuyla ilgili
yada acaba içerden geliyo olabilirmi diye düşünüyorum

Bugün gördüm bende bebeğimiin pıt pıt kalp atışlarını :nazar::nazar:Aman Allahım ne güzel bir duyguydu öylee.. Allah herkese nasip etsin inşallah.

Back